abonnement Unibet Coolblue
  zondag 18 oktober 2015 @ 03:40:52 #126
56471 pinquit
oh my lama!
pi_156914820
Wie weet hoe het zit met vitamine K en bijvoeding? Moet ik bij <500ml p/d de volle mep druppels geven? A. drinkt +/- 7×45ml flesvoeding, heeft hij dan niet genoeg aan 2 druppels ipv 5? Of is dat onzin?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_156915072
Chanty, ben benieuwd hoe het vannacht is gegaan?

Wij zijn ook op vergelijkbare wijze van de nachtvoedingen afgegaan (ik ging er zowst aan onderdoor, die afhebroken nachten). En ik merkte dst O veel makkelijler wakker werd tussen ons in. Zowel doot restaurant Mammie als het feit dat ze gwen ruimte had om te draaien, ons hoorde etc. Dus zijn we haar meer in eigen bed haan leggen, en dat werkte. Nu zetten we een flesje water in de hoel van haar bedje bij het slapengaan. Inmiddels weer ze dat die daar staat en vindt ze hem zwlf als ze wat drinken wil. Dan deinkt ze wat en haat ze verder tukken <3
pi_156915231
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 03:40 schreef pinquit het volgende:
Wie weet hoe het zit met vitamine K en bijvoeding? Moet ik bij <500ml p/d de volle mep druppels geven? A. drinkt +/- 7×45ml flesvoeding, heeft hij dan niet genoeg aan 2 druppels ipv 5? Of is dat onzin?
Dat was mijn logica ook, maar zowel de lk als het CB gaven aan tot 500ml de volledige hoeveelheid. Gevalletje better safe than sorry denk ik?
  zondag 18 oktober 2015 @ 08:15:25 #129
56471 pinquit
oh my lama!
pi_156915236
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 08:13 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Dat was mijn logica ook, maar zowel de lk als het CB gaven aan tot 500ml de volledige hoeveelheid. Gevalletje better safe than sorry denk ik?
Oké, dat betekent dat hij er iig niet teveel van kan krijgen :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_156915281
Wow Chanty, wat een nachten bij jullie! En ik vond drie voedingen per nacht al zwaar. Maar op een gegeven moment was het opeens voorbij, dus geen tips voor je want hier ging het vanzelf. Hoe ging vannacht?

En dat je alweer een cyclus had met zoveel voedingen! Ik ben nog steeds niet ongesteld geworden en we zitten nog maar op 1 voeding per dag (en dat is dan ook maar 1 borst).

Ben ook wel benieuwd wanneer dat bij anderen weer begon (en wanneer ik me evt zorgen moet gaan maken dat het te lang duurt... :@)
  zondag 18 oktober 2015 @ 09:18:28 #131
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_156915480
Oh dat is vervelend amsel. Hier begin het precies na een jaar weer. Met nog maar 1 voeding zou ik persoonlijk wel naar een dokter gaan. Misschien heb je gewoon een kickstart nodig.

En ik heb gewoon van 00.30 tot 4.30 kunnen slapen! Is vast toeval want kan me niet voorstellen dat het zo snel werkt. Hij kreeg om half twaalf zijn laatste echte voeding maar stopte zelf voor hij sliep. Heb gewacht tot hij sliep en toen terug in zijn eigen bed gelegd. Half uur later werd hij weer wakker dus toen kort laten drinken en na wat gemorrel ging hij slapen. Toen kwam hij pas om half vijf weer een voelde ik me zo uitgeslapen dat ik niet meer in slaap kon komen toen hij weer na een paar slokken en wat gemorrel om vijf uur sliep. Vervolgens kwam hij weer om zes en om zeven uur. Dat waren normale voedingen. Ik ben blij.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_156915505
Na 9 maanden, toen de bv minder werd en ik weer ging werken. Maar toen voedde ik nog wel 3/4 keer pd en kolfde ik 1x.
pi_156915622
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 08:15 schreef pinquit het volgende:

[..]

Oké, dat betekent dat hij er iig niet teveel van kan krijgen :)
In de vs en andere eu landen wordt vaak de dubbele hoeveelheid vitK gegeven. NL zit sowieso aan de behoudende kant daarmee dus idd gewoon onder 500 cc volledige hoeveelheid geven.
:)
pi_156915652
Succes met verder proberen Chanty. Er is een begin in ieder geval :*. Hoop dat betere nachten en minder voedingen ook zorgen dat je in ieder geval op gewicht blijft. (Bij mij is een paar nachten slechter slapen terug te zien op de weegschaal, maar dat trekt dan wel weer bij; nog steeds niet op. bmi-boks helaas)

Amsel, even advies inwinnen? Hier na 14 maanden weer, maar nog wel een voeding of vijf. Ofzo...echt geen idee.
pi_156915790
Chanty over de combinatie zwanger zijn en nog bv geven, ik had de oudste nog aan de borst toen ik zwanger was van jongste. Ergens tussen 15 en 20 weken viel mijn productie volledig plat. Kind viel af en zulks, duurde even voordat t kwartje viel bij ons :') Maar goed, wij hebben toen de keuze gemaakt helemaal te stoppen met bv, omdat ik sowieso niet wilde tandemvoeden. De omstandigheden waren vrij abrupt en niet per se ideaal maar uiteindelijk achteraf gezien vond ik het ook wel weer fijn dat de keuze voor ons gemaakt werd.
De wvk/lk van het cb heeft me nog wel geholpen om zo lang mogelijk zoveel mogelijk zelf te kunnen voeden maar op een bepaald punt zat het er echt niet meer in.
:)
pi_156917023
Hier stopte de productie ergens in het eerste trimester. Dat weerhield hem niet van drinken overigens :')

Wij zijn kortgeleden coldturkey gestopt door fysieke afstand te nemen: man en Sticker uit logeren, een midweekje. Twee moeilijke nachten gehad van veel wakker zijn, en daarna was het uit zijn systeem en sindsdien slaapt hij door.
  zondag 18 oktober 2015 @ 15:06:52 #137
56471 pinquit
oh my lama!
pi_156921160
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 09:43 schreef mignonne het volgende:

[..]

In de vs en andere eu landen wordt vaak de dubbele hoeveelheid vitK gegeven. NL zit sowieso aan de behoudende kant daarmee dus idd gewoon onder 500 cc volledige hoeveelheid geven.
Ah, top thx :D

Nog een vraagje :') jaja
Kan ik er vanuit gaan dat wat ik afkolf, A. ook uit mijn borsten krijgt?
Ik krijg nu met moeite uit 1 borst +/- 10cc ;( die wil niet zo, en uit de andere 40-50. Maar dan doe ik echt mn best en kolf ik door tot er echt geen drup meer uitkomt. Zou hij dan ook rond de 50 binnenkrijgen als ik hem beide borsten aanbied?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_156922905
Volgens mij is een baby doorgaans effectiever dan een kolf, dus drinkt ie meer dan je kolft.
pi_156923012
Baby drinkt meer dan je kolft idd :Y
Home is where the O+ is...
pi_156926574
what they say :Y
je baby is effectiever en drinkt meer dan je met een kolf eruit krijgt.
:)
  zondag 18 oktober 2015 @ 19:52:54 #141
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_156927724
Dat dus. Ik moet ook veel moeite doen om te kolven maar dat zegt niks over wat je kindje binnen krijgt
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_156931402
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2015 15:31 schreef Chanty het volgende:
Ik zit eigenlijk met twee dingen:
a. Hoe kom ik van die nachtvoedingen af?
b. Hoe lang wil ik nog doorgaan met de borstvoeding nu ik zwanger ben.

Daarom ben ik benieuwd naar naar ervaringen van moeders die zowel een pasgeborene als een baby aan de borst hadden. Hoe gaat dat? De melk stemt zich immers af op de baby toch? En hoe vaak dronk de oudste dan nog op een dag? Lijkt me ook fijn dat de tepels niet opnieuw hoeven wennen als Lucas nog door drinkt, of moet je daar alsnog weer doorheen?

Tot zover punt b, dan punt a. Ik twijfel heel erg wat ik nu moet qua borstvoeding. Lucas vindt het nog heerlijk en komt met name in de nacht nog erg vaak (sowieso elke twee uur en soms zelfs al na een uur weer). Ik merk dat ik dat niet lang ga trekken icm werk en laat staan met straks nog een baby erbij (ok dat duurt nog 8 maanden dus dan is alles misschien heel anders).

Ik wil eigenlijk ook nog niet helemaal stoppen maar zou het fijn vinden als we op 2 a 3 keer per dag uitkomen en zonder nachtvoedingen (of iig maar 1 nachtvoeding totdat de baby er is). We geven nu voor het slapen gaan een fles gewone koemelk, maar dat maakt vooralsnog geen enkel verschil. We hebben vannacht geprobeerd hem een flesje koemelk te geven ipv de borst, maar dat weigerde hij pertinent. Dus ik lag weer elk uur een half uur lang te voeden.

Hoe zouden we het beste die nachtvoedingen kunnen minderen? Ik weet namelijk niet of het nou honger of gewoonte is. In dat laatste geval wil ik die gewoonte echt doorbreken. Maar het staat me tegen om hem maar uren te laten huilen.
Ik zag dat je al heel veel tips voor de nachtvoedingen hebt gehad. Ik wilde nog wel even iets vertellen over mijn ervaringen bij punt b:

Ik heb mijn oudste nog gevoed tot ik ongeveer 34 weken zwanger was. Hij dronk in het begin van mijn zwangerschap nog 4-6x per 24 uur bij me, waarvan 1-2x 's nachts. Mijn productie werd al minder bij ongeveer 6 weken. Na de 10 weken heb ik volgens mij geen tsr meer gehad, of pas na heel lang (+10 min) drinken. Het werd ook al snel heel pijnlijk (zoals met tandjes krijgen, of vlak voor menstruatie, schurend). Dat was voor mij een reden om het drinken wat af te bouwen.

Omdat hij een slechte drinker is, legde ik standaard aan voor en na het slapen (zowel overdag als 's nachts). Als eerste ben ik gestopt met aanleggen na het slapen. Dat ging eigenlijk zonder problemen, hij vroeg er zelf niet om. Dat was direct 2x per dag minder. Daarna wilde ik liever ook 's nachts niet meer laten drinken, ik had mijn rust nodig en vond het ook niet fijn om met baby aan 2 kindjes nachtvoedingen te moeten geven. Het ging heel natuurlijk, want hij ging rond die tijd ook veel rustiger slapen (en verder hebben wij ook die link van Burdie gebruikt).

3 maanden voor mijn uitgerekende datum wilde hij 's middags niet meer slapen, dus ook die voeding overdag viel weg. Als laatste hadden we de voeding voor het slapen 's avonds nog over. Wat mij betreft had hij die nog een tijd vol mogen houden, hoewel ik mij ook wat zorgen maakte of hij niet weer meer wilde gaan drinken als de baby er was. Het was nog steeds pijnlijk, maar ik wilde zo vlak voor de bevalling niks forceren en hij dronk eigenlijk maar 5 minuten (voor zover er iets te drinken viel), dat was best vol te houden. Toen werd hij verkouden, en lukte drinken niet goed omdat zijn neus heel erg verstopt zat. 2 avonden wilde hij niet. Toen was zijn verkoudheid over, maar nog steeds was hij heel resoluut: Nee ik wil niet drinken bij mama, dat lukt niet. Dus pats, boem, 3-4 weken voor de bevalling was hij opeens op eigen initiatief kaar. Na de bevalling heeft hij nog 1x gevraagd, maar toen kreeg mijn borst een lik en dat was het. Techniek al verleerd denk ik?

Verder, wat betreft tandemvoeden: de melk is afgestemd op de nieuwe baby inderdaad. Met colostrum kan de oudste weer last krijgen van spuitpoep. Er wordt geadviseerd om eerst altijd de baby te laten drinken, en als die voldaan is, mag de oudste nog een slokje. Zo voorkom je dat de baby niet genoeg krijgt. Het leek mij ideaal om je oudste de stuwing weg te laten drinken :+. Er zijn ook FB groepen over tandemvoeden. Ik heb een tijdje meegelezen en heb er veel aan gehad om te zien hoe andere moeders dat deden en wat ik kon verwachten.

Ik kijk er heel fijn op terug, dat ik het zo op z'n beloop heb gelaten. Ondanks wat zorgen. Ik viel ook snel af tijdens de beginperiode bij oudste (zeg, eerste 9 maanden) en ik was heel bang dat dat met tandemvoeden nog erger zou zijn. Maar uiteindelijk stopte hij toch zelf, en ben ik blij dat we het zo hebben kunnen afsluiten. Nou moet ik er wel bij zeggen dat mijn oudste overdag bijna nooit zelf om de borst vroeg. Drinken was echt een gewoonte geworden in zijn slaaprituelen, dus toen die eruit waren, vroeg hij er ook verder niet om.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phaidra op 18-10-2015 21:52:17 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_156932745
Pff zwaar hoor Chanty. Weinig nacht rust krijg jij.

Ludann jij hebt dezelfde kolf. Gaan bij jou ook de cijfers vd flesjes?
  zondag 18 oktober 2015 @ 22:25:32 #144
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_156933024
Fijn om te lezen phaidra. Ik hoop echt dat Lucas zelf zijn moment kan kiezen (los van de nachtvoedingen) om te stoppen. Eens kijken wanneer mijn productie instort en hoe hij daarop reageert. 1 of 2 keer per dag zou ik met baby erbij ook niet erg vinden. Hij drinkt nu overdag als ik thuis ben ook nog heel vaak maar altijd kleine slokjes. Dat zou ik niet zien zitten. We zien wel hoe het loopt. Eens kijken hoe deze nacht gaat.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_156940794
Mijn leidinggevende kwam vanochtend vragen hoe het ging met het kolven en mijn werkvoorraad en of ik genoeg tijd had. Ik moest het aangeven als er dingen zijn die bij mij weg moeten anders, want gestresst kolven moest niet. ^O^
  maandag 19 oktober 2015 @ 11:32:35 #146
409579 LuDann
All the way
pi_156940897
Wow, wat fijn zo'n leidinggevende IMA. O+

Ik voel me soms een beetje opgejut. Als er dan aan de groep gevraagd wordt of de pauze nu uitkomt en of 10 minuten lang genoeg is dan kijkt iedereen naar mij. :')

quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 22:18 schreef gestreeptestoel het volgende:
Pff zwaar hoor Chanty. Weinig nacht rust krijg jij.

Ludann jij hebt dezelfde kolf. Gaan bij jou ook de cijfers vd flesjes?
Nee, bij mij zitten alle maatstreepjes en cijfers er nog duidelijk op. Hoe steriliseer je?
  maandag 19 oktober 2015 @ 11:48:27 #147
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_156941178
10 minuten…. je kunt toch nooit in 10 minuten naar de kolfruimte wc, kolf in elkaar zetten, kolven, spullen afspoelen, melk opbergen en weer terug?

Heb je trouwens al iets gehoord op je klacht? Of van melkpunt?

Hier ging de nacht aardig. Hij kwam wel elke twee uur maar ging na even drinken zonder al te veel gemorrel slapen. Ik ga vannacht proberen om hem korter te laten drinken, kijken of hij dan ook zonder protest gaat slapen.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 09:41:41 #148
409579 LuDann
All the way
pi_156962386
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 10:49 schreef WupWup het volgende:
cyclus
Dat dus, kwam ik vanochtend achter. Wat snel al zeg. Komt misschien omdat ik vanaf dat Wolk 3 weken is al 2 dagen in de week niet live voed?

Ik was hier echt nog niet aan toe. :') Ben ook helemaal uit mijn hum.

quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2015 11:48 schreef Chanty het volgende:
10 minuten…. je kunt toch nooit in 10 minuten naar de kolfruimte wc, kolf in elkaar zetten, kolven, spullen afspoelen, melk opbergen en weer terug?

Heb je trouwens al iets gehoord op je klacht? Of van melkpunt?

Hier ging de nacht aardig. Hij kwam wel elke twee uur maar ging na even drinken zonder al te veel gemorrel slapen. Ik ga vannacht proberen om hem korter te laten drinken, kijken of hij dan ook zonder protest gaat slapen.
Nee, dat lukt niet en dat weet iedereen. Vandaar dus dat ze allemaal naar mij kijken. :P Ik kom dus altijd te laat weer de klas in hobbelen, jammer dan hoor.

Mijn studieadviseur heb ik vorige week nog gevraagd of hij meteen contact met me op wilde nemen na de vergadering. Heeft hij dus niet gedaan, maar dat valt in het verwachtingspatroon wat ik van die man heb. :') Ik heb hem vrijdag gemaild en nog geen antwoord gehad. Melkpunt heeft me via FB kort laten weten dat ze onderbezet zijn, ze hebben nog niet inhoudelijk gereageerd.

Als het goed is hebben ze het vorige week donderdag overlegd, maar ik weet dus nog niet wat daar uit is gekomen. Een oud studiegenote van mij staat verder te trappelen om actie te ondernemen maar ik wil eerst weten wat er donderdag is besproken.

Hoe ging het vannacht?
pi_156963687
Mijn koeltas is helemaal niet zo klein, ik doe het element en de flesjes er gewoon verkeerd in :D (element plat en flesjes er liggend op ipv element op z'n zij en flesjes staand). Dan passen er wel vier flesjes in :o :D Ontdekking van de dag :+
pi_156964209
Shitzooi LuDann. Nou ja, het is wel duidelijk dan. Ik was bij m'n eerste ook weer na 9 weken aan de beurt. Bij de tweede na 11 weken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')