Zie OP ;-).quote:
Oeps, maar dan nog snap ik niet wat daar mis mee is.quote:Op vrijdag 4 september 2015 19:20 schreef Susi het volgende:
[..]
Zie OP ;-).
Verder: de Hema-bonen misschien? Schijnen ook erg lekker te zijn.
Ik ken overigens geen koffiewinkeltjes in Amsterdam, so peace out.
Nee.quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:12 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij kun je koffie ook in de vriezer bewaren.
quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:36 schreef Stompzinnig het volgende:
Mij is het opgevallen dat goede koffie altijd in een blauwe verpakking zit. Gele verpakkingen moet je absoluut links laten liggen want dat is troep.
Toegegeven, wel leuke gaRp van 'm.quote:
Ook al ben ik TS niet, thx!quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:09 schreef NoralyZ het volgende:
Het Hofje van Wijs, in de bocht op de Zeedijk! Een klein en wat kneuterig aandoend zaakje met flinke geschiedenis en vooral goeie bonen. Je kan d'r van weet ik het hoeveel bonen een kopje koffie drinken in hun café-gedeelte, als je wil.
Ze dragen het predikaat 'hofleverancier', in de winkel hangt ergens aan de muur ook een brief van de koningin, waarin ze bedankt voor de poezenpootjesthee(ook leuk om te proberen, want lekkere thee).
Koffie gaat in verschillende prijzen, 't is natuurlijk duurder dan supermarktkoffie, beetje afhankelijk van welke je kiest. En het hoeft zeker niet per kilo te worden gekocht.
Goegel naar een koffiebranderij bij jou in de buurtquote:Op zaterdag 5 september 2015 09:21 schreef _Newman_ het volgende:
Het gaat mij erom dat het een zaakje is waar de bonen echt vers zijn. Laten we zeggen minder dan een week geleden gebrand.
Ik wil wel eens proeven hoeveel verschil dat maakt met Simon Levelt koffie bijvoorbeeld. Die is soms ook wel goed maar niet altijd. Als ik dan veel verschil proef dan wil ik best vaker verse bonen via internet bestellen.
Nu heb ik meestal bonen van Segafredo en is best aardige koffie maar is gewoon van de supermarkt. Het smaakt in elk geval lekkerder dan de koffie die ik doorgaans krijg aangeboden bij de meeste mensen thuis of veel horeca.
quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:36 schreef Stompzinnig het volgende:
Mij is het opgevallen dat goede koffie altijd in een blauwe verpakking zit. Gele verpakkingen moet je absoluut links laten liggen want dat is troep.
Ja een proefpakket is ook altijd goed om te proberen. En ik heb een baratza virtuoso preciso maler met 440 maalstaanden. Maar ik heb wel is online gekeken en dan zijn de proefpakketten 5 x 1 kilo. daar kan ik echt niks mee.quote:Op zaterdag 5 september 2015 11:28 schreef MevrouwPuff het volgende:
Zeg, loop je eigen topic eens niet zo te verkutten!
Is een proefpakketje van roast ofzo wat voor je? Daar heb ik best goede ervaring mee
Heb je zelf een goede maler?
De grote Kquote:Op zaterdag 5 september 2015 11:49 schreef liedetector het volgende:
dus dan moet je iemand in elkaar meppen en het K* woord gebruiken? triest wel!
http://www.roast.nl/abonneerquote:Op zaterdag 5 september 2015 11:49 schreef _Newman_ het volgende:
[..]
Ja een proefpakket is ook altijd goed om te proberen. En ik heb een baratza virtuoso preciso maler met 440 maalstaanden. Maar ik heb wel is online gekeken en dan zijn de proefpakketten 5 x 1 kilo. daar kan ik echt niks mee.
Wat vind je te veel?quote:Op zaterdag 5 september 2015 19:58 schreef Detroit het volgende:
Jeetje. Teveel koffie is niet goed voor een mens...
OT: Two for joy in de Haarlemmerstraat heeft puike bonen.
450 gram voor 18 euro.quote:Op zaterdag 5 september 2015 14:54 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
http://www.roast.nl/abonneer
Dat was een poging tot grapje gezien situatie met TS.quote:
There is no such thing as too much coffeequote:Op zaterdag 5 september 2015 23:03 schreef Detroit het volgende:
[..]
Dat was een poging tot grapje gezien situatie met TS.
Tja, het is vers, gevarieerd en geproportioneerd.quote:Op zaterdag 5 september 2015 21:53 schreef agter het volgende:
[..]
450 gram voor 18 euro.
Best wel duur.
Een popcorn poffer is een leuk goedkoop alternatief voor een koffiebranderquote:Op donderdag 10 september 2015 20:40 schreef _Newman_ het volgende:
Ik ben van mening dat koffiebonen roosteren een vak is. Je kan wel zelf bonen gaan roosteren omdat het dan vers is maar dat wil nog niet zeggen dat het dan ook echt lekker wordt. Ik vind zo een bonenbrander nogal duur ook trouwens. Ik zal wel eens een keer een zakje yellow bourbon ongebrand bij simon levelt halen en dan in mijn ferrari pizza oventje branden als expiriment maar ik geloof nooit dat dat beter wordt dan wat de vakman doet. Maar als ik dan elke keer 50 of 100 gram probeer dan kan je 10 tot 20 keer proberen te branden (zo een zak is een kilo geloof ik)
en dan moet er wellicht wat bruikbaars tussen zitten.
Doe het niet in je keuken, maar buiten, je hele huis stinkt er anders naar.quote:Op vrijdag 11 september 2015 10:30 schreef _Newman_ het volgende:
Ja bedankt voor de tip. Ik ga eerst proberen te branden in een pizzaoventje en eventueel wok want dit zijn dingen die ik al in huis heb,. Ik heb het ooit wel eens in een combimagnetron oventje gebrobeerd maar ondankt dat dat ding aangaf dat het 230 graden was was dit dus niet het geval want na een half uur was er nog geen eeste crack te bekennen. Volgens mij als ik gewoon die boontjes op zo een aluminium grillschaaltje met gaatjes erin leg (die ze voor bbqs gebruiken) die je gewoon in de supermarkt kan halen heb ik een aardig systeempje, desnoods een gemodificeerde wegwerp aluminium saladeschaal.
Het steenoventje kan je makkelijk openmaken met scharnierklep aan de bovenkant, temperatuur kan zeker weten hoog genoeg (maximaal 450 graden maar ik heb maar 230 nodig denk ik) en met het aluminium schaaltje kan je af en toe de boontjes een beetje tossen. Maar sowieso heeft het oventje boven en onderhitte dus zou niet zo heel hard nodig zijn denk ik om veel te tossen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |