Hou je ons op de hoogte over jullie vorderingen?quote:Op maandag 5 oktober 2015 19:36 schreef maaikesls het volgende:
jaa klopt, dan schrijf ik een kaart dat ie het krijgt als hij wil brouwen:P
Zal ik doen! Ik denk dat we volgende week gaan brouwen, omdat we dan nog geen plannen hadden. Maar hij weet het morgen pas dat we het gaan brouwen!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 01:40 schreef NeuNeu het volgende:
[..]
Hou je ons op de hoogte over jullie vorderingen?
tegen een uur of 1600 hebben ze veel tijd. Dat was het tijdstip dat ze mij belden dat ze mijn bestelling niet compleet kregen en of ik vervangingen wilde.quote:Op maandag 26 oktober 2015 19:45 schreef Rpol het volgende:
Inmiddels mijn eigen biertje aan het brouwen met een starterspakket van brouwmarkt.
Ik ga snel uitbreiden naar moutbrouwen, want dit is gewoon een cake bakken. (brewferm blik). Maar wel leuk de eerste keer.
Helaas is brouwmarkt wel echt een kut bedrijf. Mijn set is niet compleet geleverd en er wordt gewoon niet gereageerd op mijn klacht. Morgen weer eens een poging doen om iemand aan de lijn te krijgen.
er vanuitgaande dat je in Nederland woont zal dat het verschil niet maken en je niet in een al te oud huis woont. In Nederland is een strenge controle op kraanwater. De microbiologische eisen voor kraanwater zijn strenger als voor bronwater. Als je heel hard water hebt kan het gebruik van een filter aan te raden zijn.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 12:56 schreef NeuNeu het volgende:
Even een vraag aan de kenners:
Heb pas drie brouwsels gemaakt, maar deze hadden allemaal een soort moeilijk te definiėren muffe lucht. Vooral bij het 'openploppen' van de fles is dit goed te ruiken en deze geur is op dat moment ronduit onsmakelijk te noemen. Na verloop van tijd wordt de geur minder, maar ook ingeschonken in het glas kan je het blijven ruiken.
Ik heb niet het idee dat de veroorzaker van deze geur de smaak van het bier aantast, want op zich ben ik over de kwaliteit van de biertjes best te spreken. In ieder geval proef ik goed het verschil tussen de verschillende ingrediėnten die ik in mijn drie brouwsels heb gebruikt, maar ook anderen vinden het best te zuipen en lekkerder dan supermarktpils.
Alleen dus die lucht... Weet iemand wat hier de veroorzaker van kan zijn?
Zelf dacht ik misschien aan het kraanwater dat ik gebruik. Is het een idee de volgende keer bronwater te gebruiken?
Het water schijnt hier wel vrij hard te zijn (Omgeving Amsterdam).quote:Op woensdag 28 oktober 2015 13:32 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
er vanuitgaande dat je in Nederland woont zal dat het verschil niet maken en je niet in een al te oud huis woont. In Nederland is een strenge controle op kraanwater. De microbiologische eisen voor kraanwater zijn strenger als voor bronwater. Als je heel hard water hebt kan het gebruik van een filter aan te raden zijn.
Waar de muffe lucht vandaan komt is niet makkelijk te zeggen.
Zijn je granen nieuw geweest of je hop? Daar zou je oorzaak ook kunnen liggen. Is je vergistingsvat wel schoon geweest. Het enige wat je kan doen is al je materialen controleren.
het grote boek erbij gepakt, die heeft muffig er niet tussenstaan maar schimmelig. Schimmelig en muffig lijkt me gelijk aan elkaar.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 14:44 schreef NeuNeu het volgende:
[..]
Het water schijnt hier wel vrij hard te zijn (Omgeving Amsterdam).
Ik vermoed dat mijn materialen schoon waren, al kan je dat niet zeker weten. Maar in het geval van een infectie zou je verwachten dat de smaak ook aangetast wordt, wat niet het geval is.
Mijn granen heb ik direct nadat ik het pakket thuis heb ontvangen gebruikt. Wel heb ik ze al laten schroten. Zou dit dan de oorzaak kunnen zijn van die muffe lucht?
Deze zin kan volgens mij op meerdere manieren uitgelegd worden, maar bedoelen ze dat de omgeving waarin het gistvat staat wellicht te vochtig is? Dat zou wel kunnen... In dezelfde kamer hang ik namelijk ook wel eens de was op, vanaf nu niet meer dusquote:Op woensdag 28 oktober 2015 18:04 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Schimmelig oorzaak schimmel of nagisting overhevelen in een vochtige kelder of schuur. Kan ook veroorzaakt zijn door slechte hygiene.
Sorry, maar wat is een dichtbrouwpakket?quote:Op woensdag 28 oktober 2015 19:30 schreef Thezappa het volgende:
Ik heb nog een dichtbrouwpakket in de aanbieding v brouw markt als iemand interesse heeft
En? Is het gelukt?quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 19:31 schreef maaikesls het volgende:
Onze ipa staat lp fles! Nog twee weken wachten en we weten of het gelukt is!!
blond.quote:Op zondag 13 december 2015 15:29 schreef toenie het volgende:
Beetje brouwsuiker in de fles en netjes overhevelen in de fles?Wat heb je gebrouwen?
En dat zijn niet gewoon je dode gist cells?quote:Op zondag 20 december 2015 14:23 schreef tailfox het volgende:
Nou helemaal geweldig.
oke ik heb een vraagje tijdens het gisten kwam er een witte laag onderaan het vat.
er uit gefiltert voor het bottelen. maar nu heb ik het in mijn flesjes.(ik heb dus aardig wat bier weg gegooit om het al et verwijderen
geen idee maar ik had het er helemaal uitgefiltert.quote:Op maandag 21 december 2015 14:46 schreef devzero het volgende:
[..]
En dat zijn niet gewoon je dode gist cells?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |