De keuken kleiner zou wel kunnen maar dan houdt je links in de hoek een stukje van 17cm over, staat misschien ook raar.quote:Op vrijdag 13 november 2015 21:11 schreef Wintar het volgende:
Ik zou een kleur uitkiezen die wel zonder deelnaad kan.
Als je per se hier aan vast wil houden, dan onder het midden van de kookplaat, dan valt de deelnaad niet zo op. Een koppelnaad is niet storend, want dat komt natuurlijk over, maar ik zou me enorm storen aan een extra deelnaad over de hele diepte van het blad.
Of je zorgt dat je keuken een paar cm kleiner gepland wordt.![]()
Ook een optie jaquote:
Smaken verschillen, maar dat ziet er echt niet uit denk. Ik denk overigens dat ik OP eerst niet goed gelezen.quote:
307 cm is opzich niet eens zo heel lang. Er zijn wel leveranciers, ook voor composiet, waar dat naadloos te krijgen is, afhankelijk van de kleur.quote:Op vrijdag 13 november 2015 21:51 schreef jpajs het volgende:
Zou de rechter laten doorlopen. Dus links de korte in een stuk. En dan de rechter bij de kookplaat een las in.
Het blijft gewoon bij composiet vervelend die lassen. Elk blad soort trouwens.
De leverancier is niet meer aan te passen dus ik moet kiezen.quote:Op vrijdag 13 november 2015 21:54 schreef Wintar het volgende:
[..]
307 cm is opzich niet eens zo heel lang. Er zijn wel leveranciers, ook voor composiet, waar dat naadloos te krijgen is, afhankelijk van de kleur.
Waarom niet meer aan te passen? Het feit dat je de deelnaad nog kan kiezen impliceert toch dat je nog aan kan passen, het is immers nog niet gemaakt.quote:Op vrijdag 13 november 2015 22:07 schreef Reticulum het volgende:
[..]
De leverancier is niet meer aan te passen dus ik moet kiezen.
Wil perse deze specifieke kleur vandaar.quote:Op vrijdag 13 november 2015 22:08 schreef Wintar het volgende:
[..]
Waarom niet meer aan te passen? Het feit dat je de deelnaad nog kan kiezen impliceert toch dat je nog aan kan passen, het is immers nog niet gemaakt.
In dat geval, nogmaals, dan zou ik echt voor optie 2 gaan. Een deelnaad over je hele blad daar links in de hoek vind ik echt geen porem. Wat is eigenlijk de reden dat de verkoper dit adviseert? Behalve dat het iets goedkoper is wellicht?quote:Op vrijdag 13 november 2015 22:10 schreef Reticulum het volgende:
[..]
Wil perse deze specifieke kleur vandaar.
Omdat het dan gelijk loopt met de naad van het kastje eronder. Neig nu ook meer naar optie 2quote:Op vrijdag 13 november 2015 22:13 schreef Wintar het volgende:
[..]
In dat geval, nogmaals, dan zou ik echt voor optie 2 gaan. Een deelnaad over je hele blad daar links in de hoek vind ik echt geen porem. Wat is eigenlijk de reden dat de verkoper dit adviseert? Behalve dat het iets goedkoper is wellicht?
Ik heb in mijn keuken de naad zo lopen, alleen heb ik nog een 3e blad, wat links op jouw tekening doorloopt naar de hoge kasten. een U Opstelling dus.quote:Op vrijdag 13 november 2015 21:02 schreef Reticulum het volgende:
Optie 1: zoals op de foto, dit werd aangeraden door de verkoper. De naad zit dan aan de zijde van het raam, de naad loopt gelijk met de naad van het keukenkastje.
Weet jij een alternatief dat wél een optie voor TS is? Ze maken de bladen nou eenmaal niet groter.quote:Op zaterdag 14 november 2015 13:20 schreef Rio het volgende:
Hoezo kies je uberhaupt voor van die lelijke naden?
Corian zou een alternatief kunnen zijn. Een gewone naad in de hoekverbinding is echter helemaal niet storend vind ik. Een deelnaad vind ik wel erg storend, maar onder de kookplaat valt deze nauwelijks op, omdat de kookplaat deze grotendeels bedekt.quote:Op zaterdag 14 november 2015 14:01 schreef RB42 het volgende:
[..]
Weet jij een alternatief dat wél een optie voor TS is? Ze maken de bladen nou eenmaal niet groter.
Deze optie zou ik doen. Dat hebben wij ook i.c.m. een wit natuurstenen blad, valt op die manier niet zo op en sluit gewoon goed aan dus wordt ook niet vies.quote:Op vrijdag 13 november 2015 21:02 schreef Reticulum het volgende:
Optie 2: de naad op de helft van het fornuis, opzich een kleinere naad maar ben bang dat hier vuil tussen komt van het koken. Het is een wit blad dus als er kerrie o.i.d tussenkomt...
Merci!quote:Op zondag 15 november 2015 10:37 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zou je emailadres even weghalen uit de foto...
dit preciesquote:Op vrijdag 13 november 2015 21:11 schreef Wintar het volgende:
Ik zou een kleur uitkiezen die wel zonder deelnaad kan.
Als je per se hier aan vast wil houden, dan onder het midden van de kookplaat, dan valt de deelnaad niet zo op. Een koppelnaad is niet storend, want dat komt natuurlijk over, maar ik zou me enorm storen aan een extra deelnaad over de hele diepte van het blad.
Of je zorgt dat je keuken een paar cm kleiner gepland wordt.![]()
Bedankt voor het meedenken! Een los fornuis vind ik alleen geen optie, het wordt een strakke greeploze keuken. En een verhoging is ook geen optie gezien er een raam boven het aanrecht zit tot 80 cm uit de hoek.quote:Op donderdag 19 november 2015 17:27 schreef Barrah het volgende:
Van deze beide opties lijkt de tweede mij het best.
Ik zou zelf overwegen bij optie 2 een hoog deel in de hoek te maken (bijvoorbeeld een smalle apothekerskast), zodat het verlengstukje niet nodig is.
Of voor een los robuust fornuis gaan in plaats van een kookplaat, zodat je een beetje optie 1 krijgt, maar het blad niet doorloopt t.h.v. het fornuis.
Dan moet ik aan de spoelzijde met 2x80 in plaats van 2x90 kastjes gaan werken (op de foto staan er 80cm kastjes ingestekend maar dit zijn nu 90 kastjes, dan heb je een heel klein passtuk in de hoek). dan hout ik net een stukje van 23 over. Dit is echt zo'n ruimte waar je dan niets mee doet en waar vuil/stof tussenkomt. Dan heb ik toch liever een deelnaad ergens zodat het hele oppervlak benut wordt en er iets meer opslag in de kastjes is.quote:
Dat is wel mogelijk.quote:Op donderdag 19 november 2015 17:08 schreef Reticulum het volgende:
Update: heb vandaag te horen gekregen dat 1 deelnaad in het midden van de kookplaat niet mogelijk blijkt te zijn.
Dat kreeg ik vandaag te horen, heeft er misschien mee te maken dat het een 2cm dun blad is en het zal ook wel van het type composiet afhankelijk zijn. Kan me er wel wat bij voorstellen dat het dan een heel fragiel randje wordt.quote:Op donderdag 19 november 2015 20:06 schreef Wintar het volgende:
[..]
Dat is wel mogelijk.
Waarom willen ze nu 2 naden bij kookplaat, en niet 1 in het midden?
Moet gewoon kunnen, gebeurt echt heel vaak. zo fragiel is dat niet. Wanneer de kookplaat extreem groot is, zou hier sprake van kunnen zijn, maar dat is niet aan de orde. Volgens tekening is kookplaat niet breder dan kast. Dus uitsparing maximaal 86 breed. Dan worden die u-benen maximaal 43 cm wanneer je 1 naad in het midden legt. Of je blad moet minder dan 60 cm diep zijn.quote:Op donderdag 19 november 2015 20:13 schreef Reticulum het volgende:
[..]
Dat kreeg ik vandaag te horen, heeft er misschien mee te maken dat het een 2cm dun blad is en het zal ook wel van het type composiet afhankelijk zijn. Kan me er wel wat bij voorstellen dat het dan een heel fragiel randje wordt.
Ik zou het heel graag willen maar de verkoper heeft mij met nadruk verteld dat het niet mogelijk was in mijn geval, zou wel op mijn kop kunnen gaan staan maar dan nog zal het oordeel van de verkoper hetzelfde zijn. Misschien wil hij geen risico lopen met het 60cm diepe blad en nog een rvs spatscherm achter het fornuis, dat er dan toch te weinig blad overblijft. Een dieper blad zal ook weer de nodige extra kosten met zich meebrengen over de hele keuken. Denk dat het met een dikker blad misschien wel had gekund maar dat vinden we niet mooi met een greeploze keuken.quote:Op donderdag 19 november 2015 20:21 schreef Wintar het volgende:
[..]
Moet gewoon kunnen, gebeurt echt heel vaak. zo fragiel is dat niet. Wanneer de kookplaat extreem groot is, zou hier sprake van kunnen zijn, maar dat is niet aan de orde. Volgens tekening is kookplaat niet breder dan kast. Dus uitsparing maximaal 86 breed. Dan worden die u-benen maximaal 43 cm wanneer je 1 naad in het midden legt. Of je blad moet minder dan 60 cm diep zijn.
Maar dan is er altijd nog een andere oplossing om naad zoals je eerder besloten had te behouden. Het blad aan kookzijde moet dan iets dieper gemaakt worden. Wanneer dit dieper wordt, wordt het blad voor en achter de kookplaat ook iets dieper en daarmee steviger..
Ik zou dus vasthouden aan hoe al eerder gezegd, naad in het midden onder de kookplaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |