De magneet moet er niks mee, hij zit tenslotte geeneens in de leiding, maar erbuiten. Het water blijft net zo hard, maar de kalk kan zich niet afzetten. Laat dat nu eens het probleem van ts zijn. Te lezen in de copypaste google van hoas.quote:Op zondag 31 mei 2015 14:08 schreef Opa.Bakkebaard het volgende:
Ik lees in dit topic dat die magneten lulkoek zijn. Dat klinkt ook plausibel want wat moet een magneet met kalk.![]()
Misschien is de link in de laatste reactie wel een een oplossing?
Het water is de bron. Een ketel produceert zelf geen kalk.quote:Op zondag 31 mei 2015 15:01 schreef k.3nny het volgende:
Heb je de bron wel eens laten reinigen? (Combi HR ketel? )
Wat een onzin verhaal, het proces wat jij beschrijft werkt alleen als het water stroomt, zodra het stil staat,werkt dit proces niet meer. Daarnaast is het nooit onomstotelijk bewezen dat het werkt. Als je echt van je kalk af wil, zal je dit actief aan moeten pakken. De enige juiste optie is een waterontharder.quote:Op zondag 31 mei 2015 16:11 schreef hoas het volgende:
Laat ik eerst het principe beschrijven. Overal waar water in ons land en andere landen uit de kraan stroomt bevat kalk. In het ene gebied meer en elders minder. Kalk is eigenlijk een verzamelnaam van een aantal mineralen die in het water voorkomen. Maar het overgrote deel is CACo3 en de tweede plaats is voor aluminium oxide, verder nog wat sporen van andere mineralen. Zolang het water op dezelfde temperatuur blijft is het geen probleem, maar zodra het wordt verwarmd wil het graag neerslaan op onze kostbare thermo kranen, CV ketels, boilers, koffie zetters, waterkokers en noem maar op. Hoe komt dit in de eerste plaats? De kalk deeltjes trekken elkaar en andere materialen aan. Dit gebeurt door de zogenaamde zwakke van Waals krachten. Door samen een kristal structuur te vormen, groeit het kalk aan. Hoe warmer des te beter dit gaat. Ook de ph waarde speelt een rol.
De antikalk magneten en aanverwante artikelen halen het kalk niet uit het water, en wordt ook niet zachter. Wat wel gebeurd is dat de kalk, en andere mineralen een lading mee krijgen. Alle deeltjes worden negatief geladen, en gaan daardoor elkaar afstoten. Doordat de leiding ook negatief is, stoot dit de kalkdeeltje ook af. Dit moet je een beetje voorstellen als dat je twee magneten met dezelfde polen tegen elkaar probeert te krijgen. Deze stoten elkaar af. Zo gaat dit ook met de kalk deeltjes, de zwakke van Waals krachten worden opgeheven door de positieve lading. Deze is gewoon sterker. Door dit effect blijven de deeltjes "zweven"in het water, en zullen zich niet afzetten. Na het passeren van een antikalk apparaat blijft de lading ongeveer 70 uur actief. Zodat binnen deze tijd het water de woning meestal alweer verlaten heeft door de verschillende afvoeren.
Het is zelfs zo dat het afgezette kalk dat al in de leidingen aanwezig is wordt afgebroken. Dit kan een paar maanden duren tot alles weer schoon is.
Copy van Google
Als het water niet stroomt, komt het idd niet langs de magneetquote:Op zondag 31 mei 2015 18:13 schreef cvboer2 het volgende:
[..]
Wat een onzin verhaal, het proces wat jij beschrijft werkt alleen als het water stroomt, zodra het stil staat,werkt dit proces niet meer. Daarnaast is het nooit onomstotelijk bewezen dat het werkt. Als je echt van je kalk af wil, zal je dit actief aan moeten pakken. De enige juiste optie is een waterontharder.
Klopt. Desalniettemin is het onzin. Als dat echt zo goed is als men ons wil laten geloven, hadden ze allang een magneet in vaatwassers, wachmachines en koffieapparaten gebouwd. Vreemd genoeg moet ik nog steeds onthardingszout in de vaatwasser mikken... De quote van Hoas is komt uit 2003, inmiddels weten we wel beter.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:47 schreef tiho1 het volgende:
[..]
Als het water niet stroomt, komt het idd niet langs de magneet
Oke,ik trek mijn copy hierbij in.quote:Op zondag 31 mei 2015 19:05 schreef cvboer2 het volgende:
[..]
Klopt. Desalniettemin is het onzin. Als dat echt zo goed is als men ons wil laten geloven, hadden ze allang een magneet in vaatwassers, wachmachines en koffieapparaten gebouwd. Vreemd genoeg moet ik nog steeds onthardingszout in de vaatwasser mikken... De quote van Hoas is komt uit 2003, inmiddels weten we wel beter.
Onzin, de ketel is niet de bron van het probleem, hooguit openbaart de ketel het probleem.quote:Op zondag 31 mei 2015 15:01 schreef k.3nny het volgende:
Heb je de bron wel eens laten reinigen? (Combi HR ketel? )
nouwja, ik zie wel eens zwaar verontreinigde warmte wisselaars in ketels.... veel mensen vinden onderhoud aan de ketel te duur of vergeten het compleet.quote:Op zondag 31 mei 2015 19:39 schreef klipper het volgende:
[..]
Onzin, de ketel is niet de bron van het probleem, hooguit openbaart de ketel het probleem.
Raar ja dat er in 3/4 jaar tijd slijtage plaats vindt.quote:Op zondag 14 juni 2015 19:38 schreef mw2015 het volgende:
Wel vreemd, want we hadden 3/4 jaar geleden nog onderhoud laten doen, maar volgens mij zijn ze 'vergeten' hier naar te kijken.
Waterzijdig onderhoud zit vrijwel nooit in het standaard onderhoudscontract.quote:Op zondag 14 juni 2015 19:38 schreef mw2015 het volgende:
Even een update:
Het probleem is opgelost. Met een zoutzuur oplossing zijn de leidingen naar de badkamer doorgespoeld. Hierdoor is het gruis uit de waterleiding gehaald.Het probleem lag echter ook ergens anders. De warmtewisselaar van mijn CV ketel was kapot en is dus ook vervangen. Wel vreemd, want we hadden 3/4 jaar geleden nog onderhoud laten doen, maar volgens mij zijn ze 'vergeten' hier naar te kijken.
Nu hebben we weer genoeg druk op de warm water leiding.
Hier kan dus een slotje op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |