quote:Op woensdag 7 oktober 2015 00:40 schreef Koettie het volgende:
Kan nu gelukkig al. Hebben ook mooi afscheid genomen en vooral heel erg op tijd. Hij kon nog erg genieten van eten dus allemaal dingen gevoerd die hij normaal nooit mocht. Mayonaise, kaas, spek, zulke dingen. En nog spelen, hoewel hij na een paar minuten wel moe was. Dus hij was nog helder en blij. Onze grootste nachtmerrie was dat er 'te' laat zouden zijn en hij echt niet meer van het leven genoot. Dierenarts kwam thuis en dat was ook fijn. Heel rustig en op zn gemak ingeslapen op zijn favoriete plekje. We hebben ons best gedaan en hopelijk heeft hij nu rust.
Nu heel erg wennen allemaal. Hij was er 14 jaar elke dag bij.
Theoretisch gezien kan het wel. Vertoont zij ook ander krols gedrag zoals het aannemen van de paringshouding? (door de voorpoten zakken en haar achterkant omhoog houden?) Of ander krols-gedrag?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 23:28 schreef Ireth het volgende:
Kan het zijn dat mijn katje (30 mei geboren) nu al krols gaat worden? Ze is de laatste dagen steeds aanhankelijker aan het worden, mauwen en dan tegen je aan schuren? Indien ja, mag ze dan nu wel al geholpen worden of is dat nog te vroeg?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Bij een krolse kat kan je wel een SHAM dekking proberen, dan ovuleert zij en is zij even niet meer krols. Maar de meest zekere methode is toch de sterilisatie. Ik zie helaas veel ongewenst drachtige tienerpoezen, die door de eigenaar "even naar buiten" gelaten zijn. Op tijd steriliseren!
Te laat steriliseren (>2 jaar leeftijd) is trouwens niet zo fijn voor de dierenarts en heeft ook meer kans op de complicaties. De katten slaan nogal snel vet in hun buik, dus bij een oudere poes is de operatie een stuk moeilijker dan bij een slanke 6 maanden oude kat.
quote:Op woensdag 7 oktober 2015 08:26 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Theoretisch gezien kan het wel. Vertoont zij ook ander krols gedrag zoals het aannemen van de paringshouding? (door de voorpoten zakken en haar achterkant omhoog houden?) Of ander krols-gedrag?
In de VS en ook in sommige NL asiels worden de kittens al op de leeftijd van 6-8 weken gesteriliseerd. Dus alles kan. Het is wel wat veiliger om de sterilisatie te laten uitvoeren op de leeftijd vanaf 5-6 maanden en/of vanaf het lichaamsgewicht van minimaal 2 kg. Dat ivm wat hogere narcose risico op een jonge leeftijd. Aan de andere kant wil jij echt geen ongewenste kittens en zeker niet op deze jonge leeftijd.![]()
Dus als zij inderdaad krols is, moet je haar of snel laten steriliseren. Of nog 1-2 maandjes afwachten totdat zij wat groter wordt, maar dan moet je de poezel goed binnen houden en niet bij katers laten. Krolse kat in huis is overigens geen feest voor de eigenaar... Ik ben geen voorstander van de poezen pil, zeker bij zo'n jong kitten, omdat de kans op een zogenaamd Dolly parton syndroom is nogal grootZe mag gelukkig niet naar buiten dus een 'oeps-nestje' zit er niet in. Dat 'aanbieden' doet ze nog niet, maar ze is gewoon veel aanhankelijker dan voorheen. Lijkt ook steeds meer te worden, ze wordt echt knuffeliger en dan mauwen en 'praten'. We zien wel hoe het verder gaat. Het is zeer zeker de bedoeling dat ze geholpen gaat worden maar dan het liefst wel ná de 6 maandenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Bij een krolse kat kan je wel een SHAM dekking proberen, dan ovuleert zij en is zij even niet meer krols. Maar de meest zekere methode is toch de sterilisatie. Ik zie helaas veel ongewenst drachtige tienerpoezen, die door de eigenaar "even naar buiten" gelaten zijn. Op tijd steriliseren!
Te laat steriliseren (>2 jaar leeftijd) is trouwens niet zo fijn voor de dierenarts en heeft ook meer kans op de complicaties. De katten slaan nogal snel vet in hun buik, dus bij een oudere poes is de operatie een stuk moeilijker dan bij een slanke 6 maanden oude kat.Dus mocht ze voor die tijd al krolsheid gaan krijgen dan bijten we maar ff op onze tandjes en slapen we maar ff met oordopjes in
Goedemiddag! Kan ik u ergens mee helpen?
Wat ben ik blij te lezen dat je zo goed afscheid hebt kunnen nemen. Dat zijn laatste weken nog een mooie tijd zijn geweest, met veel lekkers.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 00:40 schreef Koettie het volgende:
Kan nu gelukkig al. Hebben ook mooi afscheid genomen en vooral heel erg op tijd. Hij kon nog erg genieten van eten dus allemaal dingen gevoerd die hij normaal nooit mocht. Mayonaise, kaas, spek, zulke dingen. En nog spelen, hoewel hij na een paar minuten wel moe was. Dus hij was nog helder en blij. Onze grootste nachtmerrie was dat er 'te' laat zouden zijn en hij echt niet meer van het leven genoot. Dierenarts kwam thuis en dat was ook fijn. Heel rustig en op zn gemak ingeslapen op zijn favoriete plekje. We hebben ons best gedaan en hopelijk heeft hij nu rust.
Nu heel erg wennen allemaal. Hij was er 14 jaar elke dag bij.
Bedankt voor je lieve berichtje!quote:Op woensdag 7 oktober 2015 10:51 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Wat ben ik blij te lezen dat je zo goed afscheid hebt kunnen nemen. Dat zijn laatste weken nog een mooie tijd zijn geweest, met veel lekkers.Ik hoop ook met veel zonneschijn !
Ik heb de laatste weken nog vaker aan jullie gedacht.
Heel veel sterkte met wennen aan het gemis van die mooie lieverd. Na zoveel tijd samen komt het hard aan als hij er zomaar opeens niet meer bij is.![]()
fijne da heb je die alles goed uitlegde en hopelijk ook veel steun gaf in een moeilijke tijd
Helaas kunnen heel veel katten niet samen leven. In dit geval waarschijnlijk het beste wat je op kan hopen is dat zij elkaar leren tolereren, maar de beste vrienden worden zij waarschijnlijk nooit.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 18:11 schreef Peejtur het volgende:
Kitten rent nu veel achter de kleine aan. Tot blazen en grommen aan toe van de oudste. Oudste is dan ook redelijk gestrest op dit moment. Hoe kan ik dit minder krijgen? Ze zitten nu 9 weken bij elkaar. Oudste slaat en bijt kleine ook maar kleine lijkt het niks te deren.
De kleine lijkt nu gestopt te zijn met plassen en poepen buiten de bak.
Deze vraag is heel slecht te beoordelen zonder de pics van het kittenquote:Op donderdag 8 oktober 2015 20:22 schreef douche-eendje het volgende:
Hoi DDA![]()
Mijn moeder heeft enkele weken geleden bij iemand een kitten gehaald... Nu was ik daar gisteravond en kreeg ik het hyperactieve haarballetje in mijn handen gedrukt, om eens te voelen want er zit een bultje op de buik. Gezien de locatie leek het op een navelbreuk(je). Nu heb ik geen verstand van katten en wat handig is: ze moet nog gesteriliseerd worden, kan het herstellen van de navelbreuk wachten tot sterilisatie? En hoe oud moet een kitten zijn voor sterilisatie?
Dat is de foto van 1/2 Doeraq, niet alleen van zijn knieënquote:
Ik denk het wel. Of in ieder geval iets waardoor Doeraq niet aan zijn hechtingen kan knagen. Het zou zonde zijn van alle inspanningen van de chirurg als Doeraq het vervolgens open bijt. Kijk bij Mooncollars oid, die zijn wat "dierenvriendelijker". Kijk wel goed dat Doeraq niet bij zijn knie kan als hij zo'n kraag om heeft. Het is verstandig om te oefenen voorgaand aan de operatie. Dan kan de poezel alvast wennen aan de kraag.quote:[ afbeelding ]
Vandaag bij de orthopeed geweest en nu is het afwachten wanneer doeraq aan zijn linker knie geopereerd wordt. Hij voelde/hoorde dat het schuurde dus is er al wat kraakbeen weggesleten. Rechts heeft gelukkig geen haast dus die komt over 6 maanden wel.
Nu ben ik alleen vergeten te vragen of doeraq een kap om moet dus moet hij een kap om dda ?
Ratjes staan natuurlijk bekend dat zij snel bultjes ontwikkelen, ook lipomen (vetbulten). Als je haar in het algemeen slank houdt, dan is er ook minder kans dat een vetbult verder gaat groeien.quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 07:27 schreef Cici het volgende:
Hallo DDA!
Mijn ratje Buttje, heeft een vetbult bij haar buttje![]()
Nu wil de dierenarts liever haar niet opereren ivm narcose e.d.
En ze heeft er geen last van.
Maar zijn er bepaalde voedingsmiddelen die zo'n vetbult laat groeien?
Of ligt het niet aan voedsel?
Is het gewoon pech?
Hopelijk komt er geen volgende gezondheidscrisisquote:Op vrijdag 9 oktober 2015 17:36 schreef Miss_Isis het volgende:
Hoi lieve DiDA, ik wilde nog even laten weten dat het met Cookie's teentje helemaal goed lijkt te zijn gekomen inmiddelsEigenlijk was het na 2 dagen al niet meer te merken dat ze er pijn aan had. Ze had afgelopen zondag alweer gewoon getraind zonder problemen, en gisteren in het bos ging het ook prima. Alleen Nori snuffelde er afgelopen week nog soms aan en dan gaf ze heel lief een paar likjes over het sneue teentje
maar, alles is dus weer prima! Nu vol goede moed afwachten op de volgende gezondheidscrisis
Zij is idd mooi slank.quote:Op zondag 11 oktober 2015 10:02 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ratjes staan natuurlijk bekend dat zij snel bultjes ontwikkelen, ook lipomen (vetbulten). Als je haar in het algemeen slank houdt, dan is er ook minder kans dat een vetbult verder gaat groeien.
Gewoon proberen lijkt me.quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 17:53 schreef Astwice het volgende:
Is het ook mogelijk om een vraag te stellen over paarden?
Heb ik ook gedaan. Niet het gebied van DDA, maar ze heeft collega'squote:Op dinsdag 13 oktober 2015 17:53 schreef Astwice het volgende:
Is het ook mogelijk om een vraag te stellen over paarden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |