abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 17 juni 2015 @ 20:04:40 #276
100412 mefke79
komt goed!
pi_153620090
Hier kijken ze of een kind er aan toe is om de eerste vakantie nadat ze zes geworden zijn over te gaan. En dat kan dus in de zomervakantie zijn, maar ook met Kerst of na de herfstvakantie. Wij hebben laat vakantie dit jaar dus eigenlijk zou oudste starten bij de kleuters en dan na de herfstvakantie over gaan (hij is van eind september) maar dat vond school zonde. Dus gaat hij na de zomervakantie gewoon.

Een vriendje van oudste werd in december al zes maar gaat ook nu pas mee naar groep 3. Zijn moeder heeft nederlands niet als moedertaal en dat hoor je ook bij hem, dus om die reden bleef hij wat langer. School kijkt dus echt naar het kind en elk kind heeft ook zijn eigen aangepaste programma. Dat botst met de inspectienormen, maar ze maken nu samen met de inspectie en een aantal andere scholen het nieuwe inspectiekader.

Passend onderwijs is bij ons op school dus ook geen probleem want als elk kind zijn eigen plan heeft, dan is er dus voor elk kind maatwerk. Het kan wel, maar je moet het onderwijs er anders voor organiseren en dat lijkt me in een bestaand systeem niet prettig. Deze school is vrij nieuw en er is vanaf het begin anders georganiseerd, met zowel leerkrachten als pedagogisch medewerkers. Het was dus geen grote verandering.

Jongste is nu net vier maar zit al een jaar in de kleuterklas, hij draaide op opvangbasis al twee/drie dagen in de week mee. Hij is het hele systeem gewend, weet dat hij werkjes mag/moet doen en er is ruimte genoeg om te spelen. Je merkt ook aan hem dat hij geen moeite heeft met de overgang naar school, hij is hoogstens wat moe, maar dat kan ook aan zijn verkoudheid liggen.

Overigens, mijn oudste kan echt niet lezen. Ze leren letters herkennen, hij kent de cijfers en schrijft zijn naam, maar dat is het dan ook. De rest zal hij dus in groep 3 moeten leren, maar dat lijkt me niet meer dan logisch.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_153620208
Naeen herfstvakantie starten in groep 3 lijkt me dan ook weer niet handig. Die eerste weken met echt leren schrijven zijn toch erg belangrijk? Maar het is wel fijn dat ze naar oplossingen zoeken en iemand niet een heel jaar hoeft te blijven zitten omdat ze nog net even 5 zijn.
  woensdag 17 juni 2015 @ 21:38:55 #278
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_153623308
Op zo'n school waar de jongens van Mefke zitten is het dus niet zo strak klassikaal met allemaal hetzelfde programma continue dat het uitmaakt wanneer ze instappen. Ieder op zijn eigen niveau.
O. gaat na de kerstvakantie ook naar zo'n school in onze nieuwe wijk. Ook een nieuwe school waardoor er vanaf dag 1 met een individueel plan voor elk kind gewerkt wordt.
Ik ben heel blij dat dit zo dicht bij ons huis zit want het heeft Montessoriaanse raakvlakken en Ollie zit nu op een Montessori school.
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 17 juni 2015 @ 22:21:12 #279
100412 mefke79
komt goed!
pi_153624926
Maria Montessori zei toen al "help mij het zelf te doen". Dat sluit prima aan bij de 21st Century skills, de vaardigheden die je als volwassene over 20 jaar nodig hebt. Ook gaat montessori uit van gevoelige periodes en onderzoekend leren. Dat gedeelte van de montessori pedagogiek heeft onze school dan ook als basis, zonder een klassieke montessori school te zijn.
En inderdaad als je in je eigen tempo leert is het niet meer klassikaal. Mijn jongens hebben meerdere leraren (die soms geen leerkracht zijn, maar pedagogisch medewerker) en een eigen mentor. Ze hebben een planning (nee niet in een mapje als ze drie zijn maar oudste nu al wel) en er is een individueel leerplan. Er zijn a la montessori ook geen klassen maar leeftijdsgroepen.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_153732589
Ik las net in de nieuwsbrief van school dat de ouders "uitgenodigd" worden om de school te komen schoon maken voor de vakantie en ook speelgoed mee naar huis krijgen om het een schoonmaakbeurt te geven. Eerder waren al oproepen voor de schooltuin en het schoolplein. Verder wordt er verwacht dat wij de eigen schoonmaakspullen en tuingeredschap meebrengen.
Nu ben ik een schoolnewbie en vroeg mij af of dat op alle scholen de gewoonte is?
Van de peuterspeelzaal ken ik alleen het speelgoedschoonmaken.

Trouwens, op de juffendag werden de kinderen getrakteerd op Wicky en chips....
Nu mag dat van mij best een keer, maar ze hebben hier woensdag fruitdag en ook op de andere dagen wordt verwacht dat ze gezonde dingen meenemen, dus vind ik het eigenlijk een beetje raar...
pi_153732659
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:15 schreef Zana het volgende:
Ik las net in de nieuwsbrief van school dat de ouders "uitgenodigd" worden om de school te komen schoon maken voor de vakantie en ook speelgoed mee naar huis krijgen om het een schoonmaakbeurt te geven. Eerder waren al oproepen voor de schooltuin en het schoolplein. Verder wordt er verwacht dat wij de eigen schoonmaakspullen en tuingeredschap meebrengen.
Nu ben ik een schoolnewbie en vroeg mij af of dat op alle scholen de gewoonte is?
Van de peuterspeelzaal ken ik alleen het speelgoedschoonmaken.
Ik weet dat die uitnodiging hier ook gaat komen (dat is ons gezegd toen we gingen kijken op school). En dat er speelgoed mee naar huis kan komen om schoon gemaakt te worden (wat ik gek vind dat het niet vaker gebeurd bij die kleintjes).
Hoe dat verder zit met schoonmaakspullen weet ik nog niet :)
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  zondag 21 juni 2015 @ 23:24:28 #282
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_153732853
Schoonmaken aan het eind van het jaar was bij ons ook altijd vaste prik in de lagere groepen. Vanaf groep 5 moesten de kinderen zelf de eindschoonmaak doen.

Mijn oudste was vanavond naar het concert van Taylor Swift met haar nichtje. Verjaardagscadeautje van mijn ouders. Dan worden ze ineens wel heel groot hoor. En dan komt het loslaten ook wel heel erg om de hoek kijken. Gelukkig kreeg ik net bericht van manlief dat ze weer veilig in de auto zitten.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_153733180
Hier ook een oproepje voor het schoonmaken. Nou zijn wij qua rooster zodanig verhinderd dat we niet op school kunnen helpen dus ik heb aangeboden om spullen thuis te wassen enzo.
Draag ik toch mijn steentje bij. Juf komt er nog op terug deze week.

Ik merk nu ineens wel dat het hectisch en rommelig is die laatste dagen. Afgelopen vrijdag kreeg eva te horen in welke groep 1-2 ze start na de vakantie en welke kindjes van haar huidige instroomklasje met haar meegaan.
Volgende week zomerfeest van de psz van de jongste. Dan blijkt de school van eva dit jaar 25 jaar te bestaan en daarom sluiten ze het jaar af met een circus :o
Ze huren een heus circus en verdeeld over 3 shows mogen alle kinderen + 1 volwassene hier naar toe. We horen nog Hoe laat eva mag.
En dan begint dr vakantie ook ineens een dag eerder kregen we vrijdag te horen! Prima hoor, we veren wel mee ;)

Eva had ook nog een fijne actie gisteren. Ik had van de psz van Rosalie een vaderdagcadeautje gekregen, maar van eva niks gezien. Vriend heeft de nacht dus we leven een paar dagen langs elkaar. Ik snapte er niks van dus vroeg er naar bij Eva.
Maar nee, ze had niks voor papa gemaakt. Wel voor mij. Dus ik nogmaals uitgelegd wat ik bedoelde en of ze echt niks gemaakt had voor vaderdag. Maar nee.
Gisteravond gelukkig vriend nog even gesproken en madame had uiteraard wel wat gemaakt em het lag in de kast. Prima.
Vanmorgen voor het slapen (nachtdienst hè) cadeautjes gegeven op bed.
Kijkt eva me aan met een grote grijns: 'tuurlijk heb ik wel wat gemaakt mama. Van gisteren was een grapje!'
:o _O- }:|
pi_153733340
Hier is idd ook een schoonmaakmiddag bij de kleuters. Eigen emmer en vaatdoek mee. Ik vind t prima
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_153733743
Hier ook schoonmaken en evt speelgoed mee. Meer dan prima lijkt mij.

Zelfstandig naar een concert :o dat is echt groot ja!

Bij ons op school word er ook erg naar het kind gekeken. Geen idee waar de grens ligt (zomerkind) maar ze denken wel mee en maken een plan als dat nodig is.

Zo zijn we voor Yaro ook al een paar keer gaan zitten hoe we hem kunnen blijven uitdagen.
pi_153737784
Hier 2 maal per jaar een schoonmaak avond. In oktober en in mei. Er wordt verwacht dat je er op minstens 1 aanwezig bent. Graag zelf emmer en doekjes mee nemen. Verder is er voor elk feest een versier avond (carnaval, kerst etc) hier van is tot nu toe de opkomst dramatisch laag. Daar zijn we nu ook voor aan het kijken of we dat minder vrijblijvend kunnen maken (ik zit in de ouder commissie)

Sofie heeft vrijdag dr rapport mee gehad, mooi om te zien dat de juffen helemaal door hebben hoe Sofie in elkaar zit. Donderdag gesprekje met juf.
1 van sofie dr juffen stopt aan net eind van dit schooljaar en ik vroeg aan Sofie of ze nog wat wilde kopen voor juf L. Ze moest even denken maar wilde wel een paar roze sokken kopen. Dat gaan we dus van de week maar doen.
*poef* nu is het weg
  maandag 22 juni 2015 @ 07:04:58 #287
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_153737843
Roze sokken :D
Dat zal de juf vast niet verwachten. Leuk cadeau.

En ik vind het altijd leuk als die kleintjes je al op het verkeerde been weten te zetten, zoals Eva.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  maandag 22 juni 2015 @ 07:28:17 #288
386633 Adnap
I love Life !
pi_153737901
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 06:44 schreef kaatjejannie het volgende:
Hier 2 maal per jaar een schoonmaak avond. In oktober en in mei. Er wordt verwacht dat je er op minstens 1 aanwezig bent. Graag zelf emmer en doekjes mee nemen. Verder is er voor elk feest een versier avond (carnaval, kerst etc) hier van is tot nu toe de opkomst dramatisch laag. Daar zijn we nu ook voor aan het kijken of we dat minder vrijblijvend kunnen maken (ik zit in de ouder commissie)

sorry maar ik vind het ronduit belachelijk. Ik ben alleenstaand ouder en ben al blij dat ik mijn eigen fulltime onderwijsbaan kan draaien. Verplicht soppen of versieren ? :') Denk niet dat ouders daar in gaan trappen. Gelukkig zijn mijn kinderen al van de BS af, maar ook die jaren heb ik het niet gedaan.

Hoe denk je dat docenten in het VO dat doen ? Schoonmaken van het lokaal (in mijn geval een keuken en een zorgplein) doen we zelf. Met een paar collega's een dag of 3 flink doorpakken en het is schoon. Leuk ? Nee, maar ik kan toch niet van ouders verwachten dat ze komen soppen ??
En de schoonmaakdienst ? Die doen alleen de vloer, als we mazzel hebben nemen ze de bureau's af maar de rest ? Dat is echt ons eigen pakkie an. Hoort bij je onderwijsbaan. Iemand zin om te soppen ?
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_153737914
Ik heb er bij ons op school nog niets over gehoord. Maar ik weet ook niet eens wie de klasse ouders zijn van de klas van A. Communicatie is niet hun ding zeg maar.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 22 juni 2015 @ 07:43:53 #290
147316 crew  DJMO
#trut
pi_153737962
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 06:44 schreef kaatjejannie het volgende:
Hier 2 maal per jaar een schoonmaak avond. In oktober en in mei. Er wordt verwacht dat je er op minstens 1 aanwezig bent. Graag zelf emmer en doekjes mee nemen. Verder is er voor elk feest een versier avond (carnaval, kerst etc) hier van is tot nu toe de opkomst dramatisch laag. Daar zijn we nu ook voor aan het kijken of we dat minder vrijblijvend kunnen maken (ik zit in de ouder commissie)
Sorry hoor; maar ik ga echt niet verplicht schoonmaken op school. Wat Adnap ook al zegt (en dan ben ik notabene werkloos) ik ben ook alleenstaand ouder met genoeg te doen. Oppas kan ik niet zo makkelijk vinden (want grotendeels alleen mensen met ook kinderen in m'n netwerk) en daarnaast heb ik al moeite om m'n eigen huis opgeruimd te houden (waarvoor ik dus ook WMO-ondersteuning heb).
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_153738084
Dr is niemand die tegen sputterd over de schoonmaak avond. Mijn man is geweest en was na 1,5 uur weer thuis. Ik vind het fijn dat het lokaal schoon is dus help ik daarmee.
En de versier momenten zijn of na school of 1,5 uur in de avond. Met Pasen was er niemand dus school niet versierd. Genoeg ouders die t opviel en het jammer vonden. Moeten juffen t dan allemaal maar doen? Een beetje ouderparticipatie is toch niet zo gek? Er worden 2 momenten gevraagd. Wow
*poef* nu is het weg
pi_153738279
nou, ik vind het wel hier tegenvallen met de ouderparticipatie en redelijkheid hoor. ik doe de decogroep (school versieren met thema) en ben anderhalf jaar overblijfouder geweest.

daarnaast hebben ze hier de luizenmoeders, de voorleesmoeders, de help-de-kleuters-in-hun-jas-moeders, begeleiding met schoolreisjes, begeleiding met sportdag, kleuters rondrijden op hun schoolreisje en de begeleiding van groep 3 en 4 naar gym.( altijd fun; 25 beginnende fietsers dwars door het dorp heen. ik ben allang blij als ik niet op mn bek ga als ik alleen fiets :') hell no dat ik meega met 25 kleintjes. ) en die eindschoonmaak dus. dat schoonmaken weiger ik, we nemen wel wat spul mee naar huis om te wassen. die schoonmaakavond is ruk. een grote roddelbende en schoonmaakspul waar ik niet tegen kan. dikke doei dus :)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_153738669
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:24 schreef livelink het volgende:

Mijn oudste was vanavond naar het concert van Taylor Swift met haar nichtje. Verjaardagscadeautje van mijn ouders. Dan worden ze ineens wel heel groot hoor. En dan komt het loslaten ook wel heel erg om de hoek kijken. Gelukkig kreeg ik net bericht van manlief dat ze weer veilig in de auto zitten.
Dat kan ik me zo voorstellen. Loslaten 2.0.
Wel heel gaaf voor haar hoor. Hoe tof dat je dat cadeau krijgt van je opa en oma.
Met een meidenkwartet
  Moderator maandag 22 juni 2015 @ 09:16:42 #294
5428 crew  miss_sly
pi_153738737
Als het niet past binnen je drukke schema, doe je het toch niet? Ik vind alleen de "wat denken ze wel, dat ik op school ga poetsen, dat doen ze maar mooi zelf"-houding een beetje onnodig.

School en de leerkrachten doen veel, heel veel. Dat zal op een basisschool ook nog eens heel anders zijn dan op het vo. En mijn kind heeft het hele jaar in die klas gezeten en met dat speelgoed gespeeld en ik vind het helemaal geen ramp om het mee schoon te maken.
Ze kunnen natuurlijk ook de ouderbijdrage omhoog gooien en een schoonmaakbedrijf laten komen, maar dan wil 'men' er weer niet voor betalen.

Ik kan zelf ook niet mee schoonmaken, dat doen ze op dinsdag na school en ik werk tot 18 uur. Ik neem met plezier iets mee naar huis om schoon te maken.

En met schoolreisje staan er altijd heel veel mensen vooraan om mee te mogen als begeleiding terwijl ze verder nooit iets doen.

quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:24 schreef livelink het volgende:

Mijn oudste was vanavond naar het concert van Taylor Swift met haar nichtje. Verjaardagscadeautje van mijn ouders. Dan worden ze ineens wel heel groot hoor. En dan komt het loslaten ook wel heel erg om de hoek kijken. Gelukkig kreeg ik net bericht van manlief dat ze weer veilig in de auto zitten.
Wauw, wat groot! Dat is weer een heel andere dimensie van loslaten.
Hoe heeft ze het gehad?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_153739146
Ik heb liever dat Sofie dr juffen druk zijn met leuke dingen voorbereiden dan dat ze het speelgoed poetsen. Dat poetsen kunnen we mee helpen. Als ik lessen moet voorbereiden komt t niet goed.

Hoe gaaf Livelink. Zo groot! O+
*poef* nu is het weg
pi_153739395
Ik beb klassenmoeder en zit in de or. En het verplicht stellen gaat mij ook wat te ver. Maar ik vind de betrokkenheid van ouders wel dramatisch. Ik verwacht echt niet dat ouders overal bij kunnen helpen, maar er word door de meeste ouders niet eens op de mail gereageerd. Erg jammer is dat. Kleine moeite lijkt me.

Gelukkig maken veel ouders dan wek gebruik van de inloop op de woensdagochtend.
  maandag 22 juni 2015 @ 10:05:15 #297
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_153739526
Ik vind het niet gek dat er wat hulp gevraagd wordt van ouders. Bovendien is 't niet alleen een inspanning, maar het levert ook wat op is mijn ervaring. Het is gewoon echt fijn om buiten de formele kanalen wat informeler contact met school (en andere ouders) te hebben, en je daardoor ook wat meer betrokken te voelen bij school. Verplicht stellen gaat me te ver, juist het feit dat je zelf kunt bepalen wat en wanneer je iets doet is prettig. Je kunt altijd wel ergens een steentje bijdragen. Bij de scholen van m'n kinderen worden ouders op hun beurt ook weer uitvoerig bedankt met een gezellig feestje/barbecue o.i.d. Een keer voerden de leerkrachten zelf een (door de directrices geschreven) musical op, geweldig.

Livelink, wat stoer dat ze dat durfde, naar zo'n groot concert. Heeft ze 't leuk gehad?
in de haak.
pi_153739618
Maar tussen:" er wordt verwacht" en "verplicht " zit wat mij betreft wel een verschil. En idd veel ouders die wel t leuke willen doen, een hele dag mee op schoolreis, helpen bij feestjes etc. Maar die dan niet 1,5 uur willen komen versieren of poetsen.
Ik ben juist in de oudercommissie gegaan omdat ik niet vaak in de avond kan door mijn onregelmatige werk. Ik zit nu in de organisatie en kan dus toch mijn steentje bijdragen.

Volgende week heeft Sofie dr klas een pyjama party. Alle kinderen in pyjama naar school. Sofie heeft er zin in. Wilde vanmorgen ook al wel in pyjama.
*poef* nu is het weg
pi_153739880
Als juf hulp nodig heeft, en ik kan, dan help ik graag. Maar kan ik niet, dan is het jammer.
Vorig jaar heb ik de laatste schoolweek wat materiaal mee naar huis gehad. Even overdag gesopt en in de middag weer mee. Gewoon omdat ik de tijd wel had.
Geen idee hoe dat op deze school gaat, maar hoorde iets dat ze volgende week woensdag gaan opruimen. Dus ik denk dat juf het samen met de kinderen gaat doen. Er zijn wel 2 schoonmaakavonden in het jaar. ouders worden op eentje ingeroosterd. Ruilen mag, en als je echt niet kunt dan is er ook geen man overboord.
Ik heb nu Daan thuis, dus overdag helpen zit er ook niet in. Als hij na de kerstvakantie naar school gaat en ik nog steeds geen werk heb, dan kan ik ook overdag wel op school helpen. De schoolbieb lijkt me leuk, of leesmoeder. Dat je ook de klasgenootjes een beetje leert kennen van je kinderen..

Chris had weer een mooi rapport mee. Bij het 10 minuten gesprek woensdag eigenlijk alleen gesproken over zijn durf/initiatief in de klas. Hij zoekt teveel de veilige werkjes op, omdat hij bang is dat juf boos gaat worden. Juf heeft donderdag gelijk een toneelspel gedaan alsof ze chris was, om te laten zien hoe hij dingen kon regelen/ontdekken. Zo fijn dat ze dat snel oppikt. Jammer dat ze bijna met pensioen gaat..
  maandag 22 juni 2015 @ 10:29:37 #300
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_153739946
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')