 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			Ben je niet bang dat die nieuwe juist sneller scheurt door de verschillende diktes die er in zitten?quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:55 schreef Zith het volgende:
Een dikkere pot gekocht (links is de oude, rechts is de nieuwe)
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Klopt!quote:Op woensdag 22 juli 2015 12:07 schreef ASSpirine het volgende:
Maar daar gaat het concept van een makkelijke tandoor maken wel
 
			 
			
			
			Ja, maar ik maak graag naans aan de wand, dan moet het wel glad zijn.quote:Op woensdag 22 juli 2015 12:19 schreef Bramito het volgende:
Hoe belangrijk is hat dat de tandoor cylindervormig is? Je zou hem helemaal to boven kunnen opbouwen met van die stenen.
 
			 
			
			
			Denk toch wel te grof ja..quote:Op woensdag 22 juli 2015 12:38 schreef Bramito het volgende:
Zijn ze heel grof dan? Zou het niet gaan?
 Het hout voor het roken had ik op het keramische schoteltje gedaan waar ik normaal ' pizzas' mee bak (zie voorgaande fotos). Krabbetje had ik in wat kruiden en ketchup gemarineerd. Ook wat paprikas meegebakken (doe ik altijd want is altijd goddeljik). Deze keer het rond de 200 graden gehouden (wat heter aan het begin, maar had nadat het vlees en hout erin ging de luchttoevoer voor 90% afgesloten, dan warmt hij ook niet meer veel op)..
  Het hout voor het roken had ik op het keramische schoteltje gedaan waar ik normaal ' pizzas' mee bak (zie voorgaande fotos). Krabbetje had ik in wat kruiden en ketchup gemarineerd. Ook wat paprikas meegebakken (doe ik altijd want is altijd goddeljik). Deze keer het rond de 200 graden gehouden (wat heter aan het begin, maar had nadat het vlees en hout erin ging de luchttoevoer voor 90% afgesloten, dan warmt hij ook niet meer veel op).. 
			 
			
			
			SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Je kon het uit elkaar plukken!
Als ik daarvoor ook nog een stapel naans had gebakken dan hadden we het gewoon naast de tandoor uit elkaar geplukt met de naans. Maar helaas waren er geen naans
Heerlijk vlees wel (sowieso erg makkelijk vlees, normaal doe ik hem 4-5uur in de oven, met wat zout en peper, op 140-150 en dan is het vlees en de jus ook geweldig)
[ Bericht 16% gewijzigd door Zith op 01-08-2015 23:51:53 ]I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Ik mag helaas niet zomaar vrouwen uitnodigen.quote:
 
											 
			 
			
			
			Ik kan me heel mannelijk gedragen hoorquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 23:54 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik mag helaas niet zomaar vrouwen uitnodigen.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Oh mèn!quote:Op maandag 8 juni 2015 19:37 schreef Zith het volgende:
[..]
http://www.gourmetindia.c(...)omment&comment=22824
Zoiets?
---
Vandaag worstjes en aardappelen gemaakt. Had ook 3 spiezen met paprika/tomaat/cougette maar die gleden allemaal van de stok af... Als er ineens 800gr vocht op de kolen komt en er dus geen hittebron is koelt het allemaal toch wat snel af. Opnieuw aangestoken dus en de groentes laten wegbranden. Nu een ijzeren roostertje onderin gezet zodat dingen die vallen niet direct tegen te kolen komen, maar toch zoek ik iets om het afglijden tegen te houden.. Een stuk aardappel helpt (die bakt aan tegen de spies) maar ik ga toch zoeken naar een of andere ijzeren knijper oid.
Al probeersel gaatjes in een aubergine gemaakt, daar spekjes in gepropt en deze een aardig tijdje in de tandoor gehangen, ik ga het pas morgen eten maar ziet er al heerlijk uit.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
 
  
  
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik heb onder aan de zijkant een luchttoevoer zitten, een tunneltje die van buiten naar de vuurkamer gaat.quote:
 
			 
			
			
			Hetzelfde als je eerst had dus?quote:Op maandag 9 mei 2016 16:41 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik heb onder aan de zijkant een luchttoevoer zitten, een tunneltje die van buiten naar de vuurkamer gaat.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja ik gebruik dezelfde luchttoevoer zoals hierquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
 
			 
			
			
			Misschien als hij weer goed werktquote:Op maandag 9 mei 2016 17:29 schreef RobinOok het volgende:
Zith, wil je niet een gastblog schrijven voor mijn site?
Een make your own tandoor post? :p
 
											 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
  Als de laatste laag isolatie er op zit zie je er niets van.
 Als de laatste laag isolatie er op zit zie je er niets van.   
  
			 
			
			
			Zeker, het is van een olievat met 2 bloempotjes en een 7 kilo aan isolatievulling naar een olievat met betonnen bodem, een tiental chamotte stenen en mortel gegaan.quote:Op maandag 16 mei 2016 16:40 schreef mytec het volgende:
Ziet er goed uit, maar volgens mij weegt je tandoor wel steeds meer? In ieder geval heerlijk vlees!
 De eerste versie kon je in 2 minuten opbouwen en in 2 minuten afbouwen (potten eruit trekken, isolatiekorrels eruit gieten, klaar).
 De eerste versie kon je in 2 minuten opbouwen en in 2 minuten afbouwen (potten eruit trekken, isolatiekorrels eruit gieten, klaar). 
											 
			 
			
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
   
  (niet op de rotzooi letten)
 (niet op de rotzooi letten)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ehh ja da's toch wel wat te heetDus deksel eraf en wat wachten....
We maken biefstuk en kippenvleugels...
...De kip ging iets te snel
Na het eten was de tandoor nog 460 graden in het midden.. eigenlijk zou ik een paar uur lang kunnen bakken om er aan het eind nog een hele kip in te zetten ofzo.. Volgende keer ga ik denk ik voor 2 dagen eten maken en/of brood maken... Best zonde als je oven nog enkele uren lang 'aan' staat.
Ook wil ik het wat origineler maken... Vaak bedenk ik terwijl ik van werk terug kom dat ik best de tandoor zou willen aanzetten en heeft de supermarkt alleen maar van die gekruide kippenvleugels (). Dus ik ga wat recepten tevoorschijn halen
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
 
			 
			
			
			 
											|  | 

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |