nee, dat de cao is afgesloten nadat jullie het contract al hadden. Iijkt me dat dat ruimte geeft om het te gooien op een niet nagekomen informatieplicht (in essentie is dit een wijziging van het contract dat jullie hebben. Ook omdat er nu meteen met de cao word gewapperd).quote:Op donderdag 1 oktober 2015 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat dat niet zo vaak voorkomt bedoel je? Ja, dat zeker.
Dit vind ik raar.quote:Op donderdag 1 oktober 2015 15:49 schreef stinkie het volgende:
[..]
nee, dat de cao is afgesloten nadat jullie het contract al hadden. Iijkt me dat dat ruimte geeft om het te gooien op een niet nagekomen informatieplicht (in essentie is dit een wijziging van het contract dat jullie hebben. Ook omdat er nu meteen met de cao word gewapperd).
Wellicht bied dat ruimte
nee, het gaat erom dat je als afnemer niks te maken (wil) hebben met de cao tussen de leverancier en zijn personeel.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:13 schreef hottentot het volgende:
[..]
Dit vind ik raar.
Dus omdat bedrijf A geen informatie omtrent nieuwe cao's heeft medegedeeld zou een werknemer zijn recht op bepalingen in de CAO geen stand kunnen doen houden?
Zou een uitspraak zijn met mijn inziens zeer verstrekkende gevolgen als die grond zou worden toegekend om een werknemer zijn rechten te ontnemen.
Wat niet wegneemt dat er gewoon wettelijke regels zijn.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:19 schreef stinkie het volgende:
[..]
nee, het gaat erom dat je als afnemer niks te maken (wil) hebben met de cao tussen de leverancier en zijn personeel.
En in dit geval is het niet de werknemer die met de cao schermt maar de werkgever/leverancier.
En dit was dus de vraag die ik stelde. In hoeverre is opdrachtgever verplicht top op dit niveau zaken uit te zoeken? En in hoeverre is opdrachtnemer verplicht opdrachtgever van dit soort wijzigingen op de hoogte te stellen.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:22 schreef hottentot het volgende:
[..]
Wat niet wegneemt dat er gewoon wettelijke regels zijn.
Bedrijf B komt op de plek van bedrijf A en werknemer heeft het recht om over te gaan om dat werk uit te voeren i.p.v. als overtollig werkloos thuis te zitten.
Werknemer verspeelt dat recht niet omdat een wijziging van de CAO niet aan een kant is medegedeeld.
VEV had zich gewoon beter moeten laten informeren i.p.v. dit gepruts.
Opdrachtgever is niet verplicht dit uit te zoeken, opdrachtgever is wel verplicht zich te houden aan wettelijke consequenties van haar gedragingen. En opdrachtgever is niet verplicht om dit soort wijzigingen in de CAO door te geven. Nergens in de wet zal deze informatieplicht vermeld staan.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:24 schreef stinkie het volgende:
[..]
En dit was dus de vraag die ik stelde. In hoeverre is opdrachtgever verplicht top op dit niveau zaken uit te zoeken? En in hoeverre is opdrachtnemer verplicht opdrachtgever van dit soort wijzigingen op de hoogte te stellen.
jouw daarbij betreft overgang van onderneming, een andere situatie dan deze.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:22 schreef hottentot het volgende:
[..]
Wat niet wegneemt dat er gewoon wettelijke regels zijn.
Bedrijf B komt op de plek van bedrijf A en werknemer heeft het recht om over te gaan om dat werk uit te voeren i.p.v. als overtollig werkloos thuis te zitten.
Werknemer verspeelt dat recht niet omdat een wijziging van de CAO niet aan een kant is medegedeeld.
VEV had zich gewoon beter moeten laten informeren i.p.v. dit gepruts.
Daarbij als inderdaad zou worden uitgesproken dan op grond hierop werknemer niet hoeft te worden overgenomen dan geld die uitspraak dus ook voor bedrijven waar het gaat om bijvoorbeeld 1200 mensen (denk aan openbaar vervoer en de zorg) ik denk dat de grond van "jamaar zij hebben ons niet verteld dat de CAO niet gewijzigd is" geen enkele kans van slagen bied.
iedereen behoort de wet te kennen is iets anders dan iedereen behoort elke cao te kennen.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:28 schreef hottentot het volgende:
[..]
Opdrachtgever is niet verplicht dit uit te zoeken, opdrachtgever is wel verplicht zich te houden aan wettelijke consequenties van haar gedragingen. En opdrachtgever is niet verplicht om dit soort wijzigingen in de CAO door te geven. Nergens in de wet zal deze informatieplicht vermeld staan.
Dat nog even los van het feit dat juist exact dit soort situaties al jaren volop in het nieuws komen en ik het persoonlijk reken tot algemene kennis.
Kranten staan al jaren vol van verplichte overnames van personeel in de zorg en het OV bij contractovernames of nieuwe aanbestedingen. En ik kan mij absoluut niet voorstellen dat in al die gevallen er steeds een mailtje is verstuurd met alle wijzingen in de cao's van werknemers.
Nu, dan aan jou om deze informatieplicht aan te tonen, en tevens dat men zich niet op CAO regels kan beroepen als niet aan deze "plicht" is voldaan.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:34 schreef stinkie het volgende:
[..]
iedereen behoort de wet te kennen is iets anders dan iedereen behoort elke cao te kennen.
Maar we dwalen af. Ik stelde een vraag. Jij reageert met, wat ik tot nu toe alleen kan beschouwen, als een mening. En heel lullig, die doet met dit soort juridisch geneuzel eigenlijk niet ter zake.
Als een gemeente een nieuw bedrijf in de arm neemt voor haar schoonmaakwerkzaamheden is er exact dezelfde situatie bij 1 of bij 1000 werknemers, wat zou het verschil zijn?quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:32 schreef stinkie het volgende:
[..]
jouw daarbij betreft overgang van onderneming, een andere situatie dan deze.
http://www.tavasszy.nl/we(...)-schoonmaakcontract/quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:39 schreef hottentot het volgende:
[..]
Als een gemeente een nieuw bedrijf in de arm neemt voor haar schoonmaakwerkzaamheden is er exact dezelfde situatie bij 1 of bij 1000 werknemers, wat zou het verschil zijn?
Waar kan ik hieruit opmaken dat er een informatieplicht is, of dat werknemer in dit geval niet verplicht overgaat?quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:41 schreef stinkie het volgende:
[..]
http://www.tavasszy.nl/we(...)-schoonmaakcontract/
Lees je überhaupt wel? Je vraagt om het verschil tussen 1 of 1000 man over moeten nemen. Dat staat hier. Net als wel of niet verplicht overnemen van personeel.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:46 schreef hottentot het volgende:
[..]
Waar kan ik hieruit opmaken dat er een informatieplicht is, of dat werknemer in dit geval niet verplicht overgaat?
Hier oordeelt de rechter dat het personeel ook allemaal verplicht is overgenomen.
Ja dat is gemakkelijk.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:47 schreef stinkie het volgende:
[..]
Lees je überhaupt wel? Je vraagt om het verschil tussen 1 of 1000 man over moeten nemen. Dat staat hier. Net als wel of niet verplicht overnemen van personeel.
Die informatieplicht is nog steeds mijn vraag. Jouw antwoord is nog steeds een nietszeggende mening.
Ik ben er wel even klaar mee
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |