Ja, maar het is ook weer niet zo makkelijk om het smaak te laten afgeven. Je kunt ook nog wat Laos in de olie doen en koriander ipv peterselie gebruiken (beide op het laatst toevoegen btw, anders gaat het naar zeepsop resp groentesoep smaken).quote:Op dinsdag 22 december 2015 12:21 schreef Molo het volgende:
Mocht je citroengras door de olie willen doen, maaaaatig hiermee. Het overheerst snel.
Smaakten allebei goed met een goeie uien saus!quote:
De structuur wordt anders en het is ronduit smerig.quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:03 schreef valentijn101 het volgende:
Even een kort vraag. Als ik in een recept (voor bv cake) de suiker vervang door stevia gaat dat dan goed of wordt de structuur van het gebak dan ook anders?
Dit, echt heel erg goor.quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De structuur wordt anders en het is ronduit smerig.
Tuurlijk, ligt er aan hoe rijp ze zijn, hoeveel zon ze hebben gehad, etcquote:Op dinsdag 22 december 2015 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet heb jij enig idee of het kan dat er verschil in smaak zit tussen waar je Gieser Wildeman peren koopt? Ik had ze vorige week van AH, mooie peren maar zat weinig smaak aan. Vanmiddag peren bereid van de Sligro en die zijn niet te versmaden. Het lijkt me vreemd maar kan het überhaupt?
Oke, dank je. Dan zoek ik nog even verder naar een recept dat wel geschikt is voor diabetici.quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De structuur wordt anders en het is ronduit smerig.
Ligt ook aan de soort diabetis en welke medicatie ze gebruiken.quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:33 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Oke, dank je. Dan zoek ik nog even verder naar een recept dat wel geschikt is voor diabetici.
Voor zover ik weet type 2 en slikken 1 tabletje per dag. Eten zou als het goed is zonder suiker n laag in koolhydraten moeten zijn. (Ik ben dus aan het uitzoeken wat ik wel n niet voor kan zetten. Lastig)quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt ook aan de soort diabetis en welke medicatie ze gebruiken.
Dat klinkt lekker. Maar minder suiker is nog altijd suiker en ik ben bang dat ze het dan niet durven eten. (Maar ik ga het voor mezelf zeker een keer proberen)quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:48 schreef Molo het volgende:
Dan is cake kansloos. Dat is boter met koolhydraten, ook als je de suiker skipt.
Bebakken amandeldeeg (laag in koolhydraten) met minder suiker dan recept zegt, gevuld met pure chocolade ganache (laag in suiker) en een toef vanille mascarpone/room (ongezoet) erop een idee?
In groenten, fruit, brood etc zit ook suiker/koolhydraten. Met type 2 hoef je niet volledig te mijden, wel is het handig te minderen en er op te letten.quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:51 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Dat klinkt lekker. Maar minder suiker is nog altijd suiker en ik ben bang dat ze het dan niet durven eten. (Maar ik ga het voor mezelf zeker een keer proberen)
Dat begin ik nu idd ook te begrijpen. Maar met de feestdagen is het overal een beetje zondigen en ik zou het fijn vinden als ze bij mij gewoon lekker kunnen genieten zonder te zondigen (Maar ik merk ook dat dit erg moeilijk is )quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:52 schreef Molo het volgende:
[..]
In groenten, fruit, brood etc zit ook suiker/koolhydraten. Met type 2 hoef je niet volledig te mijden, wel is het handig te minderen en er op te letten.
Dan kaasplankje doen zonder zoet of brood erbij?quote:Op dinsdag 22 december 2015 22:54 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Dat begin ik nu idd ook te begrijpen. Maar met de feestdagen is het overal een beetje zondigen en ik zou het fijn vinden als ze bij mij gewoon lekker kunnen genieten zonder te zondigen (Maar ik merk ook dat dit erg moeilijk is )
Daar zit nog steeds bloem in -> koolhydratenquote:Op dinsdag 22 december 2015 22:51 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Dat klinkt lekker. Maar minder suiker is nog altijd suiker en ik ben bang dat ze het dan niet durven eten. (Maar ik ga het voor mezelf zeker een keer proberen)
Ik heb net wel dit recept voor cake gevonden. Zonder boter en zonder suiker http://www.piethuysentruyt.com/suikervrije-cake/
Goed idee. Dank jequote:Op dinsdag 22 december 2015 22:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Dan kaasplankje doen zonder zoet of brood erbij?
Zoet toetje is anders onmogelijk
archhhhquote:Op woensdag 23 december 2015 08:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar zit nog steeds bloem in -> koolhydraten
Rode Poon?quote:Op woensdag 23 december 2015 10:08 schreef zatoichi het volgende:
Ik zou iets aparts maken voor de diabeet in kwestie; maar de beste tip die ik kan geven is vraag het de persoon zelf. Als diabeet (type 1) kan ik dat ook het best waarderen. Ik kan makkelijk suiker en koolhydraten eten (spuit gewoon meer insuline) en kom juist in de problemen als er weinig koolhydraten in eten zitten (zoals de huidige trend in restaurants...).
Andere vraag. Ik wil graag een hele vis serveren voor vijf a zes personen. Simpel recept; braadslee met venkel, witte wijn, aardappels en wat tomaatjes beetje ui/sjalot en knoflook in de oven en daarop de vis. Welke vis zou hiervoor het meest geschikt zijn en waar vind ik hem in één stuk. Visboer raadde wilde zeebaars aan, maar die zijn 1. 800 gram per stuk waardoor ik er drie nodig heb en 2. 23 euro per stuk... Beetje prijzig.
Wat raden jullie aan?
En daar met 6 man van eten? Karige kerstquote:
Idee wellicht om er meer dan 1 te kopen? bv, 1 per persoon?quote:Op woensdag 23 december 2015 11:58 schreef Molo het volgende:
[..]
En daar met 6 man van eten? Karige kerst
Ja lijkt en ook handiger qua garen en serveren om gewoon losse vissen te doen.quote:Op woensdag 23 december 2015 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Idee wellicht om er meer dan 1 te kopen? bv, 1 per persoon?
Heb in Frankrijk trouwens vaak genoeg poon gezien waar je met 6 man van kan eten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |