Een soort Jamie op school, maar dan in het ziekenhuis, coolquote:Op zondag 19 juli 2015 13:16 schreef Sunnythesun het volgende:
In dat kader vond ik dit een interessant programma: http://www.bbc.co.uk/programmes/b01cbwfm
quote:Op zondag 19 juli 2015 13:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Een soort Jamie op school, maar dan in het ziekenhuis, cool
Dat is echt fucking schandalig.quote:Op zondag 19 juli 2015 13:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dagelijks sterft 1 patient aan ondervoeding in ziekenhuis en verpleeghuis
Yup, absurd.
Zeggen doktoren zelf hier niets van dat het eten te slecht is voor hun patienten?quote:Op zondag 19 juli 2015 13:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dagelijks sterft 1 patient aan ondervoeding in ziekenhuis en verpleeghuis
Yup, absurd.
Ik weet niet wat alle dokters in Nederland zeggen. Ik weet alleen dat ze zouden moeten weten hoe belangrijk goede voeding is voor herstel.quote:Op zondag 19 juli 2015 13:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Zeggen doktoren zelf hier niets van dat het eten te slecht is voor hun patienten?
Ik vraag me wel eens af hoeveel invloed artsen daadwerkelijk hebben op de ziekenhuiskeuken..quote:Op zondag 19 juli 2015 14:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet niet wat alle dokters in Nederland zeggen. Ik weet alleen dat ze zouden moeten weten hoe belangrijk goede voeding is voor herstel.
Er zitten doorgaans artsen in allerlei commissies in een ziekenhuis, en in het bestuur.quote:Op zondag 19 juli 2015 14:15 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik vraag me wel eens af hoeveel invloed artsen daadwerkelijk hebben op de ziekenhuiskeuken..
Ja, en je zou toch denken dat ze dat ook wel weten?quote:Op zondag 19 juli 2015 14:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet niet wat alle dokters in Nederland zeggen. Ik weet alleen dat ze zouden moeten weten hoe belangrijk goede voeding is voor herstel.
Gek eigenlijk dat je zonder ooit je rijbewijs gehaald te hebben goedkoper uit bent dan dat je het een jaar hebt laten verlopen (en dus binnen een week gewoon een nieuwe kan krijgen als je even betaalt). Het lijkt me erger dat iemand die nooit een rijbewijs heeft gehaald gaat autorijden dan iemand die gewoon wat laks is en/of even geen geld had.quote:rijden zonder rijbewijs (rij-onbevoegd): 230 euro
rijden zonder rijbewijs (niet kunnen tonen): 90 euro
rijden met verlopen rijbewijs (< jaar): 90 euro
rijden met verlopen rijbewijs (>1 jaar): 330 euro
rijden met ingenomen rijbewijs: 360 euro
rijden met niet leesbaar rijbewijs: 90 euro
Ja, eigenlijk wel.quote:Op zondag 19 juli 2015 16:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Gek eigenlijk dat je zonder ooit je rijbewijs gehaald te hebben goedkoper uit bent dan dat je het een jaar hebt laten verlopen (en dus binnen een week gewoon een nieuwe kan krijgen als je even betaalt). Het lijkt me erger dat iemand die nooit een rijbewijs heeft gehaald gaat autorijden dan iemand die gewoon wat laks is en/of even geen geld had.
Downtonquote:Op zondag 19 juli 2015 16:00 schreef Bluezz het volgende:
Lekker weer een paar downton abbey's kijken vanmiddag. Wordt steeds leuker en je leert de verschillende personages steeds beter kennen
zo gek is dat ook weer niet. het gaat om het goedkoopste vlees. niet dat uit de buurt.quote:Op zondag 19 juli 2015 13:18 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]idd ja!! Heel boeiend om te zien wat hij bereikt heeft in een aantal ziekenhuiskeukens
En een aantal bizarre situaties: ziekenhuizen in Wales die hun lamsvlees uit New Zeeland haalden bijvoorbeeld.. was goedkoper![]()
![]()
Ja maar dat bleek dus mee te vallen toen ze zelf lokale boeren gingen benaderen en daar afspraken mee maakten.quote:Op zondag 19 juli 2015 17:04 schreef z80 het volgende:
[..]
zo gek is dat ook weer niet. het gaat om het goedkoopste vlees. niet dat uit de buurt.
het vlees van een Nederlandse koe is duurder dan dat van een koe uit verwegistan. vervoerskosten per kilo vlees zijn minimaal. dus wat wordt er gekocht? niet een Nederlandse koe.
Je hebt zelfs van die idiote constructies dat vis hier gevangen naar China gaat om bewerkt te worden en dan weer terug komt voor de verkoop...quote:Op zondag 19 juli 2015 17:06 schreef Sunnythesun het volgende:
Ja maar dat bleek dus mee te vallen toen ze zelf lokale boeren gingen benaderen en daar afspraken mee maakten.
Maar het blijft idioot..
Garnalen idd ook.. en meer voorbeelden te noemen idd.quote:Op zondag 19 juli 2015 17:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je hebt zelfs van die idiote constructies dat vis hier gevangen naar China gaat om bewerkt te worden en dan weer terug komt voor de verkoop...
Wat zou het ook fijn voor het milieu zijn als geld overal hetzelfde waard was en iedereen evenveel zou verdienen
er zijn ook vissen die meer kilometers over het asfalt maken dan dat ze in hun leven zwemmen.quote:Op zondag 19 juli 2015 17:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je hebt zelfs van die idiote constructies dat vis hier gevangen naar China gaat om bewerkt te worden en dan weer terug komt voor de verkoop...
Wat zou het ook fijn voor het milieu zijn als geld overal hetzelfde waard was en iedereen evenveel zou verdienen
quote:
quote:
Ja mooie natuur daar he. Heb je nog wild gespot??quote:Op zondag 19 juli 2015 17:36 schreef PdeHoog het volgende:
[..]![]()
Was een mooie omgevingHeb op de terugweg ook nog ergens gefotografeerd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vosjequote:Op zondag 19 juli 2015 17:37 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ja mooie natuur daar he. Heb je nog wild gespot??
Wij willen daar zeker nog wel eens een weekendje gaan lopenzorgen dat we die heuvels goed in de benen houden! Goede training.
quote:Op zondag 19 juli 2015 17:52 schreef Isabeau het volgende:
En over El Bulli gesproken, mooiste verslag wat ik ooit over het eten daar heb gevonden. Incl heel korte youtubefilmpjes van hoe het er uitziet: http://www.amateurgourmet.com/2009/08/dinner_at_el_bu.html
Er was een aflevering van Anthony Bourdain over de laatste zitting daar. Wat een werk. Mijn manier van koken is dat niet en ik denk dat veel mensen daar alleen naar toe gingen voor de hype heel eerlijk gezegdquote:Op zondag 19 juli 2015 17:52 schreef Isabeau het volgende:
En over El Bulli gesproken, mooiste verslag wat ik ooit over het eten daar heb gevonden. Incl heel korte youtubefilmpjes van hoe het er uitziet: http://www.amateurgourmet.com/2009/08/dinner_at_el_bu.html
Geweldige aflevering.quote:Op zondag 19 juli 2015 17:58 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Er was een aflevering van Anthony Bourdain over de laatste zitting daar. Wat een werk. Mijn manier van koken is dat niet en ik denk dat veel mensen daar alleen naar toe gingen voor de hype heel eerlijk gezegdEn om daarna te kunnen patsen "ik ben bij El Bulli geweest
"
Eerlijk.. dat denk ik ook idd..quote:Op zondag 19 juli 2015 17:58 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Er was een aflevering van Anthony Bourdain over de laatste zitting daar. Wat een werk. Mijn manier van koken is dat niet en ik denk dat veel mensen daar alleen naar toe gingen voor de hype heel eerlijk gezegdEn om daarna te kunnen patsen "ik ben bij El Bulli geweest
"
Nou, ik hou er wel van als ik eet en denk: omg, hoe hebben ze dat zo gekregen! En waarom smaakt dit zo geweldig!quote:Op zondag 19 juli 2015 17:58 schreef PdeHoog het volgende:
Er was een aflevering van Anthony Bourdain over de laatste zitting daar. Wat een werk. Mijn manier van koken is dat niet en ik denk dat veel mensen daar alleen naar toe gingen voor de hype heel eerlijk gezegdEn om daarna te kunnen patsen "ik ben bij El Bulli geweest
"
Wanneer gaan wequote:Op zondag 19 juli 2015 18:04 schreef Isegrim het volgende:
En als Bourdain het een 'life-changing experience' noemt, dan wil ik er eten.
Hij gaat toch ooit nog wel weer open?quote:
Als je nooit in dat soort restaurants komt hoe weet je dan hoe veel van hun klanten zijn?quote:Op zondag 19 juli 2015 17:58 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Er was een aflevering van Anthony Bourdain over de laatste zitting daar. Wat een werk. Mijn manier van koken is dat niet en ik denk dat veel mensen daar alleen naar toe gingen voor de hype heel eerlijk gezegdEn om daarna te kunnen patsen "ik ben bij El Bulli geweest
"
We kunnen naar Tickets in Barcelona.quote:Op zondag 19 juli 2015 18:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hij gaat toch ooit nog wel weer open?Die man is toch dol op koken?
In die docu vond ik hem overkomen als een vreselijke lul. Bij Bourdain het tegenovergestelde.quote:Op zondag 19 juli 2015 18:10 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik vond de docu er over wel interessantmaar ik had niet echt het gevoel dat het nog om eten ging bij hem
Voor iemand die heroïneverslaafd is geweest is dat idd nogal een uitspraak.quote:Op zondag 19 juli 2015 18:04 schreef Isegrim het volgende:
En als Bourdain het een 'life-changing experience' noemt, dan wil ik er eten.
quote:Op zondag 19 juli 2015 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor iemand die heroïneverslaafd is geweest is dat idd nogal een uitspraak.
het mooie van bourdain is dat hij niet zo vol met vooroordelen zit, in D geniet van een Döner, in Praag gewoon ook gegrillde worst en varkensschouder smult maar ook in toprestaurants eet. Hij houd gewoon van eten, mits goed klaargemaakt en heeft geen hangups over Duitse of Oost-Europese keuken met volksvoedsel.quote:
Sterker nog, hij is dol op volksvoedsel. En ik vind de interactie tussen hem en de mensen met wie hij optrekt heerlijk. En hij is nergens bang voor. En hij geeft echt om mensen. Heerlijke vent.quote:Op zondag 19 juli 2015 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
het mooie van bourdain is dat hij niet zo vol met vooroordelen zit, in D geniet van een Döner, in Praag gewoon ook gegrillde worst en varkensschouder smult maar ook in toprestaurants eet. Hij houd gewoon van eten, mits goed klaargemaakt en heeft geen hangups over Duitse of Oost-Europese keuken met volksvoedsel.
Ik ookquote:Op zondag 19 juli 2015 18:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, ik hou er wel van als ik eet en denk: omg, hoe hebben ze dat zo gekregen! En waarom smaakt dit zo geweldig!
Ik DENK...... Piet. Dat is niet hetzelfde als ik WEET. En ik kan het best verkeerd hebben.quote:Op zondag 19 juli 2015 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je nooit in dat soort restaurants komt hoe weet je dan hoe veel van hun klanten zijn?
En als het al zo zou zijn, wat dan nog? Dat zorgt dat de betere horeca kan draaien, dat de kunst op dat niveau een bestaansrecht heeft.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |