abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 oktober 2015 @ 12:55:27 #1
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_157082292
De SPT-FAQ

Waar wordt er hier zoal over gepraat?
Over alles wat met sport te maken heeft. Van voetbal tot schaken, van zwemmen tot korfbal. Het kan gaan over alles in competitieverband, maar ook grote sportevenementen, niks is te gek.

Wat moet ik doen met vragen/problemen over dit forum?
Als je direct in contact wil komen met de SPT-moderators, kan je terecht in de SPT-FB. Ook discussies over beslissingen en ruzie met anderen kunnen daar terecht.

Alles lijkt zo vrij, maar daar zitten vast ook strenge regels bij?
Dat is geen vraag }:|
Natuurlijk geldt hier ook de algemene FOK! Policy. Verder zijn er weinig beperkingen, als het maar niet te bont wordt.

Hoe denkt men hier over (illegale) streams?
Zie vorige vraag, wel met een kleine kanttekening: vragen naar streams wordt door velen als vervelend ervaren, zeker in de drukkere reeksen. In dit topic staat een prachtig overzicht van streams. Mist er iets? Peins er dan niet over om dit te melden in de SPT-FB.

Kan ik meehelpen?
Jazeker. Zoek in de lijst hierzo een sport op die je wel bevalt, post nieuws mee in de betreffende reeksen, open leuke sport-gerelateerde topics, praat mee in de live-topics, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mag ik ook over weddenschappen praten?
Dat mag, maar dan wel in de speciale reeks: http://forum.fok.nl/topicchain/1142. Het enige wat wel in de normale topics mag, is het posten van de odds om een waarschijnlijke winnaar aan te wijzen.

Kan ik ook ergens suggesties kwijt om SPT een leukere actievere plek te maken?
Jazeker, in http://forum.fok.nl/topic/2258275 kan je al je vreemde hersenspinsels kwijt. Niks is te gek.

Centrale topics en het openen van nieuwe topics

In principe zijn wij een groot fan van decentralisatie, wat inhoudt dat alles wat niet in de centrale topics hoeft een eigen topic verdient. Wat wel mee kan werken is om in het betreffende centrale topic een link te dumpen, om wat aandacht op je topic te vestigen.

Goedlopende topics splitsen we echter liever niet op, omdat de kans groot is dat een gemiddelde poster niet weet waar hij moet zijn met zijn verhaal, en er dus twee halfdode reeksen overblijven.

Topic Report
Als je iets leest wat volgens jou niet conform de policy is of als iemand gewoon enorm vervelend is, twijfel er dan niet over om (anoniem) een TR te plaatsen door op mod.gif te klikken onderaan en bovenaan elk topic, of op 'rapporteer' rechtsboven elke post. Daarme licht je de moderators in, en zal er ook sneller opgetreden worden. Over het algemeen geldt: liever een TR te veel, dan te weinig.

De SPT-moderators
http://forum.fok.nl/user/profile/359864
heywoodu
http://forum.fok.nl/user/profile/92686

Alle drie deel van de Sport-redactie van FOK!. Als je een goed nieuwsartikel plaatst in SPT, is het ook zeker een aanrader om ons erover te informeren, dan zorgen wij ervoor dat het ook op FOK!sport verschijnt.

Centrale topics
In SPT zijn er diverse centrale topics te vinden. In deze topics kan je alle korte vragen, nieuws, informatie en nog veel meer kwijt. Voor groot nieuws, live evenementen waar nog geen topic voor is en de wat grotere vragen staat het iedereen gewoon vrij om een topic aan te maken. Voor wat minder populaire sporten voldoet het centrale topic doorgaans prima en kan een tweede topic juist versplinterend werken. Wees niet bang om een nieuw topic te openen.

Wil je een sport op recreatief niveau willen bespreken, en is er geen speciaal topic daarvoor? Dan kan je altijd terecht in het topic waar ook de hogere competities besproken worden. Enkele sporten hebben hier aparte topics voor door de grote populairiteit voor beide takken, maar de rest kan gewoon bij elkaar.

Mocht je een nieuw topic willen openen, kan het geen kwaad om een link naar dat topic in het centrale topic te posten. Vaak trek je hier het publiek mee aan dat je nodig hebt. Een overzicht van centrale topics vind je hieronder.

[ Bericht 10% gewijzigd door borisz op 23-11-2021 14:21:48 ]
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 3 januari 2019 @ 22:32:27 #2
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')