abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155352970
Welkom! We hebben hier op CUL natuurlijk al een algemeen baktopic, waar iedereen z'n koekjes, cakes en taarten kwijt kan. Maar zoetekauwen hebben natuurlijk niet genoeg aan baksels alleen: ook snoep is niet te versmaden! :9

Toch is snoep maken iets waar je maar weinig culi's over hoort. Is het vanwege de gozondheidsmanie die door foodieland waart? Is het omdat mensen krijsend weghollen zodra ze een recept zien waar een suikerthermometer voor nodig is? Of als ingrediënten tot op de gram afgewogen moeten worden?

Zonde! Zelf snoep maken is namelijk harstikke leuk om te doen! En vaak is het echt alleen een kwestie van netjes de stappen volgen en dan heb je een tamelijk betrouwbaar resultaat. :Y

Afgelopen weekend knutselde ik zelf voor het eerst marshmallows in elkaar, en daardoor dacht ik aan het maken van een topic.. Dit zijn ze:



Volgende keer wil ik ze wat hoger maken, maar ze smaken super en hebben een verrukkelijke textuur. Zelf proberen? Best een eitje! :)

Je neemt:
17 gram gelatineblaadjes
200 gram suiker
100 gram glucosestroop of maïssiroop (corn syrup, te koop bij de toko)
4 eiwitten van grote eieren (ongeveer 110 gram)
snufje zout
2 theelepels vanille-extract
150 gram maïzena + 150 gram poedersuiker, gemengd

Verder nodig: bakplaat, grote brandschone kom, mixer, thermometer, kleine steelpan, zeef

Bereiding:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder maak ik wel eens pepermuntkussentjes:

En daar gebruik ik dan dit recept voor: http://www.barefeetinthek(...)te-mints-recipe.html

Enneh, Japanse mochi:

Naar dit recept: http://userealbutter.com/2012/05/29/passion-fruit-mochi-recipe/

En ik hou ontzettend van fudge en karamel maken, maar daarvoor heb ik echt teveel recepten om op te noemen! :)

Nougat heb ik één keer geprobeerd, maar dat mislukte verschrikkelijk, want mijn elektrische handmixer ging er subiet kapot van. :') Voor specifieke nougatbehoeften hebben we trouwens een fraai apart topic:
CUL / Nougat maken

Maar goed! Nu jullie!

Maken jullie wel eens snoep? Willen jullie daar iets over delen?
Favoriete recepten ervoor?
Of is er een bepaald soort snoep dat je wel eens zelf zou willen maken maar heb je geen idee hoe?

Knal het er maar in! :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-08-2015 15:11:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_155353072
Leuk, ik lees mee!

Zelf nog geen snoep gemaakt, maar wel geïnspireerd door de serie Sweets Made Simple van de BBC. Moet me er misschien toch maar eens aan wagen :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_155353119
kan je ook zelf drop maken met echte arabische gom of heb je daar professionele spullen voor nodig?
pi_155353138
Ik maak weleens zelf cornflakes/rozijnen rotjes. Niet heel spectaculair maar wel errug lekker :9~
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_155353154
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:45 schreef Taartje het volgende:
Leuk, ik lees mee!

Zelf nog geen snoep gemaakt, maar wel geïnspireerd door de serie Sweets Made Simple van de BBC. Moet me er misschien toch maar eens aan wagen :)
Hela, die serie ken ik niet eens. Thanks! :D Eens zien of ik 'm ergens kan opsnorren..

Edit: kijk aan! De recepten staan er in elk geval op de BBC-site: http://www.bbc.co.uk/food/programmes/b04d9lns
Zit veel leuks bij O+ Als ik er iets van gemaakt heb laat ik het weten!


quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:47 schreef pl4kkie het volgende:
cornflakes/rozijnen rotjes.
Ik vermoed dat je rotsjes bedoelt..

..zo niet, ik ben geïntrigeerd! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_155353240
Rotsjes bedoelde ik ja :+
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_155353245
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:47 schreef _Newman_ het volgende:
kan je ook zelf drop maken met echte arabische gom of heb je daar professionele spullen voor nodig?
Nee, dat is te doen. Heb mezelf er alleen nog nooit aan gewaagd, al heb ik in mijn voorraadkast een pot arabische gom klaarstaan. Wellicht leuk om er eens een weekend aan te wijden. Ik hou je middels dit topic op de hoogte! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 augustus 2015 @ 14:54:46 #8
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_155353354
Ik heb weleens vegetarische fruitgum/gummibär gemaakt met agaragar, vruchtensap en suiker en overgoten met chocolade.
Was best lekker, maar niet perse voor herhaling vatbaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_155353770
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:54 schreef Tinkepink het volgende:
Ik heb weleens vegetarische fruitgum/gummibär gemaakt met agaragar, vruchtensap en suiker en overgoten met chocolade.
Was best lekker, maar niet perse voor herhaling vatbaar.
Ah, leuk en jammer! Wat was er dan niet zo geslaagd aan?

Ik heb zelf één keer iets fruitig gummi-achtigs gemaakt, en dat waren citroenpartjes, gevuld met een stevige gummi/jelly van Absolut Citron (wodka dus) en gelatine. Dit waren ze:



Recept, dit maar dan dus met citroenwodka in plaats van wodka en citroensap:
http://www.abeautifulmess.com/2014/05/lemon-drop-shots.html

*hips* Nog nooit eerder zo dronken geworden van snoep! :')
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 augustus 2015 @ 15:31:57 #10
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_155354480
Agar agar stijft niet mooi op. De fruitgummi's waren glibberig.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 15:35:14 #11
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_155354574
Ik heb het boek Atelier Confiserie gekregen onlangs, maar heb nog niets gemaakt.
Ben het wel van plan!

[ Bericht 16% gewijzigd door PM-girl op 19-08-2015 16:50:23 ]
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_155354662
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:35 schreef PM-girl het volgende:
Ik heb het boek Atelier Confisserie gekregen onlangs, maar heb nog niets gemaakt.
Ben het wel van plan!
Klinkt goed! Bevalt het boek een beetje, als je het zo bekijkt? Enneh, hoeveel recepten staan er ongeveer in? Wil 'm wellicht ook wel hebben :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_155354805
Ik wil wel een keer zuurtjes maken!
pi_155355060
Ik maak weleens fudge met gecondenseerde melk. Best lekker, maar het blijft erg plakkerig. Ik zou het graag wat steviger maken zoals de echt blokken Engelse fudge.
Nu heb ik net eindelijk een suikerthermometer gekocht, dus kan ik eens een andere methode uitproberen.
pi_155355568
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:41 schreef minilot het volgende:

Toch is snoep maken iets waar je maar weinig culi's over hoort. Is het vanwege de gozondheidsmanie die door foodieland waart? Is het omdat mensen krijsend weghollen zodra ze een recept zien waar een suikerthermometer voor nodig is? Of als ingrediënten tot op de gram afgewogen moeten worden?

Zonde! Zelf snoep maken is namelijk harstikke leuk om te doen! En vaak is het echt alleen een kwestie van netjes de stappen volgen en dan heb je een tamelijk betrouwbaar resultaat. :Y

Mensen rennen niet weg voor de suikerthermometer hoor. Het is gewoon deels dat het veel werk is en deels gewoon omdat te veel suiker niet zo gezond is voor je.

Ik vind het allemaal heel erg lekker vooral dan dropjes met arabische gom. In geen land ter wereld weten ze zo goed dropjes te maken als in Nederland. De gewone schepdrop bij het kruitvat is al van behoorlijk niveau of de autodrop maar de echte goede drop met arabische gom die je bij de betere kruidenwinkels kan kopen is helemaal hemels.

Maar toch probeer ik het niet te kopen want ik wordt er dik van, want ik eet meestal de hele zak leeg. In Principe is suiker niet slecht voor je want het zijn gewoon koolhydraten. Maar teveel koolhydraten is niet goed voor je. Maar ik vind het als experiment wel leuk om eens echte drop te maken met arabische gom. Bij de kruidenwinkel zijn ze heel lekker.

Soms hebben ze bij de DA drogist hier in het dorp ook echt lekkere gemengde drop in een zak, nog niet zo lekker als echte arabische gom drop maar zeker wel beter dan het kruidvat.

[ Bericht 43% gewijzigd door minilot op 19-08-2015 16:40:27 ]
pi_155356211
Heerlijk en leuk, zelf snoep maken. Het enige wat me tegenhoudt om hiervoor continue in de keuken te staan, is het feit dat ik het grotendeels zelf op zou moeten eten.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 16:52:05 #17
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_155356717
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:38 schreef minilot het volgende:

[..]

Klinkt goed! Bevalt het boek een beetje, als je het zo bekijkt? Enneh, hoeveel recepten staan er ongeveer in? Wil 'm wellicht ook wel hebben :)
Het is een geweldig boek om alleen al te lezen! Ruim zestig recepten (daarna ben ik gestopt met tellen) en dat is exclusief de ruim 20 chocoladerecepten. :)

Veel uitleg, ook voor beginners like me.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_155356766
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 16:52 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Het is een geweldig boek om alleen al te lezen! Ruim zestig recepten (daarna ben ik gestopt met tellen) en dat is exclusief de ruim 20 chocoladerecepten. :)

Veel uitleg, ook voor beginners like me.
Besteld! :D Dank voor de tip.
Let me see you stripped down to the bone
pi_155356917
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Ah, leuk en jammer! Wat was er dan niet zo geslaagd aan?

Ik heb zelf één keer iets fruitig gummi-achtigs gemaakt, en dat waren citroenpartjes, gevuld met een stevige gummi/jelly van Absolut Citron (wodka dus) en gelatine. Dit waren ze:

[ afbeelding ]

Recept, dit maar dan dus met citroenwodka in plaats van wodka en citroensap:
http://www.abeautifulmess.com/2014/05/lemon-drop-shots.html

*hips* Nog nooit eerder zo dronken geworden van snoep! :')
wel grappig die gewoon met feestje beetje door het huis heen te leggen hehe
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:04:33 #20
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_155357037
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 16:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Besteld! :D Dank voor de tip.
:D
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:08:56 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155357148
Over Nougat
CUL / Nougat maken
vorig jaar nog een paar keer Fudge gemaakt, zal het recept even zoeken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155357434
quote:
Staat al in de OP genoemd. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:25:17 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155357524
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Staat al in de OP genoemd. :Y
Dan hoef ik slechts nog de beproefde Fudge recepten te posten, en nog mijn belofte in te lossen dat ik nog eens drop zou gaan maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155357768
Ik heb afgelopen kerst de basis marshmallows uit Comfort Food van Jamie Oliver gemaakt voor over de merinque. Ik vond het erg leuk, maar eigenlijk nog niet aan de herhaling begonnen. Toch eens doen binnenkort. Fudge en karamel zou ik ook wel eens willen maken.

En nougat, dat topic ga ik bekijken. Vroeger mijn favoriet op de kermis, zo'n nougat ruit in mooie kleurtjes folie O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_155358404
Ik heb zelf wel een karamel gemaakt. Het was voor een toetje en ik had dat nog nooit gemaakt.
Het is gewoon water met suiker en dan koken. Het wordt alleen vrijwel meteen wel keihard wat ik niet wist. Ik las ergens dat je dan boter erdoor moet doen als je het zachter wil. Eigenlijk dus heel simpel om zelf te maken. Ik had het toen geloof ik gemaakt om om fruit met karamel saus als toetje te maken geloof ik.

Ik heb het maar een keer gedaan volgens mij maar het was wel lekker, maar ik durf mezelf nou niet meteen een expert te noemen maar fudge dat zou ik denk wel kunnen met de juiste ingredienten.

Ik wil het nog wel een keer doen voor een verjaardag ofzo iets, maar dan ga ikme wat beter verdiepen in het recept. Ook wel leuk om gewoon zelf snoepjes te maken en dan uit te delen ofzo.
pi_155360515
Het enige snoep dat ik maak zijn de traditionele Zeeuwse babbelaars, want ik ben dan ook Zeeuws.

Recepten genoeg op internet te vinden, maar het is toch niet het makkelijkste om te maken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155360590
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:48 schreef sirdanilot het volgende:
Het enige snoep dat ik maak zijn de traditionele Zeeuwse babbelaars, want ik ben dan ook Zeeuws.

Recepten genoeg op internet te vinden, maar het is toch niet het makkelijkste om te maken.
Zijn dat die boterbabbelaars?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_155360614
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:50 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Zijn dat die boterbabbelaars?
Ja ik ken geen babbelaars waar geen boter in zit in ieder geval
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 augustus 2015 @ 19:54:57 #29
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_155360764
Fudge vind ik heerlijk, dat zou ik weleens willen uitproberen. Dus kom maar op Piet :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:21:44 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155361675
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:48 schreef sirdanilot het volgende:
Het enige snoep dat ik maak zijn de traditionele Zeeuwse babbelaars, want ik ben dan ook Zeeuws.

Recepten genoeg op internet te vinden, maar het is toch niet het makkelijkste om te maken.
Ja, die maakte ik vroeger ook geregeld. Toen ik nog veel snoepte en als ik dan op een zondag zonder snoep zat, dan maakte ik babbelaars. Geleerd van mijn moeder met gewone stroop, maar later gebruikte ik ook graag de butterscotch stroop. Nu al jaren niet meer gemaakt. Wegens minder snoepjunkmomenten.

Oh, en borstplaat, dat heb ik pas echt vaak gemaakt vroeger. Uit school komen, niks te snoepen hebben, maar altijd wel basterdsuiker in huis hebben en melk, al is slagroom beter. Met yoghurt is vies, kan ik vertellen. :)
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:50:34 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155362578
Getest recept voor boterbabbelaars?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:53:48 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155362683
Die in het elsevier kookboek.
Ik maak morgen een foto, geen zin om te typen.... Sorry :)
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:54:40 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155362704
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Die in het elsevier kookboek.
Ik maak morgen een foto, geen zin om te typen.... Sorry :)
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155371886
Ik zou wel eens willen proberen suikervrij snoep te maken. Ik heb xanthaangum, gelatine en agar. Heeft iemand een idee of ik hier iets mee kan?
  donderdag 20 augustus 2015 @ 07:04:58 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155372032
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Getest recept voor boterbabbelaars?
  donderdag 20 augustus 2015 @ 08:34:31 #36
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155372724
Goed topic! Ik ben niet verder gekomen dan borstplaat, caramel en dat soort dingen. Ik wil ook wel eens echte snoepjes maken. Van die napoleon zuurtjes ofzo...
Siesta & Fiesta!
  donderdag 20 augustus 2015 @ 10:31:42 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155374664
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 08:34 schreef Bramito het volgende:
Goed topic! Ik ben niet verder gekomen dan borstplaat, caramel en dat soort dingen. Ik wil ook wel eens echte snoepjes maken. Van die napoleon zuurtjes ofzo...
De theorie:
Suiker en water met citroenzuur koken tot 143 graden volgens mij, dan krijg je harde heldere suiker.
Een platte schaal met maizena vullen, daar vormpjes in drukken, en in die vormen de hete suikermassa in storten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 augustus 2015 @ 10:39:11 #38
444350 broccoli.
Here stops reality
pi_155374798
Tvp :@

Ik wil binnenkort zelf witte chocola maken en met dat soort recepten experimenteren :9~
Giechelend van de pret reed de bus volgeladen met meiden de afgrond in.
  donderdag 20 augustus 2015 @ 10:40:06 #39
444350 broccoli.
Here stops reality
pi_155374816
Die marshmallows ga ik ook uitproberen! Zijn lekkerder dan die uit de supermarkt :P
Giechelend van de pret reed de bus volgeladen met meiden de afgrond in.
pi_155375151
ik maak wel eens snoepjes! ik heb ook wel eens van die wodka-jelly-achtige dingen gemaakt, citroentjes inderdaad, en gewoon blokjes jelly :-). leuk op een feestje, een wodka-jelly-berg...

en fudge met whisky of kokos of zeezout of wat dan ook, en kokos-chocoladeballetjes (een soort minibounty's), en onde-onde's (maleise balletjes met gesmolten palmsuiker en kokosschaaf).

jam, snoep :Y)
  donderdag 20 augustus 2015 @ 12:07:28 #41
39114 Angst
CorticotropinReleasingHormon
pi_155376513
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 07:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[ link | afbeelding ]

Dat was leuk om te maken! Ik heb het gelijk geprobeerd zoals je ziet.

[ Bericht 5% gewijzigd door Angst op 20-08-2015 12:20:29 ]
In theorie vind ik iedereen aardig!
<a href="http://img170.exs.cx/img170/7325/img90181an.jpg" rel="nofollow" target="_blank">check mijn schilderij!</a>
Jagermaster alleen als ie bloed en bloedheet is!
pi_155377984
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 07:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[ link | afbeelding ]
Ik schrok me eerst het leplazarus want in het eerste recept staat geen boter, en dit zijn dus niet de traditionele echte. Maar daaronder staat doodleuk 'boterbabbelaars kook 20g boter mee'.

20 g is echter erg weinig voor de traditionele, echte boterbabbelaars, ik zou er meer in doen. Bijvoorbeeld 40 gram.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 20 augustus 2015 @ 13:15:47 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155378072
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:07 schreef Angst het volgende:

[..]

[ link | afbeelding ]
Dat was leuk om te maken! Ik heb het gelijk geprobeerd zoals je ziet.
Leuk!!

Ik vond het ook altijd leuk om te maken. Dat getrek aan die suiker. En dan op het juiste moment knippen. Als ik dan filmpjes zie over ingewikkelde zuurtjesfabrikanten, dan denk ik altijd "oh, dat kan ik ook". Haha.
pi_155379949
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 12:07 schreef Angst het volgende:

[..]

[ link | afbeelding ]
Dat was leuk om te maken! Ik heb het gelijk geprobeerd zoals je ziet.
Haha, meteen gedaan ook! :D Mooie, glanzende babbelaars! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_155380003
En ahem, kijk wat er nu dankzij dit topic staat uit te harden..



..een bak vol fudge. Van het afhapbare, ietwat brokkelige soort. (Dus niet van die superkleverige gladde toffee)
:9

Als het straks goed geslaagd blijkt te zijn zal ik hier het recept posten. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_155381257
Done! Erg lekker! O+



En simpel ook!

Men neme:
1 blikje gezoete gecondenseerde melk
500 gram rietsuiker
120 gram boter
Snufje zout
150 ml slagroom (volle melk kan ook)

Stop deze ingredienten allemaal bij elkaar in een pan met een dikke bodem. Breng het rustig aan de kook terwijl je goed blijft roeren: de suiker moet volledig opgelost zijn. Laat het zachtjes doorborrelen gedurende een minuut of tien, terwijl je geregeld goed blijft roeren. Steek er een na een paar minuten een suikerthermometer in om de temperatuur in de gaten te houden. Laat de boel al roerend doorpruttelen tot het suikermengsel 115 graden is. Haal de pan van het vuur af.

Vul nu je aanrecht wasbak met een laag koud water uit de kraan en gooi er wat ijsblokjes bij, als je die paraat hebt. Zet de pan met het suikermengsel met de bodem in het koude water en klop het suikermengsel stevig door totdat het afkoelt en je merkt dat het flink dikker en stijver begint te worden.

Neem een bakvorm van ongeveer 20x20 cm, leg een bakpapiertje erin (laat de uiteindes van het bakpapier overhangen)en schep de fudge in de bakvorm. Maak het met een spatel een beetje glad aan de bovenkant.

Laat een uurtje uitharden, til middels de overhangende stukken bakpapier de fudge uit de vorm en snij de plak fudge in blokjes. Druk in elk blokje eventueel wat korrels zeezout.

In een luchtdichte bak of trommel op een niet al te warme plek bewaren, dan blijft het gerust twee weken goed. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-08-2015 16:27:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 20 augustus 2015 @ 15:30:24 #47
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_155381262
Lekker! Ik zou willen dat ik tijd had om dingen uit te proberen.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_155381346
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:30 schreef PM-girl het volgende:
Lekker! Ik zou willen dat ik tijd had om dingen uit te proberen.
Kwestie van prioriteiten. >:) Vandaag wel fudge/cheesecakebrownies/baguettes maken = niet strijken, niet stofzuigen en niet de tuin aanvegen. Of sporten. :7
Uur eerder op of veel te laat naar bed wegens bakken en koken gebeurt hier ook nogal vaak. :')

(Ik eet het niet allemaal zelf op hoor. Ik fiets het gros van wat ik maak naar mijn schoonfamilie en collega's toe. :Y )
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 20 augustus 2015 @ 15:53:01 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155381822
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Done! Erg lekker! O+

[ afbeelding ]

Vul nu je aanrecht met een laag koud water uit de kraan en gooi er wat ijsblokjes bij, als je die paraat hebt.
:o :? :o
pi_155382497
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

:o :? :o
Eh, wasbak! :D Spoelbak. Whatever. Die onderbreking in je aanrecht, onder de kraan. *)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')