Omdat het niet echt belangrijk is en wel duurder is.quote:Op zaterdag 26 september 2015 18:42 schreef SiGNe het volgende:
En écht belangrijk is het ook niet of je nu witte of de kastanjeversie gebruikt in een recept maar als je toch de keuze hebt.. waarom dan niet voor een iets vollere smaak kiezen?
Als je ooit Alce Nero- passata di pomodoro tegenkomt meenemen ;-) dat is voor mij ook veel lekkerder. Biologisch maar niet vergelijkbaar met andere biologische tomatensauzen. Maar smaak is erg grappig en denk zoals je zegt dat verbeelding ook een groot stuk is. Zo zoek ik nog steeds naar een whisky die ik ooit gehad heb, maar niks lijkt erop en begin er toch ook aan te twijfelen of die smaak wel bestaat;-)quote:Op zaterdag 26 september 2015 20:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, er zijn wel verschillen, maar die zijn redelijk beperkt. Zeker in een tomatensaus. Het is eerder vergelijkbaar met een bloed-, navel-, pers- of gewone sinaasappel. Dat zie je, dat proef je misschien ook als je ze naast elkaar proeft, maar blind, het sap van die dingen, dat zal niet zoveel verschil maken. Hooguit hoe rijp ie was en hoeveel zon (en dus suiker) die heeft gehad.
Neemt niet weg dat ik ook ooit een blik tomaten heb gescoord waarbij ik me verbeeldde dat die lekkerder waren. En als ik wist welke dat ook alweer waren en waar ik die kocht ik die ook weer zou kopen.
Maar het blijven gewoon tomaten.....
Ik ook. Lekker losse, enorme, witte champignons van de Turk ipv van overprizete kastanjechampignons van de appie.quote:Op zaterdag 26 september 2015 20:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Omdat het niet echt belangrijk is en wel duurder is.
Maarja, ik heb sowieso bar weinig met de duurste ingrediënten kopen. Ik vind het veel toffer om van niets toch iets te maken.
Zo maakt mijn schoonmoeder 'm ook en Gordon Ramsey. Niks mis mee hoor, maar je krijgt zo toch een heel ander product joh. Het verschil is dat het bij paella eigenlijk om de rijst gaat en hier meer om de ingredienten. In de niet gespecialiseerde restaurants in Spanje krijg je 'm ook zo Trouwens. Toch vind ik "tradiotionele" paella toch veel lekkerder.quote:Op zaterdag 26 september 2015 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
True, maar jij mist weet het lekkere van de gebakken kip, chorizo en zeebeest die je in de rijst gaart. En dat vind ik weer lekker. Iedereen moet vooral zo koken zoals zij dat lekker vinden. Zo als er ook niet hét recept is voor paella, (heb hem ook met tomaten en konijn gegeten in het binnenland) moet je er vooral pragmatisch mee omgaan.
quote:Op zaterdag 26 september 2015 20:26 schreef Myraela het volgende:
En de 3 kleuren in 1 paprika, 1 euro voor bijna 2 kilo op de markt in plaats van de netjes op kleur gesorteerde paprika's.
Goedkope handel boven dure shizzlequote:Op zaterdag 26 september 2015 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En waar is dit een reactie op?
Ik ben zelf erg blij met mijn nieuwe broodmes (5 ster Zwilling) dat zijn hoge prijs echt waard is. Verder is een goed mes natuurlijk altijd een mooi cadeau, maar aan welk bedrag denk je? Een Kerntemperatuurthermometer (scrabble) is vreselijk handig als je braadstukken maakt.quote:Op zondag 27 september 2015 21:05 schreef Sjaam het volgende:
Piet jij hebt vast een leuk/goed idee.. Voor een kookliefhebber ben ik op zoek naar 'iets voor in de keuken'. Ik denk aan een mooie pan, een bijzonder apparaat (gehaktmolen bijv), een accessoire voor bij de Big Green Egg barbecue, een goed mes, een bijzonder kookboek, zoiets. Iets bijzonders dus. Weet jij iets? Ze is geen bakker dus geen taartrelateerde dingen.
Worstebroodjes of saucijzenbroodjes?quote:Op maandag 28 september 2015 22:27 schreef fespo het volgende:
ik heb 1,5 kg rundergehakt in de aanbieding gekocht.
heerlijk gehaktballen gemaakt van 1 kg.
nog een low budget tip wat ik met de rest van doen?
Tja, bedrag ligt ook een beetje aan wat het is.. Maar max rond de 80 denk ik? Heb je tips voor goede messen? Een broodmes wordt niet veel gebruikt dus dat is niks denk ik (ze is geen bakker, ook geen broodbakker. Wel graag bezig met mooie grote stukken vlees. Een thermometer heeft ze inderdaad al en wordt veel gebruikt.quote:Op dinsdag 29 september 2015 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben zelf erg blij met mijn nieuwe broodmes (5 ster Zwilling) dat zijn hoge prijs echt waard is. Verder is een goed mes natuurlijk altijd een mooi cadeau, maar aan welk bedrag denk je? Een Kerntemperatuurthermometer (scrabble) is vreselijk handig als je braadstukken maakt.
De Kunst van het Koken van Julia Child is een van de beste kookboeken voor de franse keuken die er is, geen kleurenfotoboek kan daar tegenop
De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten door Pellegrino Artusi is er eentje voor de Italiaanse keuken.
80 Euro kan je beide boeken aanschaffen.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:16 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Tja, bedrag ligt ook een beetje aan wat het is.. Maar max rond de 80 denk ik? Heb je tips voor goede messen? Een broodmes wordt niet veel gebruikt dus dat is niks denk ik (ze is geen bakker, ook geen broodbakker. Wel graag bezig met mooie grote stukken vlees. Een thermometer heeft ze inderdaad al en wordt veel gebruikt.
Kookboeken ga ik even opzoeken. Bedankt!
Een paar weken geleden was jij er nog van overtuigt dat mensen bij een blindproeverij het verschil tussen cola en water niet zouden kunnen proeven, toch?quote:Op zaterdag 26 september 2015 18:23 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ongetwijfeld. Maar jij onderoverschat het belang daar nogal van m.i.
Die messen ga ik zeker even opzoeken. Ik snap dat messen persoonlijk zijn maar het gaat om m'n moeder waar ik al veel uren mee heb doorgebracht in de keuken, in kookboeken en kijkend naar kookprogramma's dus ik ken d'r voorkeuren op kookgebied wel redelijk goed. Hoop dat dat dus geen probleem moet zijn.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
80 Euro kan je beide boeken aanschaffen.
Messen, tja, dat ligt een beetje aan de voorkeur, lichte messen of zware messen. Global maakt erg lichte en goede messen, maar een merk als Zwilling in de 5 sterren serie ook, ze maken ook zwaardere messen.
Robert Herder (Die met de windmolen) maakt ook erg mooie koksmessen, zijn licht en loeischerp en mooie kersenhouten handvatten, maar zijn geen messen waar je slordig mee om kan gaan, je moet er liefdevol mee omgaan, ze niet in het spoelwater laten liggen en zeker niet in de afwasmachine steken.
Wat ook mooi is zijn microplane raspen. Heeft ze een kitchenaid? Dan is een worstmaak opzetstuk of een pastaopzetstuk ook geweldig.
Die kende ik nog niet! Heb ook nog nooit eerder een mes cadeau gedaan dus misschien vandaar haha!quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:45 schreef Karstman het volgende:
Ik vind een goed mes erg persoonlijk qua gewicht, balans en grip. Ik zou niet zomaar een mes voor iemand kopen, zeker een koksmes niet. Ik heb mijn Zwilling 5ster ook gekregen maar heb hem wel zelf uitgezocht. Oh en als je een mes geeft wel even een stuiver of ander muntje terugvragen als "betaling" hè anders snij je de vriendschapsbanden door
Rookoven heeft ze al, wordt veel gebruikt dus was zeker een goed idee geweest.quote:Op dinsdag 29 september 2015 23:29 schreef RobinOok het volgende:
Waar ik heel blij mee ben is mijn ieniemienie, vrouwelijke, kleinste uitbeen/fileermesje. Gekocht om kwarteltjes mee uit te benen, maar ik mer dat het helemaal prima werkt voor al het uitbeen/fileer werk. Als ik een stuk lam heb bijvoorbeeld. Een groter mes zou helemaal niet handiger zijn.
Maar goed, dat is dus een ideetje.
En anders, heeft ze al een rookoventje? Zo'n kleintje om warrm te roken? Ben ik ook fan van.
Neuh, mijne is geloof ik van Wusthof of Zwilling. Als het maar een goed merk is, veel verschil is er niet en het is ook minder persoonlijk dan een koksmes, wat je veel vaker in de hand hebt.quote:Op woensdag 30 september 2015 08:33 schreef Sjaam het volgende:
Zo'n uitbeenmesje, heb je daar nog een bepaald merk of type van dat je aanbeveelt? Klinkt namelijk ook als een goed idee!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |