abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_157214581
registreer om deze reclame te verbergen
Ik weet niet eens wanneer wij hier moeten inschrijven. Toch maar eens infomeren haha
pi_157215155
Ik heb vorig jaar even naar mijn voorkeursschool gemaild nadat ik hoorde dat er drie scholen in het dorp gingen sluiten.
Maar ik hoefde me geen zorgen te maken en rond z'n derde in te schrijven (het is een school binnen de stichting waarin ik werk, dus ze zei dat er voor mijn kinderen altijd plek is :@ )

Maar sinds een paar weken hebben we het gevoel dat de daltonschool (die ernaast zit) misschien wel beter bij Ow past. Dus zit ik te wachten totdat vriendlief afspraken heeft gemaakt (ik kan natuurlijk geen vrij nemen, dus vriendje moet kijken wanneer hij vrij kan nemen op 1 van m'n niet werkdagen... Ingewikkeld hoor! )

Kyara, die opmerking van J. Hilarisch :D
pi_157216086
Wij hebben hier gelukkig geen plaatsingsstress, er is keuze genoeg zowel op loop als fietsafstand. Op de school hier om de hoek heeft onze middelste gezeten, maar wij hebben sterk het gevoel dat deze school niet bij J. past. Zij heeft wat meer begeleiding en structuur nodig anders neemt ze de boel heel schattig in het ootje. En de school die we nu hebben uitgezocht is wat strikter op een leuke manier. En het feit dat ze een peuterprogramma aanbieden vinden wij toch ook wel een pré.
Onze oudste was een echt Montessori kind, dat pakte bij de middelste weer heeeel anders uit, die is na de verhuizing op de Jenaplan om de hoek beland, maar voor J. voelde dat gewoon niet passend. De tijd zal toch moeten uitwijzen of dit voor haar de juiste keuze is!

Wij hadden vanavond een Halloween lampionoptocht georganiseerd door de buurtspeeltuin. Ze keek haar ogen uit! Ze hoefde alleen geen snoepjes, want ; ikke heb al snoepjes gehad van mama vandaag O+.
Ze was echt heel stellig, zo schattig!
pi_157218490
registreer om deze reclame te verbergen
Kyara, wat lief!!! O+
Pas maar op later, die hebben het nu al hoog in de bol _O-

We hebben Ellie dus met 1 al ingeschreven, maar dat hoeft voor dit dorp niet per se - alleen voor die school. Ze is nog steeds relatief gedisciplineerd en leert nog altijd fasegericht, dus we denken nog steeds dat de Montessori wel past. Maar het blijft een gok, vooral omdat ze met 3 al begint, natuurlijk.

Is jouw oudste ook naar Montessori middelbare school gegaan, caroro?

Hoe is het nu met J op de psz, Kyara?
Home is where the O+ is...
pi_157218774
Ik heb M ook al ingeschreven yoen hij 1 was en toen had hij een van de laatste plekken 8)7 grappig genoeg zie ik de redenen om destijds voor deze (Montessori)school te kiezen nog steeds bij hem terug. Ook al gaat hij pas volgend jaad naar school (he Kyara? :P ), we zijn er al wel echt mee bezig. M heeft er zin in en ik eigenlijk ook wel. Vorige week een BSO uitgezocht waar we allemaal een goed gevoel bij hadden, dat lucht ook op.
pi_157219082
Is jouw oudste ook naar Montessori middelbare school gegaan, caroro?

[/quote]
Ze is indertijd niet toegelaten, er zijn daar jaarlijks zoveel inschrijvingen dat er geloot word. Helaas, want dan had het allemaal heel anders gelopen voor haar denk ik. Haar middelbare schooltijd was voor haar een grote deceptie. Ze is nu wel goed terecht gekomen, maar dat is niet te danken aan de vorige school(off topic, excuus).
Op basis van deze ervaring hebben we het bij de middelste compleet anders aangepakt.
pi_157219398
registreer om deze reclame te verbergen
Hier was ik echt verbaasd dat wij hem pas rond 3.5 hoefden in te schrijven. Maar hier in Almere (buiten) zitten helaas weinig goede scholen :(
De montessori hier vlakbij heeft echt een slecht rapport van de onderwijs inspectie. Verder zit er een christelijke basisschool op loop afstand maar dat past helaas niet bij ons.
Het is nu een oecumenische basisschool geworden, het lijkt heel erg op een daltonschool maar ze zijn het officieel niet. Ze werken in de middag met ateliers(IPC) voor de vakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis, echt heel leuk.
Nadeel is dat de school dus ook in een andere wijk is. Maar ik vind het echt belangrijk dat we een goed passende school voor L hebben, dus dan maar wat verder. Het KDV/BSO zit wel in onze wijk en die gaven al aan dat ze L gewoon gaan ophalen bij die school, dus ik denk dat wij hem hier op de BSO houden.

Mocht iemand het interessant vinden hier vind je info over IPC: http://www.ipc-nederland.nl/het-ipc/wat-is-het-ipc
Life is what happens while you are busy making other plans...
  zaterdag 31 oktober 2015 @ 10:40:08 #108
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_157219532
Leuk om te lezen Skoap. Ollie's nieuwe school is ook een IPC school namelijk!
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_157219710
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 10:40 schreef laziness het volgende:
Leuk om te lezen Skoap. Ollie's nieuwe school is ook een IPC school namelijk!
leuk!

Ik werd er helemaal enthousiast van. Ze gaven een voorbeeld van een biologie les waarbij ze een groot stuk papier op de grond leggen en dan moest je klasgenoot je silhouet omtrekken en daarna gingen ze met rietjes de bloedsomloop namaken en dan met een ballon gevuld met water het hart nadoen. Het was 1 grote natte bende geworden :D maar de kinderen hadden het natuurlijk fantastisch gevonden.
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_157219731
Kende het concept niet maar het klinkt wel heel tof Skoap!
pi_157220316
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 09:54 schreef caroro het volgende:
[quote]
Ze is indertijd niet toegelaten, er zijn daar jaarlijks zoveel inschrijvingen dat er geloot word. Helaas, want dan had het allemaal heel anders gelopen voor haar denk ik. Haar middelbare schooltijd was voor haar een grote deceptie. Ze is nu wel goed terecht gekomen, maar dat is niet te danken aan de vorige school(off topic, excuus).
Op basis van deze ervaring hebben we het bij de middelste compleet anders aangepakt.
Ik ben wel benieuwd. Lag het aan de school of was de overstap te groot? Mag me ook pm sturen als het te ver offtopic ic gaat hoor!

Skoap, wat klinkt dat leuk!
Home is where the O+ is...
pi_157220500
Cwen, de overstap was veel te groot! Op de basisschool zat ze met zn 4en in groep 8(dependance), alle aandacht was dus voor hen, helemaal super natuurlijk! Maar als je dan terecht komt in een klas van 28 redelijk streetwise kinderen verzuip je letterlijk. Uiteraard alles geprobeerd, maar de overstap was gewoon te groot. Heel jammer! Maar als je haar nu ziet zou je niet zeggen dat ze het zo moeilijk heeft gehad. Haar zelfvertrouwen hebben we stap voor stap weer opgebouwd, en ze is een leuke, slimme jong volwassene geworden!

Zo en nu weer terug naar de peuters ;) . Heel de lampionoptocht van gisteren word nagespeeld met de duplo O+
pi_157221513
Wij zijn van de week bij de tandarts geweest. Wat een feest! Isa vond het geweldig. Haar gebit zag er goed uit, maar de tandarts gaf wel aan dat ze een flinke overbeet had door speengebruik. Op zich zou dat wel rechttrekken, maar hij zei ook dat als kindjes vaak op hun mond vallen de klap dan echt op de tanden komt doordat die zo ver vooruit staan. Nou zien we dat zelf niet heel erg, dus cosmetisch maakt het mij niet uit, maar ze valt idd wel vaak op haar voortanden en dat kan de onderliggende grotemensentanden nu al beschadigen. Dus we proberen de speen af te bouwen.

We hebben net dus een deal gesloten. Isa is met een zakje gummibeertjes naar bed ipv met haar speen :') Als het niet zou lukken om te slapen, mocht ze de snoepjes omruilen voor de speen. Als het wel lukt, mag ze straks als ze wakker wordt de snoepjes opeten. Kind slaapt dus als een blok :@ met zakje snoepjes in haar hand geklemd :') O+ Weet niet of dat helemaal opvoedkundig verantwoord is, maar ik ben allang blij dat we nu geen bedtijdhuildrama's hebben :P
Sarcasme. Herken het.
pi_157223654
Nou ja als dat werkt Spirit, waarom niet. D'r tandarts zal het misschien ook leuk vinden O-).

Billie kreeg zojuist een kado van familie waarvan ik aan de ene kant denk Oooh tof! Maar nu is wel ons kado voor z'n 4e verjaardag gekaapt -O-.

Dus wel heel blij mee, maar het concept kn m'n hoofd is wel een beetje weg nu. :')

Al duurt het nog wel even voor ie jarig is.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
  zondag 1 november 2015 @ 08:08:20 #115
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_157239729
Oooh Kyara ik moest vanmorgen even aan M. denken!

Het was 7.30uur, Piranha wakker en afgevuld, eens kijken of Draak nog slaapt.
GEEN DRAAK IN BED :o!
Geroepen, overal gekeken of ze zich verstopt had, maar nee hoor, Geen Draak :N.

Ze kon dus alleen maar beneden zijn. En jawel hoor! Ze had zich geinstalleerd onder het dekentje op de bank met een glaasje chocomel en een appel. Ze kreeg alleen NickJr niet aangezet haha.

Toen ik haar vroeg hoe lang ze daar al zat zei ze dat het 6 stip stip 4 7(oftewel 6:47uur) was en ze de slaap uit had :').
  Moderator zondag 1 november 2015 @ 08:26:18 #116
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157239806
:D Draakje ook lekker zelfstandig :D

M heeft vanochtend om 6 uur ontbeten geloof ik. Ligt inmiddels weer in bed :')
We hebben gratis dagkaarten van de NS dus we gaan straks met M met de trein naar Schiphol om vliegtuigen te kijken. Ben benieuwd!

quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 08:30 schreef Cwen het volgende:
Hoe is het nu met J op de psz, Kyara?
Afgelopen week was vakantie maar zodra ik weer begin over de "peuterschool" begint het lipje weer te trillen. Ze vindt het wel heel erg leuk en ze weet ook dat ik haar altijd weer op kom halen. En als ik eenmaal weg ben gaat het ook prima. Maar het moment van weg gaan vindt ze naar en de gedachte daaraan dus ook. Vanaf deze week ook nog eens 2 keer. Op zich ging het wegbrengen te vorige keer wel iets beter maar ja, nu weer vakantie tussendoor gehad....

Gaat het wegbrengen van Ellie wel beter?
pi_157240007
Kyara, hopelijk went het snel als ze twee keer per week gaat.

Kuuks, dubbel dan. Een fijn cadeau, maar ook jammer voor je eigen idee. Er komt vast wel iets anders.

Spirit mooie deal. Lukt het nog steeds zonder speen?

Lekker zelfstandig NTS!
Daan was kwart voor 8 wakker, dus samen naar beneden gegaan. De zindelijk gaat redelijk. Vrijdag 3 ongelukje na 5 uur, maar hij was ook flink moe. Gisteren 1 ongelukje, hij dacht dat het een windje was. Niet dus :X
Vanochtend ook zijn nachtluier droog. We zetten lekker door.
pi_157240706
Nee vannacht wilde ze toch wel een speen. We gaan nu eerst de middagslaapjes zonder speen proberen en zijn wat strenger geworden: geen speen meer overdag, alleen in bed. We gaan straks eens kijken bij het middagslaapje.

Hier is naar kdv brengen trouwens ook moeilijk. Ze wil niet naar "Gonnie", haar leidster. Ze zijn altijd met meerderen hoor maar dit is haar favo. Als we haar brengen is het huilen, maar we weten ook dat ze er altijd veel lol heeft en savonds halen we altijd een vrolijk meisje op. Toch is het moeilijk als je kind echt niet wil ;(
Sarcasme. Herken het.
  zondag 1 november 2015 @ 12:48:57 #119
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_157242582
Sterkte met de KDV/ PSZ perikelen. J. lijkt het tot nu toe supertof te vinden. Deze week vakantie, dus ik ben wel benieuwd wat morgen brengt. Maar, als Juf Femke er is, is het al snel goed. Hij wil altijd naast haar zitten, en kletst hele verhalen O+

Hebben jullie nog wat aan Halloween gedaan? Hier in het dorp werd door de scouting en het lokale jeugdwerk een Halloween (griezel)tocht georganiseerd. Eerst een leuke, klein beetje spannende versie voor kleintjes + ouders, later op de avond een echt griezelige versie voor kinderen vanaf 9 jaar. We zijn geweest met J (en F. in de drager ;)), en hij vond het heel leuk. Zoeken naar spinnen en heksenbezems, lichtjes volgen door het bos, marshmallows maken boven het kampvuur. En lopen met een lampion natuurlijk. En ik vond t ook tof om iedereen van de scouting weer eens te zien (ben tot twee jaar terug leiding geweest, maar toen na 15 jaar gestopt).
pi_157246547
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 10:48 schreef Spirit82 het volgende:


Hier is naar kdv brengen trouwens ook moeilijk. Ze wil niet naar "Gonnie", haar leidster. Ze zijn altijd met meerderen hoor maar dit is haar favo. Als we haar brengen is het huilen, maar we weten ook dat ze er altijd veel lol heeft en savonds halen we altijd een vrolijk meisje op. Toch is het moeilijk als je kind echt niet wil ;(
Dit zegt Riley ook altijd. Maar dan de naam van haar favoriete juffie

NTS, wat een zelfstandig draakje O+

Kyara, veel plezier vandaag

Hier op het kdv wel Halloween gevierd. Ze was een pompoen. O+
pi_157246606
Pompoentje O+

image_zps8hodndmv.jpeg
pi_157247853
Ja wij hebben Halloween gevierd. Kindjes aan de deur. Optocht in de stad. En puzzeltocht in de speeltuin (die gek genoeg op 30 oktober was ipv 31).

Foto1k0-7MMDIKHH.jpg
Foto1k0-HVKTLTQJ.jpg

En vandaag naar het theater voor Woezel en Pip. De eerste keer dat Féline naar het theater ging. En ze vond het geweldig. O+
Foto1k0-BV3BLFZL.jpg
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_157248158
Leuk Tally! Was het een leuke voorstelling? Ik wil met Billie in het voorjaar naar W&P de film eigenlijk. Lijkt me ook zo leuk :D
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_157248384
quote:
17s.gif Op zondag 1 november 2015 16:39 schreef Kuukske het volgende:
Leuk Tally! Was het een leuke voorstelling? Ik wil met Billie in het voorjaar naar W&P de film eigenlijk. Lijkt me ook zo leuk :D
Ja was erg leuk. Alle jaargetijden van het jaar lieten ze zien. En Féline heeft echt zitten genieten. Ze vond het wel erg spannend :D Ze was bij thuiskomst ook helemaal kapot maar ze heeft zo zitten genieten O+
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_157248572
Zo lief is dat dan!
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
  zondag 1 november 2015 @ 19:50:57 #126
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_157253240
Die show zijn wij ook geweest Tally. Erg leuk ja O+

En mnoh al die verklede snoetjes! Leuk zeg!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_157255079
Kennen jullie het verhaal van Sticker? Dat leuke jongetje dat zo graag aan mama en papa plakte, hence zijn bijnaam? Dat jongetje dat volgens alle maatstaven 'laat' was met vanalles, maar daar zelf echt helemaal niet mee zat? Dat jongetje dat 2,5 jaar lang aan de borst dronk, al die tijd bij papa en mama in het grote bed sliep, niet zelf in slaap kon vallen, en elke drie uur wakker werd?

Dat jongetje dat in de afgelopen twee weken niet alleen ging doorslapen, maar ook sinds drie nachten op zijn verzoek de hele nacht (!) in zijn eigen bed (!!) slaapt (!!!), en gisteren voordat hij zijn eigen bed in ging op zijn verzoek naar het toilet ging en daar plaste, poepte, en toen nog vier keer plaste, kennen jullie die? O+
pi_157255139
Klinkt als een geweldig jongetje O+
pi_157255149
Sticker O+
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_157255150
O+ O+ Wat onwijs knap van Sticker!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_157255206
Ik ben zo trots O+ Niet zozeer omdat hij die dingen kan, maar vooral op ons dat we het aan durfden om hem te volgen in zijn tempo, en dat hij bewijst dat we gelijk hebben: dat het echt wel goed komt allemaal O+
  zondag 1 november 2015 @ 20:51:17 #132
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_157255315
Sticker O+
  zondag 1 november 2015 @ 20:51:32 #133
378192 -mandy-
I am who I am
pi_157255325
Wauw! Die Sticker! Wat goed!!
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_157255399
Erg fijn om te horen LE!
Wij zijn ook vrij "makkelijk" met slapen bijvoorbeeld bij L.
Toen F geboren was, lag L opeens bijna elke avond weer bij ons. Mijn ouders verklaarde mij voor gek.Het zou nooit meer goed komen en we gaven L veel te veel zijn zin.
Sinds 2-3? weken slaapt L gelukkig weer door 's nachts (En op zijn eigen kamer)
Dus ik ben zo blij dat wij ook gewoon deden waarbij wij ons goed voelden. Maar het is fijn om nog meer goede voorbeelden hiervan te horen O+
Life is what happens while you are busy making other plans...
  zondag 1 november 2015 @ 20:53:54 #135
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_157255409
O+ SuperSticker O+ !
  zondag 1 november 2015 @ 20:54:07 #136
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157255415
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 20:47 schreef L-E het volgende:
Ik ben zo trots O+ Niet zozeer omdat hij die dingen kan, maar vooral op ons dat we het aan durfden om hem te volgen in zijn tempo, en dat hij bewijst dat we gelijk hebben: dat het echt wel goed komt allemaal O+
Dat wou ik maar net even gaan zeggen ja _O_ En ik vind t ook hartstikke knap van hem!
E & S
  Moderator zondag 1 november 2015 @ 20:54:28 #137
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157255430
Go sticker! Wat goed! *G*
En ook dat jullie hem zo goed gevolgd hebben en vertrouwen in hem hebben *O* O+

Halloweenkindjes O+
En F bij Woezel en Pip. Leuk dat ze zo genoten heeft!
  zondag 1 november 2015 @ 20:55:19 #138
378192 -mandy-
I am who I am
pi_157255465
Zo durfde eerst ook niet op de wc te gaan zitten. En nu plast onze peuter sinds een dag of 3 op de wc zonder problemen 8)7 .
Zindelijkheidstraining gaat goed, :) hij geeft steeds vaker zelf aan te geven wanneer hij pipi moet doen, en ook op ons verzoek gaat ie tussendoor plassen en komt er meestal ook echt wat uit.
Zonder luier durf ik nog niet, grote boodschap geeft ie nog niet aan.

Praten gaat hier ook langzamerhand wat beter. Logopedie houden we nog steeds achter de hand, maar schuiven we nu telkens een stukje verder naar de toekomst op.
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_157255586
Oh sorry, ik ging even lekker voorbij aan alle andere berichten hier :D

Halloweenkindjes, wat leuk O+ Hier wordt dat echt niet zo gevierd, Sint Maarten dan wel weer over anderhalve week.

Skoap: ja, de 'hetkomtnooitmeergoed!'-verhalen kennen we, maar ik ken echt geen enkele volwassene die nog bij zijn ouders ligt dus volgens mij komt het juist altijd wel goed :D
  Moderator zondag 1 november 2015 @ 21:01:29 #140
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157255711
Hier bij zowel Halloween als Sint Maarten weer een briefje op de deur: svp niet aanbellen, we doen niet mee, kinderen slapen. Iets met die strekking
pi_157255808
SuperSticker *O* !!
En al die leuke Halloween snoetjes♡. En naar het theater, ook al zo leuk! Wij zijn een paar weken geleden naar Nijntje in het theater geweest, dat was ook super!
pi_157256364
Mijn peuter wordt de laatste tijd regelmatig heel even wakker en slaapt dan verder bij mij. Ze vertelt dan ook dat ze een beetje bang is. Zo fijn dat ze zich bij mij in bed veilig voelt O+
En de knuffels en verhalen als je wakker wordt. O+
pi_157256467
quote:
2s.gif Op zondag 1 november 2015 21:01 schreef Kyara het volgende:
Hier bij zowel Halloween als Sint Maarten weer een briefje op de deur: svp niet aanbellen, we doen niet mee, kinderen slapen. Iets met die strekking
Bellen ze anders aan? Hier in de wijken is het zo dat wanneer je mee doet je een poster kan ophangen, anders doe je niet mee. Halloween dan, Sint Maarten word hier niet gevierd.

Wat een leuke foto's mijn kids houden niet van verkleden en smincken.

Wij hadden gister een uitvoering van de gym. Van alle groepen en onderdelen, dus ook de ouder en kind gym. Mega groot, veel mensen, harde muziek, weinig licht en Kyan deed het echt zo ontzettend goed. Hij stond echt te springen en te stuiteren. Helaas waren de actie foto's niet gelukt, maar dit snoetje vooraf <3
Thema was film, en onze groep ging voor Cars. Deze mama had voor de hele groep hesjes gemaakt en een echte cars auto geknutseld.

20151031_160126.jpg
  Moderator zondag 1 november 2015 @ 21:19:48 #144
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157256519
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 21:18 schreef As1981 het volgende:
Bellen ze anders aan? Hier in de wijken is het zo dat wanneer je mee doet je een poster kan ophangen, anders doe je niet mee. Halloween dan, Sint Maarten word hier niet gevierd.

Ja, daarom ook het briefje ;)
Anders was dat niet nodig geweest.

Geen idee wat de "regels" maar we zijn er te vaak door overvallen dus sinds 2 jaar briefje op de deur.
pi_157256527
Oh en let niet op zijn kapsel, hij moet nodig weer geknipt worden :@
pi_157256550
As, wat kijkt hij trots O+
Ik zag de je carscreatie op fb. Gaaf gemaakt
pi_157256580
quote:
2s.gif Op zondag 1 november 2015 21:19 schreef Kyara het volgende:

[..]

Ja, daarom ook het briefje ;)
Anders was dat niet nodig geweest.

Geen idee wat de "regels" maar we zijn er te vaak door overvallen dus sinds 2 jaar briefje op de deur.
Dat is wel echt irritant dan. Wij doen ook niet mee om dezelfde reden. Kyan zijn kamer is direct boven de deur dus dat risico neem ik niet. Maar zolang we niks ophangen worden we keurig genegeerd. Ik dacht eigenlijk dat het overal wel zo zou werken. Lekker naïef :P
  Moderator zondag 1 november 2015 @ 21:22:35 #148
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157256678
Helaas, eerste paar jaar ook door overvallen en zo. Ineens verklede kinderen of kinderen met lampionnen aan de deur. En niks in huis hebben. Later wel speciaal daarvoor wel snoep in huis gehaald maar nu zelf met kinderen is het gewoon niet handig. Er vliegen 3 kinderen naar de deur als de bel gaat.
  zondag 1 november 2015 @ 21:32:22 #149
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157257151
Hier had ik vorig jaar wat kindjes aan de deur met Sint Maarten, maar dan echt supervroeg al, dus ik laat t dit jaar wel op zn beloop. Ik ben waarschijnlijk aan het koken als ze komen oid, Mag Eefje mooi luisteren naar de liedjes. Volgend jaar zal ze wel ook gaan lopen O+

As, wat tof gedaan en wat ziet ie er blij uit O+ En wat een werk of niet??! :o
E & S
pi_157257419
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 21:32 schreef LadyBlack het volgende:
Hier had ik vorig jaar wat kindjes aan de deur met Sint Maarten, maar dan echt supervroeg al, dus ik laat t dit jaar wel op zn beloop. Ik ben waarschijnlijk aan het koken als ze komen oid, Mag Eefje mooi luisteren naar de liedjes. Volgend jaar zal ze wel ook gaan lopen O+

As, wat tof gedaan en wat ziet ie er blij uit O+ En wat een werk of niet??! :o
Ik had ook wel willen lopen met Halloween maar mijn oudste vind het maar een stom feest zei hij gister (ik had gevraagd of hij het leuk vond als ze dan aan kwamen bellen). Dus misschien komt dat nog.

En ja het was wel veel werk. de hesjes maken vooral. Mijn moeder heeft ze gemaakt ik heb ze getekend en ingekleurd voor en achterkant.
de Cars zelf hebben mijn man en ik 2,5 uur aan gezeten dinsdag. En dan voor 5 min tijdens de uitvoering. Maar die blije snoetjes is dan onbetaalbaar.

En ik hoorde van mijn man en moeder dat Yaro echt zo trots was op zijn broertje. Die riep steeds dat ik MIJN broertje, GO Kyan!!!!!
  zondag 1 november 2015 @ 21:55:35 #151
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_157258147
Wij hebben het Sintmaartensvuur hier zowat recht in de achtertuin maar we zitten met de voordeur net aan een weggetje welke niet op de 'teruglooproute' ligt. Dus ik denk niet dat we kinderen aan de deur krijgen. En zo wel, dan kan ik nog altijd de bel uitzetten of de intercom gebruiken. Draak loopt in ieder geval wel de route met oma of papa en ik kom naar het vuur als Piranha slaapt. De babyfoon haalt het nèt :D.

Gisteren is in ieder geval de hoop snoeihout al gemaakt en dat vond Draak machtig interessant. Alleen dat ze nu tot vrijdag moet wachten, dat gaat er niet in. Lang leve de weekplanner!
pi_157263539
As, leuk geknutseld!

Ik heb hier niks gezien van halloween. Moet de buren nog even vragen of ik moet inslaan voor 11-november. In onze oude woonplaats kwam er voor beide iets van 5 kinderen langs. De rest van het snoep kon ik zelf opeten :P

Wakker worden van de deurbel doen ze allang niet meer. We kunnen bij beide kinderen ook met groot licht aan de was opruimen/muggen vangen/kind rechtleggen. Kleine slaapkopjes..

Gisteren Daan zijn eerste droge dag. En gelijk ook de nacht ervoor en erna droog. Zou hij nu in een keer klaar zijn ?

Mijn man heeft gisteren de grootste batch van de sint/verjaardag cadeau's besteld. Mooi optijd :D
  Moderator maandag 2 november 2015 @ 09:02:19 #153
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157263737
Hier worden ze er ook niet wakker van geloof ik. Maar kamer op komen hoef ik niet te proberen :D

En sintcadeautje. Leuk! Wat krijgen ze? Ik heb nu vooral veel klein spul in huis. Grotere dingen moet ik nog kopen.
pi_157263975
Wil je het echt weten Kyara.. Dit lijstje is voor Sint en verjaardag, met budget van mijn ouders en schoonouders. Dus moet in 4 verdeeld worden en de kleine dingen van ons in de schoen:
Schrik niet, verwend nest :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het meeste van deze lijst heeft hij heel bewust uit de lobbes gids gekozen. Hij kwam vanzelf op het budget uit dat we eigenlijk te besteden hadden.
Misschien dat ik wel wat dingen snel naar zolder doe en uit ga wisselen alles in 1 keer in de woonkamer wordt wat te gek ;)
pi_157264047
Wat tof LE!! Grote vent hoor, die sticker :) En wat een leuk joch is het.

Waarom doen jullie niet mee daar aan Kyara? Puur nieuwsgierigheid, want ik vind het zelf juist zo leuk om straks met Sint Maarten met Isa te gaan lopen O+
Sarcasme. Herken het.
  Moderator maandag 2 november 2015 @ 09:56:14 #156
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157264295
Goeie lijst DF! :D Ik ga straks even uitgebreid kijken om ideetjes op te doen ;)

Spirit, ik denk dat het veel verschil maakt waar je woont. In sommige regio's is het echt een feest wat gevierd wordt, in andere regio's niet. Beetje als met Carnaval. In mijn stad wordt dat alles (Halloween, Sint Maarten, Carnaval) beetje halfslachtig gevierd maar het leeft niet echt. Dat maakt mi best veel verschil. Wij deden er vroeger ook niet aan, was er dus ook helemaal niet mee bekend.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het heel leuk is om te doen als het echt gevierd wordt, iedereen mee doet en je zelf vroeger ook al hebt meegelopen en zo. Dat het echt een happening is zeg maar. Maar dat is het hier dus niet. Hier is het meer een middel om extra snoep te kunnen scoren of zo.
pi_157264380
Het leeft hier wel meer idd, in het Westen. Mijn Limburgse man heeft nog nooit Sint Maarten gevierd als kind.
  Moderator maandag 2 november 2015 @ 10:07:37 #158
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157264408
Ja precies.

Ik denk dat je het een beetje kan vergelijken als dat er ineens een boel ladderzatte mensen in carnavalskleding door de straat gaan lallen in een plaats waar verder geen carnaval wordt gevierd. Dat idee dus.
pi_157264433
Mijn peuter maakt al zijn eigen lampion op het kdv, dus die moet natuurlijk wel gebruikt worden :D. We doen dan een rondje op ons pleintje, samen met de andere kindjes uit de straat. Vorig jaar haakte hij af na 2 huizenblokken, en na 2 snoepjes heeft hij nergens meer naar gevraagd. Ben benieuwd hoe dat dit jaar gaat!
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 2 november 2015 @ 10:13:16 #160
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_157264467
*O* sticker

Carnaval O+

Sint maarten 'vierden' wij vroeger wel. Lampionnetje langs de deur snoep ophalen. Meer was het niet.

Halloween kennen we niet al zijn er volgensmij wel wat kinderfeesten geweest.

Onze bel doet het niet, dus we kunnen niet mee doen. Daarbij wonen we aan een doorgaande weg zonder kinderen in de buurt, dus er komt ook niemand.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_157264495
Hier wordt het ook echt op school gevierd, inclusief uitleg van de herkomst etc.
  maandag 2 november 2015 @ 10:21:20 #162
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_157264548
Wij vierden vroeger wel st. maarten, geen carnaval en geen halloween. En hier gebeurt alle drie niet :').

Ik denk dat wij Sinterklaas nog niet vieren. Bovendien moet mn vriend werken die dagen, nachtdiensten.

Spirit, wij proberen hier de speen ook af te bouwen, maar falen tot dusver gigantisch. Ook niet-pedagogisch briben met een aantrekkelijk speelgoedding werkte zelfs niet.
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_157264735
Voor de sint hebben wij een cadeaulimiet ingesteld voor schoonouders en schoonzus. Voor elk kind 1 cadeau, dan hebben we 6 cadeautjes om op die avond uit te pakken. Lijkt me echt voldoende, want vorig jaar was de aandacht gewoon op na 3 cadeautjes en wilde hij gaan spelen. Wel moeilijk hoor, want er is zoveel leuks! :D :X
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_157264817
Hier vieren we Sinterklaas met een nichtje die twee kinderen heeft en de opa's en oma's. Van allemaal krijgen ze een cadeautje. Ik heb er nu al zin in. Vorig jaar vond Riley het geweldig O+
  maandag 2 november 2015 @ 11:03:29 #165
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_157265078
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 10:21 schreef XcUZ_Me het volgende:

Spirit, wij proberen hier de speen ook af te bouwen, maar falen tot dusver gigantisch. Ook niet-pedagogisch briben met een aantrekkelijk speelgoedding werkte zelfs niet.
Wij zijn toen ze 2 jaar en 2 mnd ouzo cold turkey gestopt met de speen. Eerste avond best zielig, uit blijven leggen dat ze daar echt te oud voor is geworden. Tweede avond minder zielig en de derde avond vroeg ze erom, wederom uitgelegd en toen ging ze slapen. Eigenlijk dus even doorzetten als je er echt vanaf wilt.
Of nu met Sint in aantocht misschien het mooie verhaaltje ophangen dat de speen mee naar Spanje gaat en dat Sinterklaas hem dan aan een kleiner kindje kan geven ofzo?
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_157265082
Hier krijgen ze van/bij mijn ouders de 29e 3 cadeautjes, en de 5e van/bij mijn schoonouders ook 3 cadeautjes. Dat is ook wel de max. verder niks van (schoon)zusjes/ons op die dagen. Bij meer cadeautjes zijn de kinderen er wel klaar mee. Van ons wat in de schoen de 15e en 22e. Misschien de 4e nog iets, als we cadeautjes over hebben :P
Maar ja, Daan is vlak daarna nog jarig, dus dan kunnen we het net zo goed in 1 keer bestellen ;)
pi_157265143
Hier kopen mijn schoonouders alle cadeaus en we vieren het daar, met alle kleinkinderen. Van tevoren mogen ze een lijstje maken. Ik lever altijd een lijstje met 3 if 4 dingen.

Maar ik weet nu al dat het er een veelvoud van gaat worden :X

Want oma wil dat iedereen even veel cadeautjes krijgt voir hetzelfde geld. Wat noooooit gaat lukken natuurlijk :X . Dus dat gaat maar door en door.

Dus buiten dat zullen we vrij weinig aan sinterklaas doen anders wordt het echt te gek :+
  maandag 2 november 2015 @ 11:10:56 #168
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_157265186
quote:
1s.gif Op maandag 2 november 2015 11:03 schreef Susie het volgende:

[..]

Wij zijn toen ze 2 jaar en 2 mnd ouzo cold turkey gestopt met de speen. Eerste avond best zielig, uit blijven leggen dat ze daar echt te oud voor is geworden. Tweede avond minder zielig en de derde avond vroeg ze erom, wederom uitgelegd en toen ging ze slapen. Eigenlijk dus even doorzetten als je er echt vanaf wilt.
Of nu met Sint in aantocht misschien het mooie verhaaltje ophangen dat de speen mee naar Spanje gaat en dat Sinterklaas hem dan aan een kleiner kindje kan geven ofzo?
We hebben echt eindeloos uitgelegd, maar het gaat hier echt niet om zielig, maar om krijsen. Keihard. Totale paniek en hysterie. En dat werd niet minder. Echt roepen, ik ben nog niet groot ik ben nog heel klein. Enz.
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_157265213
Twinkle, hoe hou je die kinderen dan erbij? Ook om de beurt pakken? Want dan ben je wel erg lang bezig..
Mijn ouders en schoonouders willen niet zelf kopen. Ze hebben geen idee wat de kinderen willen, wat wij willen. Naast dat mijn schoonmoeder fysiek niet meer een uur in de speelgoedwinkel rond kan lopen en mijn ouders een half uur moeten rijden voor een fatsoenlijk speelgoedwinkel. Dus we bestellen zelf maar online

Ik heb van Chris in de eerste jaren ook wel cadeautjes achterover gedrukt uit de stapel. Dan was er geen neefje/broertje dus kreeg hij wel wat van iedereen. Dan was hij er na 3 ook wel klaar mee. De 4e deed hij nog met moeite en de rest (stuk of 2/3) kreeg hij de dag erna in zijn schoen
  maandag 2 november 2015 @ 11:25:57 #170
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_157265358
quote:
1s.gif Op maandag 2 november 2015 11:10 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

We hebben echt eindeloos uitgelegd, maar het gaat hier echt niet om zielig, maar om krijsen. Keihard. Totale paniek en hysterie. En dat werd niet minder. Echt roepen, ik ben nog niet groot ik ben nog heel klein. Enz.
Ze heeft hier ook wel hard gehuild hoor. Maar hysterie dan weer niet. Nog even wachten dan?
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_157265770
Wat Susie zegt, als ze het zo erg vindt is ze er denk ik nog niet aan toe?
pi_157266536
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 11:13 schreef Deepfreeze het volgende:
Twinkle, hoe hou je die kinderen dan erbij? Ook om de beurt pakken? Want dan ben je wel erg lang bezig..
Mijn ouders en schoonouders willen niet zelf kopen. Ze hebben geen idee wat de kinderen willen, wat wij willen. Naast dat mijn schoonmoeder fysiek niet meer een uur in de speelgoedwinkel rond kan lopen en mijn ouders een half uur moeten rijden voor een fatsoenlijk speelgoedwinkel. Dus we bestellen zelf maar online

Ik heb van Chris in de eerste jaren ook wel cadeautjes achterover gedrukt uit de stapel. Dan was er geen neefje/broertje dus kreeg hij wel wat van iedereen. Dan was hij er na 3 ook wel klaar mee. De 4e deed hij nog met moeite en de rest (stuk of 2/3) kreeg hij de dag erna in zijn schoen
Niet :+
Om de beurt krijgt iedereen een cadeautje en binnen het uur is alles uitgepakt :+
De mijnes zijn het jongste. De rest van de kleinkinderen is 6 - 14 jaar
pi_157266849
Ik ben benieuwd hoe het hier met Sinterklaas gaat. Ze hebben het ook wel erg vaak oma&opa 2x dan nog bij schoonfamilie krijgen ze een klein cadeautje, vriend zijn werk en ook nog thuis.

Mijn peuter heeft de vliegreis goed doorstaan. Kreeg van iedereen om mij heen te horen dat ze zo lief geweest hebben ook tijdens de terugvlucht om 18:40 terwijl ze beide dood moe waren. Over de rest van de vakantie heb ik het dan maar niet.

Ik heb d'r thuis uit d'r jas gepeld, schone luier gegeven en een pyjamabroek aangedaan. D'r shirt aangelaten en zo in bed gelegd tot de volgende morgen 08:15 was het stil.
  maandag 2 november 2015 @ 13:58:24 #174
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157268259
Welkom terug FR! Fijn dat de reis zo goed ging!

Vriend en ik komen beide uit Twente en waren niet bekend met St Maarten en halloween lopen. St Maarten wordt hier in Groningen wel gedaan, denk dat wij vanaf volgend jaar mee gaan doen ofzo.

Sinterklaas vieren wij met mijn moeder en haar vriend. Vorige 2x was er nogal veel voor E :') wil het dit keer wat kleiner houden. Ze krijgt een Disney princess puzzel die ik bij de kringloop vond, van mijn moeder een poppenbuggy en dan verzin ik nog wat leuke kleine cadeautjes bij voor pakjesavond of in de schoen.
E & S
pi_157268762
Ik ben ook klaar met inkopen voor Sint. Wat schoencadeautjes en tweedehands duplo en lego voor Billie, oud speelgoed van Billie voor de baby ingepakt (meer voor de beleving van Billie). En dan is het weer afwachten wat de schoonfamilie doet... al gingen ze er al vanuit dat we het niet echt vieren. Maar Sint wist ons wel te vinden ofzoiets. Nouja, prima. Als ik m'n lijstje maar kan indienen van tevoren :'), maar daar heb ik nog niets van gehoord.

Zijn hier moeders met peuters die speelgoed hebben dat niet geschikt is voor kleinere broertjes/zusjes? Dat krijgen we straks hier (Billie heeft al wel wat Lego waar alle ienieminie blokjes wel van op zolder liggen) en ik vind dat toch best een beetje onhandig. Maar Billie speelruimte ontnemen is wel het laatste wat ik wil. Tips? Trucs? Ervaringen?
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_157268986
Ik heb alleen speelgoed liggen wat niet inslikgevoelig c.q. lomp is. Boaz frot nog van alles in zijn mond en ik heb geen zin/tijd om op te letten of dat wel continu goed gaat. Dus het kleine spul ligt nog weggestopt voor wanneer het wel verantwoord is.
pi_157269326
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 14:31 schreef Twinkle20 het volgende:
Ik heb alleen speelgoed liggen wat niet inslikgevoelig c.q. lomp is. Boaz frot nog van alles in zijn mond en ik heb geen zin/tijd om op te letten of dat wel continu goed gaat. Dus het kleine spul ligt nog weggestopt voor wanneer het wel verantwoord is.
Ik vind dat niet echt een houdbare situatie als je oudste al bijna 4 is. Wij hebben nog geen klein lego, maar echt wel wat spulletjes waarvan ik niet zeker weet of het heel blijft bij sabbelen e.d. Maar I. deed tot ongeveer 2 jaar van alles in zijn mond en als A. die lijn volgt is I. inmiddels al bijna 5. Kan hem moeilijk verbieden om tot die tijd niet met 'gevaarlijk' speelgoed te spelen.

Wel ben ik van plan om hem met kleinere dingen aan tafel te laten spelen of op zijn eigen slaapkamer. Op dit moment gaat A. nog nergens heen, dus het is nog geen issue bij ons. Wel zeg ik alvast dat hij zijn speelgoed niet moet laten slingeren bij A. in de buurt, omdat dat gevaarlijk is. Dat snapt hij wel goed op zich.
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 2 november 2015 @ 14:54:35 #178
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_157269430
Wij hebben een speciale bak met speelgoed waarmee alleen gespeeld mag worden als S.uze op bed ligt. Dat wordt tot nu toe geaccepteerd.
  maandag 2 november 2015 @ 15:06:47 #179
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_157269673
Ik bouw gewoon de hele woonkamer in 2 delen. Tafel, kist etc als scheidingslijn.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_157269914
Ja vertellen dat sommige dingen niet kunnen omdat gevaarlijk wilde ik wel proberen. Een aparte bak voor wanneer de baby op bed ligt is wel een goed idee. En de scheidingslijn.. Hmm.. dat is wel het proberen waard t.z.t. In het begin is de baby natuurlijk nog niet zo mobiel op de vloer, tegen die tijd gaat Billie onderhand naar school denk ik. Scheelt ook.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_157272483
Phaidra daar heb je ook zeker gelijk in. Het is ook lang niet altijd haalbare kaart. Wat Soesa oppert doen wij hier ook. Bepaalde spullen komen wel voor de dag als Boaz in bed ligt. Alleen de laatste tijd is het meer uitzondering dan regel dat die twee samen een dutje doen. Dus dan gaat die vlieger ook niet op.

Haar alleen op haar kamertje laten spelen vind ik een beetje sneu, alsof ze weg moet ofzo. Bovendien heeft het niet echt zin denk ik. 's Morgens als ze wakker zijn kruipt Boaz ook over de hele verdieping en dus ook op haar kamertje.

Ik zit er inderdaad soms ook aan te denken om gewoon de kamer in 2 stukken te verdelen. Ook omdat ze regelmatig speelgoed van elkaar afpakken. Of ja, Djenna pakt vooral van Boaz af :') .. Alles wat ie vast heeft moet zij ineens hebben, ook al is ze met iets totaal anders bezig.

Maar uit jullie verhalen af te lezen ben ik lang niet de enige die met dat euvel kampt.
  maandag 2 november 2015 @ 17:13:02 #182
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_157272543
Ik noem V 'de havik' . Hij houdt Frans continu in de gaten en gaat ALLES afpakken.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  maandag 2 november 2015 @ 17:51:46 #183
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157273155
Mijn peutertje is na een moeizame ochtend (duidelijk MOE) op mijn schoot in slaap gevallen en slaapt sindsdien op de bank onder een dekentje. Met geen kanon wakker te krijgen :?

Nu twijfel ik; in bed proberen te manoeuvreren of laten liggen. We krijgen straks oppas namelijk omdat wij repetitie hebben....

En ik vraag me ook af of ze soms ziek wordt en ik dus liever thuis blijf...

Damn :')
E & S
pi_157273205
quote:
1s.gif Op maandag 2 november 2015 11:10 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

We hebben echt eindeloos uitgelegd, maar het gaat hier echt niet om zielig, maar om krijsen. Keihard. Totale paniek en hysterie. En dat werd niet minder. Echt roepen, ik ben nog niet groot ik ben nog heel klein. Enz.
Bij ons gaat ze gewoon niet slapen, punt. Ze gaat liggen kletsen en rommelen. De eerste keer tussen de middag is ze wel gaan slapen met snoepje (zakje beertjes wat ze zelf niet open krijgt uiteraard) in haar hand geklemd. Zo werd ze ook wakker :') Savonds wilde ze perse niet zonder speen, was ook groot verdriet en wij waren moe en wilden ook even rust :@ De volgende middag ging ze gewoon niet slapen zonder speen. Ze lag maar de kletsen en rommelen. Speen erin en ze was vertrokken. Wij worden overigens ook rustig midden in de nacht uit bed geroepen als ze haar speen kwijt is :')

Ik wil er wel van af, van die speen, maar ik wil er zelf niet de dupe van worden. Aan de andere kant zijn we sowieso altijd moe en op en kapot, dus zouden een paar avonden/nachtjes krijsen ook niet zoveel uit maken, behalve dat we er gewoon geen geduld voor hebben en er daardoor heel slecht mee om kunnen gaan...
Sarcasme. Herken het.
pi_157274926
Hier was het of aan de grote tafel spelen. En later samen aan de grote tafel. Zo kreeg Kyan lego poppetjes en 4 blokjes ofzo en Yaro de rest.
Kyan speelde dus al jong mee.

En Yaro gaven we in de avond bv 30 min 1 op 1 tijd voor dat soort dingen. Dat ging eigenlijk prima. Maar Kyan speelde al veel sneller met ouder speelgoed.
  Moderator maandag 2 november 2015 @ 21:55:51 #186
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157279723
Wat betreft kleine dingetjes aan tafel laten spelen of als het jongere kindje slaapt.

Hier wel kleiner leeftijdverschil maar ook hier waren dingen als knippen of kralen rijgen niet te doen met nog 2 jongere kindjes in de buurt (die wel alles in hun mond stopten maar tegelijkertijd ook niet accepteerden dat grote broer iets wel mocht en zij niet).

Sinterklaas doen we hier 2x. 1x op werk van man en 1x met opa en oma's. Denk zo'n 4 cadeautjes per kind en dan dus met 3 kinderen.

M heeft ook nog een speen. Ik zie het inderdaad wel aan zijn tanden en ben er ook niet gelukkig mee. Maar ik ga hem nu zijn speen niet afnemen. Dat doen we wel als hij een beetje op school gewend is straks. Maar gelukkig sowieso al alleen in bed.

M is vandaag geobserveerd op het kdv. Hij was niet op zijn best bij het wegbrengen dus ben benieuwd. Volgende week weer afspraak met orthopedagoog.
  maandag 2 november 2015 @ 22:42:59 #187
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157281044
Spannend hoor Kyara, wat ze dan zoal observeren in jouw kindje he. Maar heel goed dat t gebeurt ^O^

Spirit, ik zou zeggen; die overbeet heeft ze nu dan toch al, dan kun je met die speen uit bed verbannen misschien nog wat wachten...
E & S
  maandag 2 november 2015 @ 22:47:28 #188
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157281155
Overigens heb ik E om half 6 wakker gemaakt, was ze toen supervrolijk en heeft ze 3 pannenkoeken (nog van gisteren, kind heeft een te goed geheugen :') ) gegeten, en toen heb ik gedaan of mn neus bloedde en haar naar bed gebracht oO<

Ze lag er om half 8 in en is volgens de oppas na nog wat zingen gewoon lekker gaan slapen! :D

Ze zal het beetje extra slaap wel nodig hebben gehad.
E & S
  Moderator maandag 2 november 2015 @ 23:26:20 #189
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157282029
Fijn dat het allemaal goed ging LB!
en 3 pannenkoeken :o :Y)
pi_157286923
LB, lekker even bijgeslapen dus :)
Hoe gaat het vandaag?

Kyara, misschien zien ze op een slechte dag wel iets meer? Dat sommige dingen nu echt duidelijker zijn. Zolang het maar niet TEveel is ;)

Qua spelen was het makkelijk. Chris ging overdag naar school, dus dan was de kamer vrij voor Daan. Als Chris thuis kwam, speelde hij lekker in de kamer. Lego/kleine dingen wel het liefst op tafel. En anders zat ik er met Daan bij. Dan hield ik Daan wel in de gaten, maar dat was niet zo'n plastic eter ;)
En de speen was ook simpel, Daan heeft hem er met 8 maand zelf uitgegooid ;)
Maar ik vind het na een jaar toch ondingen. Het doet soms schade aan het gebit/spraak en het is een gewoonte die op die leeftijd best vervangen kan worden door een andere gewoonte (om in slaap te komen (knuffel?). Alleen die strijd voor die 2/3 dagen kost even wat energie voor beide partijen..
  Moderator dinsdag 3 november 2015 @ 10:50:43 #191
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_157287486
ja, dat na een jaar met de speen stoppen was hier ook het plan. Maar dat liep dus even anders :+
pi_157288059
Over de speen gesproken, naast mij in bed ligt er nu een peuter met speen voor zich uit te staren.....
Zoals hij zelf zegt: Ow beetje ziekjes (maar geen koorts, geen tranen, geen pijn en eet prima).
Ach kan ik ff fok bijlezen ;)
Wij gaan trouwens de speen meegeven in de schoen. Hij heeft het er zelf al over dat hij zijn speen aan Sint gaat geven :)

En wanneer hoor je iets over de observatie Kyara?

Met klein speelgoed spelen doen wij voorlopig alleen als we beiden thuis zijn. Dan speelt er een met Ow en de ander met Js :)
pi_157288300
L was van de speen af en toen werd F geboren :')
We moeten binnenkort maar weer een nieuwe poging gaan wagen.
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_157288618
Meegeven in de schoen Skoap ;)

Over cadeautjes gesproken, ik weet het niet...
Wij vieren twee keer Sint, niet helemaal vrijwillig, maar om familiedrama's te voorkomen :') , dan ligt er met kerst ook nog iets onder de kerstboom, en halverwege januari is Ow jarig...
Geldboom iemand? ;)
pi_157288714
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 11:43 schreef Loj het volgende:
Meegeven in de schoen Skoap ;)

Over cadeautjes gesproken, ik weet het niet...
Wij vieren twee keer Sint, niet helemaal vrijwillig, maar om familiedrama's te voorkomen :') , dan ligt er met kerst ook nog iets onder de kerstboom, en halverwege januari is Ow jarig...
Geldboom iemand? ;)
Ik helaas niet. Ik wil wel met je zoeken naar een geldboom :D
pi_157289092
Geldboom waar? Die zoek ik ook nog.
pi_157289386
de geldboom groeit hier bij de opa's en oma's blijkbaar prima..
We hoeven zelf niet veel te kopen voor sinterklaas. En de volwassenen krijgen bij beide vieringen alleen een choco letter, betaald door de oma..
Ik krijg de oogst van de geldboom en moet het zelf inwisselen voor cadeau's <O)
  dinsdag 3 november 2015 @ 12:50:58 #198
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_157289962
Ben ik de enige die nog geen speen stop poging heeft gedaan :@

J. mag m alleen in bed, maar heeft m dan echt nodig, ik word midden in de nacht geroepen als ie kwijt is. Doel is om er vanaf te zijn voordat ie nasr de basisschool gaat (en das in 2017 pas ;))

Kado's: wij hebben een paar dingen gekocht voor Sint en verjaardag (kerst doen we thuis geen kado's). De opa's en oma's gaan elk jaar gruwelijk los voor Sint, Kerst en verjaardag (2 jan). Één keer per jaar wordt J dus gruwelijk verwend... De opa's en oma's hebben dus blijkbaar ook een geldboom ;), want howel ik hoopte dat t minder zou worden nu F. er ook is, lijkt dat niet zo te zijn...
  dinsdag 3 november 2015 @ 13:01:09 #199
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_157290151
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2015 12:50 schreef mousemicky het volgende:
Ben ik de enige die nog geen speen stop poging heeft gedaan :@
Nee hoor, ik ook niet :)
Nou ja, ik heb 'm een tijd terug wel voor overdag in de ban gedaan, maar in bed heeft ze 'm nog. Ik ben blij als ze uberhaupt slaapt, dus ik was nog niet van plan om het nog erger te maken door de speen af te pakken :@

Wij doen dit jaar voor het eerst aan Sinterklaas, met het eigen gezin. Niet groots, stuk of 3 cadeautjes. Al wil ik wel vragen of de buren willen aankloppen en de zak met cadeautjes in de gang willen zetten. Lijkt me zo leuk! :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_157290265
Wij hebben geen speen maar een duim. Dat afleren is bij de oudste ook nog niet gelukt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')