marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 07:52 |
Goed de juiste pannen vinden blijft lastig. Nu wil ik voor miin vlees toch een gietijzeren, momenteel bak ik vlees nu in de gietijzeren wok werkt goed maar handig is die vorm niet. Aardappelen en ei doe ik in een cheap ass action keramische coating(werkt vvoor dat doeleind goed en stuk is gewoon opnieuw naar action rennen) Ik zag een mooie bij Ikea. Je hebt natuurlijke le creuset maarja die zijn wel belachelijk duur En nu zag ik toevallig de xxl horeca shop met gietijzeren pannen voor iets van 15,-. Is dit iets heeft iemand ervaring met die winkel? Andere tips? Ik ben benieuwd want ik heb nu wen gietijzeren wok en zo'n superoud poffertjes ding en ze werken geweldig | |
Zelfscanner | dinsdag 22 december 2015 @ 09:03 |
Nog nooit van gehoord. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 december 2015 @ 09:33 |
Gietijzeren pannen voor die prijs klinkt echt fantastisch. [ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2015 13:09:37 ] | |
Preston_Marlowe | dinsdag 22 december 2015 @ 11:35 |
Heb zelf gietijzeren pannen van horeca xxl, prima dingen. En nee, zeker niet te goedkoop om waar te zijn. Heb ook stalen pannen van de buyer bij horeca xxl gekocht, kan ik van harte aanraden. | |
ASSpirine | dinsdag 22 december 2015 @ 12:57 |
Heb ook al bij xxl horeca iets besteld zonder problemen. | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 13:12 |
Oke ik geloofde inderdaad de prijs kwaliteit verhouding niet zo Ik.vond ikea met 35 al goedkoop maar horecaxxl met zo'n 15 is wel zo goedkoop dat ik t bijna niet wilde geloven. .. Fijn te weten zal eens rustig kijken welke ik uiteindelijk wil ![]() | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 13:21 |
http://www.xxlhoreca.com/(...)jzer-glad-265cm.html bij deze.... een ruime pan van gietijzer.... | |
HarveySpecter | dinsdag 22 december 2015 @ 13:23 |
Ik heb onlangs pannen gehaald bij Ikea. Weet niet eens wat voor merk. Ze waren niet zo duur en ze werken prima ![]() | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 13:28 |
nouja ikea heeft enkel eigen merk haha.... niet zo duur dan is t denk ik anti aanbak, de gietijzeren pan is een zware polsbreker van 35,- en de rvs pan 50,- en ook een polsbreker ![]() anti aanbak heb ik jaren gehad maar wil ik niet meer, om de haverklap kan ik nieuwe halen | |
Weltschmerz | dinsdag 22 december 2015 @ 14:14 |
Jaren geleden had je bij de Blokker grillpannetjes voor 5 euro, te midden van die al overprijsde meuk daar. Ik deed ze met houten handvat en al onder gril om de kaas op de hamburgers te smelten, en kocht gewoon een paar nieuw als het teveel verkoold was (ik woonde naast de Blokker). En toen lagen ze er plotseling niet meer en nu heb ik er nog maar eentje. Veel primitiever dan gietijzer wordt het niet, dus ik vind het niet gek dat dat goedkoop is. Pannen worden duur van meerdere lagen verschillend metaal, met name met koper, van emailleren en dergelijke bewerkingen, en van marketing. Le Creuset heeft zich ingekocht in zo'n beetje elk kookprogramma, dus je betaalt ook voor de naam. Hoewel mijn ongeemailleerde gietijzeren braadpan van een onbekender merk ook heel erg duur was, maar die heeft dan ook een ingewikkelde bodem. Ik denk dat het ook gewoon niet verkoopt als het goedkoop is, net als jij denken veel mensen dat een goede pan heel duur moet zijn, anders kan het niks wezen. Met gietijzer en dunne ribben zit je qua grillpan gewoon goed, en een ovenbestendig handvat is een pré. | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 14:23 |
oke ja inderdaad er is zoveel op de markt en ik heb er inmiddels al genoeg goedkope versleten dat ik het gewoon niet meer weet. nu heb je op die website dus 2 soorten.... met ribbels (een grillpan systeem) om volgens hun vet en vocht onder je product te laten weglopen http://www.xxlhoreca.com/(...)er-geribd-265cm.html en je hebt een gladde bodem..... http://www.xxlhoreca.com/(...)jzer-glad-265cm.html wat is het nut dan van een gladde bodem? want vlees en vis grill je als t ware... aardappels in een gietijzeren pan is mij nog nooit gelukt de krokante stukjes zitten in de pan geplakt en de aardappels worden een zetmeel goedje... dus of ik doe daar iets fout.... maar gezien dat niet lukt in gietijzer pak ik daar altijd de keramische coating voor... dus tsja... als ik er dan een bestel .... moet ik dan xxlhoreca nemen en dan geribs of ongeribd.... of ikea (die dan weer een geemailleerde binnenkant heeft....) | |
Weltschmerz | dinsdag 22 december 2015 @ 14:52 |
Volgens mij is het nut dat je je vlees heel hard bakt en verbrandt, maar alleen daar waat het contact heeft met de ribben. Daar krijg je dus dunne streepjes, die het een beetje een rokerige smaak geven, terwijl het voor de rest ook mooi gaart ook tussen de ribben heel heet is. Als je dat op een vlakke pan zou doen heb je een helemaal verbrandt stuk vlees, en dat is dan weer niet lekker. Dat het vet weg kan lopen is waar, maar volgens mij meer een verkooppraatje om te doen alsof het gezond is. Ik heb nooit weglopend vet, want ik gebruik geen bakvet in de grillpan, of een heel klein beetje om de courgette in te smeren. Als daar vet in druipt gaat het ook alleen maar walmen. Voor de hamburgers gebruik ik vet gehakt, en garnalen of zo zijn met een beetje olie gemarineerd, ribeye is ook vet genoeg. Dat vet walmt dan niet, omdat het niet zo heet wordt, want het blijft aan het te grillen product zitten en kan zijn hitte daaraan kwijt. Wat je dus eigenlijk doet is dat je het laat aanbakken, en daar is gietijzer heel geschikt voor. Dat is echter alleen op de ribben. Als iets aanbakt dan zit het eerst vast, maar als je het laat liggen komt het vanzelf weer los. Ga je ermee schuiven voordat het los komt dan maak je het stuk, ook de hamburger in de grillpan. Dat laten aanbakken kan op zich ook in een vlakke pan van gietijzer of rvs, alleen bij aardappeltjes is dat niet lekker, want tegen de tijd dat ze loskomen zijn ze al zwart denk ik. Die kun je beter op iets lagere temperatuur in boter of ganzenvet bakken, maar ook dan moet je ze vaak eerst even met rust laten zodat ze los kunnen komen van de bodem. Wat betreft die grillpan, ik kan niet zo goed zien of hij te grove ribbels heeft. Sowieso lijkt vierkant me handiger. | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 15:00 |
nouja ik heb qua grillen eigenlijk een soort van tja... grillappaaat tosti ijzer noem ik t hier haha maar t is gewoon een soort grote soort tostiijzer met 2 grillplaten werkt mooi. (echt grillen doe ik meestal in de zomer op de bbq) wat ik nu zoek is voo dageijk fatsoenijk vlees een goede bakpan..... loop een winkel in en ze beweren rvs.... maar weenie of dat nu zo goed werkt.... dus besloot ik zelf de wok erbij te pakken van gietijzer (zonder ribbels dus) en die werkt goed ! maarja dan dus nog een keus in verschillende pannen ![]() het is som zo lastig je keus te vinden tussen de materialen en dan ook door die verkoop praatjes door te kijken en natuurijk ook gewoon verschillende ervaringen en meningen van mensen | |
Weltschmerz | dinsdag 22 december 2015 @ 15:13 |
In een pannentopic in CUL staat een filmpje van verschillende materialen pannen. RVS is wel prima, maar dat bakt dus aan, en vervolgens weer los. Daar moet je op wachten, dus kan het zijn dat je vlees of vis overgaar wordt. Plaatstaal kan ook, dat bakt fantastisch, maar daar moet je je eigen anti-aanbaklaag in maken. | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 15:15 |
Plaatstaal kan ook, dat bakt fantastisch, maar daar moet je je eigen anti-aanbaklaag in maken. net een beetje als bij gietijzer... als in door middel van gebruik creeert het een vetlaag en die vetlaag werkt als een anti aanbaklaag? laatst zag ik bij... ik geloof lidl? ook koper liggen... | |
Weltschmerz | dinsdag 22 december 2015 @ 15:20 |
Ja, dat vet verbrandt en wordt een harde laag. Waarschijnlijk heb je dat bij gietijzer ook wel, alleen is dat al niet glad om mee te beginnen, en is de samenstelling van het metaal en de uitwerking op die vetlaag ongetwijfeld ook anders. Geen ervaring mee. Ik vind het erg duur, zie het voordeel niet zo en het koper zelf reageert met veel eten, dus heeft dat weer een buitenlaag geloof ik. | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 15:25 |
juist..... hahaha oohhhhh man nooit gedacht dat pannen ingewikkeld konden zijn ! dus ofwel... gietijzer (geemailleerd of niet) of plaatstaal is het best voor vlees en plaatstaal kan voor zover ik t filmpje van daarnet moet geloven.... ook voor poreusere producten als aardappels en ei :/ | |
golfer | dinsdag 22 december 2015 @ 15:26 |
Toevallig recent al een topic over geweest: CUL / Semi-profi koekenpan voor vlees en vis | |
golfer | dinsdag 22 december 2015 @ 15:30 |
En het is wel een obsessie voor je? CUL / door de pannen het pannenbos niet meer zien | |
marielle33 | dinsdag 22 december 2015 @ 15:37 |
geen obsessie maar je wordt er nogal kriebelig van als er tig soorten pannen bestaan en werkelijk niks werkt zoals je wilt, en keer op keer pannen kopen en weggooien is ook niet erg praktisch, die kon ik trouwens even niet terugvinden dus dacht open even een nieuwe | |
marielle33 | woensdag 23 december 2015 @ 17:27 |
ik probeer terug te gaan naar dat oude topic en deze te sluiten.... kan dat?? | |
Lienekien | woensdag 23 december 2015 @ 17:29 |
Hier even vragen: CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten! | |
focal | donderdag 24 december 2015 @ 02:46 |
Ik gok Ikea. | |
HarveySpecter | donderdag 24 december 2015 @ 07:26 |
Heel grappig. Maar nee, geen Ikea. Want bij Ikea hebben ze ook andere merken. | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 09:38 |
User gaf aan het juiste topic hierover gevonden te hebben, dus deze kan op verzoek dicht. ![]() |