als het er neer wordt gezet, vind je het dan ook terug op de nota? Daar zou ik niet van gediend zijn eigenlijkquote:De chef vond dat het nog gezelliger moest worden en er werd dus een nieuw blik
FG's Imperial Heritage kaviaar voor mij neergezet i.c.m. twee nieuwe glazen met
champagne
Gillardeau. Top oester.quote:Op zondag 22 november 2015 19:08 schreef Iwanius het volgende:
Een 'chiladou'oester,parelgort die zwart gemaakt is i.c.m.inkt van de inktvis,Hollandaisesaus en wederom een lepeltje FG's Imperial Heritage kaviaar.
Ceviche. Verwennerij.quote:Chivitje? garing van kabeljauw i.c.m. Peruaanse kruiden,paksoi en kreeft.Heerlijk!
Ben ik het helemaal mee eens, al heb ik wel een hekel aan service beloven en niet geven. Zo was het personeel bij de TGI Friday hun fooi nu niet bepaald waard, terwijl in een ander tentje de fooi meer dan terecht was. Heb zelf trouwens erg gelachen in Little Italy, de eigenaar klonk als de godfather en die was de bank even aan het vertellen wie ze wel niet waren dat zijn creditcards geblokkeerd waren.quote:Op zondag 22 november 2015 19:08 schreef Iwanius het volgende:
Tja ik vind het Amerikaans systeem iets typisch Amerikaans. Heeft zijn voordelen maar ook nadelen en dat laatste noemde je al op nl. fake smile en alleen vanwege de mogelijke fooi extra aardig en welwillend doen. Als ik moet kiezen tussen personeel dat misschien nuchterder en eerlijker is maar er bijloopt alsof het hun niet kan schelen m.a.w jij bent overgeleverd aan de grillen en grollen van de bediening dan heb ik voor het moment dat ik er ben maar die 'fakeness'
V.w.b. die 20% moet je weten dat men in de Verenigde Staten wel erg aan moderne slavernij parktijken doet als ik het zo mag noemen. De lonen daar zijn echt belachelijk laag en i.v.g met Nederland is er geen algemene landelijke horeca CAO zoals wij dat kennen en waar een hoop voor je als werknemer is geregeld. (en nu met Rutte ook weer is uitgekleed) Dat heeft deels te maken met het Amerikaans systeem waar met name de werkgever het belangrijkste is en dan vooral zijn maximale winstmarge ook als dat ten koste van het personeel gaat. Dus zie je ook vaak dat de werkgevers daar de complete vrije hand hebben om te bepalen wat zij goed achten als salaris voor hun werknemers en wat ze dan ook massaal doen. En ga je klagen en protesteren dan is de kans dat jij je gelijk krijgt marginaal gewoon omdat er geen landelijke bepalende wetgeving voor is met gevolgen voor de werkgever op dat gebied.
¤151 voor het 9 gangen menu, ¤76 voor het wijnarangement, al vermoed ik dat Iwanius buiten arrangementen om gaat, iets meer eet en dat je voor ¤76 niet twee flessen wijn uit 75 en 85 en een of andere champagne krijgt.quote:Op maandag 23 november 2015 12:43 schreef Geralt het volgende:
Wat een bedragen zie ik voorbij komen op de verschillende kaarten zeg
TS, hoeveel geld geef jij doorgaans ongeveer uit aan een avondje gezellig eten en drinken als ik vragen mag?
Ik dacht zelf ¤350 maar die champagne kost al $99 op internet, in de horeca zal dat vast nog wel keer over de kop gaanquote:Op maandag 23 november 2015 13:55 schreef Geralt het volgende:
Was gewoon nieuwsgierig. Zou me niks verbazen als er minstens 500 euro op zo een avond doorheen gaat.
Nouja als je het kan betalen en gezellig vind waarom niet zou ik zeggen. Geniet ervan
Zelf kan ik het niet betalen en heb ook niet zo een "dure" smaak zegmaar
Je kan alles zo opzoeken, maar Iwanius eet niet alleen luxe. Als je de topics wat door leest kun je zo gokken dat de ene avond rond de 50 euro voor 2 personen zit, terwijl de andere tussen de 1 en 2k kan zitten.quote:Op maandag 23 november 2015 13:55 schreef Geralt het volgende:
Was gewoon nieuwsgierig. Zou me niks verbazen als er minstens 500 euro op zo een avond doorheen gaat.
Nouja als je het kan betalen en gezellig vind waarom niet zou ik zeggen. Geniet ervan
Zelf kan ik het niet betalen en heb ook niet zo een "dure" smaak zegmaar
De rothschild wijnen zijn als (gokje) flink prijziger dan de champagne, en zit je hoogstwaarschijnlijk boven de 350 per fles alleen al.quote:Op maandag 23 november 2015 14:08 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik dacht zelf ¤350 maar die champagne kost al $99 op internet, in de horeca zal dat vast nog wel keer over de kop gaan
https://m.wine.com/produc(...)cru-brut-2006/143921
Je hebt gelijk, zoveel verstand heb ik er dus vanquote:Op maandag 23 november 2015 14:18 schreef DrParanoid het volgende:
De rothschild wijnen zijn als (gokje) prijziger dan de champagne, en zit je hoogstwaarschijnlijk boven de 350 per fles alleen al.
Misschien voor zijn zus.quote:Op zondag 22 november 2015 19:13 schreef golfer het volgende:
Francois kan weer een tweede huis kopen?
Neu,ik ken alleen de baas van die toko (Francois zelf) en de chef-kok en de rest wordt terloops aan mij voorgesteld aangezien het team sedert het begin dat Francois begon met zijn Ivy toko (toen) zijn hele brigade er toen heel anders uit zag dan nu. Over het "er vaak komen" heb je wel gelijk maar heeft dit een reden: Ten eerste is Francois Geurds mijn meest favoriete kok qua kookstijl en dus automatisch een horeca zaak waar ik graag kom om mijzelf te verwennen op culinair gebied.quote:Op zondag 22 november 2015 19:39 schreef derLudolf het volgende:
Weer een hoop lol gehad zo te lezen, ken je al het personeel onderhand allemaal al bij naam daar? Je komt er vaker dan dat ik bij de snackbar kom volgens mij
Ik geef altijd in de zaken waar ik kom de chef de vrije hand gewoon omdat ik tegenwoordig na zoveel jaren zelden tot nooit de menu's neem,tenzij deze heel speciaal is,maar alla carte bestel alleen als je dan bijna de hele kaart al zoveel keren hebt uitgeprobeerd dan kom je dus uit op de kennis en improvisatie van de chef-kok. Voor bij FG in deze is het niet zo moeilijk want de keuken weet waar ik gek op ben: Schaaldieren en top kaviaar. Dus kom je uit op een beperkt aantal gerechten die je dan elke keer varieert. Vandaar dus dat je bij mij daar vaak dezelfde gerechten ziet al of niet omringt met andere gerechten die op dat moment nieuw zijn. Voornaamste bij is altijd: Ik moet genieten, de smaakcombinaties moeten top zijn en dan heb ik een wereldavond ongeacht of ik nu met gezelschap ben of in mijn eentje.quote:Eet iedereen dan zoveel verschillende dingen, het lijkt wel erg veel allemaal. Nu ben jij een grote eter, maar dat maakt het allemaal nog wat duurder
Waar ligt die Wagyu op trouwens, een of ander blad?
De eerste blik die de chef neerzette was van hem en de andere 3 daarna die ik vroeg waren gewoon van mij. De nieuwe flessen waren ook van het Huis. Maar deze chef-kok weet hoe het hoort bij goede klanten waar het niet zo zeer om geld gaat maar om verwennerij.en plezier. Daarnaast had ik ook twee top wijnen eerder bestelt dus.... hij had het geld voor een nieuwe Bentleyquote:als het er neer wordt gezet, vind je het dan ook terug op de nota? Daar zou ik niet van gediend zijn eigenlijk.
Ik ben een ontzettende liefhebber van schaaldieren in de basis. Eerste waar ik ook naar kijk als ik ergens ga eten of men schaaldieren heeft,zeker als het ergens aan zee is.quote:Op zondag 22 november 2015 20:11 schreef -niemand- het volgende:
Je hebt weer eens goed gegeten en gedronken zo te zien![]()
Valt me wel op dat je deze keer redelijk veel orgaanvlees/zeevruchten gegeten hebt. ben je daar liefhebber van of staat zoiets vaak op het menu bij dergelijke restaurants?
Zie je daarom kon ik het niet thuis brengen want die bediende die sprak het zo uit dat ik er geen jota van begreep met zijn "sjiladoo" V.w.b. gelaserd was dat moeilijk te zien zoals je kunt zien op de foto hierboven.quote:Op maandag 23 november 2015 10:16 schreef robdriessen het volgende:
Gillardeau. Top oester.Stond het logo erin gelaserd?
Zie je weet zoiets: Compleet verkeerde uitspraak "zjevietje" werd verteld.quote:Ceviche. Verwennerij.
Klopt.ze weten dat ik er gek op ben aangezien die zo boterzacht en bijna smeltend op je tong aanvoelt en i.c.m. kaviaar is het helemaal een zalige combinatie die het zoutige van de kaviaar net voldoende neutraliseert zodat het allemaal i.c.m. erg lekker smaakt.quote:Ik zie (behalve de kaviaar) de witte-chocolade-emulsie bij verschillende gangen voorbij komen. Ik neem aan dat je die speciaal liet aanrukken? Anders vind ik het een beetje culinaire armoe om een bijgerecht meerdere keren op een avond te serveren.
In totaal of p.p.? Verschillend. Als het 'partytime' is dan kan het aardig oplopen in de prijs en dan praten we over 'Monte Carlo' niveau. Het is maar net hoe de wind staat bij mij. Normaliter gemiddeld voor een dagelijkse lunch (zie ander topic) +/- 25 euro? en dan praten we over Bowls met wat erbij. Wordt het terrasweer met bubbels en toebehoren op de dag dan praten we over hele andere bedragen weer. Dus bij mij kun je zeggen: Van 25 euro tot ...K...quote:Op maandag 23 november 2015 12:43 schreef Geralt het volgende:
Wat een bedragen zie ik voorbij komen op de verschillende kaarten zeg
TS, hoeveel geld geef jij doorgaans ongeveer uit aan een avondje gezellig eten en drinken als ik vragen mag?
Mocht ik willen die prijs want dat betaal je echt niet bij een 2 Michelin sterren restaurant. En er waren twee hé. Voor de Mouthon '95 betaalde je in NYC in 1 van de restaurants waar ik was ook $ 5.000,-quote:Op maandag 23 november 2015 14:34 schreef derLudolf het volgende:
Je hebt gelijk, zoveel verstand heb ik er dus van![]()
In NL een leverancier gevonden die de '75 voor ¤300 levert.
Met zulke etentjes wordt het wel interessant om cash te betalenDan is 6% best veel
Daar schrik ik echt van, wat een bedragquote:Voor de Mouthon '95 betaalde je in NYC in 1 van de restaurants waar ik was ook $ 5.000,-Maar goed,top avond gehad
Nu ben ik sowieso geen wijndrinker een zou ik niet zoveel geld uitgeven aan de horeca, maar het wordt op een gegeven moment ook een principe kwestie denk ik? Dat een fles van ¤100 een keer over de kop gaat zou ik OK vinden maar om ¤1000 te pakken op een fles die inkoop hetzelfde kost is te makkelijk verdienen voor ze.quote:Op donderdag 26 november 2015 05:37 schreef Iwanius het volgende:
Het verschil tussen een goede en een topwijn proef je terdege alleen is het wel zo dat de bedragen die tegenwoordig worden gevraagd gewoon van de gekke is. En daar doe ik niet altijd aan mee te meer ik vaak ook wel weet wat een bepaalde fles ongeveer wel mag kosten. Alles is daarboven is gewoon wat ik noem BS en hype.
Daar zitten dus die types uit het TV programma 'Niet lullen maar poetsen'?quote:Impressies / Op of aanmerkingen
Leuk zo een nieuwe 'hipster' zaak waar men volgens zegge moet zijn om lekker te kunnen eten.
Niet echt want onderscheidend is het absoluut niet. Gewoon een zoveelste toko die denkt iets
nieuws te doen maar vergeet echt onderscheidend te zijn.
Dat is een lobsterroll toch altijd? Heb jij het wel eens anders gehad?quote:Op donderdag 26 november 2015 05:37 schreef Iwanius het volgende:
Het andere moest een lobsterroll voorstellen maar was gewoon een zacht broodje met allerlei
visrestanten in een mayo-dressing met wat oranje nep steur erop. 1 hap en voor de rest laten staan.
Dat klinkt echt totaal niet aantrekkelijk met die beschrijving zegquote:Op donderdag 26 november 2015 08:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is een lobsterroll toch altijd? Heb jij het wel eens anders gehad?
Een goede steak tartaar wordt altijd met mes(sen) gesneden en niet gemalen.quote:De steaktartaar was gesneden en niet gemalen
Quoted for truth. Foodporn onder de spoiler.quote:Op donderdag 26 november 2015 13:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Een goede steak tartaar wordt altijd met mes(sen) gesneden en niet gemalen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
Zoiets..en ik heb daarover hier al e.e.a over vertelt. Tis tenslotte een kleine wereld.quote:Op donderdag 26 november 2015 07:52 schreef derLudolf het volgende:
Daar zitten dus die types uit het TV programma 'Niet lullen maar poetsen'?
quote:Op donderdag 26 november 2015 08:35 schreef RobinOok het volgende:
Dat is een lobsterroll toch altijd? Heb jij het wel eens anders gehad?
Al geweest hoor. Ben nog bezig met de boel te ordenen en uit te schrijven.quote:
Jij begrijpt het. Als ik aan een lobsterroll denk, dan denk ik aan iets zoals in bovenstaande foto.quote:Op donderdag 26 november 2015 12:38 schreef Miauw_Zedong het volgende:
De lobster rolls die ik regelmatig voorbij zie komen zien er toch wel wat aantrekkelijker uit qua vulling, wat ik hier zie is grijzige brei zonder herkenbare stukken kreeft.
quote:Op donderdag 26 november 2015 13:19 schreef golfer het volgende:
Een goede steak tartaar wordt altijd met mes(sen) gesneden en niet gemalen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |