En je moet goed verzekerd zijn als 'werkgever', niet iedereen kan goed omgaan met de combi harde korst en scherp mes. Zoals ikquote:Op donderdag 28 mei 2015 18:28 schreef Elleska het volgende:
is het wel slim om nu mensen op te trommelen om het brood te snijden?
dat schept ook verwachtingen voor een volgende en/of andere bestellingen.
Then there's that.quote:Op donderdag 28 mei 2015 18:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
En je moet goed verzekerd zijn als 'werkgever', niet iedereen kan goed omgaan met de combi harde korst en scherp mes. Zoals ik
quote:Op vrijdag 29 mei 2015 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfbediening
Promotiefilmpje van Treif, de fabrikant
Dit is een joetoep filmpje van het soort snijmachine wat je in Duitse bakkerijen ziet, die hebben zwaardere broden dan in NL. Voordeel, je kan de dikte van de sneetjes instellen
In het tweede filmpje zie je hem werken met de kap open, dit kan eigenlijk niet, er zit een beveiliging op. Dat is alleen omdat je het dan beter kan zien.
Heb ik volgens mij zelfs weleens in supermarkten gezien voor zelfbediening, en ook in NL in bakkerijen gebruiken ze dit soort machines maar dan mag je er niet zelf aan zitten.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfbediening
Promotiefilmpje van Treif, de fabrikant
Dit is een joetoep filmpje van het soort snijmachine wat je in Duitse bakkerijen ziet, die hebben zwaardere broden dan in NL. Voordeel, je kan de dikte van de sneetjes instellen
In het tweede filmpje zie je hem werken met de kap open, dit kan eigenlijk niet, er zit een beveiliging op. Dat is alleen omdat je het dan beter kan zien.
Heb ze in NL nooit gezien, maar ze zijn geweldig. Bij de bakker je witbrood op 18mm laten snijden en dan toast hebben die van buiten krokant is maar van binnen nog mooi zacht, zoute boter erop, mmmmmquote:Op vrijdag 29 mei 2015 09:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Heb ik volgens mij zelfs weleens in supermarkten gezien voor zelfbediening, en ook in NL in bakkerijen gebruiken ze dit soort machines maar dan mag je er niet zelf aan zitten.
Dat model van de Lidl is 5600 euro, en bij de grotere loopt de prijs rap op....quote:Op vrijdag 29 mei 2015 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfbediening
Promotiefilmpje van Treif, de fabrikant
Dit is een joetoep filmpje van het soort snijmachine wat je in Duitse bakkerijen ziet, die hebben zwaardere broden dan in NL. Voordeel, je kan de dikte van de sneetjes instellen
In het tweede filmpje zie je hem werken met de kap open, dit kan eigenlijk niet, er zit een beveiliging op. Dat is alleen omdat je het dan beter kan zien.
Jep, het is een investering.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 09:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat model van de Lidl is 5600 euro, en bij de grotere loopt de prijs rap op....
het gaat ook wat ver om daar nu nog een crowdfundingsactie voor te startenquote:Op vrijdag 29 mei 2015 09:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat model van de Lidl is 5600 euro, en bij de grotere loopt de prijs rap op....
quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou zeker investeren in een broodsnijmachine, op het moment dat je klanten vragen om gesneden brood.
Maar als professioneel spul al kapot gaat, vrees ik dat zo'n 'simpel' ding het helemaal niet vol gaat houdenquote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zoiets, van 165 euro. Zo'n ding als uit je 2e filmpje kost >9000 euro. Dat is meer dan de ovens, kneder, en koelkast bij elkaar.
Dat werkt primaquote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zoiets, van 165 euro. Zo'n ding als uit je 2e filmpje kost >9000 euro. Dat is meer dan de ovens, kneder, en koelkast bij elkaar.
Dan zou ik niet investeren in een snijmachinequote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:52 schreef Isegrim het volgende:
Bij Tilburg Sourdough doen ze het op verzoek gewoon met een mes.
Tot nu toe zijn er maar weinigen die het gesneden willen hebben. Eigenlijk maar eentje.
Het zijn de bladen die scheef gaan staan, dit is een heel ander principe.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:54 schreef Maraca het volgende:
[..]
Maar als professioneel spul al kapot gaat, vrees ik dat zo'n 'simpel' ding het helemaal niet vol gaat houden
Hoe lang doe je over een brood snijden? 3-4 minuten? Duur brood wordt dat.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:55 schreef Puala het volgende:
[..]
Dat werkt primaDeed mijn moeder thuis ook met zelf gebakken brood. Het is even een techniek vinden, want er braken nog wel wat sneetjes af. Maar daarna gaat het prima
Wat is de max capaciteit aan broden die je per dag daar mee kan bakken?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Dat is meer dan de ovens, kneder, en koelkast bij elkaar.
Ah!quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het zijn de bladen die scheef gaan staan, dit is een heel ander principe.
36 broden per uur. We bakken in de winkel, dus niet alles hoeft voor openingstijd gebakken te zijn.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is de max capaciteit aan broden die je per dag daar mee kan bakken?
Marketing technisch ook best handig. Brood afbakken ruikt zo lekkerquote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
36 broden per uur. We bakken in de winkel, dus niet alles hoeft voor openingstijd gebakken te zijn.
Nee als je de handigheid hebt is het zo gebeurd. En ik heb het al lang niet meer gedaan, dus durf het ook niet te schatten.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe lang doe je over een brood snijden? 3-4 minuten? Duur brood wordt dat.
Is dat genoeg om de kosten te dekken van de winkel en er te werken?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
36 broden per uur. We bakken in de winkel, dus niet alles hoeft voor openingstijd gebakken te zijn.
Auwquote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:01 schreef Puala het volgende:
[..]
Marketing technisch ook best handig. Brood afbakken ruikt zo lekker
Jaquote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is dat genoeg om de kosten te dekken van de winkel en er te werken?
En als het rustig is in de winkel kan dat ook best.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wanneer ik een desembrood koop, accepteer ik dat dat ongesneden is. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet verschrikkelijk makkelijk zou vinden als snijden wel een optie is
Ditquote:Op donderdag 28 mei 2015 18:30 schreef Isegrim het volgende:
Ja, vind ik ook geen strak plan eigenlijk. Af en toe een brood voor iemand snijden als de drukte dat toelaat, okee. Maar in principe leveren we ongesneden brood.
Volgens mijquote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:50 schreef Bleie het volgende:
Wordt het brood niet ook sneller oud als je het snijdt? Of is dat een rare gedachtekronkel?
roggemeel heeft wel degelijk gluten. minder misschienquote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij
Tarwe, nee, rogge ja.
Het oud worden van Tarwebrood heeft met het uiteenvallen van de gluten te maken, dat gaat relatief snel. Roggemeel heeft geen gluten, daar is oud worden uitdrogen of bederven, en dat gaat sneller indien gesneden.
Ik ben wat te kort door de bochtquote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
roggemeel heeft wel degelijk gluten. minder misschien
Rogge heeft wel gluten. Rogge blijft langer mooi doordat het van zichzelf natter/vetter is.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij
Tarwe, nee, rogge ja.
Het oud worden van Tarwebrood heeft met het uiteenvallen van de gluten te maken, dat gaat relatief snel. Roggemeel heeft geen gluten, daar is oud worden uitdrogen of bederven, en dat gaat sneller indien gesneden.
Ook bij zuurdesem heb je geen rijs zonder gluten.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben wat te kort door de bocht
Roggemeel bevat pentosaan, waardoor de gluten in roggemeel geen ketens vormen en ze geen rol spelen bij het lucht vast houden in het brood of aan de structuur van het brood deel hebben, daarom gebruik je bij roggemeel voor bv een Oberlander brood ook zuurdesem, zodat het deeg wel kan rijzen.
De slijmstoffen in Rogge vervullen de functie die de gluten in tarwemeel hebben afaik.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ook bij zuurdesem heb je geen rijs zonder gluten.
dan zou elke persoon met coeliakie rogge kunnen eten, dat is ECHT niet het geval.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De slijmstoffen in Rogge vervullen de functie die de gluten in tarwemeel hebben afaik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |