Profs koken met koper toch?quote:Op zondag 20 december 2015 16:19 schreef golfer het volgende:
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen.
Vaak wel. Maar ook met echt staal of gietijzer.quote:
Ja, ik heb pannen voorbij zien komen voor 100 euro of meer. Dat gaat mij iets boven mijn pet, maar voor 45 euro moet ook wel iets leuks te vinden zijn lijkt mij. Ik ben die pannen van de Blokker, die ik na 2 jaar weg kan gooien, helemaal zat.quote:Op zondag 20 december 2015 16:19 schreef golfer het volgende:
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen.
Profi's zijn juist helemaal niet duur. Een euro of 25 voor de grotere maten.quote:Op zondag 20 december 2015 16:19 schreef golfer het volgende:
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen.
Klopt, dat is een semiprofessionele. De consumentenlijn van DeBuyer en die is bijna 2x zo duur als de profi, volgens mij omdat consumenten niet willen geloven dat je voor een paar tientjes een hele goede pan hebt.quote:Op zondag 20 december 2015 16:35 schreef habitue het volgende:
http://www.fonq.nl/produc(...)ekenpan-28-cm/47245/
Dit is een hele goede zware koekenpan.
Waar?quote:Op zondag 20 december 2015 19:34 schreef Weltschmerz het volgende:
Profi's zijn juist helemaal niet duur. Een euro of 25 voor de grotere maten.
thanx.quote:Op maandag 21 december 2015 00:00 schreef Weltschmerz het volgende:
http://www.horecastyle.nl(...)materiaal/plaatstaal
Heb ondertussen al enkele van.quote:Op maandag 21 december 2015 00:00 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
http://www.horecastyle.nl(...)materiaal/plaatstaal
in de rvs pannen bakken ze maar ff geen eitje zie ikquote:Op maandag 21 december 2015 20:30 schreef outoftheblue het volgende:
Ik kwam ook nog dit filmpje tegen. Handig.
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open.quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Heb ondertussen al enkele van.
De kleine en tevens meest gebruikte heeft al een mooie donkere patina laagje.
Heeft wel een tijd geduurd voordat ik het zo mooi kreeg.
Hbe ik al eerder gedaan. Het enige verschil is dat ik de pan niet had laten afkoelen...quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open.
Ik wilde me er destijds in verdiepen, maar toen werd het me allemaal een beetje te scheikundig en metallurgisch, en ben ik maar afgegaan op degenen die het meest grondig overkwamen, alsof die het wel begrepen. Vandaar ook de lijnzaadolie. En vandaar ook het laten afkoelen tussendoor. Ik snap het zelf niet, ik doe mensen na die het pretenderen te snappen en die en dusdanig grondig verhaal hebben dat ik ze geloof.quote:Op dinsdag 22 december 2015 14:42 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Hbe ik al eerder gedaan. Het enige verschil is dat ik de pan niet had laten afkoelen...
Misschien wel moeten doen. Zou dat het verschil maken? Wat als ik geforceerd ga afkoelen?
Want na eerste keer gebruik en afwassen was er een schilfer van de "patina laag" eraf gekomen... Dus was het voor niets geweest.
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand?quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open.
Dat is een goede vraag.quote:Op zondag 27 december 2015 21:57 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand?
Het antwoord issssquote:
Dat heb ik me ook wel eens afgevraagd. Voornamelijk omdat het profi's zijn denk ik, voor vaklieden is het niet zo heel raar om hun eigen gereedschap naar eigen wens te maken. Er is ook niet al jaren één methode die de juiste is, dus dan kun je dat de klant lekker zelf laten kiezen. Voor koks is het ook veel minder gedoe dan voor de consument, die kopen er 10 tegelijk en zetten ze in zo'n oven met een hoge capaciteit terwijl ze het eten voor de avond gaan voorbereiden, professionele afzuigkap aan maakt het ook al een stuk prettiger dan je in open keuken thuis. Misschien speelt ook mee dat anders die anti-aanbaklaag voor de consumentenmarkt getest en gecertificeerd zou moeten worden, maar ook het werk alleen zou het veel duurder maken, terwijl zo'n kok dat er gewoon even bij doet.quote:Op zondag 27 december 2015 21:57 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |