Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 12:40 |
Een tijd geleden had ik een heel koppel in huis die honger had. Dus, op naar de afhaalchinees. Er bleef heel veel over, dat heb ik daarna in de vriezer gegooid. Nu zit ik daarin wel met twee bakken witte rijst in mijn maag. Ik heb als oplossing bedacht om er nasi van te maken (daarbij struin ik door de topics van Johannes). Vinden jullie dat een goed idee? Of denk je laat maar zitten. Nog een ander vraagje: ik heb nog een pizzabodem liggen (zo'n rechthoek, rol deeg van AH). Ook heb ik mozzerellabolletjes in de koelkast, ham, salami, ui, knoflook etc. Hoeveel Mozzerella gebruiken jullie voordat je pizza in de oven schuift? | |
Jordy-B | zaterdag 30 mei 2015 @ 12:52 |
Dan ben je nu een wijze les rijker. Afhaalchinees is meestal voor 1,5-2,5x meer personen dan je volgens de menukaart zou rekenen. Je kan nasi maken van de witte rijst, maar persoonlijk vind ik gekookte witte rijst niet echt de moeite van het invriezen, en dan heb ik het nog niet eens over de voedselveiligheid. Om er nasi van te maken, gewoon een uitje, een beetje vlees en wat je aan groente in de koelkast/vriezer hebt liggen (doperwtjes, worteltjes) opbakken. Rijst erbij en dat opbakken, scheutje ketjap manis (of donkere sojasaus) en ketjap asin (of lichte sojasaus) erbij en eten maar. | |
technofreak86 | zaterdag 30 mei 2015 @ 12:52 |
Had dan gelijk nasi gekozen bij de chinees. | |
probeer | zaterdag 30 mei 2015 @ 12:58 |
Ik zou het niet doen. Alle mozzarella. | |
johannes_vermeer | zaterdag 30 mei 2015 @ 13:15 |
Nasi a la Johannes is altijd een goed idee. | |
Mord_Sith | zaterdag 30 mei 2015 @ 13:45 |
Offtopic verwijderd. | |
Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:24 |
Ik ga het gewoon doen, en dan doe ik het zo: Met kipfilet, in stukjes snijden, met tauge, pepers (snijden), sperzieboontjes (zag ik bij Johannes, goed idee), uien snipperen, knoflook, knakworstjes in plakjes, scrambled eggs (in stukjes). En (ga niet vloeken) Conimex kruiden. Mengen met wat Surinaamse sambal. Wat ik me afvraag: is een bak ongeveer 350 gram? Met al dat gekook kom je met twee bakken witte rijst uit op vier bakken nasi, schat ik. Invriezen kan dan niet meer, ik kan gemakkelijk drie bakken kwijt bij vrijgezellen op het werk. Die zullen er blij mee zijn. | |
Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:25 |
Dat is geen nasi. Dat is rijst met wat kruiden en een paar hamblokjes. Zo maak ik geen nasi. | |
#ANONIEM | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:40 |
Rijst met Conimex kruiden wel? ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:43 |
Waar moet ik anders mijn kruiden vandaan halen dan? | |
Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:47 |
Zo meteen gaat de pizza de oven in. Alle mozzerella vind ik een beetje gortig. Ik doe het maar zo (ehm, even ter toelichting, ik hou niet van tomaten) Ok, daar gaat die. Deeg uitrollen. Lichtjes besmeren met Surinaamse sambal. ![]() Plakjes ham erop Mozzerella-bolletjes snijden en verdelen Salami-plakjes erover heen Gesnipperde knoflook eroverheen Bestrooien met Italiaanse kruiden In de oven 220 graden. Na tien minuten oven open en gesneden uien erover heen gooien daarna nog een tijdje in de oven. Ben ik nog wat vergeten? | |
Molo | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:56 |
Ja, de Surinaamse sambal vergeten weg te laten Dat is toch geen combi man ![]() | |
technofreak86 | zaterdag 30 mei 2015 @ 22:27 |
Dat is natuurlijk bedoeld als bijgerecht, maar je kunt er dan alsnog van alles bij of doorheen gooien om er een maaltijd van te maken. | |
Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 22:30 |
Ik ga zo eten, hij is bijna klaar. Ik kom zometeen met een review. ![]() | |
Molo | zaterdag 30 mei 2015 @ 22:34 |
![]() En foto? ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 30 mei 2015 @ 22:34 |
Ik ben zelf ook benieuwd. | |
vinnypassy | zaterdag 30 mei 2015 @ 23:19 |
Zelf samenstellen met bv. trassi, korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, kurkuma, peper, zout, sambal, etc. Wat je overhoudt van die losse kruiden kun je ook weer bij andere dingen gebruiken. | |
technofreak86 | zaterdag 30 mei 2015 @ 23:24 |
Combineer het anders met wat chinees uit je vriezer. | |
#ANONIEM | zaterdag 30 mei 2015 @ 23:28 |
Dit ja. Dan heb je tenminste kruiden met zout, ipv zout met kruiden... ![]() | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 10:53 |
Goed, hier de review van de pizza. Helaas heb ik alleen een mobiel om mee te fotograferen. Ik heb foto's gemaakt, maar de flitser ging niet. Maar goed. Hier mijn mening. Lekkere pittige pizza, maar inderdaad, wijze les, de sambal hoort er niet bij. Ik had er weinig opgedaan, maar de opmerking die hier werd gemaakt daarover, blijkt terecht. Ik had één rode peper er op gesnipperd ook en dat is voldoende. Verder moest hij nog even terug, want het middenstuk bleek niet gaar. Ik had hem in een metalen ovenbak gedaan, 220 graden, 20 minuten, maar dat bleek niet voldoende. Tijdens het koken, eh ovenen, hoe noem je het, zag ik dat na tien minuten de mozzerella-bolletjes niet waren gesmolten, dat verbaasde me. Ik ben toen even met een mes en vork er in gegaan en heb ze even in stukjes gesneden en verspreid. Daarna de uistukjes eroverheen. Toen de pizza eenmaal klaar was, was het middenstuk ook gaar, maar (door mij opgekrulde) randen waren hard geworden. Het mocht de pret niet drukken. Hij smaakte heerlijk, vooral door de combinatie van mozzerella en salami. Hij was iets te pittig, maar ik ben wel wat gewend. Het bleek ook een goede beslissing om de ui later toe te voegen, de ringen waren nog stevig, niet aangebrand en hadden nog een goede smaak. | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 11:10 |
Ik hou niet van witte rijst. Met een boel er doorheen is het nog te pruimen. | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 12:26 |
Gegaarde rijst en pasta bewaren en weer opwarmen is een slecht idee. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bacillus-cereus.aspx | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 12:36 |
Wat een vreselijk verhaal! Eigenlijk kan ik het beter wegpleuren. Bakken aan mijn collega's geven is nu niet meer aan de orde. | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 12:39 |
Ja, het is meestal de bewaarde rijst van de chinees waar mensen ziek van worden, niet het vlees of de saus. | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 12:40 |
Er staat zelfs nog een bak bami in de vriezer. Ik geloof dat het lot inmiddels beslist over de rijst en de bami. ![]() Dan maar geen nasi. | |
Adames | zondag 31 mei 2015 @ 12:42 |
Maar hoe maak je nasi zonder oude rijst | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 12:44 |
Verse rijst gebruiken | |
Adames | zondag 31 mei 2015 @ 12:45 |
smaakt toch niet. moet droog zijn | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 12:52 |
Nu snap ik ook waarom die Chinezen de rijst zo droog krijgen. Ik heb het me altijd afgevraagd. Van alles en nog wat geprobeerd. Waar ik zelf de beste ervaring mee heb is Uncle Ben's lange korrelrijst. | |
technofreak86 | zondag 31 mei 2015 @ 13:29 |
Rijst kun je prima 1 dag bewaren, ik heb in ieder geval nog nooit gehoord dat iemand daar problemen mee kreeg. Als je snel rijst wil drogen voor nasi helpt een paar uur onafgedekt in de koelkast ook. (koude lucht is droger) | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 14:37 |
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bacillus-cereus.aspx Wat het voedingscentrum zegt klopt niet trouwens, bacterie gaat niet dood boven 75 graden, maar wordt inactief Dit Gekookte rijst op een blik storten en af laten koelen, dan ff in de koelkast binnen 2 uur droge koude rijst. | |
technofreak86 | zondag 31 mei 2015 @ 15:16 |
In je link staat dat 2 dagen geen probleem is. Hoe lang het eventueel al bij de chinees gelegen heeft weet je natuurlijk niet, dus dat blijft inderdaad oppassen. | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 15:24 |
Daar staat ook, geforceerd afkoelen in een bak ijswater en binnen twee uur in de koelkast zetten die op vier graden staat. Dat doet volgens mij vrijwel niemand, en zo koud heeft ook vrijwel niemand de koelkast staan. Nog los ervan dat de meeste mensen hun koelkast niet wekelijks schoonmaken. Pasta en rijst kosten geen drol, waarom zou je voor die paar centen dat risico willen lopen. | |
technofreak86 | zondag 31 mei 2015 @ 15:25 |
Ben ik met je eens, ik zei dat 1 dag prima kon en daar blijf ik ook bij. Onnodig risico nemen wil ik niemand aanraden. | |
liedetector | zondag 31 mei 2015 @ 15:45 |
volgens mij als je rijst direct (zelf gekookt en niet vande chinees want wat is er mee gebeurd enhoe lang met eendeksel in een bak etc) terug gekoeld en dan koud zetten best goed te doen, maar die van de chinees (al jaren niet geweest en kook wel zelf...) zou ik weggooien ja | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 15:46 |
Waarom zou je? | |
liedetector | zondag 31 mei 2015 @ 15:48 |
omdat gebakken rijst eigenlijk tweede dag qua rijst veel beter schijnt te zijn, dus dan extra koken dat terug koelen voor volgende dag nasi best handig is en beter bakt | |
Ama | zondag 31 mei 2015 @ 16:43 |
Ben nog nooit ziek geworden van nasi (enz) van de Chinees en mijn ouders deden het vroeger vaak genoeg in de vriezer om later weer eens te eten. Ken niemand trouwens die er ooit ziek van is geworden. | |
Pietverdriet | zondag 31 mei 2015 @ 16:45 |
En mijn opa rookte iedere dag twee pakjes zware shag en werd op zijn 90ste geschept door een bus toen die aan het joggen was. | |
Molo | zondag 31 mei 2015 @ 16:45 |
![]() | |
Ama | zondag 31 mei 2015 @ 16:45 |
Ik geloof je wel hoor dat je er ziek van kan worden | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 18:06 |
Ik neem geen risico. De boel is de prullebak in gegaan. Helaas. | |
Molo | zondag 31 mei 2015 @ 18:06 |
Het gaat om een paar euro? Valt allemaal wel mee dan toch? | |
Sigaartje | zondag 31 mei 2015 @ 18:08 |
Dat bedoel ik. Voor een paar euro ga ik echt niet ziek willen worden. | |
Molo | zondag 31 mei 2015 @ 18:09 |
Goed zo ![]() |