FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #153
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 19:16
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjörn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 19:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 18:57 schreef Amsel het volgende:
Even opgezocht, die dikke is een Hoppediz Darjeeling Aquamarijn.
Grappig dat je dat zo ervaart met ongeveer 220 g/m2. valt hij onder de categorie light/ medium
en eigenlijk totaal niet als dik :D
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 19:23
Dit is trouwens wel een leuke blog die ook wat info geeft over g/m2 en over hoe je een doek kiest.
http://modernbabywearing.(...)want-to-buy-a-woven/
IsabellaMariaAnnadinsdag 29 september 2015 @ 19:25
Ik keek bij die link met knopen, maar jeetje, zie meteen door de bomen het bos niet meer. Kun je met 10 weken al iets anders dan de FWCC? Ik heb maat 6, maar die moet ik achter afknopen
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 19:28
Achter afknopen is normaal. En je kan ook de kangaroo doen, maar dan heb je weer veel stof over.

IsabellaMariaAnnadinsdag 29 september 2015 @ 19:34
wigglewigglewiggle :D

ga ik een keer proberen!
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 19:47
oooohh ik heb wel een stalk free pass omdat mijn doek geannuleerd werd.. *O*
GotCdinsdag 29 september 2015 @ 19:58
Welk merk was het Moppert? Stalk free pass is altijd fijn *O*!

Ik heb 2 doeken, Oscha Orio Shona 6 prototype en een Oscha Starry Nigt Zen 7 -meet 5.48m na wassen, dus belachelijk lang- en een Oscha Orion Iselmar 4 in the making :) Verder een Vesper Haizea Óska 5 om te testen en een Tula.

Ik heb veel verschillende doeken gehad (voornamelijk Oscha O+) voor ik wist wat ik echt fijn vond. Gelukkig weet ik dat nu wel :P.
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 20:09
4Oy9Te7.jpg

#14 is ook onderweg
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 20:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 19:58 schreef GotC het volgende:
Welk merk was het Moppert? Stalk free pass is altijd fijn !
Kindsknopf
Paxliedinsdag 29 september 2015 @ 20:14
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 september 2015 20:09 schreef Moppert het volgende:
[ afbeelding ]

#14 is ook onderweg
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
GotCdinsdag 29 september 2015 @ 20:21
Allejezus :D Ik blijf dat soort bedragen bizar vinden :+
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 20:25
Het is wel echt een awesome blend! En ik moet dus nu echt iets gaan verkopen :D

35% Egyptian cotton 35% mulberry silk 15% babycamel 13% merino 1% polyester 1% nylon
Cwendinsdag 29 september 2015 @ 20:55
Hoeveel geld? :o
Wel heerlijk als je dat (ervoor) over hebt :Y

Ik heb 1 doek, een Hoppediz. Die gebruik ik niet maar ik heb 'm gekregen van de ouders van een goede vriendin en haar vader is inmiddels overleden. Die doek blijft dus voor de herinnering.
Daarnaast een Tula Toddler Dear Diary en een Kokadi Flip XL Erna im Wunderland. Erna was mijn droomdoek, maar de Tula draagt eigenlijk fijner.
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 20:59
Ja hij is wel heel duur ja :D :@
Selvariadinsdag 29 september 2015 @ 21:01
Ik heb 4 doeken (2x Yaro, 1x Natibaby, 1x Girasol) en een Tula. Ik heb echt een geldboom nodig want mijn wensenlijstje wordt steeds langer, maar ik mag niks meer van man. :(

N. vindt dragen gelukkig weer fijn de laatste tijd dus ik mag ook weer vaker. O+
Cassandra87dinsdag 29 september 2015 @ 21:11
Ik ga Moppert omdopen van die van de tula's naar die van de dure doeken.
Hij is wel erg mooi <3

Doeken zijn hier nog een discussie. Mijn RS Was 150 en al flink duur maar een verjaardagscadeau. Ik wilde nog een blauwe, en nu was er een preorder van natibaby, blauw met een kudde paarden, maar mijn man heeft wel gelijk.. Ik heb een behoorlijke stash met toch wel een prijskaartje (al zijn ze niet zo duur als AP) terwijl mini nog geboren moet worden. Pas als hij dragen fijn vind mag ik nog een derde geweven doek erbij O+ helaas is de natibaby dan geen optie meer :{
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 21:16
Misschien komt hij wel weer te koop. In nl is natibaby niet erg populair..

En ja ik heb nog maar 2 tula's en dan 1 ervan die te koop staat :o
mousemickydinsdag 29 september 2015 @ 21:16
Hier een Storchenwiege, een Hoptye en een Emeibaby O+ Ik ben dus meer van de dragers dan van de doeken, maar dan wel superzachte dragers. Ik hou van draagdoekenstof, maar knopen heb ik het geduld en de handigheid niet voor (en vriend al helemaal niet)...

Moppert, heb jij wel eens bijgehouden hoe lang een Tula gemiddeld in jouw bezit is? Volgens mij is je doorlooptijd best hoog toch :D En rare vraag misschien, maar kun je ze altijd weer voor een goede prijs verkopen, of maak je ook wel eens verlies?
MissBlissdinsdag 29 september 2015 @ 21:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 21:11 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga Moppert omdopen van die van de tula's naar die van de dure doeken.
Hij is wel erg mooi <3

Doeken zijn hier nog een discussie. Mijn RS Was 150 en al flink duur maar een verjaardagscadeau. Ik wilde nog een blauwe, en nu was er een preorder van natibaby, blauw met een kudde paarden, maar mijn man heeft wel gelijk.. Ik heb een behoorlijke stash met toch wel een prijskaartje (al zijn ze niet zo duur als AP) terwijl mini nog geboren moet worden. Pas als hij dragen fijn vind mag ik nog een derde geweven doek erbij O+ helaas is de natibaby dan geen optie meer :{
Welke ringsling heb je? :)
GotCdinsdag 29 september 2015 @ 21:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 21:11 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga Moppert omdopen van die van de tula's naar die van de dure doeken.
Hij is wel erg mooi <3

Doeken zijn hier nog een discussie. Mijn RS Was 150 en al flink duur maar een verjaardagscadeau. Ik wilde nog een blauwe, en nu was er een preorder van natibaby, blauw met een kudde paarden, maar mijn man heeft wel gelijk.. Ik heb een behoorlijke stash met toch wel een prijskaartje (al zijn ze niet zo duur als AP) terwijl mini nog geboren moet worden. Pas als hij dragen fijn vind mag ik nog een derde geweven doek erbij O+ helaas is de natibaby dan geen optie meer :{
RS verkopen en Natibaby kopen ^O^ RS is wel oke, maar niet ideaal imo ;)
Cassandra87dinsdag 29 september 2015 @ 21:27
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 september 2015 21:17 schreef MissBliss het volgende:

[..]

Welke ringsling heb je? :)
tian ma lagoon :)
Cassandra87dinsdag 29 september 2015 @ 21:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 21:25 schreef GotC het volgende:

[..]

RS verkopen en Natibaby kopen ^O^ RS is wel oke, maar niet ideaal imo ;)
heb juist expres een rs omdat t kdv en de go op 300 meter lopen zit, Is ideal voor kleine stukjes zonder kinderwagen. In theorie. En cadeau van mijn man, die wil ik niet verkopen ;)
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 21:31
In theorie zijn ze awesome idd ringslings. :D
Ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden. :Y
GotCdinsdag 29 september 2015 @ 21:36
In theorie zeker :P Hoop dat het fijn voor je is Cassandra :). En cadeautje wegdoen is idd niet alles.
Lamb29dinsdag 29 september 2015 @ 21:40
Ik ben zo benieuwd hoe het hier gaat bevallen.. Vond het bij O zo jammer dat ik het te laat ontdekte waardoor het nooit meer echt in ons systeem kwam.

Ben nu op zoek naar een aardse kleuren Girasol..
Yaro vind ik ook tof maar die vind Marcek gemiddeld minder mooi. Mocht het goed bevallen het dragen dan zal ik die er wellicht ooit eentje bij mogen halen voor mijn verjaardag oid :D
En een Emeibaby staat ook op de wensenlijst. Maar de ga ik eerst even met mini passen bij een draagcafe hier in de stad straks in maart/april.

En heb al een boba tweet
SQdinsdag 29 september 2015 @ 22:34
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 september 2015 20:09 schreef Moppert het volgende:
[ afbeelding ]

#14 is ook onderweg
is dit nou een soort "kijk mij eens zes maandsalarissen per week uitgeven aan doeken" statement?

Hij is wel mooi hoor, daar niet van, maar wat voegt die pricetag eigenlijk toe?
Lijnloosdinsdag 29 september 2015 @ 22:36
Ik heb laatst een doek gevonden die ik echt geweldig mooi vind, als ik die ooit voorbij zie komen wil ik hem! De Yaro Quantum blue. O+ zo mooi....
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 22:36
De pricetag heel weinig :D ik was gewoon zo blij dat ik eindelijk zelf een AP heb kunnen scoren via etsy. *O* *O*
SQdinsdag 29 september 2015 @ 23:34
Dát is inderdaad wel een prestatie :D

Ik heb trouwens drie doeken, maar ik ga mijn ellevill maat 7 verkopen omdat ik zelf van maat 48 naar 42 ben gegaan en echt geen 7 meer nodig heb. Ik heb mijn shortie aan de vluchtelingen gegeven en ik heb dan nog een indio en een indio ringsling. Maar vind de indio minder prettig worden nu mauw zwaarder en beweeglijker wordt. Wel jammer want ik vind m nog steeds prachtig, maar er komt vast ooit weer een nieuwe baby ;)
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 23:39
Ik probeer het nu al een jaar bij doeken die ik wel kan waarderen en elke keer mis.
Altijd bij de laatste stap -O- viel bijna van mijn stoel toen het lukte :D

Ga je nu wel nog een andere doek kopen nu de indio niet meer zo oke is?
SQdinsdag 29 september 2015 @ 23:43
Misschien wel, ik moet me alleen eerst goed oriënteren. En dat is moeilijk :') ik wil iets dat zit als een huis, weinig bounce maar wel knoopbaar en een beetje zacht.
Moppertdinsdag 29 september 2015 @ 23:45
:D misschien heb je iets aan de blog die ik net gepost hebt?
SQdinsdag 29 september 2015 @ 23:49
Ja, iets met linnen zal het wel worden denk ik! Tnx ;)
Amselwoensdag 30 september 2015 @ 00:00
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 september 2015 19:20 schreef Moppert het volgende:

Grappig dat je dat zo ervaart met ongeveer 220 g/m2. valt hij onder de categorie light/ medium
en eigenlijk totaal niet als dik :D
Ja had ik ook niet verwacht, maar ik vind 'm dik en warm!

Ben wel echt heel tevreden over de Amazonas-doeken terwijl die natuurlijk heel basic zijn. Zou een duurdere doek dan echt nog zoveel beter zijn?
Moppertwoensdag 30 september 2015 @ 00:17
Beter is maar net wat je voorkeuren zijn. Maar ja de kwaliteit van garen incombi met blends doet echt heel erg veel voor een doek. Zo zijn er doeken maar ik niet langer mee kan dan dragen dan een minuutje of 30.. en van sommige doeken heb ik na een poos dragen nog lang last. Met enkele andere doeken merk ik niet eens dat ik mijn peuter draag..

Het soort weving zegt ook heel erg veel :D

Ik vind mijn ene hele dure doek dus wel 25 keer fijner dan mijn andere hele dure doek en ik vind ook een hele goedkope doek veel fijner dan die ene dure doek. :D Duur zegt niet direct dat het altijd maar fijner is.
GotCwoensdag 30 september 2015 @ 07:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 23:49 schreef Stormqueen het volgende:
Ja, iets met linnen zal het wel worden denk ik! Tnx ;)
Linnen O+ Ik hou ook niet van doeken met bounce.

En van maat 48 naar 42 _O_ Top!

[ Bericht 6% gewijzigd door GotC op 30-09-2015 07:21:34 ]
Selvariawoensdag 30 september 2015 @ 12:56
Maandag een beertje, vandaag een vosje. O+
SPOILER
x3XfXdK.jpg
Wie helpt me om man te overtuigen dat ik toch eigenlijk wel een doek met wol nodig heb voor de winter? :X
SQwoensdag 30 september 2015 @ 12:59
Een andere verkopen? Zelf betalen?
Mooi stel O+
GotCwoensdag 30 september 2015 @ 13:02
'Je wil toch het allerbeste voor mini?' :P.

Niet dat een doek met wol perse het allerbeste is, maar dat hoeft hij niet te weten :+
Mabawa.woensdag 30 september 2015 @ 13:03
Ik ben blij met mijn linnen. Ben ook niet dol op bounce. Dat is een van de redenen dat mijn Yaro Turtle wegging. Erg mooi, heerlijk soepel en zacht maar toch net iets teveel bounce en 100x opnieuw aanspannen.

Met deze La Vita kan ik uren dragen O+ Afgelopen weekend in de Sint Salvatorkathedraal Brugge:

Foto360-PZUZYY3K.jpg
Foto-RFYLVDZL.jpg

Dat er iemand orgel speelt en je peuter keihard gaat gillen en klappen als het liedje klaar is :D O+
Mabawa.woensdag 30 september 2015 @ 13:04
O+ Jullie zijn leuk Selvaria!
Gewoon kopen en zeggen dat het een koopje was. ;)
GotCwoensdag 30 september 2015 @ 13:05
Mabawa O+ Met je praktisch-peuter! :D

Dat 64363 keer opnieuw aanspannen :( Bah. Geef mij maar een zit-als-een-huis-doek.
Selvariawoensdag 30 september 2015 @ 13:12
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:02 schreef GotC het volgende:
'Je wil toch het allerbeste voor mini?' :P.

Niet dat een doek met wol perse het allerbeste is, maar dat hoeft hij niet te weten :+
Whehe, hij is te nuchter om daar in te trappen. Maar ik ga nog even broeden. :D

Mabawa O+
Vlinderwoensdag 30 september 2015 @ 13:24
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:05 schreef GotC het volgende:
Mabawa O+ Met je praktisch-peuter! :D

Dat 64363 keer opnieuw aanspannen :( Bah. Geef mij maar een zit-als-een-huis-doek.
Mijn Yaro Turtle was fijn voor minibaby, maar nu met 5 maanden is hij niet zo tof meer -O-
Mijn Hoppediz Timbuktu knoop ik 1 keer en kan er dan uren mee dragen O+ Die is en blijft gewoon ontzettend fijn :Y
Dot.woensdag 30 september 2015 @ 13:27
Ja zeg Mabawa, ik wil ook zo mooi kunnen knopen! Mooie doek idd!

Mijn Storchenwiege is nu uitgeleend, maar ik kan niet wachten tot ik minimuppet er in kan doen O+ Echt zo'n fijne doek; soepel, zacht en toch stevig.
Moppertwoensdag 30 september 2015 @ 13:27
Ik ben ook dol op zit als een huis doeken :D mijn Solnce frosted is zo een doek die zit zelfs als het niet zit toch fantastisch :D

En R. wil niet in de Vesper.. -O- -O-
Jagärtrutwoensdag 30 september 2015 @ 13:30
ik heb de laatste dagen ook geprobeerd de mini in de doek te knopen. Wat ik he lastigste vind is z'n hoofdje, hij duwt dat altijd heel diep in m'n borstkas. Hij kan wel ademen (hoorbaar), maar ik zou het fijner vinden als het opzij ligt. Hij is alleen zo sterk in z'n nek dat ik dat niet voor elkaar krijg.

Wat vinden jullie, hoe ziet het eruit?
e615f6ce-8fa3-4196-9c36-af7c8b458ab7_zpsvwdif0ii.jpg
de951f96-d9e4-4716-a565-3b88ab5dbe04_zpsxpkcamtn.jpg

Hij slaapt wel altijd binnen 2 minuten... O+
GotCwoensdag 30 september 2015 @ 13:33
Ziet er mooi uit hoor Jäger! O+ Misschien voor je eigen comfort de banen iets minder in je nek doen :) Laat hij z'n hoofd ook zo als hij slaapt?
Jagärtrutwoensdag 30 september 2015 @ 13:36
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:33 schreef GotC het volgende:
Ziet er mooi uit hoor Jäger! O+ Misschien voor je eigen comfort de banen iets minder in je nek doen :) Laat hij z'n hoofd ook zo als hij slaapt?
ja, hij slaapt nu en z'n hoofdje is nog steeds zo. Maar hij heeft z'n handjes ook voor z'n borst, en z'n neusje ligt vrij tussen mijn borsten...
GotCwoensdag 30 september 2015 @ 13:36
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:36 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

ja, hij slaapt nu en z'n hoofdje is nog steeds zo. Maar hij heeft z'n handjes ook voor z'n borst, en z'n neusje ligt vrij tussen mijn borsten...
Noh O+ Zo lag T. ook altijd. Lekker mama's geur opsnuiven :9.
Moppertwoensdag 30 september 2015 @ 13:37
Idd, dat doen ze om je geur goed te kunnen ruiken, plus je hart horen en voelen ze zo heel goed. O+ O+ Ik vind het heerlijk als mijn dreumes dat weer doet O+
Jagärtrutwoensdag 30 september 2015 @ 13:40
ik vind het wel een beetje eng, eigenlijk. Nog even vertrouwen inkrijgen....
Mariposaswoensdag 30 september 2015 @ 14:30
Zo ligt L ook heel vaak hoor! Ach je merkt het toch wel als ze zuurstofgebrek krijgen, dan worden ze paars en gaan ze schokken? :+
Jagärtrutwoensdag 30 september 2015 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 14:30 schreef Mariposas het volgende:
Zo ligt L ook heel vaak hoor! Ach je merkt het toch wel als ze zuurstofgebrek krijgen, dan worden ze paars en gaan ze schokken? :+
zostraks deed hij in een keer heel hard z'n hoofdje achterover, zover mogelijk. Daar schrok ik vooral van. Maar, denk inderdaad dat hij tevreden is. Nu ligt hij al bijna een uur te slapen in bed, ik kon hem gewoon overleggen!
DaviniaHRwoensdag 30 september 2015 @ 15:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 23:43 schreef Stormqueen het volgende:
Misschien wel, ik moet me alleen eerst goed oriënteren. En dat is moeilijk :') ik wil iets dat zit als een huis, weinig bounce maar wel knoopbaar en een beetje zacht.
Ik ga mijn doeken verkopen.
Wil je mijn bb slen (green paprika)
Neobulle Manon rouge? (Heb ik Aviva nog heel lang mee gedragen. Zeker tot ruim 15 kilo. Ging prima.)
Allebei goed ingedragen.
Vond ik erg fijne doeken.
faptistwoensdag 30 september 2015 @ 16:50
Shit. Nu ga ik toch twijfelen.
Heb m'n tula nooit aangehad. In de verkoop gezet, maar op wat ruilvoorstellen na geen serieuze reacties gehad.
Vandaag toch even gepast en ro vind het geweldig. Zelfs bij haar vader die nu de skulls wil :+

Toch houden?
4B0CEFE1-2126-417B-8AEE-8E22537023D7.jpg

DBE32E0B-E1B7-429E-9C90-C01A6E56DC8C.jpg


haha. Epic fail.. Vanmorgen 2 verschillende sokken aangedaan, want dat ziet toch niemand gezien ik laarzen aan had.. :9
SQwoensdag 30 september 2015 @ 16:52
Tuurlijk houden!

Davinia, ik zal zo even kijken of het wat voor me is!
lunapuellawoensdag 30 september 2015 @ 17:04
Gewoon houden idd! Verkopen kan altijd nog joh.
MevrouwCactuswoensdag 30 september 2015 @ 17:11
Houden!! Tula's zijn tof!

We hebben van het weekend een kinderwagen gekocht, omdat oma graag wil wandelen met Sjaak en die wil niet dragen. Vandaag zijn we met de auto naar de stad geweest met de kinderwagen...

Het begon met kinderwagen en daarop MC met Sjaak naar de auto rijden (Tula ging mee voor de zekerheid). Daarna MC in de auto, zitstoeltje van kinderwagen op de voorstoel in de auto, kinderwagen opvouwen en achterin (wiel eraf, anders gaat de klep niet dicht), luiertas en Tula-tas erbij. Oma ook achterin naast Sjaak, ik reed. Parkeergarage in. Kinderwagen uitklappen (wiel er weer op zetten), tassen onderin kwakken, stoeltje erop, Sjaak uit MC en in kinderwagen, eindelijk rijden.

Wat een gedoe zeg! Normaal fiets ik naar de stad met Sjaak in de Tula en dan was ik al 6x op en neer geweest. Maar goed, oma is er blij mee en die gaat wandelen voortaan.

Sjaak en ik pakken voorlopig gewoon weer de Tula O+
JufMariskawoensdag 30 september 2015 @ 17:15
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:11 schreef MevrouwCactus het volgende:
Houden!! Tula's zijn tof!

We hebben van het weekend een kinderwagen gekocht, omdat oma graag wil wandelen met Sjaak en die wil niet dragen. Vandaag zijn we met de auto naar de stad geweest met de kinderwagen...

Het begon met kinderwagen en daarop MC met Sjaak naar de auto rijden (Tula ging mee voor de zekerheid). Daarna MC in de auto, zitstoeltje van kinderwagen op de voorstoel in de auto, kinderwagen opvouwen en achterin (wiel eraf, anders gaat de klep niet dicht), luiertas en Tula-tas erbij. Oma ook achterin naast Sjaak, ik reed. Parkeergarage in. Kinderwagen uitklappen (wiel er weer op zetten), tassen onderin kwakken, stoeltje erop, Sjaak uit MC en in kinderwagen, eindelijk rijden.

Wat een gedoe zeg! Normaal fiets ik naar de stad met Sjaak in de Tula en dan was ik al 6x op en neer geweest. Maar goed, oma is er blij mee en die gaat wandelen voortaan.

Sjaak en ik pakken voorlopig gewoon weer de Tula O+
Kan de mc niet op het onderstel?
MevrouwCactuswoensdag 30 september 2015 @ 17:17
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:15 schreef JufMariska het volgende:

[..]

Kan de mc niet op het onderstel?
Dat kan wel ja, maar hoe neem je dan het stoeltje mee? Sjaak heeft een hekel aan de MC dus dat stoeltje moet wel mee.
JufMariskawoensdag 30 september 2015 @ 17:19
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:17 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Dat kan wel ja, maar hoe neem je dan het stoeltje mee? Sjaak heeft een hekel aan de MC dus dat stoeltje moet wel mee.
Keer proberen of hij het ok vindt om in de mc op het onderstel te rijden? Als dat niet werkt is dit een non-oplossing ;) Werkt bij ons prima, dan nemen we het stoeltje idd niet mee. Onderstel past dan naast de mc of evt (met wiel er af idd) in de achterbak
MevrouwCactuswoensdag 30 september 2015 @ 17:26
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:19 schreef JufMariska het volgende:

[..]

Keer proberen of hij het ok vindt om in de mc op het onderstel te rijden? Als dat niet werkt is dit een non-oplossing ;) Werkt bij ons prima, dan nemen we het stoeltje idd niet mee. Onderstel past dan naast de mc of evt (met wiel er af idd) in de achterbak
Tot 3 maanden geleden was dat hel en lava en schreeuwen :D Dus ik probeer het liever niet ;)
Burdiewoensdag 30 september 2015 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:26 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Tot 3 maanden geleden was dat hel en lava en schreeuwen :D Dus ik probeer het liever niet ;)
Hij zit toch in de auto in de MC? Hij kan dus gewoon blijven zitten daar in?
Ik vind de buggy juist heerlijk om alles aan en in te hangen, luiertas en boodschappen enzo.
MevrouwCactuswoensdag 30 september 2015 @ 17:36
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:30 schreef Burdie het volgende:

[..]

Hij zit toch in de auto in de MC? Hij kan dus gewoon blijven zitten daar in?
Ik vind de buggy juist heerlijk om alles aan en in te hangen, luiertas en boodschappen enzo.
Nee, hij kan niet blijven zitten helaas, want Sjaak wil niet in de MC. Dus ook niet in de MC op het onderstel. Grote Huils en Schreeuws dan.
DaviniaHRwoensdag 30 september 2015 @ 17:43
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 16:52 schreef Stormqueen het volgende:
Tuurlijk houden!

Davinia, ik zal zo even kijken of het wat voor me is!
Kan je me een PB pp Facebook sturen? Op Fok zit ik te klooien met twee accounts. Ben ook te lui om dit wachtwoord te laten herstellen. Weet ook niet aan welke e-mail dit gekoppeld is...
Heb deze account al zo lang...
droomvrouwtjewoensdag 30 september 2015 @ 17:51
Faptist, ik zeg houden!

Ik vind de tula Betty erg leuk O+
206msyo.jpg

Het word weer tijd dat ik mijn petekind draag, heb haar al een tijdje niet meer gezien en gedragen
JufMariskawoensdag 30 september 2015 @ 17:57
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:36 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Nee, hij kan niet blijven zitten helaas, want Sjaak wil niet in de MC. Dus ook niet in de MC op het onderstel. Grote Huils en Schreeuws dan.
Hmmmm... Lastig! L had dat met de kinderwagen/reiswieg. We bleven af en toe proberen en ineens was het over. Maar anders.. Stationwagon kopen? :+
faptistwoensdag 30 september 2015 @ 18:58
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:51 schreef droomvrouwtje het volgende:
Faptist, ik zeg houden!

Ik vind de tula Betty erg leuk O+
[ afbeelding ]

Het word weer tijd dat ik mijn petekind draag, heb haar al een tijdje niet meer gezien en gedragen
Neeeeee! Deze is echt op m'n lijf geschreven.
Polkadot. Kersjes O+

Alleen de stukjes bij de benen vind ik dan weer afgrijselijk. Gelukkig. Er is nog iets te zeuren >:)
Moppertwoensdag 30 september 2015 @ 19:29
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 18:58 schreef faptist het volgende:
Alleen de stukjes bij de benen vind ik dan weer afgrijselijk. Gelukkig. Er is nog iets te zeuren
Dat is ook waarom ik hem niet wil :D
Rawedniwoensdag 30 september 2015 @ 20:25
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 17:36 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Nee, hij kan niet blijven zitten helaas, want Sjaak wil niet in de MC. Dus ook niet in de MC op het onderstel. Grote Huils en Schreeuws dan.
Oh herkenbaar!
Franny_Gwoensdag 30 september 2015 @ 20:27
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 13:40 schreef Jagärtrut het volgende:
ik vind het wel een beetje eng, eigenlijk. Nog even vertrouwen inkrijgen....
Wat leuk, ik heb dezelfde doek en er erg veel plezier van gehad. Draagt heel fijn. Van GotC al zei: de banden iets meer spreiden bij je nek en schouders is wel prettiger. Dat valt nu door het geringe gewicht nog wel mee, maar als je kind zwaarder wordt is het voor het verdelen van het gewicht echt een groot verschil.

Verder gewoon heel mooi, en ook heerlijk ook zo'n kindje dat duidelijk lekker bij je wil zijn. Zolang je hem goed knoopt en hoog genoeg doet zoals je hier hebt gedaan, zal het met het ademen zeker wel lukken. Dat hij nu al zo sterk in z'n nekje is, is ook wel een goed teken.
droomvrouwtjewoensdag 30 september 2015 @ 21:31
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 19:29 schreef Moppert het volgende:

[..]

Dat is ook waarom ik hem niet wil :D
Ja dat stukje bij de benen is het enige wat niet mooi is, maar verder ❤❤❤ deze staat echt op de voor hopelijk ooit lijst.

Man had laatst een ergonomische draagzak gespot met doodskopjes die vond hij wel gaaf. Geen idee welk merk het was
Vlinderwoensdag 30 september 2015 @ 21:41
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:31 schreef droomvrouwtje het volgende:

[..]

Ja dat stukje bij de benen is het enige wat niet mooi is, maar verder ❤❤❤ deze staat echt op de voor hopelijk ooit lijst.

Man had laatst een ergonomische draagzak gespot met doodskopjes die vond hij wel gaaf. Geen idee welk merk het was
Tula heeft 1. Vriendin van me heeft hem ook. Ik vind doodshoofden op (kinder)kleding echt afgrijselijk verschrikkelijk. Nooit dat je mij er mee zal spotten. En geel :D :r
IsabellaMariaAnnawoensdag 30 september 2015 @ 21:45
Vraagje, hoe doen jullie dat als je met baby in de doek de stad in gaat en lunchen bijvoorbeeld? Omstebeurt eten? Ik vroeg me ineens af hoe we dat doen als we straks een weekend weg gaan.
Burdiewoensdag 30 september 2015 @ 21:47
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:45 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Vraagje, hoe doen jullie dat als je met baby in de doek de stad in gaat en lunchen bijvoorbeeld? Omstebeurt eten? Ik vroeg me ineens af hoe we dat doen als we straks een weekend weg gaan.
Gewoon zo.


06fc4ce83d444e4ce33f5e50b53f6329.jpg
AwayTLwoensdag 30 september 2015 @ 21:49
Ei in de nekplooi vinden 2 dagen na het eten van dat broodje.. oo the memories O+
IsabellaMariaAnnawoensdag 30 september 2015 @ 21:49
:D
BlueEyeswoensdag 30 september 2015 @ 21:50
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:49 schreef AwayTL het volgende:
Ei in de nekplooi vinden 2 dagen na het eten van dat broodje.. oo the memories O+
Net als eten in de plakperiode van de eerste weken... hydrofiel ter bescherming van kind ;)
AwayTLwoensdag 30 september 2015 @ 21:53
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:50 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Net als eten in de plakperiode van de eerste weken... hydrofiel ter bescherming van kind ;)
Oo jij beschermde ook echt.. tja, eerste kind he :P

Die van mij zat net zo goed onder de kruimels als ik :D . Een croissantje eten was geen goed idee overigens.. :@
Mariposaswoensdag 30 september 2015 @ 21:53
Gaat heel makkelijk hoor! Ik lunch bijna niet anders meer. Soms legden we er tijdens het eten (thuis) een theedoek over. :D een hete lepel pastasaus over z'n hoofd is wel een beetje zielig.
Man schrok vandaag en vroeg of L een moedervlek op z'n hoofd ineens had. Oh, dat is chocolade; zei ik. Vergeten weg te poetsen.
Skittleswoensdag 30 september 2015 @ 21:54
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:53 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Oo jij beschermde ook echt.. tja, eerste kind he :P

Die van mij zat net zo goed onder de kruimels als ik :D . Een croissantje eten was geen goed idee overigens.. :@
O+ O+
Herkenbaarheid
BlueEyeswoensdag 30 september 2015 @ 21:56
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:53 schreef Mariposas het volgende:
Gaat heel makkelijk hoor! Ik lunch bijna niet anders meer. Soms legden we er tijdens het eten (thuis) een theedoek over. :D een hete lepel pastasaus over z'n hoofd is wel een beetje zielig.
Man schrok vandaag en vroeg of L een moedervlek op z'n hoofd ineens had. Oh, dat is chocolade; zei ik. Vergeten weg te poetsen.
Betrapt ~O>
AwayTLwoensdag 30 september 2015 @ 21:58
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:54 schreef Skittles het volgende:

[..]

O+ O+
Herkenbaarheid
Soep met een rietje was het toch?

Ik stop wel met offtopic ;(
Mariposaswoensdag 30 september 2015 @ 21:59
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:56 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Betrapt ~O>
Ja, een beetje stiekem een zak chips of reep chocolade eten is er niet meer bij. Als ik 'm er aan het einde van de dag uithaal zie je zo mijn hele eetgeschiedenis van de dag voorbij komen. :(
IsabellaMariaAnnawoensdag 30 september 2015 @ 22:00
Heel ontopic toch Away?

:D @ Mariposas

Ok, gewoon smeren dus, moet lukken ^O^
Skittleswoensdag 30 september 2015 @ 22:06
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:58 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Soep met een rietje was het toch?

Ik stop wel met offtopic ;(
Nee, ik begon m'n soep liefkozend te wiegen en wilde het bijna tegen me aan houden toen Lou begon te huilen in haar vaders armen :') ;(
Nu ik er over nadenk heb ik inderdaad wel eens soep met een rietje naar binnen gegoten :D
faptistwoensdag 30 september 2015 @ 22:15
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:59 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ja, een beetje stiekem een zak chips of reep chocolade eten is er niet meer bij. Als ik 'm er aan het einde van de dag uithaal zie je zo mijn hele eetgeschiedenis van de dag voorbij komen. :(
Dat heb ik wanneer ik mijn bh af doe. :')
BlueEyeswoensdag 30 september 2015 @ 22:20
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 22:15 schreef faptist het volgende:

[..]

Dat heb ik wanneer ik mijn bh af doe. :')
Restantjes voor onderweg, je zal toch verhongeren :')
faptistwoensdag 30 september 2015 @ 22:29
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:41 schreef Vlindur het volgende:

[..]

Tula heeft 1. Vriendin van me heeft hem ook. Ik vind doodshoofden op (kinder)kleding echt afgrijselijk verschrikkelijk. Nooit dat je mij er mee zal spotten. En geel :D :r
Ik heb hem nu ook.
Meer voor man en voor het gooi en smijtwerk. Over m'n glitter tula twijfel ik nog steeds even verder.

Het kaartje eraf trekken vind ik dus een grote stap. Is dat gek?
(Ben bang dat ik hem dan nooit meer verkocht krijg. Ook al heb ik totaal geen haast met verkopen)
GotCwoensdag 30 september 2015 @ 22:36
Een kaartje boeit niks hoor, als je 'm al hebt gedragen is het niet meer 'brand new in box'.
Moppertwoensdag 30 september 2015 @ 23:06
nee kaartje gaat het niet om het is alleen nieuw als het nog in het plasticje zit van tula zelf.
Kaartjes boeit verder weinig..
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 00:36
Nona nieuws!
quote:
Jessica and I wanted to offer all our fans a chance to get one of our "testers". Therefore, we will open a preorder at our vendors for Palmae Antigua, Palmae Barbuda and Imagine Tulip Dreams. We have already uploaded the albums so you can easily which one you like best. When you have made your choice, head over to one of our vendors and place your preorder!
Our vendors are:
NL: www.draagkrachtig.nl
NL: www.mevrouwmus.com

ur ¤-prices are as follows. Local prices may vary slightly due to customs, shipping and taxes.
Maat/size 2 ¤42
Maat/size 3 ¤47
Maat/size 4 ¤52
Maat/size 5 ¤57
Maat/size 6 ¤62
Maat/size 7 ¤68
Ringsling ¤50
Place your preorder with one of our vendors between 1-7 October 2015. Delivery will be in December 2015!
Jessica and I thank you for your trust and hope to be bringing something from our love for babywearing to your love for babywearing!
~ Musetta
https://www.facebook.com/nonawovenwraps
MevrouwCactusdonderdag 1 oktober 2015 @ 07:08
Tula met Rupsje Nooitgenoeg O+ . We wilden toch al een tweede Tula en even afhankelijk van de uitvoering is dit een goede kandidaat!
Burdiedonderdag 1 oktober 2015 @ 07:29
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 07:08 schreef MevrouwCactus het volgende:
Tula met Rupsje Nooitgenoeg O+ . We wilden toch al een tweede Tula en even afhankelijk van de uitvoering is dit een goede kandidaat!
Hoewiewaarwat?? O+
Roomsnoesdonderdag 1 oktober 2015 @ 07:31
quote:
11s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 07:29 schreef Burdie het volgende:

[..]

Hoewiewaarwat?? O+
Wat zij zegt!!
Skittlesdonderdag 1 oktober 2015 @ 07:35
Op de Tula facebook een sneakpeak. De suggestie wordt in ieder geval gewekt dat de volgende tula iets te maken heeft met rupsje nooitgenoeg O+
MevrouwCactusdonderdag 1 oktober 2015 @ 08:02
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 07:35 schreef Skittles het volgende:
Op de Tula facebook een sneakpeak. De suggestie wordt in ieder geval gewekt dat de volgende tula iets te maken heeft met rupsje nooitgenoeg O+
Dit ^O^
J0ycie88donderdag 1 oktober 2015 @ 08:29
Goeiemorgen!

Ik heb een vraagje.
E. is nu 5 weekjes oud maar te vroeg geboren. Nu zou ik haar wel graag willen dragen maar is mij in het ziekenhuis verteld dat dit pas mag bij 7 pond. En E. weegt nu 2830gr.
Ik hoeverre moet ik me hier aan houden? Kan ik E. op een manier dragen waarbij het wel zou mogen?
En hoe kan ik dat het beste aanpakken. Wat voor doek? Welke maat doek heb ik nodig? Ik ben best stevig zeg maar. En kan ik zelf goed leren knopen of zou ik moeten kijken naar evt. een draagconsult?
Burdiedonderdag 1 oktober 2015 @ 08:37
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 07:35 schreef Skittles het volgende:
Op de Tula facebook een sneakpeak. De suggestie wordt in ieder geval gewekt dat de volgende tula iets te maken heeft met rupsje nooitgenoeg O+
Ahhh ik zie het nu! Ben benieuwd :D. Hoeveel zou zo'n tula moeten gaan kosten eigenlijk?
mousemickydonderdag 1 oktober 2015 @ 08:37
Joycie, ik draag F. al vanaf week 2, hij was toen ook ongeveer het gewicht dat jouw meisje nu is. Ik draag in een mei tai, maar een doek kan ook natuurlijk. Een mei tai vond ik makkelijk zelf te leren, doek heb ik (nog) niet onder de knie, daarvoor zou je een draagconsult kunnen doen.

Qua maten, volgens mij is maat 6 voor een doek prima bij de meeste maten, maar daar weten doekdraagmama's hier waarschijnlijk wel meer van. Mei tai (hier een Hoptye) past altijd.
Burdiedonderdag 1 oktober 2015 @ 08:45
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 08:29 schreef J0ycie88 het volgende:
Goeiemorgen!

Ik heb een vraagje.
E. is nu 5 weekjes oud maar te vroeg geboren. Nu zou ik haar wel graag willen dragen maar is mij in het ziekenhuis verteld dat dit pas mag bij 7 pond. En E. weegt nu 2830gr.
Ik hoeverre moet ik me hier aan houden? Kan ik E. op een manier dragen waarbij het wel zou mogen?
En hoe kan ik dat het beste aanpakken. Wat voor doek? Welke maat doek heb ik nodig? Ik ben best stevig zeg maar. En kan ik zelf goed leren knopen of zou ik moeten kijken naar evt. een draagconsult?
Die 7 pond gaat nergens over, als je kindje goed zelfstandig kan ademen, kan je haar dragen. Het is zelfs heel goed juist voor zulke mini's, ze voelen zich veilig en geborgen en het is lekker warm bij papa of mama in de doek, waardoor ze lekker veel energie overhouden om te groeien O+. Voor zo'n kleintje zou ik persoonlijk voor een rekbare doek gaan; een tricot slen, bykay, jpmbb, etc. Op YouTube zijn genoeg filmpjes te vinden waarmee je het knopen kunt leren, belangrijk is dat je haar rechtop draagt, dus niet in de komma- of banaanhouding.
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 10:59
quote:
1s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 08:37 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ahhh ik zie het nu! Ben benieuwd :D. Hoeveel zou zo'n tula moeten gaan kosten eigenlijk?
Als een webshop moet importeren uit de usa 135 a 145 is het een eu tula dan 120..
Wil je een tula Toddler dan moet je er 10 euro bij op tellen.
MevrouwCactusdonderdag 1 oktober 2015 @ 11:46
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 10:59 schreef Moppert het volgende:

[..]

Als een webshop moet importeren uit de usa 135 a 145 is het een eu tula dan 120..
Wil je een tula Toddler dan moet je er 10 euro bij op tellen.
Komen alle Tula's altijd in Europa en de USA?
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 11:49
Niet alle tula's komen te koop op de EU site, wel altijd op de USA.. (als het geen shop exclusive is.)
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 12:29
Mijn AP is er *O* *O* *O* hij is zooo mooi O+

H4iSENB.jpg
a6eYCuA.jpg
nMLNd0W.jpg
Selvariadonderdag 1 oktober 2015 @ 12:32
Oh wow, die is wel heel mooi. O+
GotCdonderdag 1 oktober 2015 @ 12:33
Niet mijn ding, maar fijn dat het zo snel binnen is :)! Veel plezier ermee.
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 15:52
Waar ik eerst maar een enkele keer droeg op uitstapjes en soms met ophalen van school draag ik nu hij in de doek wil echt weer iedere dag *O* *O*

Cu0oamX.jpg
SQdonderdag 1 oktober 2015 @ 15:56
Heb je nou een indio om je nek?
Mariposasdonderdag 1 oktober 2015 @ 16:00
Je zal wel in een zwart gat vallen als je geen draagbare kinderen meer hebt, moppert! :D maar anders kun je ze als sjaal aanschaffen inderdaad. :)
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 16:05
Hahaha ja dat is een indio om mijn nek.
Een maat 2 waar ooit antibiotica overheen ging en dat was er niet meer uit te krijgen. (je ziet het niet bij dragen maar onverkoopbaar) Maar dus wel geweldig als sjaal want met zijde. *O*
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 16:07
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 16:00 schreef Mariposas het volgende:
Je zal wel in een zwart gat vallen als je geen draagbare kinderen meer hebt, moppert! :D maar anders kun je ze als sjaal aanschaffen inderdaad. :)
Oooh daar wil ik niet aandenken -O- -O- hij is al bijna 2 -O- -O-
GotCdonderdag 1 oktober 2015 @ 16:29
Toch maar een 4e bakken ;)
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 18:31
Onder het motto van "nu het nog kan het er van nemen" heb ik Hazard tyger gekocht O+

nqxoTzO.jpg
*O* *O* *O*
Roomsnoesdonderdag 1 oktober 2015 @ 18:34
Ok. Het is officieel. Moppert is gek.

Hij's wel tof. Ik zie er een ijsbeer in trouwens, in het patroon.
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 18:37
:D hahah de hazard ijsbeer <3

Ik moet ook melden wat ik verkocht heb hier, dan is het een stuk minder erg :D _O-
Macka66donderdag 1 oktober 2015 @ 18:56
Een doek er uit, een doek erin. Dat maakt het niet minder erg natuurlijk >:)
J0ycie88donderdag 1 oktober 2015 @ 19:01
Een doek van little frog is dat wat. En zou ik uitkomen met een maat 6? Heb kledingmaat 48.

Hier in de buurt heb ik een draagconsult gevonden en er is een combi met die doek.
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 19:05
Ik zou zeggen nee.. Ik raad eigenlijk iedereen de LF af.
Erg glad en stijf.. niet prettig om mee te knopen.

Voor dat budget is er o.a yaro en amazonas en die dragen een stuk fijner.

Ik heb kledingmaat 46 en ik draag liever met een 7.
SQdonderdag 1 oktober 2015 @ 19:06
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 19:05 schreef Moppert het volgende:

Ik heb kledingmaat 46 en ik draag liever met een 7.
?
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 19:14
quote:
1s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 19:06 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

?
:Y het zit overal behalve in mijn gezicht :')
J0ycie88donderdag 1 oktober 2015 @ 19:18
Ik ga morgen maar eens bellen voor een consult. Want het zou heerlijk zijn om E. wel de geborgenheid te geven die ze vraagt maar zelf de handen vrij te hebben.

Yaro ziet er wel mooi uit moppert. En leuk geprijst. Goed om in ieder geval mee te beginnen denk ik.
L-Edonderdag 1 oktober 2015 @ 19:27
Joycie, hier gedragen vanaf 2 kilo, dat mag gewoon. Ik heb laatst een artikel gewijd aan dragen bij prematuren en die 7 pond is nergens op gebaseerd, als het zkhs je goede argumenten mee geeft hoor ik ze graag ;)
L-Edonderdag 1 oktober 2015 @ 19:29
Oh en ik vond een rekbare doek niet fijn, had voor mij geen meerwaarde bij een kleintje. Dus probeer zelf even eea uit om te kijken wat jij prettig vindt :)
J0ycie88donderdag 1 oktober 2015 @ 19:31
Ja dat is wel fijn bij een draagconsult, dan kan ik wat verschillende uitproberen.

Ben wel benieuwd naar dat artikel. Ga over 2 weken dan toch eens vragen waarom het ZH het afraad.
L-Edonderdag 1 oktober 2015 @ 19:36
Hij komt binnenkort online, dan tip ik je wel even :)
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 19:36
Ik denk omdat het ziekenhuis er totaal geen verstand van heeft.
L-Edonderdag 1 oktober 2015 @ 19:43
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 19:36 schreef Moppert het volgende:
Ik denk omdat het ziekenhuis er totaal geen verstand van heeft.
:D
Macka66donderdag 1 oktober 2015 @ 20:07
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 19:05 schreef Moppert het volgende:
Ik zou zeggen nee.. Ik raad eigenlijk iedereen de LF af.
Erg glad en stijf.. niet prettig om mee te knopen.

Voor dat budget is er o.a yaro en amazonas en die dragen een stuk fijner.

Ik heb kledingmaat 46 en ik draag liever met een 7.
Hou eventueel de Nona Woven Wraps in de gaten. Ook niet duur, en wat dikker dan Yaro.
(Is deels mijn 'kindje'. Nu in testfase, release in december. En ik durfde eerst niet, maar Grijs vond dat ik dit best mocht schrijven :+ )
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 20:13
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 20:07 schreef Macka66 het volgende:
Hou eventueel de Nona Woven Wraps in de gaten. Ook niet duur, en wat dikker dan Yaro.
(Is deels mijn 'kindje'. Nu in testfase, release in december. En Grijs vond dat ik dit best mocht schrijven )
Ik heb op de vorige pagina al heel groot de preorder gezet ook :D

quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 00:36 schreef Moppert het volgende:
Nona nieuws!

Jessica and I wanted to offer all our fans a chance to get one of our "testers". Therefore, we will open a preorder at our vendors for Palmae Antigua, Palmae Barbuda and Imagine Tulip Dreams. We have already uploaded the albums so you can easily which one you like best. When you have made your choice, head over to one of our vendors and place your preorder!
Our vendors are:
NL: www.draagkrachtig.nl
NL: www.mevrouwmus.com

¤-prices are as follows. Local prices may vary slightly due to customs, shipping and taxes.
Maat/size 2 ¤42
Maat/size 3 ¤47
Maat/size 4 ¤52
Maat/size 5 ¤57
Maat/size 6 ¤62
Maat/size 7 ¤68
Ringsling ¤50
Place your preorder with one of our vendors between 1-7 October 2015. Delivery will be in December 2015!
Jessica and I thank you for your trust and hope to be bringing something from our love for babywearing to your love for babywearing!
~ Musetta
https://www.facebook.com/nonawovenwraps
*O* *O* ik vind ze heel leuk alleen nog niet onze kleuren..
Vlinderdonderdag 1 oktober 2015 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 20:07 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Hou eventueel de Nona Woven Wraps in de gaten. Ook niet duur, en wat dikker dan Yaro.
(Is deels mijn 'kindje'. Nu in testfase, release in december. En ik durfde eerst niet, maar Grijs vond dat ik dit best mocht schrijven :+ )
Tuurlijk mag je trots zijn! Ik vind die ene leuk die er alleen maar in meisjeskleuren is tof. Maar de verkeerde kleur dus ook voor mij. Want dikker dan Yaro klinkt heel goed!
Macka66donderdag 1 oktober 2015 @ 20:31
In 2016 komen er nog meer kleuren uit van allebei de dessins.
En of ik Heartiness (machinewoven) ling ling d'amour en Miel & Malice nog even wilde noemen als andere gunstig geprijsde doekenmerken. (Bij deze dus.)
Moppertdonderdag 1 oktober 2015 @ 21:39
Over heartiness gesproken ik heb een shawl van heartiness onderweg met crackle weave O+ O+

met zijde en hij is huge 120*120*170 cm

rwzbv00.jpg
En ze denkt er ook aan om draagdoeken met crackle weave te maken *O* *O*
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 04:24
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 18:31 schreef Moppert het volgende:
Onder het motto van "nu het nog kan het er van nemen" heb ik Hazard tyger gekocht O+

[ afbeelding ]
*O* *O* *O*
Prachtig!
Ik ben zo blij met jou en je wisselende collectie. Laat mij echt een Hoop Doeken zien die ik anders nooit zou kennen.
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 04:33
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 20:07 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Hou eventueel de Nona Woven Wraps in de gaten. Ook niet duur, en wat dikker dan Yaro.
(Is deels mijn 'kindje'. Nu in testfase, release in december. En ik durfde eerst niet, maar Grijs vond dat ik dit best mocht schrijven :+ )
Wat tof! Ga jullie in de gaten houden. Printjes spreken me erg aan, maar de kleuren nog niet :@
Heel veel succes!
Selvariavrijdag 2 oktober 2015 @ 09:30
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 20:07 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Hou eventueel de Nona Woven Wraps in de gaten. Ook niet duur, en wat dikker dan Yaro.
(Is deels mijn 'kindje'. Nu in testfase, release in december. En ik durfde eerst niet, maar Grijs vond dat ik dit best mocht schrijven :+ )
Ja hallo :( Nu heb ik de Tulip Dreams gepre-orderd omdat 'ie zo mooi is. En ik mocht eigenlijk geen doeken meer. :( Roze. O+

*Zojuist de Girasol te koop heeft gezet.
Hilzillahvrijdag 2 oktober 2015 @ 10:05
Secret santa... Nu kan het nog :*
Cassandra87vrijdag 2 oktober 2015 @ 10:07
Ik heb de preorder geplaatst O+ in december weet ik wat mini van dragen vindt, geniet hij ervan, dan Is t een mooi kerstcadeau voor mijzelf. Zo niet, cancel ik m alsnog. Moet wel zeggen dat ik de stockfoto minder mooi vindt als de draagfotos die ik voorbij heb zien komen
Moppertvrijdag 2 oktober 2015 @ 10:21
je krijgt alleen je aanbetaling niet terug he
Cassandra87vrijdag 2 oktober 2015 @ 10:22
Die is dusdanig klein dat ik dat heb probleem vind :s)
Mabawa.vrijdag 2 oktober 2015 @ 10:33
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 18:34 schreef Roomsnoes het volgende:
Ok. Het is officieel. Moppert is gek.

Hij's wel tof. Ik zie er een ijsbeer in trouwens, in het patroon.
Haha grappig! Ik een wasbeer :D

Mooie kleuren :Y

Ik ben compleet! (voor nu :P) Mijn Vesper Haizea Óska is binnen. Dat het een prachtige doek is wist ik natuurlijk al lang. Maar nu hij tot mijn stash behoort het nog mooier!

Foto-M3NY3HR8.jpg

Nu flink oefen met de dh. Als M stilligt dan gaat het wel. Maar hij vindt het vooral leuk om van links naar rechts te lopen als hij op mijn rug ligt en er geen zin in heeft. Dus dat maakt het dan best lastig :')
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:01
Mubawa,
Hij staat jullie prachtig. Hele mooie kleuren!

Damnit..
Via draagdoekenmarkt een tula gekocht voor man. Stond in de advertentie dat hij nauwelijks gebruikt was/schoon/etc..
Open ik net de -slecht ingepakte- doos zit hij onder de snottebellen.. Hij moet dus de was in, maar hoe kan ik dit het beste doen?
Vlindervrijdag 2 oktober 2015 @ 15:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 15:01 schreef faptist het volgende:
Mubawa,
Hij staat jullie prachtig. Hele mooie kleuren!

Damnit..
Via draagdoekenmarkt een tula gekocht voor man. Stond in de advertentie dat hij nauwelijks gebruikt was/schoon/etc..
Open ik net de -slecht ingepakte- doos zit hij onder de snottebellen.. Hij moet dus de was in, maar hoe kan ik dit het beste doen?
in een kussensloop met 30 graden fijnwas vertelde moppert mij :)

De Vesper is zoooooi mooi O+
BlueEyesvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 15:01 schreef faptist het volgende:
Mubawa,
Hij staat jullie prachtig. Hele mooie kleuren!

Damnit..
Via draagdoekenmarkt een tula gekocht voor man. Stond in de advertentie dat hij nauwelijks gebruikt was/schoon/etc..
Open ik net de -slecht ingepakte- doos zit hij onder de snottebellen.. Hij moet dus de was in, maar hoe kan ik dit het beste doen?
Zo das ook niet netjes.
Handwasje voorzichtig?
Ik moet mijn Tula ook eigenlijk even een slinger door het sop geven maar lui :@
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:10
Ik heb de energie niet om via fb zoiets op te lossen :o dus ik laat het gewoon hierbij.
Stuur haar wel een pb, maar daar laat ik het echt bij.

Handwas it is. Gelukkig schijnt de zon dan kan hij mooi aan de waslijn :)
mousemickyvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:13
Faptist, da's idd niet zo netjes. Even laten weten aan de verkoopster dat je hier niet zo blij mee bent?

Nog dank voor de Emeibaby tip (van Moppert?)! Ik heb er vorige week eentje overgenomen (ook via draagdoekenmarkt, gelukkig wel helemaal top!) en F. vandaag voor het eerst erin gedragen. Jeetje, wat ging dat makkelijk aan, en afstellen was ook doodsimpel. Ik ben fan! F. volgens mij ook, die heeft heerlijk liggen tukken in een volle H&M O+
Moppertvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:33
Ik was mijn tula's in een kussensloop als alleen eerst de vlekken weghalen niet lukt..
in een wasmiddel zonder optische bleekmiddelen (die vervagen een doek)
30 graden op de fijne of wolwas.
Moppertvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 15:07 schreef Vlindur het volgende:

[..]

in een kussensloop met 30 graden fijnwas vertelde moppert mij :)

De Vesper is zoooooi mooi O+
Hahaha je was mij voor :D
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 15:53
Het is gelukt met wat ecover O+
Even kijken hoe het opdroogt en anders toch nog in de was.


Die vespers zijn echt prachtig in het blauw. Zo fijn dat jullie ze hebben.
Post eens foto's! *;
Malteservrijdag 2 oktober 2015 @ 15:56
Ik heb Twix nu een aantal keer gedragen en merk dat ik wat last heb van mijn nek. Kwestie van de doekbanen beter uitspreiden over mijn schouders?

SPOILER
F55A8E8C-F409-465B-93A0-D927868692FA_zpsv647lqpz.jpg

AAA87BB0-5B34-49B9-B4ED-4C9673812F5A_zpsk3jxyifx.jpg
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 16:00
Zo waren wij vanmorgen aan het winkelen en kocht ik 2 maten te grote bont laarsjes, maar deze zijn zo makkelijk aan te trekken dat ik het helemaal prima vind. Is toch alleen voor tijdens het dragen

7710DF60-310C-4263-84E1-A4768FE40E80.jpg
GotCvrijdag 2 oktober 2015 @ 16:24
Ik denk nog iets strakker knopen Malteser :) Te strak bestaat bijna niet. Ziet er verder echt heel netjes uit!

Gezellig fap! En ik gooi deze er weer in ;)
1438238619596_zpsgsxrjzsi.jpg
Mabawa.vrijdag 2 oktober 2015 @ 18:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 16:24 schreef GotC het volgende:
Ik denk nog iets strakker knopen Malteser :) Te strak bestaat bijna niet. Ziet er verder echt heel netjes uit!

Gezellig fap! En ik gooi deze er weer in ;)
[ afbeelding ]
O+ Prrrretttyyy!

En wat leuk om 'kleintjes' te zien ook weer. Zowel in doek als in ssc. :)
mousemickyvrijdag 2 oktober 2015 @ 18:55
Gezocht:

Beginners-budgetdoek (max ¤75). Ik ben gewend aan dragen met SSC's, maar wil ook wel eens een doek proberen om mijn zoon (7 weken oud <3) te dragen...

Ik denk een maat 6 (kledingmaat 38)? Ik hou van groen/ blauw/ donkerrood en herhalende patronen. Ik hou niet van regenboog/strepen en afbeeldingen die echt iets 'voorstellen'.

Liefst een year-round, zachte, ingedragen doek :). Wie heeft er ideeën?
Cassandra87vrijdag 2 oktober 2015 @ 19:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 18:55 schreef mousemicky het volgende:
Gezocht:

Beginners-budgetdoek (max ¤75). Ik ben gewend aan dragen met SSC's, maar wil ook wel eens een doek proberen om mijn zoon (7 weken oud <3) te dragen...

Ik denk een maat 6 (kledingmaat 38)? Ik hou van groen/ blauw/ donkerrood en herhalende patronen. Ik hou niet van regenboog/strepen en afbeeldingen die echt iets 'voorstellen'.

Liefst een year-round, zachte, ingedragen doek :). Wie heeft er ideeën?
deze schijnen fijn te zijn


http://www.mevrouwmus.com(...)356&manufacturer=217
IsabellaMariaAnnavrijdag 2 oktober 2015 @ 19:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 18:55 schreef mousemicky het volgende:
Gezocht:

Beginners-budgetdoek (max ¤75). Ik ben gewend aan dragen met SSC's, maar wil ook wel eens een doek proberen om mijn zoon (7 weken oud <3) te dragen...

Ik denk een maat 6 (kledingmaat 38)? Ik hou van groen/ blauw/ donkerrood en herhalende patronen. Ik hou niet van regenboog/strepen en afbeeldingen die echt iets 'voorstellen'.

Liefst een year-round, zachte, ingedragen doek :). Wie heeft er ideeën?
Ik heb een Yaro La Vita en die is fijn! Wel beetje stug want nieuw, maar na wat wassen en dragen wordt dat snel beter.
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 20:10
Yaro vind ik ook prettig als begindoek.
Nu heb ik geen andere doeken, maar sinds ik een blend heb mogen uitproberen snap ik wel dat er veel verschil in is.
Mariposasvrijdag 2 oktober 2015 @ 20:56
Hier ook een Yaro la vita waar ik tevreden over ben. Maar ik heb nog geen andere doek geprobeerd.

Waar kopen jullie je Tula? Ik wil er 1 kopen maar ik vind geen webshop met Thuiswinkel waarborg keurmerk...
IsabellaMariaAnnavrijdag 2 oktober 2015 @ 20:58
Ikbenmama heeft ze sinds kort ook dacht ik.
Mariposasvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:17
Oh thnx! Maar natuurlijk net diegene niet die ik wil (arrow), maar ik mail wel of ze die niet kunnen bestellen voor me. ^O^
kwakz0rvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:56 schreef Mariposas het volgende:
Hier ook een Yaro la vita waar ik tevreden over ben. Maar ik heb nog geen andere doek geprobeerd.

Waar kopen jullie je Tula? Ik wil er 1 kopen maar ik vind geen webshop met Thuiswinkel waarborg keurmerk...
Dragenenzo is gewoon een betrouwbare webshop, geen idee van keurmerk. Zit ook een goeie en grote winkel achter met fysieke verkoop enzo.
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:17 schreef Mariposas het volgende:
Oh thnx! Maar natuurlijk net diegene niet die ik wil (arrow), maar ik mail wel of ze die niet kunnen bestellen voor me. ^O^
die staat ook op draagdoekenmarkt voor 110.
En er komt wellicht een actie aan voor tula's gezien het volgende week ergens 'nationale baby draagdag' is ofzoiets.. tenminste zo'n berichtje zag ik voorbij komen.
faptistvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:58 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ikbenmama heeft ze sinds kort ook dacht ik.
en zij hebben nu ook een winkel in den bosch <3
SQvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:41
wat zijn de meningen over doeken met hennep?
Wat is het verschil met linnenblends?
kwakz0rvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:41 schreef Stormqueen het volgende:
wat zijn de meningen over doeken met hennep?
Wat is het verschil met linnenblends?
Ik heb een nati met hennep die evt wel op reis mag? Moet nog wel zachter. Is veel werk met hennep naty's...

Maarrrr hij is echt heeeel draagkrachtig. Melba voelde direct drie kilo lichter in die doek. Maar hij ligt op een of andere manier toch ongebruikt hier -O-
SQvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:43 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik heb een nati met hennep die evt wel op reis mag? Moet nog wel zachter. Is veel werk met hennep naty's...

Maarrrr hij is echt heeeel draagkrachtig. Melba voelde direct drie kilo lichter in die doek. Maar hij ligt op een of andere manier toch ongebruikt hier -O-
oh dat lijkt me wel tof! Zou ik die mogen lenen? Dan probeer ik m wel zachter te maken voor je ;)
Mariposasvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:37 schreef faptist het volgende:

[..]

die staat ook op draagdoekenmarkt voor 110.
Ik snap dat nooit. Waarom zou ik ¤10,- minder betalen voor een tweedehands draagzak? Mis ik hier iets? Lijkt me dat ik voor ¤10,- meer liever een nieuwe heb?
kwakz0rvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:44 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

oh dat lijkt me wel tof! Zou ik die mogen lenen? Dan probeer ik m wel zachter te maken voor je ;)
Ja! Ik probeer m dit weekend dan te versturen ok?

We appen wel effe.

Ik vermoed dat ik pas weer ga knopen bij een evt nummer twee ooit.

Oh hetis wel een maat zeven,maar dan kun je evt fancy afknopen bij een rugknoop. Of voor bij een fwcc?
SQvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:47 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ja! Ik probeer m dit weekend dan te versturen ok?

We appen wel effe.

Ik vermoed dat ik pas weer ga knopen bij een evt nummer twee ooit.

Oh hetis wel een maat zeven,maar dan kun je evt fancy afknopen bij een rugknoop. Of voor bij een fwcc?
oh joh, heeft geen haast! ;)
En met een 7 kan ik ook vast wel uit de voeten :Y Supertof! O+
mousemickyvrijdag 2 oktober 2015 @ 21:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:45 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ik snap dat nooit. Waarom zou ik ¤10,- minder betalen voor een tweedehands draagzak? Mis ik hier iets? Lijkt me dat ik voor ¤10,- meer liever een nieuwe heb?
Bij Tula's snap ik t ook niet. Bij doeken wel, die worden zachter door dragen enzo, maar een Tula hoef je toch niet in te dragen?
mousemickyvrijdag 2 oktober 2015 @ 22:10
Iemand ervaring met Hoppediz doeken? Ik heb een Hoptye, en die vind ik heel fijn, maar van doeken heb ik geen verstand... T gaat om de Hoppediz chicago (ruby). Geschikt voor dragen van een newborn? En evt. een peuter?
Skoapzaterdag 3 oktober 2015 @ 10:31
Ik heb zelf een hoppediz pune. Die vind ik echt super! Maar dat is een wat dunnere zomer draagdoek, erg fijn dus voor in huis dragen.

Gisteren bij Klumsy een Tula geprobeerd. Jeetje wat werkt dat simpel & zit fantastisch. Ik heb er vandaag dus 1 besteld *O*
Selvariazaterdag 3 oktober 2015 @ 10:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 22:10 schreef mousemicky het volgende:
Iemand ervaring met Hoppediz doeken? Ik heb een Hoptye, en die vind ik heel fijn, maar van doeken heb ik geen verstand... T gaat om de Hoppediz chicago (ruby). Geschikt voor dragen van een newborn? En evt. een peuter?
Ik heb mijn Hoppediz Chicago verkocht omdat ik N. er al veel te zwaar in vond voelen vergeleken met mijn andere doeken (Girasol, Yaro). Ze was toen pas 5 kilo, maar ik merkte echt een verschil. Hij was ook wat te dun naar mijn smaak. Ik moest ook veel secuurder knopen, anders zakte hij enorm uit.
GotCzaterdag 3 oktober 2015 @ 10:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 10:41 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Ik heb mijn Hoppediz Chicago verkocht omdat ik N. er al veel te zwaar in vond voelen vergeleken met mijn andere doeken (Girasol, Yaro). Ze was toen pas 5 kilo, maar ik merkte echt een verschil. Hij was ook wat te dun naar mijn smaak. Ik moest ook veel secuurder knopen, anders zakte hij enorm uit.
+1 met m'n Hoppediz LA. Teveel stretch/bounce erin naar mijn zin. Bleef maar opnieuw knopen :{.
mousemickyzaterdag 3 oktober 2015 @ 13:32
Hm, jammer, vond m wel mooi, maar dit klinkt niet handig.

Zoek ik toch nog even verder...
ingeezaterdag 3 oktober 2015 @ 14:03
Ik ben nog steeds blij met mijn Hoppediz Darjeeling, maar ik heb ook nog steeds niets anders geprobeerd. :)

Als je eerst eens wil proberen dan roep maar hoor! Storchenwiege idem.
Moppertzaterdag 3 oktober 2015 @ 15:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:33 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Dragenenzo is gewoon een betrouwbare webshop, geen idee van keurmerk. Zit ook een goeie en grote winkel achter met fysieke verkoop enzo.
Op tula gebied is dragen enzo 15 euro duurder dan alle anderen en bij een enkele was ze zelfs 50,a 100 duurder.

Ooieveest en hip en groen en jebabydichtbij hebben betere prijzen.
GotCzaterdag 3 oktober 2015 @ 15:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 13:32 schreef mousemicky het volgende:
Hm, jammer, vond m wel mooi, maar dit klinkt niet handig.

Zoek ik toch nog even verder...
:*
Zijn gelukkig zat andere merken!
Moppertzaterdag 3 oktober 2015 @ 15:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:56 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Bij Tula's snap ik t ook niet. Bij doeken wel, die worden zachter door dragen enzo, maar een Tula hoef je toch niet in te dragen?
Sommige wel. Die hebben dik slubcanvas. En ooknde schouderbanden worden veeeeel zachter van dragen.
Moppertzaterdag 3 oktober 2015 @ 15:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 22:10 schreef mousemicky het volgende:
Iemand ervaring met Hoppediz doeken? Ik heb een Hoptye, en die vind ik heel fijn, maar van doeken heb ik geen verstand... T gaat om de Hoppediz chicago (ruby). Geschikt voor dragen van een newborn? En evt. een peuter?
Hoppediz heeft heeel erg veel verschil tussen hun doeken. Ik zou de Chicago niet doen. Maar ze hebben ook een linnen doek de Orlando en die is weer heeeel erg peuterwaardig en de punes weer heerlijk dun voornde zomer.
mousemickyzaterdag 3 oktober 2015 @ 16:53
Ok, nog een vraag, Didymos fishes, is dat wat? Wederom, mooie doek, maar geschikt voor newborn & peuter?

En een maat 7, is dat te doen met bovenmaat 38?

[ Bericht 22% gewijzigd door mousemicky op 03-10-2015 17:00:27 ]
Skoapzaterdag 3 oktober 2015 @ 16:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 15:17 schreef Moppert het volgende:

[..]

Op tula gebied is dragen enzo 15 euro duurder dan alle anderen en bij een enkele was ze zelfs 50,a 100 duurder.

Ooieveest en hip en groen en jebabydichtbij hebben betere prijzen.
ik balen dat ik mijn Tula bij dragenenzo had besteld :D
Maar "gelukkig" was ooiebeest duurder en jebabydichtbij net zo duur.
mousemickyzaterdag 3 oktober 2015 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 14:03 schreef ingee het volgende:
Ik ben nog steeds blij met mijn Hoppediz Darjeeling, maar ik heb ook nog steeds niets anders geprobeerd. :)

Als je eerst eens wil proberen dan roep maar hoor! Storchenwiege idem.
Haha, ik heb een Storch ;). Dank voor t aanbod iig!
Mineolazaterdag 3 oktober 2015 @ 17:11
Oh gosh, die yaro doeken zijn echt heel goed betaalbaar, dat wist ik helemaal niet :o
En mooi, misschien dat ik er gewoon maar eentje ga bestellen :o :o
Macka66zaterdag 3 oktober 2015 @ 17:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 10:21 schreef Moppert het volgende:
je krijgt alleen je aanbetaling niet terug he
Dat ligt er aan waar je bestelt, sommige winkels doen niet aan aanbetaling ;) <fluit onschuldig deuntje>
McLaurazaterdag 3 oktober 2015 @ 17:48
Ik heb een ByKay rekbaar over die een baby zoekt. Iemand interesse?

Voor 35 inc verzenden.

Ik heb een Tula, na getwijfel en gedoe, en ik ben er ontzettend blij mee! Wel tweedehands, omdat ik persé de Rockets wilde, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad (en al zeker 20 km mee gewandeld).

Moppert, nog bedankt voor je meedenken/kijken!
kwakz0rzaterdag 3 oktober 2015 @ 17:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 15:17 schreef Moppert het volgende:

[..]

Op tula gebied is dragen enzo 15 euro duurder dan alle anderen en bij een enkele was ze zelfs 50,a 100 duurder.

Ooieveest en hip en groen en jebabydichtbij hebben betere prijzen.
Niet bij de gewone lijn. Die minarosa wilde met die pijlen zag ik overal voor dezelfde prijs.
Mariposaszaterdag 3 oktober 2015 @ 17:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 17:51 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Niet bij de gewone lijn. Die minarosa wilde met die pijlen zag ik overal voor dezelfde prijs.
Mariposas! o|O
Jagärtrutzaterdag 3 oktober 2015 @ 18:10
Vandaag heeft de duutser de kleine voor het eerst gedragen. Al de vrouwen in het park zo van :9~ O+ :@. En ik zo van `mine! ' :7
kwakz0rzaterdag 3 oktober 2015 @ 19:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 17:54 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Mariposas! o|O
argh! ik kan jullie ECHT niet uit elkaar houden, sorry :@
Moppertzaterdag 3 oktober 2015 @ 19:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 17:51 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Niet bij de gewone lijn. Die minarosa wilde met die pijlen zag ik overal voor dezelfde prijs.
Dat komt altijd pas als dragers te koop zijn in eu. Maar stock wisselt bij tula heel erg.. Plus alles is de gewone lijn wst in Nederlandse winkels te verkrijgen is.
Malteserzaterdag 3 oktober 2015 @ 19:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 16:53 schreef mousemicky het volgende:
Ok, nog een vraag, Didymos fishes, is dat wat? Wederom, mooie doek, maar geschikt voor newborn & peuter?

En een maat 7, is dat te doen met bovenmaat 38?
Die heb ik! Ik vind 'm fijn maar heb natuurlijk 0,0 ervaring. Ik heb volgens mij een maat 6 (toch Moppert?) en onze kledingmaat is ongeveer gelijk want heb jouw positiebroek nog overgenomen ;).
mousemickyzaterdag 3 oktober 2015 @ 20:50
Ik kom allerlei moois tegen op mijn zoektocht. Nu een rood-zwarte yaro la vita op t oog, maar die is maat 7 :(
To do or not to do is the question...
faptistzaterdag 3 oktober 2015 @ 22:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:45 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ik snap dat nooit. Waarom zou ik ¤10,- minder betalen voor een tweedehands draagzak? Mis ik hier iets? Lijkt me dat ik voor ¤10,- meer liever een nieuwe heb?
Oh, geen idee wat hij nieuw kost. Dacht alleen .. zeg het even.

quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 10:41 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Ik heb mijn Hoppediz Chicago verkocht omdat ik N. er al veel te zwaar in vond voelen vergeleken met mijn andere doeken (Girasol, Yaro). Ze was toen pas 5 kilo, maar ik merkte echt een verschil. Hij was ook wat te dun naar mijn smaak. Ik moest ook veel secuurder knopen, anders zakte hij enorm uit.
Helemaal mee eens. Heb de hoptye 2 weken geleden geleend bij de draagbieb, maar vond het echt helemaal niks. Ro voelde opeens zwaar en ik was het dragen na 5 minuten al zat.
Enige positieve is dat de hoptye mijn man aan het dragen gekregen heeft :)
Die rockt nu zijn tula met verve.

Wij hebben vandaag dus heerlijk gedragen in de Efteling.
De kinderwagen was mee om alle jassen, tassen en troep mee te sjouwen die kleine kinderen nodig hebben (winkelvoorraad pakjes drinken jwz).
Man liep trots en toen hij 'zijn' tula zag maakte hij opeens een praatje met de drager..
Wat is deze? lip syncte ik hem toe, maar hij was zo in zijn eigen wereldje met Ro dat ik er maar een beetje kindloos bij liep. :')
faptistzaterdag 3 oktober 2015 @ 22:25
Ff stiekem
SPOILER
0E5A6124-27E5-4C92-875D-45F28C17CEE1.jpg
J0ycie88zondag 4 oktober 2015 @ 04:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 20:50 schreef mousemicky het volgende:
Ik kom allerlei moois tegen op mijn zoektocht. Nu een rood-zwarte yaro la vita op t oog, maar die is maat 7 :(
To do or not to do is the question...
Ik heb mijn zinnen ook een beetje gezet op de yaro doeken. Maar zoek ook een beetje een mannelijke doek aangezien vriend ook wil dragen.

Maandag eerst bellen voor een draagconsult.
MevrouwCactuszondag 4 oktober 2015 @ 07:27
Oh Fap, wat een leuke foto!
L0t..zondag 4 oktober 2015 @ 07:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 17:48 schreef McLaura het volgende:
Ik heb een ByKay rekbaar over die een baby zoekt. Iemand interesse?

Voor 35 inc verzenden.
Welke kleur?
DevilsAndDustzondag 4 oktober 2015 @ 07:42
Wat een leuke foto, fap!
mousemickyzondag 4 oktober 2015 @ 09:46
quote:
0s.gif [b]Op zaterdag 3 oktober 2015 22:24 schreef faptist het volgende:[/

Helemaal mee eens. Heb de hoptye 2 weken geleden geleend bij de draagbieb, maar vond het echt helemaal niks. Ro voelde opeens zwaar en ik was het dragen na 5 minuten al zat.
Enige positieve is dat de hoptye mijn man aan het dragen gekregen heeft :)
Die rockt nu zijn tula met verve.
Ik heb dus al een hoptye, en die vind ik juist erg fijn dragen tot nu toe. Hoop dat dat zo blijft, F. weegt nu nog maar 3,5kg natuurlijk. Het ging me om een hoppediz chicago doek ;). Maar goed, wordt denkik toch een yaro :D
GotCzondag 4 oktober 2015 @ 11:17
SPOILER
1443950121708_zpsbu96d7wh.jpg

1443953578469_zpsdbh3ip8j.jpg
Zen O+

[ Bericht 16% gewijzigd door GotC op 04-10-2015 12:14:42 ]
gestreeptestoelzondag 4 oktober 2015 @ 14:50
Volgens mij doe ik t niet helemaal goed. Y had striemen op dr been vd storchenwiege.

Is t onder dr billen nog te breed denk ik. Volgens mij kan ie niet smaller. En ik krijg rugpijn, zo halverwege de rug.

Gotc, wat straal je!
Moppertzondag 4 oktober 2015 @ 18:03
Staat jullie heel mooi Gotc


Ik heb vandaag eindelijk met de boho kunnen dragen.. Hij draagt wel echt heeerlijk. Heb een eeuw moeten wachten voor hij droog was.
Davientje_zondag 4 oktober 2015 @ 18:35
Ik gooi mijn doeken in de verkoop.
Ik heb geen recente draagfoto´s, want de kinderen zijn te zwaar voor de doeken.
>> Ik ken Macka en Moppert persoonlijk. Zij kunnn beamen dat ik "echt" ben. ;)

Didymos ultramarin (nog met drie kleuren)
¤60 excl verzendkosten
51grVov6HVL.01_SL500_.jpg

BBSlen green paprika
¤35 excl verzendkosten
24dd97b08909d5ac43c175ad4f389f57.jpg

Neobulle manon rouge
¤50 excl verzendkosten
09d25792ee99632a5304405580d43e64.jpg

Storchenwiege Leo grun (is met diamantkeper)
¤50 excl verzendkosten
ST-leo-green.jpg

Hoppediz Chicago limited edition (paars met zwart)
1e761942860999409854d40ed6d1f2c5.jpg
Ik vond net mobiel een betere foto. Hij is iig erg donker en aan beide kanten verschillend.
¤60 excl verzendkosten

Bij interesse graag PM aan dit account EN DaviniaHR (Daar zit ik altijd op bij mobiel.)

[ Bericht 4% gewijzigd door Davientje_ op 04-10-2015 18:44:05 ]
Moppertzondag 4 oktober 2015 @ 18:51
5IqXzx1.jpg
mdmCY4t.jpg

Wat een heerlijke doek *O*
mousemickyzondag 4 oktober 2015 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:35 schreef Davientje_ het volgende:
Ik gooi mijn doeken in de verkoop.
Bij interesse graag PM aan dit account EN DaviniaHR (Daar zit ik altijd op bij mobiel.)
Misschien handig er even bij te vermelden welke maat je doeken zijn!? ;)

Er zitten mooie tussen, maar ik heb er net eentje gevonden via fb, een yaro la vita rood-zwart in O+
Franny_Gzondag 4 oktober 2015 @ 22:51
Mooi, GotC.
McLauramaandag 5 oktober 2015 @ 08:03
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 07:35 schreef L0t.. het volgende:

[..]

Welke kleur?
Rood. Maar ik heb hem net verkocht aan een andere user, die (via dm) eerder was.

[ Bericht 7% gewijzigd door McLaura op 05-10-2015 08:48:34 ]
Mineolamaandag 5 oktober 2015 @ 08:25
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 11:17 schreef GotC het volgende:
<knip>
Zen O+
Wow O+ O+ O+ Wat een prachtige doek! Is dat een oscha?
GotCmaandag 5 oktober 2015 @ 08:46
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 08:25 schreef Mineola het volgende:

[..]

Wow O+ O+ O+ Wat een prachtige doek! Is dat een oscha?
Yesh O+ Oscha Starry Night Zen.
DaviniaHRmaandag 5 oktober 2015 @ 11:29
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 21:23 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Misschien handig er even bij te vermelden welke maat je doeken zijn!? ;)

Er zitten mooie tussen, maar ik heb er net eentje gevonden via fb, een yaro la vita rood-zwart in O+
Allemaal 4,6 of 4,7 meter :)

Ik kan het nu niet aanpassen, ivm andere account.
Amselmaandag 5 oktober 2015 @ 18:01
Voor wie een goedkope doek zoekt: Knusjes.be heeft de Amazonas Lollipop en Laguna in de aanbieding voor ¤38,18 :)
faptistmaandag 5 oktober 2015 @ 21:08
Oh gotc en moppert

liefde, liefde, liefde all around.
Wat een prachtige rustgevende en liefdevolle foto's. <3
Stippelrientjedinsdag 6 oktober 2015 @ 12:29
Wij waren gespot op een mini festival in ons dorp :D

CP1rmZSUsAE5yxH.jpg

links in rokje, rode regenlaarzen en met groene draagdoek ben ik ^^,
Stippelrientjedinsdag 6 oktober 2015 @ 12:34
Wat een mooie doek GotC!
Moppertdinsdag 6 oktober 2015 @ 14:19
quote:
17s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:08 schreef faptist het volgende:
liefde, liefde, liefde all around.
Wat een prachtige rustgevende en liefdevolle foto's. <3
Wat lief O+ O+ O+ O+
Moppertdinsdag 6 oktober 2015 @ 14:19
En mijn Tyger is er *O*

4rR3j3t.jpg
Sunshine1982dinsdag 6 oktober 2015 @ 15:13
Kan ff niet knippen en plakken want mobiel.

Op site van RTL boulevard staat een foto van Nicolette en hubby met 2ling in een totaal niet ergonomische draagzak. Sneu om te zien hoe die kindjes er zo bij hangen :/
IsabellaMariaAnnadinsdag 6 oktober 2015 @ 15:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Kan ff niet knippen en plakken want mobiel.

Op site van RTL boulevard staat een foto van Nicolette en hubby met 2ling in een totaal niet ergonomische draagzak. Sneu om te zien hoe die kindjes er zo bij hangen :/
Ze weet het zelf ook, want er staat onder 'en mensen, die draagzak is handig voor even, niet voor uren' oid.
Maar dan zou je ook een ergonomische kunnen kopen natuurlijk ;)
Mariposasdinsdag 6 oktober 2015 @ 15:47
Aan haar instagram account te zien gebruikt ze die babybjorn wel vaker, in de dierentuin bijvoorbeeld . En de Tula fanclub is erg actief op instagram aan de reacties te zien. :')
Het ziet er vooral erg oncomfortabel uit, voor zowel degene die draagt als kind.
IsabellaMariaAnnadinsdag 6 oktober 2015 @ 16:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:47 schreef Mariposas het volgende:
Aan haar instagram account te zien gebruikt ze die babybjorn wel vaker, in de dierentuin bijvoorbeeld . En de Tula fanclub is erg actief op instagram aan de reacties te zien. :')
Het ziet er vooral erg oncomfortabel uit, voor zowel degene die draagt als kind.
Ohja, het is wel een dingetje schijnbaar :D Dat in de dierentuin ziet er ook eeg oncomfortabel uit.. :X dat is voor je rug toch ook funest..
Moppertdinsdag 6 oktober 2015 @ 16:04
Ja het is voor beide niet half zo comfortabel als ergonomisch dragen
Lijnloosdinsdag 6 oktober 2015 @ 16:10
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 07:35 schreef L0t.. het volgende:

[..]

Welke kleur?
Ik ga mijn rekbare ook verkopen denk ik, een (antraciet en licht) grijze met turquoise ster.
GotCdinsdag 6 oktober 2015 @ 16:20
Bedankt allemaal O+

Mooie tijger Moppert!

Stippel, geinig :D Leuk om jezelf dan terug te zien he?
Moppertdinsdag 6 oktober 2015 @ 18:14
Oooh hij draagt echt awesome.. hij is dik :o

SPOILER
x4c15Ov.jpg
Macka66dinsdag 6 oktober 2015 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:35 schreef Davientje_ het volgende:
Ik gooi mijn doeken in de verkoop.
Ik heb geen recente draagfoto´s, want de kinderen zijn te zwaar voor de doeken.
>> Ik ken Macka en Moppert persoonlijk. Zij kunnn beamen dat ik "echt" ben. ;)
Beaam :D Ze is echt en ze kan knopen. Dus je kunt rustig op haar oordeel over een doek af gaan.
Saffierdinsdag 6 oktober 2015 @ 19:07
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 16:10 schreef Lijnloos het volgende:

[..]

Ik ga mijn rekbare ook verkopen denk ik, een (antraciet en licht) grijze met turquoise ster.
Wat wil je ervoor hebben?
Saffierdinsdag 6 oktober 2015 @ 19:08
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 11:29 schreef DaviniaHR het volgende:

[..]

Allemaal 4,6 of 4,7 meter :)

Ik kan het nu niet aanpassen, ivm andere account.
Heb je ook een ringsling?
DaviniaHRdinsdag 6 oktober 2015 @ 19:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 19:08 schreef Saffier het volgende:

[..]

Heb je ook een ringsling?
Ja, een korte.
Als de kinderen in bed liggen zal ik nog wat foto's uploaden.
Met Aviva als volleerd fotomodel O+
DaviniaHRdinsdag 6 oktober 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 18:54 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Beaam :D Ze is echt en ze kan knopen. Dus je kunt rustig op haar oordeel over een doek af gaan.
*;
Stippelrientjedinsdag 6 oktober 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 16:20 schreef GotC het volgende:
Bedankt allemaal O+

Mooie tijger Moppert!

Stippel, geinig :D Leuk om jezelf dan terug te zien he?
Ja, ik was verrast ons te spotten in de krant hihi
Stippelrientjedinsdag 6 oktober 2015 @ 19:52
Ik zit er ook aan te denken mijn rekbare (donker blauw) te gaan verkopen, maar ik twijfel nog wat :)
Vlinderdinsdag 6 oktober 2015 @ 21:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Kan ff niet knippen en plakken want mobiel.

Op site van RTL boulevard staat een foto van Nicolette en hubby met 2ling in een totaal niet ergonomische draagzak. Sneu om te zien hoe die kindjes er zo bij hangen :/
miicf9.jpg

Die arme kinderen :o -O-
DJMomodinsdag 6 oktober 2015 @ 22:18
Ugh :{
pinquitdinsdag 6 oktober 2015 @ 23:15
Wow, dat ziet er rug-technisch ook niet heul fijn uit :X
Roomsnoeswoensdag 7 oktober 2015 @ 08:22
Dat ziet er uit als een loeizware reis, op meerdere fronten.
kwakz0rwoensdag 7 oktober 2015 @ 08:24
Ik zag op FB dat ren kennis met een bungelzak zich heeft aangemeld voor een draag- en plukwandeling in een park in de stad. Ik hoop dat ze daar goed draagadvies krijgt van andere mama's. Ze is juist heel bewust met wasbare luiers enzo, snap niet hoe zoveel mensen nog zo skecht geinformeerd kunnen zijn over ergonomisch dragen...
Selvariawoensdag 7 oktober 2015 @ 08:54
Sowieso, een drager is best een grote aankoop, ik snap niet dat mensen daar niet wat meer over opzoeken van tevoren.

Neemt niet weg dat is die ingestudeerde reacties op draagpraat enorm irritant vind.

"Wat fijn dat je wilt dragen! Maar helaas is deze drager niet ergonomisch, bla bla bla."

:')
GotCwoensdag 7 oktober 2015 @ 08:59
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 08:54 schreef Selvaria het volgende:
Sowieso, een drager is best een grote aankoop, ik snap niet dat mensen daar niet wat meer over opzoeken van tevoren.

Neemt niet weg dat is die ingestudeerde reacties op draagpraat enorm irritant vind.

"Wat fijn dat je wilt dragen! Maar helaas is deze drager niet ergonomisch, bla bla bla."

:')
Ugh ja dat is zo irritant! :r
Doen ze puur omdat er (voorheen) wel heel erg..superieur werd gereageerd op een bb en dergelijken :').
Selvariawoensdag 7 oktober 2015 @ 09:02
I know. Ik kan sowieso slecht tegen dat kuddediergedrag zoals ook dat hele ml, zl, dl, fluffymail gebeuren. |:(
Shopaholic1984woensdag 7 oktober 2015 @ 09:14
En vooral dat 10 mensen moeten zeggen dat het niet ergonomisch is. Als 1 iemand het zegt is het toch genoeg?
GotCwoensdag 7 oktober 2015 @ 09:25
Draagpraat sowieso :+. Ik ben nog lid om Vesper wat te promoten en verder alleen om te face-palmen :P.

Mocht iemand advies nodig hebben, dan is de groep 'draagadvies van de VDC' aan te raden btw.
Lijnlooswoensdag 7 oktober 2015 @ 09:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 19:07 schreef Saffier het volgende:

[..]

Wat wil je ervoor hebben?
30¤ ? Dat heb ik er zelf ook voor betaald. Moet nog wel effe in de wasmachine maar is good to go verder, inclusief boekje en volgens mij zelfs een zakje (moet effe zoeken).
Saffierwoensdag 7 oktober 2015 @ 10:07
quote:
17s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 09:31 schreef Lijnloos het volgende:

[..]

30¤ ? Dat heb ik er zelf ook voor betaald. Moet nog wel effe in de wasmachine maar is good to go verder, inclusief boekje en volgens mij zelfs een zakje (moet effe zoeken).
Even overleggen met m'n werk! Zal morgen pas worden...
Lijnlooswoensdag 7 oktober 2015 @ 10:42
Is goed!
GotCwoensdag 7 oktober 2015 @ 12:36
Vandaag gefietst met mini op m'n rug in de doek. Holymozes wat is dat superrelaxed! Veel prettiger fietsen dan in de kinderstoel voorop! *O*
DaviniaHRwoensdag 7 oktober 2015 @ 13:31
rbywrt.jpg

Mijn stash vlnr:
Ringsling
Manon rouge
Binana bruin (verkocht)
Zara curry (HAD IK NOG NIET GENOEMD. IS OOK IN DE VERKOOP!!)
Bbslen green paprika
Hoppediz Chicago (verkocht)
Storchenwiege Leo grun

Ultramarin lag nog boven :D

Is wel foto van foto. Ik kan nergens het kabeltje vinden. :(

Ik had Aviva gevraagd zich aan te kleden, dus ze deed een jurkjd over haar pyjama aan. Ach ja...
Ze is iig niet op deze manier naar buiten gegaan :D

[ Bericht 42% gewijzigd door DaviniaHR op 07-10-2015 13:39:12 ]
DaviniaHRwoensdag 7 oktober 2015 @ 13:33
50slyv.jpg

2wqg1s8.jpg

Ah, lukt dua wel om een link te plakken mobiel...

Aviva is 118 cm lang of zo.
Ik heb confectiemaat 38 en kan hem precies door dw ringen halen, maar er is heel weinig speling.

Ik vraag ¤25 excl verzendkosten

[ Bericht 38% gewijzigd door DaviniaHR op 07-10-2015 13:43:15 ]
mousemickywoensdag 7 oktober 2015 @ 15:24
Mijn allereerste doek is binnen, ik ben blij *O*

F3074FBA-DBDB-48E1-860B-171AF15FE5FF_zps4abvmsza.jpg

Yaro la vita bordeaux-black O+ Het is een maat 7, dus ik hoop dat ik er uit kom met knopen, maar anders laat ik mn moeder m wel inkorten. En hij is al heerlijk zacht O+
GotCwoensdag 7 oktober 2015 @ 15:38
Gaaf MM! Veel draagplezier O+

Mocht je 'm laten inkorten, vraag dan gelijk of je moeder de middle marker ook verplaatst :)
mousemickywoensdag 7 oktober 2015 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:38 schreef GotC het volgende:
Gaaf MM! Veel draagplezier O+

Mocht je 'm laten inkorten, vraag dan gelijk of je moeder de middle marker ook verplaatst :)
Oh ja...

Of aan 2 kanten inkorten, dat kan ook natuurlijk ;)
GotCwoensdag 7 oktober 2015 @ 16:26
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:39 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Oh ja...

Of aan 2 kanten inkorten, dat kan ook natuurlijk ;)
Zoveel mogelijkheden O+ :P
J0ycie88woensdag 7 oktober 2015 @ 16:38
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:24 schreef mousemicky het volgende:
Mijn allereerste doek is binnen, ik ben blij *O*

[ link | afbeelding ]

Yaro la vita bordeaux-black O+ Het is een maat 7, dus ik hoop dat ik er uit kom met knopen, maar anders laat ik mn moeder m wel inkorten. En hij is al heerlijk zacht O+
Ik ben erg benieuwd! Ik ben ook over een yaro na aan het denken.

Zit te twijfelen over maat 7 of toch een 8..
Minarosawoensdag 7 oktober 2015 @ 16:41
Mooi MM!

Heeft iemand tips voor het maken van sucking pads (voor Bondolino)? Heb je daar een patroon oid voor nodig? Ik wil ze graag en mijn moeder wil ze maken, maar ik heb geen idee waar je dat soort dingen kunt vinden.
mousemickywoensdag 7 oktober 2015 @ 16:47
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 16:38 schreef J0ycie88 het volgende:

[..]

Ik ben erg benieuwd! Ik ben ook over een yaro na aan het denken.

Zit te twijfelen over maat 7 of toch een 8..
Volgens de tabelletjes zou ik een fwcc moeten kunnen met een maat 5. Ik wou dus een 6 kopen, want dan iets meer ruimte voor andere knopen, is een 7 geworden want deze kleur kon ik nergens kleiner vinden (ik moest en zou rood). Lijkt me dus dat je met een 7 toe zou moeten kunnen, ook met een wat grotere kledingmaat. Je mag wel komen proberen als je in de buurt woont? (vlakbij 013)

Ben je trouwens al lid van (tweedehands) draagdoekenmarkt op facebook? Er komen daar regelmatig ingedragen yaro's voorbij, maar een 8 heb ik nog niet gezien.
Rawedniwoensdag 7 oktober 2015 @ 17:02
Vinden jullie een 3ehands Beco Butterfly voor ¤75,- een goeie koop?
Dot.woensdag 7 oktober 2015 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 16:41 schreef Minarosa het volgende:
Mooi MM!

Heeft iemand tips voor het maken van sucking pads (voor Bondolino)? Heb je daar een patroon oid voor nodig? Ik wil ze graag en mijn moeder wil ze maken, maar ik heb geen idee waar je dat soort dingen kunt vinden.
Volgens mij is dat gewoon een rechthoek met oftewel klittenband of drukknoopjes om hem te sluiten. En dan eventueel drie lagen maken met badstof oid als middelste laag om de ergste kwijl op te vangen.

Maar misschien staat er iets op Etsy :)
Moppertwoensdag 7 oktober 2015 @ 17:10
Op de tula fb geven ze 200 tula's weg zonder like en share :D
Alleen met rafflecopter invullen http://gvwy.io/yl8oqje
Kyarawoensdag 7 oktober 2015 @ 17:11
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 16:38 schreef J0ycie88 het volgende:

[..]

Ik ben erg benieuwd! Ik ben ook over een yaro na aan het denken.

Zit te twijfelen over maat 7 of toch een 8..
Volgens mij woon jij aardig bij mij in de buurt en ik heb een maat 7. Weliswaar een Elleville maar het geeft je wel een idee van de lengte denk is. Als je wil mag je hem passen of lenen.
Minarosawoensdag 7 oktober 2015 @ 17:56
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 17:05 schreef Dot. het volgende:

[..]

Volgens mij is dat gewoon een rechthoek met oftewel klittenband of drukknoopjes om hem te sluiten. En dan eventueel drie lagen maken met badstof oid als middelste laag om de ergste kwijl op te vangen.

Maar misschien staat er iets op Etsy :)
Oh dat klinkt alsof ik het bijna zelf zou kunnen :) Ik ga naar Etsy, thanks!
Lamb29woensdag 7 oktober 2015 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 17:10 schreef Moppert het volgende:
Op de tula fb geven ze 200 tula's weg zonder like en share :D
Alleen met rafflecopter invullen http://gvwy.io/yl8oqje
Wat is dat Rafflecopter?
Mariposaswoensdag 7 oktober 2015 @ 17:56
Mijn tula is binnen! Zo maar eens proberen. :)
Roomsnoeswoensdag 7 oktober 2015 @ 18:40
Oh de caterpillar is leuk! Maar die is alleen te koop bij tulababycarrier in Amerika :(
Moppertwoensdag 7 oktober 2015 @ 18:58
Komt vanzelf in NL voor 135 a 145 :D
Roomsnoeswoensdag 7 oktober 2015 @ 19:02
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 18:58 schreef Moppert het volgende:
Komt vanzelf in NL voor 135 a 145 :D
Wachten is neit mijn grootste talent :P En tol betalen geen hobby :P
Vlinderwoensdag 7 oktober 2015 @ 21:23
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 17:02 schreef Rawedni het volgende:
Vinden jullie een 3ehands Beco Butterfly voor ¤75,- een goeie koop?
No way. Zeker als het een ouder model is. Zou ik zeker even naar informeren.

Ik had een Boba uit 2010 en 2012 in huis, zoveel verschil! :o
Vlinderwoensdag 7 oktober 2015 @ 21:30
2wn60sw.jpg

Ik hou van mn Tula trouwens O+

[ Bericht 73% gewijzigd door Vlinder op 07-10-2015 21:37:08 ]
J0ycie88woensdag 7 oktober 2015 @ 21:33
quote:
2s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 17:11 schreef Kyara het volgende:

[..]

Volgens mij woon jij aardig bij mij in de buurt en ik heb een maat 7. Weliswaar een Elleville maar het geeft je wel een idee van de lengte denk is. Als je wil mag je hem passen of lenen.
Kyara, dat aanbod houd ik zeker even in gedachten, al is het maar om te passen! 026 hier, dus volgens mij behoorlijk in de buurt :)
J0ycie88woensdag 7 oktober 2015 @ 21:39
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 16:47 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Volgens de tabelletjes zou ik een fwcc moeten kunnen met een maat 5. Ik wou dus een 6 kopen, want dan iets meer ruimte voor andere knopen, is een 7 geworden want deze kleur kon ik nergens kleiner vinden (ik moest en zou rood). Lijkt me dus dat je met een 7 toe zou moeten kunnen, ook met een wat grotere kledingmaat. Je mag wel komen proberen als je in de buurt woont? (vlakbij 013)

Ben je trouwens al lid van (tweedehands) draagdoekenmarkt op facebook? Er komen daar regelmatig ingedragen yaro's voorbij, maar een 8 heb ik nog niet gezien.
013 is een beetje uit de richting helaas.
Ben wel lid geworden van een draagdoekenmarkt en zit ook een beetje te twijfelen om voor of een nieuwe te gaan of 2ehands.
kwakz0rwoensdag 7 oktober 2015 @ 21:44
Ik kon met maat 54/56 kleding net met een zeven toe Joycie. Jij bent slanker dan ik dus 7 moet wel lukken denk ik.
J0ycie88woensdag 7 oktober 2015 @ 21:56
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 21:44 schreef kwakz0r het volgende:
Ik kon met maat 54/56 kleding net met een zeven toe Joycie. Jij bent slanker dan ik dus 7 moet wel lukken denk ik.
Dank je wel :) zit nu in maat 48/50 dus dan moet 7 te doen zijn denk ik :)
Rawednidonderdag 8 oktober 2015 @ 09:41
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 21:23 schreef Vlindur het volgende:

[..]

No way. Zeker als het een ouder model is. Zou ik zeker even naar informeren.

Ik had een Boba uit 2010 en 2012 in huis, zoveel verschil! :o
Bedankt! Vind het ook wat aan de dure kant inderdaad, zeker omdat de zwarte schouderhengsels al vaal zijn!
Rawednidonderdag 8 oktober 2015 @ 09:43
Ander vraagje, zo'n brede heupband zoals bij de Tula's, zit dat niet in de weg als je wil gaan zitten met je kind op je buik (of rug)? Denk, beeb slaapt en je pikt een terrasje.. Of kun je dan beter gaan voor een ongevoerde of dunnere buikband?
mousemickydonderdag 8 oktober 2015 @ 09:58
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 09:43 schreef Rawedni het volgende:
Ander vraagje, zo'n brede heupband zoals bij de Tula's, zit dat niet in de weg als je wil gaan zitten met je kind op je buik (of rug)? Denk, beeb slaapt en je pikt een terrasje.. Of kun je dan beter gaan voor een ongevoerde of dunnere buikband?
Ik vind de heupband niet vervelender zitten dan bv de knoop van de hoptye/ draagdoek. Al pak ik voor 'zitten' liever de hoptye dan de emeibaby, omdat die op mijn rug beter zit, want geen dikke schouderbanden.
Rawednidonderdag 8 oktober 2015 @ 10:08
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 09:58 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Ik vind de heupband niet vervelender zitten dan bv de knoop van de hoptye/ draagdoek. Al pak ik voor 'zitten' liever de hoptye dan de emeibaby, omdat die op mijn rug beter zit, want geen dikke schouderbanden.
Bedankt!
Vlinderdonderdag 8 oktober 2015 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 09:43 schreef Rawedni het volgende:
Ander vraagje, zo'n brede heupband zoals bij de Tula's, zit dat niet in de weg als je wil gaan zitten met je kind op je buik (of rug)? Denk, beeb slaapt en je pikt een terrasje.. Of kun je dan beter gaan voor een ongevoerde of dunnere buikband?
Als ik ga zitten dan maak ik hem ietste losser. Dan kan ik tenminste nog ademen ;)
Rawednidonderdag 8 oktober 2015 @ 14:05
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 12:24 schreef Vlindur het volgende:

[..]

Als ik ga zitten dan maak ik hem ietste losser. Dan kan ik tenminste nog ademen ;)
Wel zo handig ja :D Bedankt! Ik ga een Connecta standard bestellen denk ik. Iemand dar ervaring mee?
Moppertdonderdag 8 oktober 2015 @ 15:38
Ik vind connecta's heel onprettig.. het is te doen zolang de kleine een paar kili is maar zodra de 7 of 8 aantikt vind ik het zelf veel te zwaar door dat het geen echte heupband heeft
Mariposasdonderdag 8 oktober 2015 @ 16:09
6D92EE02-7E11-4C92-A2EC-9140BE2E8FF8_zpsx88hxowe.jpg
Wat draagt ie fijn! Ik heb alleen een Storchenwiege draagzak geprobeerd, maar dat vond ik maar een vodje. Dit is veel fijner.
L is er nog wel iets te klein voor. Had geen insert besteld omdat hij al bijna 7 kilo is.
GotCdonderdag 8 oktober 2015 @ 16:16
Arrow boks mariposas! 8-)

In welke maat zit L. nu?
Mariposasdonderdag 8 oktober 2015 @ 16:23
Maat 62/68. :)
Selvariadonderdag 8 oktober 2015 @ 16:32
Past hij al zonder insert ja? Ik dacht vanaf maar 74 pas echt. Ik zal N. er dit weekend ook eens in passen. :)

Staat jullie goed trouwens! O+
GotCdonderdag 8 oktober 2015 @ 16:38
Ja vanaf maat 74 past het pas :) Dat het nog niet past kan je zien aan de gekreukelde stof bij z'n knieën en onder z'n kont, dat hoort helemaal glad te zijn.
Mariposasdonderdag 8 oktober 2015 @ 16:57
Oh ik las alleen maar over 7 kilo... hmm misschien dan toch maar een insert kopen.
coccinelledonderdag 8 oktober 2015 @ 17:00
Mooie tula! Staat jullie goed! O+

Ik vond de tula zonder insert heerlijk dragen en met insert afschuwelijk. Wat een verschil!
Mariposasdonderdag 8 oktober 2015 @ 17:36
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 17:00 schreef coccinelle het volgende:
Mooie tula! Staat jullie goed! O+

Ik vond de tula zonder insert heerlijk dragen en met insert afschuwelijk. Wat een verschil!
Gebruik je de tula nu zonder insert?
Moppertdonderdag 8 oktober 2015 @ 17:45
De Tula is erg groot idd, en wat GotC zegt klopt..
van knie tot knie met helemaal gladde stof en de beentjes moeten dan ook nog eens rechrt naar beneden kunnen hangen.. De insert was bij mijn mini nodig tot een maand of 8 a 9..
Dus pas bij 9 maanden er 1 gekocht.
Moppertdonderdag 8 oktober 2015 @ 18:59
clMyXs3.jpg

Kijk mijn innerlijke nel veerkamp shinen met mijn tyger doek :D _O-
LadyBlackdonderdag 8 oktober 2015 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 14:05 schreef Rawedni het volgende:

[..]

Wel zo handig ja :D Bedankt! Ik ga een Connecta standard bestellen denk ik. Iemand dar ervaring mee?
Een vriendin van mij is er heel enthousiast over! Haar dochtertje is wel een kleintje; ca 8 kilo bij 1 jaar.
MevrouwCactusdonderdag 8 oktober 2015 @ 21:44
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 16:57 schreef Mariposas het volgende:
Oh ik las alleen maar over 7 kilo... hmm misschien dan toch maar een insert kopen.
Sjaak is nu bijna 7 maanden, weegt iets meer dan 7 kg en zit in maat 62/68. Wij gebruiken nu alleen het kussentje van de insert, omdat hij deze niet meer nodig heeft achter zijn hoofd. Je kunt kijken of je een handdoek op kunt rollen voor onder L's billen. Dan heb je de insert niet nodig :)
coccinelledonderdag 8 oktober 2015 @ 21:48
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 17:36 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Gebruik je de tula nu zonder insert?
Uiteindelijk niet gekocht. Ben voor een storchenwiege gegaan. Tula komt later wel, of niet :P
MissBlissdonderdag 8 oktober 2015 @ 23:40
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 16:09 schreef Mariposas het volgende:
[ afbeelding ]
Wat draagt ie fijn! Ik heb alleen een Storchenwiege draagzak geprobeerd, maar dat vond ik maar een vodje. Dit is veel fijner.
L is er nog wel iets te klein voor. Had geen insert besteld omdat hij al bijna 7 kilo is.
Oh wat leuk! Staat jullie goed! :)
Rawednivrijdag 9 oktober 2015 @ 10:00
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 15:38 schreef Moppert het volgende:
Ik vind connecta's heel onprettig.. het is te doen zolang de kleine een paar kili is maar zodra de 7 of 8 aantikt vind ik het zelf veel te zwaar door dat het geen echte heupband heeft
Ja daar ben ik dus ook bang voor :( Beeb weegt nu nog maar 6 kilo. Hoewel er ook ook extra heupding schijnt te zijn die je kunt vastmaken voor meer ondersteuning. Is het vergelijkbaar met een ongevoerde heupband van een mei tai?
NotTheSamevrijdag 9 oktober 2015 @ 10:43
Komt even binnen gevallen...

JOEHOEEEE IK HEB ER EEN IN DE RUCK OP M'N RUG *O*!
Geduld, geduld en nog eens geduld, en veel zweet en tranen, maar hij zit *O*!
JaleesaJoiavrijdag 9 oktober 2015 @ 10:44
4q6hhg.jpg

Omg verliefd op deze oscha RS. Nooit geweten dat ringslings zoo fijn zijn O+
JaleesaJoiavrijdag 9 oktober 2015 @ 10:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 10:43 schreef NotTheSame het volgende:
Komt even binnen gevallen...

JOEHOEEEE IK HEB ER EEN IN DE RUCK OP M'N RUG *O*!
Geduld, geduld en nog eens geduld, en veel zweet en tranen, maar hij zit *O*!
Foto!? :D
Moppertvrijdag 9 oktober 2015 @ 10:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 10:00 schreef Rawedni het volgende:

[..]

Ja daar ben ik dus ook bang voor :( Beeb weegt nu nog maar 6 kilo. Hoewel er ook ook extra heupding schijnt te zijn die je kunt vastmaken voor meer ondersteuning. Is het vergelijkbaar met een ongevoerde heupband van een mei tai?
Ja.. alleen vind ik stof dan fijner zitten dan alleen de stugge gesp band..
En het heeft ook best dikke gespen onder de oksels dus dat vond ik ook minder prettig..
Maar weetje een drager is zo persoonlijk. Ik heb ze allemaal gehad of getest voor ik tevreden was over een merk qua draagcomfort
Moppertvrijdag 9 oktober 2015 @ 10:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 10:43 schreef NotTheSame het volgende:
Komt even binnen gevallen...

JOEHOEEEE IK HEB ER EEN IN DE RUCK OP M'N RUG *O*!
Geduld, geduld en nog eens geduld, en veel zweet en tranen, maar hij zit *O*!
JAAAAAAAAAAAAA *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Moppertvrijdag 9 oktober 2015 @ 10:57
VOL