abonnement Unibet Coolblue
pi_154861807
quote:
Probeer eens : Fior di Latte , weet niet of het in Nederland makkelijk te vinden is maar dat is de echte kaas/mozzarella die op de pizza hoort. Tenminste als je het recept uit Napoli volgt. Ik proef het verschil het is geen buffala ( ook lekker). Eigenlijk geld hetzelfde voor alle mozzarella die je gebruikt kwaliteit maakt verschil. Die bolletjes van de AH vind ik net rubber, maar daar is de prijs ook na. Ook in Italie is de goedkope mozzarella (onder de euro) net rubber. Galbani is gewoon een goed merk dat vrij makkelijk te krijgen is in Nederland.
Heb even moeten googlen, want dacht dat Fior di Latte de italiaanse benaming voor Buffalo mozzarella is. Ik vind de koemelk varianten vrij smakeloos, maar dit zal zeker samenhangen met de 'versheid' van het product. Ik hou het in gedachten en kijk rond, thnx.

Vond de buffala variant (AH biologisch) wel lekker en romig. Geen zij aan zij vergelijking gedaan, maar had het idee dat deze beter smaakte dan Galbani.
pi_154863070
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 09:55 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Heb even moeten googlen, want dacht dat Fior di Latte de italiaanse benaming voor Buffalo mozzarella is. Ik vind de koemelk varianten vrij smakeloos, maar dit zal zeker samenhangen met de 'versheid' van het product. Ik hou het in gedachten en kijk rond, thnx.

Vond de buffala variant (AH biologisch) wel lekker en romig. Geen zij aan zij vergelijking gedaan, maar had het idee dat deze beter smaakte dan Galbani.
Dat zou goed kunnen dat die lekkerder is, ik bedoelde de AH budget ;-). Ook voor de Buffala vind ik de smaak soms erg verschillen. De prijs loopt trouwens ook erg uiteen voor buffala.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:00:14 #53
202348 Susi
Temple of Love
pi_154905909
Vanavond pizza gemaakt. Ik wilde eigenlijk een deeg van eieren en amandelmeel maken, maar amandelmeel kost een rib uit mijn lijf. Bijna net zo duur als saffraan, zo bleek. Het werd dus een pak huismerk van de Jumbo.
Ik heb geen deeghakenmachine en daardoor moest ik het met mijn handen kneden. Ook heb ik geen deegroller en heb ik het uitgerold met een volle fles limonade met een bakvel op het deeg. Waar ik al bang voor was, gebeurde vervolgens: het deeg was niet gaar. De shitload aan groenten erop was wel gaar. We hebben dus de groenten en kaas er vanaf gehaald en dat opgegeten op een boterham.

Nog veel oefenen :')
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:02:27 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154906043
Deeg van eieren en amandelmeel voor pizza???? Why?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:07:07 #55
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_154906253
quote:
9s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:00 schreef Susi het volgende:
Vanavond pizza gemaakt. Ik wilde eigenlijk een deeg van eieren en amandelmeel maken
:') :') beter gebruik je bloem water en gist
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:07:55 #56
202348 Susi
Temple of Love
pi_154906287
Ik dacht creatief te zijn. Er zat nog wat meer bij hoor (!), maar ik heb het recept niet gebruikt en dus niet paraat. Mijn punt was die dure amandelmeel :')
pi_154906435
Experimenteren is nooit verkeerd :)
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:16:48 #58
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154906639
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:07 schreef Susi het volgende:
Ik dacht creatief te zijn. Er zat nog wat meer bij hoor (!), maar ik heb het recept niet gebruikt en dus niet paraat. Mijn punt was die dure amandelmeel :')
Wat zat er bij dan? Gewoon benieuwd naar zo'n recept eigenlijk, want ik kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat je daar fatsoenlijk pizzadeeg van kan maken.

Amandelmeel is heerlijk, maar duur inderdaad.

* Molo gaat binnenkort maar weer eens sinaasappel/amandeltaart bakken :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:18:19 #59
202348 Susi
Temple of Love
pi_154906709
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Wat zat er bij dan? Gewoon benieuwd naar zo'n recept eigenlijk, want ik kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat je daar fatsoenlijk pizzadeeg van kan maken.

Amandelmeel is heerlijk, maar duur inderdaad.

* Molo gaat binnenkort maar weer eens sinaasappel/amandeltaart bakken :9
Deze: http://www.lovebeinginshape.nl/crusty-almond-meal-pizza/

Zat verder inderdaad geen bloem oid bij, wel olijfolie.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:21:59 #60
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154906848
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:18 schreef Susi het volgende:

[..]

Deze: http://www.lovebeinginshape.nl/crusty-almond-meal-pizza/

Zat verder inderdaad geen bloem oid bij, wel olijfolie.
Nooit recepten maken van websites met zulke namen hoor :+ ;)

Maar serieus, ik snap niet dat zij zo'n deeg krijgt van amandelmeel, eieren en olijfolie. Lijkt me vrij onmogelijk en daarnaast geen lekkere structuur geven voor pizza.
Voor koekjes, taart, whatever, prima, maar voor broodachtige consistenties, zoals pizza, lijkt me dit niet heel geschikt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:26:54 #61
202348 Susi
Temple of Love
pi_154907074
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Nooit recepten maken van websites met zulke namen hoor :+ ;)

Maar serieus, ik snap niet dat zij zo'n deeg krijgt van amandelmeel, eieren en olijfolie. Lijkt me vrij onmogelijk en daarnaast geen lekkere structuur geven voor pizza.
Voor koekjes, taart, whatever, prima, maar voor broodachtige consistenties, zoals pizza, lijkt me dit niet heel geschikt
Vrij cheesy naam inderdaad *)
Ik ben pas sinds een paar maanden aan het experimenteren met koken, ben helaas niet zo opgevoed dat ik over zulke dingen nadenk. Wel weer wat geleerd :)
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:27:57 #62
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154907120
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:26 schreef Susi het volgende:

[..]

Vrij cheesy naam inderdaad *)
Ik ben pas sinds een paar maanden aan het experimenteren met koken, ben helaas niet zo opgevoed dat ik over zulke dingen nadenk. Wel weer wat geleerd :)
Lekker veel rond kijken in CUL, veel vragen en veel uitproberen inderdaad, leer je veel van O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:28:49 #63
202348 Susi
Temple of Love
pi_154907155
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:27 schreef Molo het volgende:

[..]

Lekker veel rond kijken in CUL, veel vragen en veel uitproberen inderdaad, leer je veel van O+
Exact, dat helpt enorm :)
En tegenwoordig is koken heel hip overal, dus er zijn tig sites met een hoop recepten.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:31:07 #64
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154907245
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 21:28 schreef Susi het volgende:

[..]

Exact, dat helpt enorm :)
En tegenwoordig is koken heel hip overal, dus er zijn tig sites met een hoop recepten.
Zeker :Y

En http://www.bbcgoodfood.com vind ik ook altijd een leuke site waar veel goede tips en leuke recepten op staan, die vaak ook meerdere keren getest zijn voor ze online gezet worden :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 21:40:06 #65
202348 Susi
Temple of Love
pi_154907626
Oh, toffe tip! Dankjewel.
pi_155306410
Ik laat mijn deeg altijd koud rijzen in individuele plastic bakjes. Dit keer noodgedwongen wat langer dan normaal. Na een 6 dagen koude rijs was het deeg licht overrezen, maar had het wel de aroma's van een... ja zeg maar een goede fles wijn. Smaak van het deeg was dan ook echt goed.
pi_155328088
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:18 schreef Martijn1P het volgende:
Ik laat mijn deeg altijd koud rijzen in individuele plastic bakjes. Dit keer noodgedwongen wat langer dan normaal. Na een 6 dagen koude rijs was het deeg licht overrezen, maar had het wel de aroma's van een... ja zeg maar een goede fles wijn. Smaak van het deeg was dan ook echt goed.
In welke verhouding doe je er dan gist in als je het zo lang laat rijzen? Klinkt wel tof namelijk.
Don't raise your voice, improve your argument.
pi_155334533
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 17:03 schreef dktab het volgende:

[..]

In welke verhouding doe je er dan gist in als je het zo lang laat rijzen? Klinkt wel tof namelijk.
0.25% instant dry yeast als hoeveelheid bloem 100% is.

Gewoon eens testen. Temperatuur van de koelkast speelt ook mee. Bij mij werkt dit voor een koude rijs van 3-5 dagen.
pi_155335984
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 20:31 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

0.25% instant dry yeast als hoeveelheid bloem 100% is.

Gewoon eens testen. Temperatuur van de koelkast speelt ook mee. Bij mij werkt dit voor een koude rijs van 3-5 dagen.
zal het eens proberen, haal je het deeg dan ook nog uit de koelkast voor het "shapen"?
Don't raise your voice, improve your argument.
pi_155345768
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 21:07 schreef dktab het volgende:

[..]

zal het eens proberen, haal je het deeg dan ook nog uit de koelkast voor het "shapen"?
Ja, zo'n 60 a 90 minuten voor het vormen en bakken. Werkwijze m.b.t. een koude rijs zie; http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
pi_155435498
Ik ben atm bezig met m'n eerste poging tot pizza-made-from-scratch :D. Het mengen was een flinke rotzooi, maar nu ligt er toch een mooie bal in een kom te rijzen. Achteraf had ik de gist wel wat langer mogen laten staan voor gebruik.

Helaas heb ik geen pizzasteen of pizzaoven, dus ben benieuwd hoe het zal uitpakken in de oven.

[ Bericht 12% gewijzigd door GotC op 22-08-2015 14:15:59 ]
pi_155438597


Lekker!
pi_155449823
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 16:24 schreef GotC het volgende:
[ afbeelding ]

Lekker!
Eerste keer is altijd beetje improviseren, wel spannend. Ziet er goed uit. Deeg ziet er nog wel wat biscuit-achtig uit, misschien inderdaad wat langer laten rijzen. Maar met goede ingrediënten smaakt het bijna altijd goed.
Ik van de week nog een pizza met garnalen, geroosterde paprika, cherry tomaat en salsa verde eroverheen, geniaal.
Don't raise your voice, improve your argument.
  zaterdag 22 augustus 2015 @ 22:36:28 #74
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155450211
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 16:24 schreef GotC het volgende:
[ afbeelding ]

Lekker!
Niet slecht voor de eerste keer. Wellicht kun je de volgende keer het deeg wat langer laten rijzen, dan krijg je van die mooie luchtbellen.
Welk recept heb je gebruikt?
pi_155450595
Bedankt voor de feedback allebei! Neem ik zeker mee. Ik was er ook nog niet helemaal tevreden mee, maar het was ok voor een eerste keer :) Ik heb het recept van Jamie Oliver gevolgd.

http://www.jamieoliver.co(...)#3VQ2BiIsYY7lBge4.97
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')