abonnement Unibet Coolblue
pi_154756613
Hét topic voor al je baksels!
pi_154756632
Sorry, zit mobiel, dus mooie plaatjes opzoeken lukt niet...
  donderdag 30 juli 2015 @ 10:01:41 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154757712
*edit* huh... foutje, bedankt
pi_155142905
Hier vast een nieuw plaatje dan ;) Nectarine kokos tartelettes

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_155143571
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 10:42 schreef _Liek het volgende:
Hier vast een nieuw plaatje dan ;) Nectarine kokos tartelettes

[ afbeelding ]
Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig? :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_155143767
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe! Zit er ook kokos door de deegbodem toevallig? :9
Nee, maar je zou er wel een lepel kokosrasp door kunnen doen. Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt voor de vulling en kokosrasp eroverheen
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_155143862
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:18 schreef _Liek het volgende:

[..]

Ik heb gecondenseerde kokosmelk gebruikt
Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst! :Y

Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_155143920
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:23 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, ik had daar een blikje van bij de AH laatst! :Y

Ik wilde er dulce de leche mee maken, maar dat ging lang zo lekker niet als met gewone gecondenseerde melk. :)
Goed om te weten, dan hoef ik dat niet meer te proberen ;) Stond ook nog op mn lijstje.. Trouwens ook handig om lactose vrije ijsjes mee te maken
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 09:48:26 #9
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155203140
Kwam deze tegen op Reddit, leek me wel relevant voor hier :P
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 09:57:20 #10
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155203312
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155203810
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 09:57 schreef Isegrim het volgende:
Alleen: eieren variëren nogal in gewicht. Als ze nou eens in recepten zouden zetten hoeveel gram ei erin moet...
In goede recepten staat dat ook netjes vermeld. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 10:31:50 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155203993
Ik wil het in alle. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155209419
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 14 augustus 2015 @ 20:55:07 #14
269689 crew  Viv
pi_155221377
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 14:05 schreef Bleie het volgende:
Maar is dat dan met of zonder schil? Of maakt dat niet zo veel uit?
Zonder.

Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb. :{w
pi_155221427
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht.
  Moderator vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:19:49 #16
382129 crew  Donna
pi_155222396
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Zonder.

Ik vind het juist zo snobistisch als er in een recept iets specifiek staat over de grootte van de eieren, het baksel moet het maar doen met de eieren die ik al in huis heb. :{w
Haha that's the spirit! *O*
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:29:44 #17
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155222834
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:56 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd large eieren als er eieren in een recept staan zonder gewicht.
Ik heb Blije Kip-eieren, daarbij zitten verschillende maten in dezelfde doos. Kom ik op een mooi gemiddelde denk ik altijd maar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155223073
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 10:22 schreef minilot het volgende:

[..]

In goede recepten staat dat ook netjes vermeld. :Y
Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_155236172
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 21:34 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Vooral in bakkersrecepten. Voor huis-, tuin en keukengebruik maakt het niet veel uit vind ik.
Naja, als het om snoep maken gaat of wat verfijndere patisserie, of je nou thuis aan het knutselen bent of in een bakkerij: voor sommige dingen maakt tien gram meer of minder ei wel degelijk flink wat uit voor het eindresultaat.

Maar voor doorsnee koekies of een simpele cake boeit het inderdaad niet zo heel erg. Toch, als je een groot ding maakt waar bijvoorbeeld zes of zeven eieren in moeten, dan gaat het verschil tussen een groot of klein ei toch ook wel oplopen. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_155241051

Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 15 augustus 2015 @ 17:43:57 #21
269689 crew  Viv
pi_155241789
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 17:06 schreef Crohnjurist het volgende:
[ afbeelding ]
Onze eerste taart met fondant, best goed gelukt al zeg ik het zelf!
Ik ben daar te neurotisch voor denk ik. :@ Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb. :')
pi_155243674
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 17:43 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik ben daar te neurotisch voor denk ik. :@ Dat je kan zien waar het ene vel fondant/marsepein ophoudt en het andere begint. Zelfde reden dat ik geen behang heb. :')
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:07:19 #23
269689 crew  Viv
pi_155243741
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:05 schreef Crohnjurist het volgende:
Ja de lap was helaas gescheurd anders had je die lijn niet gehad. Jammer, maar volgende x zal het vast makkelijker gaan, veel oefenen denk ik!
Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo. *;
pi_155244967
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:07 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja, het is een vak apart! Doet aan de smaak niks af natuurlijk, en nog gefeliciteerd met jullie 1-jarige jubileum ofzo. *;
Nee precies, de smaak was heerlijk! Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 15 augustus 2015 @ 20:19:55 #25
269689 crew  Viv
pi_155245528
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:58 schreef Crohnjurist het volgende:
Haha bedankt, maar nee dat is het niet, dit was poging nummer 1! We zijn aan het oefenen voor de bruidstaart, hopen die zelf te kunnen maken! Hebben nog ruim een jaar om te oefenen dus moet goed komen ;)
Oh! :D Dapper hoor! ^)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')