Dat is geen nasi. Dat is rijst met wat kruiden en een paar hamblokjes. Zo maak ik geen nasi.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 12:52 schreef technofreak86 het volgende:
Had dan gelijk nasi gekozen bij de chinees.
Waar moet ik anders mijn kruiden vandaan halen dan?quote:
Dat is natuurlijk bedoeld als bijgerecht, maar je kunt er dan alsnog van alles bij of doorheen gooien om er een maaltijd van te maken.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 21:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is geen nasi. Dat is rijst met wat kruiden en een paar hamblokjes. Zo maak ik geen nasi.
Ik ga zo eten, hij is bijna klaar. Ik kom zometeen met een review.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 21:56 schreef Molo het volgende:
Ja, de Surinaamse sambal vergeten weg te laten
Dat is toch geen combi man
quote:Op zaterdag 30 mei 2015 22:30 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga zo eten, hij is bijna klaar. Ik kom zometeen met een review.
Zelf samenstellen met bv. trassi, korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, kurkuma, peper, zout, sambal, etc. Wat je overhoudt van die losse kruiden kun je ook weer bij andere dingen gebruiken.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 21:43 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Waar moet ik anders mijn kruiden vandaan halen dan?
Combineer het anders met wat chinees uit je vriezer.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 21:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is geen nasi. Dat is rijst met wat kruiden en een paar hamblokjes. Zo maak ik geen nasi.
Dit ja. Dan heb je tenminste kruiden met zout, ipv zout met kruiden...quote:Op zaterdag 30 mei 2015 23:19 schreef vinnypassy het volgende:
Zelf samenstellen met bv. trassi, korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, kurkuma, peper, zout, sambal, etc. Wat je overhoudt van die losse kruiden kun je ook weer bij andere dingen gebruiken.
Ik hou niet van witte rijst. Met een boel er doorheen is het nog te pruimen.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 23:24 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Combineer het anders met wat chinees uit je vriezer.
Wat een vreselijk verhaal!quote:Op zondag 31 mei 2015 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegaarde rijst en pasta bewaren en weer opwarmen is een slecht idee.
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bacillus-cereus.aspx
Ja, het is meestal de bewaarde rijst van de chinees waar mensen ziek van worden, niet het vlees of de saus.quote:Op zondag 31 mei 2015 12:36 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wat een vreselijk verhaal!
Eigenlijk kan ik het beter wegpleuren. Bakken aan mijn collega's geven is nu niet meer aan de orde.
Maar hoe maak je nasi zonder oude rijstquote:Op zondag 31 mei 2015 12:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, het is meestal de bewaarde rijst van de chinees waar mensen ziek van worden, niet het vlees of de saus.
Rijst kun je prima 1 dag bewaren, ik heb in ieder geval nog nooit gehoord dat iemand daar problemen mee kreeg. Als je snel rijst wil drogen voor nasi helpt een paar uur onafgedekt in de koelkast ook. (koude lucht is droger)quote:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereusquote:Op zondag 31 mei 2015 13:29 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Rijst kun je prima 1 dag bewaren, ik heb in ieder geval nog nooit gehoord dat iemand daar problemen mee kreeg.
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bacillus-cereus.aspxquote:De voedselvergiftiging, die een korte incubatietijd heeft (1-6 uren), ontstaat voornamelijk na het eten van rijsthoudende Chinees-Indische gerechten die in een restaurant zijn bereid. In Chinese restaurants wordt de rijst meestal in grote hoeveelheden gekookt. Daarna laat men de rijst een dag drogen bij kamertemperatuur (dit verschilt per keuken). De volgende dag wordt de rijst even voor het opdienen opgewarmd of gebakken. Door het koken van de rijst worden de sporen van B. cereus die vaak in grote hoeveelheid aanwezig zijn, niet gedood maar geactiveerd. Tijdens het drogen van de rijst bij kamertemperatuur ontkiemen de sporen tot nieuwe bacteriën die vervolgens in de rijst het toxine produceren.
Ditquote:Als je snel rijst wil drogen voor nasi helpt een paar uur onafgedekt in de koelkast ook. (koude lucht is droger)
In je link staat dat 2 dagen geen probleem is. Hoe lang het eventueel al bij de chinees gelegen heeft weet je natuurlijk niet, dus dat blijft inderdaad oppassen.quote:Op zondag 31 mei 2015 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
[..]
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bacillus-cereus.aspx
Wat het voedingscentrum zegt klopt niet trouwens, bacterie gaat niet dood boven 75 graden, maar wordt inactief
[..]
Dit
Gekookte rijst op een blik storten en af laten koelen, dan ff in de koelkast
binnen 2 uur droge koude rijst.
Daar staat ook, geforceerd afkoelen in een bak ijswater en binnen twee uur in de koelkast zetten die op vier graden staat. Dat doet volgens mij vrijwel niemand, en zo koud heeft ook vrijwel niemand de koelkast staan. Nog los ervan dat de meeste mensen hun koelkast niet wekelijks schoonmaken.quote:Op zondag 31 mei 2015 15:16 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
In je link staat dat 2 dagen geen probleem is. Hoe lang het eventueel al bij de chinees gelegen heeft weet je natuurlijk niet, dus dat blijft inderdaad oppassen.
Ben ik met je eens, ik zei dat 1 dag prima kon en daar blijf ik ook bij. Onnodig risico nemen wil ik niemand aanraden.quote:Op zondag 31 mei 2015 15:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar staat ook, geforceerd afkoelen in een bak ijswater en binnen twee uur in de koelkast zetten die op vier graden staat. Dat doet volgens mij vrijwel niemand, en zo koud heeft ook vrijwel niemand de koelkast staan. Nog los ervan dat de meeste mensen hun koelkast niet wekelijks schoonmaken.
Pasta en rijst kosten geen drol, waarom zou je voor die paar centen dat risico willen lopen.
Waarom zou je?quote:Op zondag 31 mei 2015 15:45 schreef liedetector het volgende:
volgens mij als je rijst direct (zelf gekookt en niet vande chinees want wat is er mee gebeurd enhoe lang met eendeksel in een bak etc) terug gekoeld en dan koud zetten best goed te doen,
En mijn opa rookte iedere dag twee pakjes zware shag en werd op zijn 90ste geschept door een bus toen die aan het joggen was.quote:Op zondag 31 mei 2015 16:43 schreef Amarantha het volgende:
Ben nog nooit ziek geworden van nasi (enz) van de Chinees en mijn ouders deden het vroeger vaak genoeg in de vriezer om later weer eens te eten. Ken niemand trouwens die er ooit ziek van is geworden.
quote:Op zondag 31 mei 2015 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En mijn opa rookte iedere dag twee pakjes zware shag en werd op zijn 90ste geschept door een bus toen die aan het joggen was.
Ik geloof je wel hoor dat je er ziek van kan wordenquote:Op zondag 31 mei 2015 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En mijn opa rookte iedere dag twee pakjes zware shag en werd op zijn 90ste geschept door een bus toen die aan het joggen was.
Dat bedoel ik. Voor een paar euro ga ik echt niet ziek willen worden.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:06 schreef Molo het volgende:
Het gaat om een paar euro? Valt allemaal wel mee dan toch?
Goed zoquote:Op zondag 31 mei 2015 18:08 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat bedoel ik. Voor een paar euro ga ik echt niet ziek willen worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |