Heb even moeten googlen, want dacht dat Fior di Latte de italiaanse benaming voor Buffalo mozzarella is. Ik vind de koemelk varianten vrij smakeloos, maar dit zal zeker samenhangen met de 'versheid' van het product. Ik hou het in gedachten en kijk rond, thnx.quote:Probeer eens : Fior di Latte , weet niet of het in Nederland makkelijk te vinden is maar dat is de echte kaas/mozzarella die op de pizza hoort. Tenminste als je het recept uit Napoli volgt. Ik proef het verschil het is geen buffala ( ook lekker). Eigenlijk geld hetzelfde voor alle mozzarella die je gebruikt kwaliteit maakt verschil. Die bolletjes van de AH vind ik net rubber, maar daar is de prijs ook na. Ook in Italie is de goedkope mozzarella (onder de euro) net rubber. Galbani is gewoon een goed merk dat vrij makkelijk te krijgen is in Nederland.
Dat zou goed kunnen dat die lekkerder is, ik bedoelde de AH budget ;-). Ook voor de Buffala vind ik de smaak soms erg verschillen. De prijs loopt trouwens ook erg uiteen voor buffala.quote:Op maandag 3 augustus 2015 09:55 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Heb even moeten googlen, want dacht dat Fior di Latte de italiaanse benaming voor Buffalo mozzarella is. Ik vind de koemelk varianten vrij smakeloos, maar dit zal zeker samenhangen met de 'versheid' van het product. Ik hou het in gedachten en kijk rond, thnx.
Vond de buffala variant (AH biologisch) wel lekker en romig. Geen zij aan zij vergelijking gedaan, maar had het idee dat deze beter smaakte dan Galbani.
beter gebruik je bloem water en gistquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:00 schreef Susi het volgende:
Vanavond pizza gemaakt. Ik wilde eigenlijk een deeg van eieren en amandelmeel maken
Wat zat er bij dan? Gewoon benieuwd naar zo'n recept eigenlijk, want ik kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat je daar fatsoenlijk pizzadeeg van kan maken.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:07 schreef Susi het volgende:
Ik dacht creatief te zijn. Er zat nog wat meer bij hoor (!), maar ik heb het recept niet gebruikt en dus niet paraat. Mijn punt was die dure amandelmeel
Deze: http://www.lovebeinginshape.nl/crusty-almond-meal-pizza/quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Wat zat er bij dan? Gewoon benieuwd naar zo'n recept eigenlijk, want ik kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat je daar fatsoenlijk pizzadeeg van kan maken.
Amandelmeel is heerlijk, maar duur inderdaad.
* Molo gaat binnenkort maar weer eens sinaasappel/amandeltaart bakken
Nooit recepten maken van websites met zulke namen hoorquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:18 schreef Susi het volgende:
[..]
Deze: http://www.lovebeinginshape.nl/crusty-almond-meal-pizza/
Zat verder inderdaad geen bloem oid bij, wel olijfolie.
Vrij cheesy naam inderdaadquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Nooit recepten maken van websites met zulke namen hoor
Maar serieus, ik snap niet dat zij zo'n deeg krijgt van amandelmeel, eieren en olijfolie. Lijkt me vrij onmogelijk en daarnaast geen lekkere structuur geven voor pizza.
Voor koekjes, taart, whatever, prima, maar voor broodachtige consistenties, zoals pizza, lijkt me dit niet heel geschikt
Lekker veel rond kijken in CUL, veel vragen en veel uitproberen inderdaad, leer je veel vanquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:26 schreef Susi het volgende:
[..]
Vrij cheesy naam inderdaad
Ik ben pas sinds een paar maanden aan het experimenteren met koken, ben helaas niet zo opgevoed dat ik over zulke dingen nadenk. Wel weer wat geleerd
Exact, dat helpt enormquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Lekker veel rond kijken in CUL, veel vragen en veel uitproberen inderdaad, leer je veel van
Zekerquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 21:28 schreef Susi het volgende:
[..]
Exact, dat helpt enorm
En tegenwoordig is koken heel hip overal, dus er zijn tig sites met een hoop recepten.
In welke verhouding doe je er dan gist in als je het zo lang laat rijzen? Klinkt wel tof namelijk.quote:Op maandag 17 augustus 2015 21:18 schreef Martijn1P het volgende:
Ik laat mijn deeg altijd koud rijzen in individuele plastic bakjes. Dit keer noodgedwongen wat langer dan normaal. Na een 6 dagen koude rijs was het deeg licht overrezen, maar had het wel de aroma's van een... ja zeg maar een goede fles wijn. Smaak van het deeg was dan ook echt goed.
0.25% instant dry yeast als hoeveelheid bloem 100% is.quote:Op dinsdag 18 augustus 2015 17:03 schreef dktab het volgende:
[..]
In welke verhouding doe je er dan gist in als je het zo lang laat rijzen? Klinkt wel tof namelijk.
zal het eens proberen, haal je het deeg dan ook nog uit de koelkast voor het "shapen"?quote:Op dinsdag 18 augustus 2015 20:31 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
0.25% instant dry yeast als hoeveelheid bloem 100% is.
Gewoon eens testen. Temperatuur van de koelkast speelt ook mee. Bij mij werkt dit voor een koude rijs van 3-5 dagen.
Ja, zo'n 60 a 90 minuten voor het vormen en bakken. Werkwijze m.b.t. een koude rijs zie; http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htmquote:Op dinsdag 18 augustus 2015 21:07 schreef dktab het volgende:
[..]
zal het eens proberen, haal je het deeg dan ook nog uit de koelkast voor het "shapen"?
Eerste keer is altijd beetje improviseren, wel spannend. Ziet er goed uit. Deeg ziet er nog wel wat biscuit-achtig uit, misschien inderdaad wat langer laten rijzen. Maar met goede ingrediënten smaakt het bijna altijd goed.quote:
Niet slecht voor de eerste keer. Wellicht kun je de volgende keer het deeg wat langer laten rijzen, dan krijg je van die mooie luchtbellen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |