Hoe lang doe je over een brood snijden? 3-4 minuten? Duur brood wordt dat.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:55 schreef Puala het volgende:
[..]
Dat werkt primaDeed mijn moeder thuis ook met zelf gebakken brood. Het is even een techniek vinden, want er braken nog wel wat sneetjes af. Maar daarna gaat het prima
Wat is de max capaciteit aan broden die je per dag daar mee kan bakken?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Dat is meer dan de ovens, kneder, en koelkast bij elkaar.
Ah!quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het zijn de bladen die scheef gaan staan, dit is een heel ander principe.
36 broden per uur. We bakken in de winkel, dus niet alles hoeft voor openingstijd gebakken te zijn.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is de max capaciteit aan broden die je per dag daar mee kan bakken?
Marketing technisch ook best handig. Brood afbakken ruikt zo lekkerquote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
36 broden per uur. We bakken in de winkel, dus niet alles hoeft voor openingstijd gebakken te zijn.
Nee als je de handigheid hebt is het zo gebeurd. En ik heb het al lang niet meer gedaan, dus durf het ook niet te schatten.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe lang doe je over een brood snijden? 3-4 minuten? Duur brood wordt dat.
Is dat genoeg om de kosten te dekken van de winkel en er te werken?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
36 broden per uur. We bakken in de winkel, dus niet alles hoeft voor openingstijd gebakken te zijn.
Auwquote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:01 schreef Puala het volgende:
[..]
Marketing technisch ook best handig. Brood afbakken ruikt zo lekker
Jaquote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is dat genoeg om de kosten te dekken van de winkel en er te werken?
En als het rustig is in de winkel kan dat ook best.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wanneer ik een desembrood koop, accepteer ik dat dat ongesneden is. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet verschrikkelijk makkelijk zou vinden als snijden wel een optie is
Ditquote:Op donderdag 28 mei 2015 18:30 schreef Isegrim het volgende:
Ja, vind ik ook geen strak plan eigenlijk. Af en toe een brood voor iemand snijden als de drukte dat toelaat, okee. Maar in principe leveren we ongesneden brood.
Volgens mijquote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:50 schreef Bleie het volgende:
Wordt het brood niet ook sneller oud als je het snijdt? Of is dat een rare gedachtekronkel?
roggemeel heeft wel degelijk gluten. minder misschienquote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij
Tarwe, nee, rogge ja.
Het oud worden van Tarwebrood heeft met het uiteenvallen van de gluten te maken, dat gaat relatief snel. Roggemeel heeft geen gluten, daar is oud worden uitdrogen of bederven, en dat gaat sneller indien gesneden.
Ik ben wat te kort door de bochtquote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
roggemeel heeft wel degelijk gluten. minder misschien
Rogge heeft wel gluten. Rogge blijft langer mooi doordat het van zichzelf natter/vetter is.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij
Tarwe, nee, rogge ja.
Het oud worden van Tarwebrood heeft met het uiteenvallen van de gluten te maken, dat gaat relatief snel. Roggemeel heeft geen gluten, daar is oud worden uitdrogen of bederven, en dat gaat sneller indien gesneden.
Ook bij zuurdesem heb je geen rijs zonder gluten.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben wat te kort door de bocht
Roggemeel bevat pentosaan, waardoor de gluten in roggemeel geen ketens vormen en ze geen rol spelen bij het lucht vast houden in het brood of aan de structuur van het brood deel hebben, daarom gebruik je bij roggemeel voor bv een Oberlander brood ook zuurdesem, zodat het deeg wel kan rijzen.
De slijmstoffen in Rogge vervullen de functie die de gluten in tarwemeel hebben afaik.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ook bij zuurdesem heb je geen rijs zonder gluten.
dan zou elke persoon met coeliakie rogge kunnen eten, dat is ECHT niet het geval.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De slijmstoffen in Rogge vervullen de functie die de gluten in tarwemeel hebben afaik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |