En dan gesmolten chocola er overheen.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 17:49 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben echt van het zomerfruit. Dus meloen, ananas, aardbeien, druiven, perzik, nectarine etc. Verder eet ik af en toe wel een banaan of appel, maar het liefst maak ik een bakje met verschillende soorten zomerfruit
Maar soms dan zijn ze niet zo lekker! Waar het aan ligt weet ik niet.quote:
Ik wel: koop de ovale versies. De echt ronde zijn niet lekker. Die verkopen ze vaak bij supermarkten.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 18:23 schreef Aijmee het volgende:
[..]
Maar soms dan zijn ze niet zo lekker! Waar het aan ligt weet ik niet.
Die zijn niet te pruimenquote:Op dinsdag 7 juli 2015 18:38 schreef H0D3NPYL het volgende:
Nog geen meiden die een banaan het lekkerst vinden?
Je kan niet alles hebben hequote:
Vervang de ijsklontjes door bevroren aardbeienquote:Op dinsdag 7 juli 2015 18:44 schreef Isis20 het volgende:
[..]
Je kan niet alles hebben he
Is trouwens wel lekker in de blender [met melk en ijsklontjes]
Ik ga het eens proberen!quote:Op dinsdag 7 juli 2015 18:46 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Vervang de ijsklontjes door bevroren aardbeien
Ik heb net frambozen gehaald.quote:
Mango is daar ook goed voorquote:Op dinsdag 7 juli 2015 18:46 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Vervang de ijsklontjes door bevroren aardbeien
Lekkerquote:Op dinsdag 7 juli 2015 19:02 schreef Rodulf het volgende:
[..]
Ik heb net frambozen gehaald.
[ afbeelding ]
Normaal haal ik altijd mijn fruit bij de fruitwinkel (verdomd lekker) maar in de avond is die dicht.
Denk het niet met 1 peerquote:Op dinsdag 7 juli 2015 19:08 schreef Isis20 het volgende:
Even half offtopic; kan ik met een peer, melk en ijsklontjes een lekkere milkshake maken? Gisteren probeerde ik het met een appel en die was niet te drinken...
Mensen willen goedkoop uit zijn en het fruit lang kunnen bewaren. Supermarkten spelen daar op in door het zo onrijp mogelijk in de schappen te leggen. Zo hoeven ze minder weg te gooien.quote:Op woensdag 8 juli 2015 03:14 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind in NL maar zelden écht lekker, goed rijp fruit. Heel veel fruit ligt nog ontzettend onrijp in de winkel. Op de markt is het vaak wel beter overigens. En in het seizoen zijn b.v. aardbeien wel altijd heerlijk. Verder kersen, goede rijpe peer/perzik/pruim, bosbessen/frambozen etc. Tropisch fruit vind ik in NL nooit van goede kwaliteit.
Bij mandarijntjes heb je soms een super lekkere, goed zure+zoete er tussen zitten maar vaak zijn ze ook hard of waterig.
Ik zit nu in brazilië en hier is een veel grotere variëteit aan fruit, en het is over het algemeen van veel betere kwaliteit en verser, en vooral ook veel goedkoper. Bijvoorbeeld van die kleine banaantjes, of veel betere kwaliteit Kaki (net zo rood als een tomaat en heerlijk zacht zoet en sappig), enorme avocado's, lekkere mango's, en ook allerlei tropische vruchten die we in nederland niet kennen.
http://static.hsw.com.br/gif/cozinha-brasileira-norte-frutas.jpg
Dat er in een niet-tropisch land nu eenmaal minder varieteit is, is begrijpelijk, maar dan nog vind ik dat het fruit in de supermarkt vaak van erg slechte kwaliteit is. Je kunt ook gewoon mooie rijpe vruchten verkopen ipv keiharde stenen.
quote:Op woensdag 8 juli 2015 00:19 schreef Isegrim het volgende:
Pakistaanse mango's. Tot je die hebt geproefd, heb je geen mango's geproefd.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chaunsa
Ze hebben ze bij de toko hier en ik weet vanuit Sri Lanka hoe mango's horen te smaken.quote:Op woensdag 8 juli 2015 13:27 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Meeste Nederlanders hebben nog nooit DE mango gezien en herkennen het niet als mango als het voor hun neus ligt, hoe ben jij hiermee in aanraking gekomen?
----------------------
guanabana
papaya
pakistaanse mango
kersen
pruimen
longan
asian pear (bruin, dik appelvormig)
kleine dikke banaan; superdunne schil & donkerkleurig binnen
fuji appel
Die dingen plukten wij vroeger gewoon in het wild, gratis.quote:Op woensdag 8 juli 2015 14:25 schreef Rodulf het volgende:
[ afbeelding ]
Heb net bramen gehaald bij de fruitwinkel. Dit spul is 10x lekkerder dan het fruit uit de supermarkt.
Ja. En in de winkel zijn ze echt achterlijk duur...quote:Op woensdag 8 juli 2015 18:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Die dingen plukten wij vroeger gewoon in het wild, gratis.
De wat? Nog nooit gezien of van gehoord.quote:Op woensdag 8 juli 2015 18:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Cherimoya is ook erg lekker
Wist niet dat je die ook in NL had, in brazilië zijn ze vrij normaal en heb je ook meerdere soorten ervan (fruta de conde, pinha, en nog een met een naam die ik ben vergeten).quote:Op woensdag 8 juli 2015 18:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Cherimoya is ook erg lekker
In Nederland alleen af en toe op de Rotterdamse markt gezien, maar op Madeira had de eigenaar van ons huisje zoveel fruit in de tuin dat we altijd wel wat kregen en daar zat deze ook bijna dagelijks bij. Er zit dus ook een vleugje vakantiegevoel bijquote:Op woensdag 8 juli 2015 20:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wist niet dat je die ook in NL had, in brazilië zijn ze vrij normaal en heb je ook meerdere soorten ervan (fruta de conde, pinha, en nog een met een naam die ik ben vergeten).
Vind ze zelf dusdanig mierzoet dat ik ze niet echt meer lekker vind, wel verbazingwekkend hoe ontzettend zoet fruit kan zijn. Maar misschien dat ik ze over een paar dagen koop.
Jij hebt dan echt geluk dat je nog af en toe op de Rotterdamse markt ziet. Ik heb het ca. 12 jaar geleden gezien en gekocht op de markt. Ik wacht nog op de dag dat ik het weer zie en kan etenquote:Op donderdag 9 juli 2015 11:20 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
In Nederland alleen af en toe op de Rotterdamse markt gezien, maar op Madeira had de eigenaar van ons huisje zoveel fruit in de tuin dat we altijd wel wat kregen en daar zat deze ook bijna dagelijks bij. Er zit dus ook een vleugje vakantiegevoel bij
op de laaghangende wel, pis van vossen en honden enzo. Hoog fruit is best te vertrouwen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 13:24 schreef Stompzinnig het volgende:
Zaten in bramen die je wild plukt niet vaak lintwormen?
Gewoon wassen voordat je het eet, en idd liever de hoger hangende vruchten nemen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 13:24 schreef Stompzinnig het volgende:
Zaten in bramen die je wild plukt niet vaak lintwormen?
Papaya en guave! Dat was er in overvloed in Cuba met de kerstvakantie! Papaya vind ik niet bijzonder, weinig smaak. Guave is best oké. Die pitten, inderdaad !quote:Op donderdag 9 juli 2015 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gewoon wassen voordat je het eet, en idd liever de hoger hangende vruchten nemen.
Had net een vrucht genaamd Mangostim op. Op zich wel een lekker smaakje (de binnenkant is beetje zurig en best zoet) maar niet heel erg bijzonder, er zit ook niet veel eetbaars in. Je kunt alleen het witte binnenste eten.
[ afbeelding ]
Verder nog een mamão vrucht op (een heeeeeel erg grote papaya-achtige vrucht).
[ afbeelding ]
En ook een Goiaba vrucht (niet mijn favoriet want er zitten allemaal zaadjes in die keihard zijn).Blijkbaar zijn die nu in het seizoen want ze worden massaal verkocht langs de weg.
[ afbeelding ]
Durian!quote:Op donderdag 9 juli 2015 18:45 schreef quirina het volgende:
Watermeloen,galiameloen,aardbeien,mango,kiwi,peer,appel, cocos,kruisbessen,aalbessen,zwarte bessen,kersen,grapefruit.
Zelfs doerian vind ik te pruimen. ( alleen die geur is vies)
Mangosteen is erg lekker, maar kan heel snel bederven en dan is het echt mega ranzig.quote:Op donderdag 9 juli 2015 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gewoon wassen voordat je het eet, en idd liever de hoger hangende vruchten nemen.
Had net een vrucht genaamd Mangostim op. Op zich wel een lekker smaakje (de binnenkant is beetje zurig en best zoet) maar niet heel erg bijzonder, er zit ook niet veel eetbaars in. Je kunt alleen het witte binnenste eten.
[ afbeelding ]
Verder nog een mamão vrucht op (een heeeeeel erg grote papaya-achtige vrucht).
[ afbeelding ]
En ook een Goiaba vrucht (niet mijn favoriet want er zitten allemaal zaadjes in die keihard zijn).Blijkbaar zijn die nu in het seizoen want ze worden massaal verkocht langs de weg.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 9 juli 2015 18:45 schreef quirina het volgende:
Watermeloen,galiameloen,aardbeien,mango,kiwi,peer,appel, cocos,kruisbessen,aalbessen,zwarte bessen,kersen,grapefruit.
Zelfs doerian vind ik te pruimen. ( alleen die geur is vies)
Hoe smaakt Durian? Dat stonk zo erg, had mezelf zover gekregen naar me mond te gaan met een stukje, maar ik kon het echt niet bijten, de stankquote:Op donderdag 9 juli 2015 20:09 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Durian!
Laatst weer gehad, zo lekker.
Het heeft een heel complexe smaak. Is erg romig.quote:Op donderdag 9 juli 2015 23:01 schreef Yiwei het volgende:
[..]
[..]
Hoe smaakt Durian? Dat stonk zo erg, had mezelf zover gekregen naar me mond te gaan met een stukje, maar ik kon het echt niet bijten, de stank
Ahah dit wil ik echt nog eens eten. Ik heb duriansnoepjes, superlekker maar meuren dat het doet. En het beste is dat je het zelf niet ruikt met die smaak in je mond.quote:Op donderdag 9 juli 2015 20:09 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Durian!
Laatst weer gehad, zo lekker.
Nooit gegeten, lijkt me interessant.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 00:57 schreef Megara het volgende:
[..]
Ahah dit wil ik echt nog eens eten. Ik heb duriansnoepjes, superlekker maar meuren dat het doet. En het beste is dat je het zelf niet ruikt met die smaak in je mond.
OT: Al het fruit. Fruit <3 Weekje terug heb ik van een boom op een landgoed voor het eerst moerbeien gegeten, kende die alleen als het overpriced smakeloze gedroogde superfood...
[ afbeelding ]
...maar lekker dat die zijn als je ze vers eet! Alleen de donkerpaarse zijn te eten, een heel zacht zoet smaakje. Ik weet niet of ze eigenlijk heel bekend zijn maar ik had ze nog nooit gezien.
[ afbeelding ]
Moerbeien heb ik in Turkije gegeten. Is ook lekker.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 00:57 schreef Megara het volgende:
[..]
Ahah dit wil ik echt nog eens eten. Ik heb duriansnoepjes, superlekker maar meuren dat het doet. En het beste is dat je het zelf niet ruikt met die smaak in je mond.
OT: Al het fruit. Fruit <3 Weekje terug heb ik van een boom op een landgoed voor het eerst moerbeien gegeten, kende die alleen als het overpriced smakeloze gedroogde superfood...
[ afbeelding ]
...maar lekker dat die zijn als je ze vers eet! Alleen de donkerpaarse zijn te eten, een heel zacht zoet smaakje. Ik weet niet of ze eigenlijk heel bekend zijn maar ik had ze nog nooit gezien.
[ afbeelding ]
Ik vond er gisteren een boel in een park, maar ze hadden (nog?) weinig smaak.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 20:38 schreef Skeletor. het volgende:
Niemand heeft hier nog de bosaardbeien genoemd. De smaak is niet te evenaren door welke aardbei dan ook!
Ik heb ook wel eens wilde aardbeiden gevonden maar smaakten nergens maar. Verkeerde type aardbei denk ik? Geen idee.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 22:35 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vond er gisteren een boel in een park, maar ze hadden (nog?) weinig smaak.
Misschien dat de Nederlandse anders smaken dan de Roemeense die ik heb gegeten .quote:Op dinsdag 21 juli 2015 22:35 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vond er gisteren een boel in een park, maar ze hadden (nog?) weinig smaak.
Er zijn verschillende soorten wilde aardbeien; groeien ze met het vruchtje naar boven en hebben ze gele bloemetjes, dan zijn ze uit een tuin ontsnapt en smakeloos/oneetbaar.quote:Op donderdag 30 juli 2015 20:54 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb ook wel eens wilde aardbeiden gevonden maar smaakten nergens maar. Verkeerde type aardbei denk ik? Geen idee.
Oh ok leuk om te wetenquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:47 schreef 18konijn het volgende:
[..]
Er zijn verschillende soorten wilde aardbeien; groeien ze met het vruchtje naar boven en hebben ze gele bloemetjes, dan zijn ze uit een tuin ontsnapt en smakeloos/oneetbaar.
De echte wilde aardbei groeit in het bos (ook wel in Nederland), heeft witte bloemetjes en de vruchtjes smaken heel lekker vind ik, wel naar aardbei maar ook een beetje parfum- of snoepjesachtig.
ah... dat ken ik niet, volgens mij is er geen fruit dat ik niet lust eigenlijk, maar wel fruit dat ik niet ken...quote:
Je hebt ze ook met rood vruchtvlees en die is zoeter.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:38 schreef FANN het volgende:
[..]
ah... dat ken ik niet, volgens mij is er geen fruit dat ik niet lust eigenlijk, maar wel fruit dat ik niet ken...
aalbessenquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:26 schreef Van_Poppel het volgende:
Die zure kleine rode besjes zijn trouwens ook lekker...geen idee hoe ze heten
Nog nooit gegeten. Hoe smaakt het? Wat is het textuur als je bijt? Ruikt het ook ergens naar? Hebben die kleine dingen wel wat sap als je bijt?quote:
Gisteren in de vriesvak van de supermarkt gezien.quote:
latex allergie?quote:Op zondag 2 augustus 2015 22:07 schreef WhyAreTheyAllTaken het volgende:
Niet: grapefruits, kiwi's, ananas (van de laatste twee krijg ik ontzettende jeuk in mijn keel)
niet eens? geen idee waar het vandaan komtquote:
heb het ook lichtjes ook bij van die voorgesneden fruitbakjes van de apquote:Op zondag 2 augustus 2015 22:21 schreef WhyAreTheyAllTaken het volgende:
[..]
niet eens? geen idee waar het vandaan komt
Ja dat heb ik ook. Vooral als het versgesneden is, is de jeuk het ergst.quote:Op zondag 2 augustus 2015 22:24 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
heb het ook lichtjes ook bij van die voorgesneden fruitbakjes van de ap
Jaaaa, jackfruit.quote:Op woensdag 5 augustus 2015 12:07 schreef Gnittoo het volgende:
mango, banaan en sinds m'n vakantie is oa malesië nangka (jackfruit)
Het is uiteraard anders. Toko's hier hebben het ook wel vers in de koeling.quote:Op woensdag 5 augustus 2015 14:02 schreef Pap89 het volgende:
Hoe smaakt Jackfruit?
Zie het wel eens geblikt op lichte siroop bij de toko, of is dat lang zo lekker niet?
Dan ga ik voor die ik ben meer van het zoete fruit om eerlijk te zijn..quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:19 schreef Woestijnvos het volgende:
[..]
Je hebt ze ook met rood vruchtvlees en die is zoeter.
ah... Perziken denk ik nu ineens aanquote:Op dinsdag 11 augustus 2015 11:04 schreef Cinemaniak het volgende:
Op dit moment is nectarine echt veruit m'n favoriet. Gevolgd door aardbeien en kiwi's
nooit van gehoord, maar google toont mij een vrucht met heel veel pitten. Lastig eten?quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:
Wow, Cherimoya gekocht bij de AH. Wat een smaak! Als ananas-perzikvla zou ik het omschrijven. Aanrader hoor!
Valt mee, je eet een beetje om de pitten heen. Net als kersen ofzo.quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
nooit van gehoord, maar google toont mij een vrucht met heel veel pitten. Lastig eten?
Yup, die zijn erg lekker. Maar eigenlijk zijn de dingen die hier in NL in de winkel liggen geen cherimoyas maar wat wij in brazilie iig graviolas noemen. Een cherimoya is bij ons in brazilie anders. Maar goed kan ook zijn dat in spaanstalige landen men géén verschil maakt tussen cherimoya en graviola.quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:
Wow, Cherimoya gekocht bij de AH. Wat een smaak! Als ananas-perzikvla zou ik het omschrijven. Aanrader hoor!
Cherymoya, zijn die pitten niet heel giftig? Ik vond die dingen in zuid Amerika erg lekker.. Maar weet niet of het dezelfde vrucht is. Maar iig die met de giftige pitten is errug lekker.quote:Op zaterdag 10 december 2016 21:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Yup, die zijn erg lekker. Maar eigenlijk zijn de dingen die hier in NL in de winkel liggen geen cherimoyas maar wat wij in brazilie iig graviolas noemen. Een cherimoya is bij ons in brazilie anders. Maar goed kan ook zijn dat in spaanstalige landen men géén verschil maakt tussen cherimoya en graviola.
Pitten zijn enigszins giftig ja. Maar dat zijn appelpitjes ookquote:Op zaterdag 10 december 2016 22:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Cherymoya, zijn die pitten niet heel giftig? Ik vond die dingen in zuid Amerika erg lekker.. Maar weet niet of het dezelfde vrucht is. Maar iig die met de giftige pitten is errug lekker.
Nja, mijn chileense maatje had het over echt gevaarlijk.. Weet ik veel.quote:Op zaterdag 10 december 2016 22:12 schreef Perrin het volgende:
[..]
Pitten zijn enigszins giftig ja. Maar dat zijn appelpitjes ook
ook gekocht, maar 50%pit vind ik toch beetje te veel van goedequote:Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:
Wow, Cherimoya gekocht bij de AH. Wat een smaak! Als ananas-perzikvla zou ik het omschrijven. Aanrader hoor!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |