Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 21:02 |
Nu we bij de keuken aangekomen zijn is er ook het luxeprobleem van de deelnaden bij een composiet blad. Het blad wat ik heb gekozen heeft een maximale lengte van 300cm uit 1 stuk. Laat de keuken nou net 307cm breed zijn. De kant van het kookgedeelte is 353cm. De kleur van het blad wordt hoogglans wit met een klein vlammetje (marmer look) ![]() Mijn vraag was waar jullie de deelnaden zouden doen. Optie 1: zoals op de foto, dit werd aangeraden door de verkoper. De naad zit dan aan de zijde van het raam, de naad loopt gelijk met de naad van het keukenkastje. Optie 2: de naad op de helft van het fornuis, opzich een kleinere naad maar ben bang dat hier vuil tussen komt van het koken. Het is een wit blad dus als er kerrie o.i.d tussenkomt... De 2e naad komt dan rechts van de spoelbak in de hoek. Misschien heeft 1 van jullie hier ervaring mee dan zou ik graag jullie mening horen. Alvast bedankt! [ Bericht 1% gewijzigd door Reticulum op 15-11-2015 13:19:11 ] | |
Wintar | vrijdag 13 november 2015 @ 21:11 |
Ik zou een kleur uitkiezen die wel zonder deelnaad kan. Als je per se hier aan vast wil houden, dan onder het midden van de kookplaat, dan valt de deelnaad niet zo op. Een koppelnaad is niet storend, want dat komt natuurlijk over, maar ik zou me enorm storen aan een extra deelnaad over de hele diepte van het blad. Of je zorgt dat je keuken een paar cm kleiner gepland wordt. ![]() | |
Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 21:32 |
De keuken kleiner zou wel kunnen maar dan houdt je links in de hoek een stukje van 17cm over, staat misschien ook raar. | |
Snoepje5 | vrijdag 13 november 2015 @ 21:47 |
Naden allebei in de hoek? | |
Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 21:48 |
Ook een optie ja ![]() | |
jpajs | vrijdag 13 november 2015 @ 21:51 |
Zou de rechter laten doorlopen. Dus links de korte in een stuk. En dan de rechter bij de kookplaat een las in. Het blijft gewoon bij composiet vervelend die lassen. Elk blad soort trouwens. | |
Wintar | vrijdag 13 november 2015 @ 21:52 |
Smaken verschillen, maar dat ziet er echt niet uit denk. Ik denk overigens dat ik OP eerst niet goed gelezen. Als ik het nu goed begrijp dan is muur spoelgedeelte 307 cm, en kookgedeelte totaal 353. Juist? Dan zou ik in dit geval zonder enige twijfel voor optie 2 gaan. Dus deelnaad onder kookplaat. Valt nauwelijks op daar. Over het vuil zou ik me niet druk maken, ik denk dat dat reuze mee valt, zeker als het blad gepolijst is. | |
Wintar | vrijdag 13 november 2015 @ 21:54 |
307 cm is opzich niet eens zo heel lang. Er zijn wel leveranciers, ook voor composiet, waar dat naadloos te krijgen is, afhankelijk van de kleur. | |
Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 22:07 |
De leverancier is niet meer aan te passen dus ik moet kiezen. | |
Wintar | vrijdag 13 november 2015 @ 22:08 |
Waarom niet meer aan te passen? Het feit dat je de deelnaad nog kan kiezen impliceert toch dat je nog aan kan passen, het is immers nog niet gemaakt. | |
Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 22:09 |
Bij optie 1 zoals op de tekening kan ik wel een mooie vaste snijplank op de naad in de hoek leggen. Dan valt die niet zo op. Ik twijfel nu met het randje bij de kookplaat zoals ook al door jullie voorgesteld..keuzes... | |
Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 22:10 |
Wil perse deze specifieke kleur vandaar. | |
Wintar | vrijdag 13 november 2015 @ 22:13 |
In dat geval, nogmaals, dan zou ik echt voor optie 2 gaan. Een deelnaad over je hele blad daar links in de hoek vind ik echt geen porem. Wat is eigenlijk de reden dat de verkoper dit adviseert? Behalve dat het iets goedkoper is wellicht? | |
Reticulum | vrijdag 13 november 2015 @ 22:15 |
Omdat het dan gelijk loopt met de naad van het kastje eronder. Neig nu ook meer naar optie 2 | |
Nixxor | vrijdag 13 november 2015 @ 23:32 |
Ik heb in mijn keuken de naad zo lopen, alleen heb ik nog een 3e blad, wat links op jouw tekening doorloopt naar de hoge kasten. een U Opstelling dus. Ik moet zeggen dat ik mij er niet zo aan stoor, ik een zwart blad wat afgewerkt is met een zwarte kitnaad, dus je ziet het eigenlijk niet. Als je de naad halverwege de kookplaat doet, dan krijg je toch nog een naad rechts van je spoelbak? als overgang van het spoelbak blad naar het kookplaat blad? Mij lijkt zo'n naad bij de kookplaat geen gezicht. Maar dat is maar een mening ![]() | |
Reticulum | zaterdag 14 november 2015 @ 00:40 |
Wordt ws. toch de naad bij het fornuis en naast de spoelbak. Bedankt voor het meedenken/adviezen | |
RB42 | zaterdag 14 november 2015 @ 12:00 |
Mooie keuken. Ik zou me geen zorgen maken over rommel in de naad trouwens. Ik heb een naad in de hoek, grijs blad, en de naad is na vijf jaar nog perfect en schoon. Ook al mors ik er dagelijks mijn dochters melkpoeder overheen. | |
Rio | zaterdag 14 november 2015 @ 13:20 |
Hoezo kies je uberhaupt voor van die lelijke naden? | |
RB42 | zaterdag 14 november 2015 @ 14:01 |
Weet jij een alternatief dat wél een optie voor TS is? Ze maken de bladen nou eenmaal niet groter. | |
Wintar | zaterdag 14 november 2015 @ 14:10 |
Corian zou een alternatief kunnen zijn. Een gewone naad in de hoekverbinding is echter helemaal niet storend vind ik. Een deelnaad vind ik wel erg storend, maar onder de kookplaat valt deze nauwelijks op, omdat de kookplaat deze grotendeels bedekt. | |
Reticulum | zaterdag 14 november 2015 @ 17:49 |
Thanks RB42, corian is inderdaad een optie maar dan ga je weer een stuk duurder meteen, heb deze meerprijs er niet voor over. Ik heb zeker wat gehad aan jullie adviezen, bedankt! | |
usernaamvergeten | zondag 15 november 2015 @ 10:10 |
Deze optie zou ik doen. Dat hebben wij ook i.c.m. een wit natuurstenen blad, valt op die manier niet zo op en sluit gewoon goed aan dus wordt ook niet vies. | |
Gieliovd | zondag 15 november 2015 @ 10:14 |
Optie 2! | |
Barrah | zondag 15 november 2015 @ 10:35 |
Naden altijd op logische punten doen. Ik ken mensen met een keuken waar het blad halverwege in diepte verspringt (bij hen staat op het diepere deel ondiepe buffetkasten. Ter hoogte van die verspringing zit een naad. Bij hen gaat het om Belgisch hardsteen trouwens over een lengte van een meter of zes, vandaar dat dit niet anders kon. | |
Postbus100 | zondag 15 november 2015 @ 10:37 |
Ik zou je emailadres even weghalen uit de foto... ![]() | |
Reticulum | zondag 15 november 2015 @ 13:18 |
Merci! | |
Reticulum | donderdag 19 november 2015 @ 17:08 |
Update: heb vandaag te horen gekregen dat 1 deelnaad in het midden van de kookplaat niet mogelijk blijkt te zijn. Nu zouden het er 2 worden, in elke hoek van de kookplaat 1. Dit zal denk ik raar staan, dan krijg je een blokje onder je kookplaat. De 2e optie was om de deelnaad nog verder de hoek in te drijven. Welke optie lijkt jullie het best? We moeten morgen beslissen. Optie 1 ![]() Optie 2: ![]() persoonlijk denk ik aan optie 2 omdat de deelnaad dan achter de halfhoge (180) kasten komt en er in de hoek ws een koffiezet apparaat o.i.d. komt. De kookplaat zit vol in zicht vanuit de woonkamer. | |
Barrah | donderdag 19 november 2015 @ 17:27 |
Van deze beide opties lijkt de tweede mij het best. Ik zou zelf overwegen bij optie 2 een hoog deel in de hoek te maken (bijvoorbeeld een smalle apothekerskast), zodat het verlengstukje niet nodig is. Of voor een los robuust fornuis gaan in plaats van een kookplaat, zodat je een beetje optie 1 krijgt, maar het blad niet doorloopt t.h.v. het fornuis. | |
fs180 | donderdag 19 november 2015 @ 17:29 |
dit precies | |
Reticulum | donderdag 19 november 2015 @ 17:31 |
Bedankt voor het meedenken! Een los fornuis vind ik alleen geen optie, het wordt een strakke greeploze keuken. En een verhoging is ook geen optie gezien er een raam boven het aanrecht zit tot 80 cm uit de hoek. | |
Reticulum | donderdag 19 november 2015 @ 17:33 |
Dan moet ik aan de spoelzijde met 2x80 in plaats van 2x90 kastjes gaan werken (op de foto staan er 80cm kastjes ingestekend maar dit zijn nu 90 kastjes, dan heb je een heel klein passtuk in de hoek). dan hout ik net een stukje van 23 over. Dit is echt zo'n ruimte waar je dan niets mee doet en waar vuil/stof tussenkomt. Dan heb ik toch liever een deelnaad ergens zodat het hele oppervlak benut wordt en er iets meer opslag in de kastjes is. | |
RB42 | donderdag 19 november 2015 @ 18:47 |
Ik denk dat de naden bij optie 2 nauwelijks op gaan vallen. In mijn keuken zie je de naad vrijwel niet, vrij onopvallend. | |
Wintar | donderdag 19 november 2015 @ 20:06 |
Dat is wel mogelijk. Waarom willen ze nu 2 naden bij kookplaat, en niet 1 in het midden? | |
Reticulum | donderdag 19 november 2015 @ 20:13 |
Dat kreeg ik vandaag te horen, heeft er misschien mee te maken dat het een 2cm dun blad is en het zal ook wel van het type composiet afhankelijk zijn. Kan me er wel wat bij voorstellen dat het dan een heel fragiel randje wordt. | |
Wintar | donderdag 19 november 2015 @ 20:21 |
Moet gewoon kunnen, gebeurt echt heel vaak. zo fragiel is dat niet. Wanneer de kookplaat extreem groot is, zou hier sprake van kunnen zijn, maar dat is niet aan de orde. Volgens tekening is kookplaat niet breder dan kast. Dus uitsparing maximaal 86 breed. Dan worden die u-benen maximaal 43 cm wanneer je 1 naad in het midden legt. Of je blad moet minder dan 60 cm diep zijn. Maar dan is er altijd nog een andere oplossing om naad zoals je eerder besloten had te behouden. Het blad aan kookzijde moet dan iets dieper gemaakt worden. Wanneer dit dieper wordt, wordt het blad voor en achter de kookplaat ook iets dieper en daarmee steviger.. Ik zou dus vasthouden aan hoe al eerder gezegd, naad in het midden onder de kookplaat. | |
Reticulum | donderdag 19 november 2015 @ 20:34 |
Ik zou het heel graag willen maar de verkoper heeft mij met nadruk verteld dat het niet mogelijk was in mijn geval, zou wel op mijn kop kunnen gaan staan maar dan nog zal het oordeel van de verkoper hetzelfde zijn. Misschien wil hij geen risico lopen met het 60cm diepe blad en nog een rvs spatscherm achter het fornuis, dat er dan toch te weinig blad overblijft. Een dieper blad zal ook weer de nodige extra kosten met zich meebrengen over de hele keuken. Denk dat het met een dikker blad misschien wel had gekund maar dat vinden we niet mooi met een greeploze keuken. | |
Reticulum | donderdag 19 november 2015 @ 20:51 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Reticulum op 19-11-2015 20:51:57 ] |