abonnement Unibet Coolblue
pi_156108641
Er staat gewoon echt "Remix 2015". :o :D


De restoratie van de video's ziet er ook heel goed uit. :)


quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 11:40 schreef awijmans het volgende:

Wat zal er op DVD/blu-ray2 staan? Let it be? :P
Het ziet er naar uit dat daar alle videoclips komen die geen nummer op het album hebben, plus alle alternatieve clips:

1. Twist & Shout
2. Baby It's You
3. Words Of Love
4. Please Please Me
5. I Feel Fine
6. Day Tripper
7. Day Tripper
8. We Can Work It Out
9. Paperback Writer
10. Rain
11. Rain
12. Strawberry Fields Forever
13. Within You Without You/Tomorrow Never Knows
14. A Day In The Life
15. Hello, Goodbye
16. Hello, Goodbye
17. Hey Bulldog
18. Hey Jude
19. Revolution
20. Get Back
21. Don't Let Me Down
22. Free As A Bird
23. Real Love

[ Bericht 35% gewijzigd door nomar83 op 15-09-2015 15:43:48 ]
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_156109758
Hebben *O*
  woensdag 16 september 2015 @ 18:51:02 #204
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_156148472
quote:
14s.gif Op woensdag 16 september 2015 13:38 schreef MrBadGuy het volgende:
...
Als ik moet afgaan op de split-screen outtake, dan vind ik het tegenvallen. Het lijkt op een beetje meer verzadiging en contrast.
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_156149009
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 18:51 schreef Price het volgende:

[..]

Als ik moet afgaan op de split-screen outtake, dan vind ik het tegenvallen. Het lijkt op een beetje meer verzadiging en contrast.
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 18:39 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

De originele negatieven en de 35mm-film zijn al jaren kwijt, maar - wederom - de man Ron Furmanek heeft ondertussen wel een veel betere tape op weten te duiken dan die gebruikt werd voor bijvoorbeeld Anthology.
Toevallig vandaag in de Londen Times (http://www.thetimes.co.uk/tto/arts/music/article4557502.ece):

quote:
"An 18-strong team of film and audio restorers started working on the 27-track box and 50-track Deluxe Edition a year ago. “Certainly in the Sixties and even the Seventies,” Jonathan Clyde, the video compilation’s producer, points out, “record companies simply didn’t appreciate the historical value of this filmed material. So we began by sourcing the highest quality versions to work from, and then started the restoration process. In the main, Apple’s masters were of a high standard but in a few cases — like Penny Lane, for example — the print in the Apple archive was very faded and damaged but a collector was found in the US who had a 35mm print that had far better resolution so we used this as our master and were able to restore the glorious original colour to the film.”
Dus die ene video is een verhaal apart. Check de andere beelden uit 1967 waarvan de originele negatieven nog in het archief zitten en in 4K gescand en gerestaureerd zijn, werkelijk verbluffend.

Maar restauratie is één ding, sommige beelden zijn gewoon wat het is en is het een wonder van dat het überhaupt bewaard is gebleven. (Of in het geval van meer dan de helft van de tracks op '1', beelden zijn er gewoon helemaal niet.) Het gaat er hier om dat er, alhoewel 15 jaar te laat, eindelijk een collectie van de Beatles promo-video's is. Er was gewoon helemaal niets op de markt, zelfs de verknipte en met spraak overlappende promo's op de Anthology DVD waren van treurige tapes. Dat zal eindelijk allemaal worden rechtgezet. Benieuwd of ze eindelijk de eerste generatie-tape van de Ed Sullivan-show hebben mogen gebruiken - wederom zo'n tape die puur door een toeval bewaard is gebleven - daarvan is ook al jaren de bootleg beter dan welk officieel product dan ook.
  woensdag 16 september 2015 @ 23:04:22 #206
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_156158224
Inderdaad. Van sommige opnames is het bronmateriaal natuurlijk van beperkte kwaliteit.
Enkele clips in de promo van 1 zijn wel van zeer scherpe kwaliteit. Ik kijk er dan ook erg naar uit.
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_156160977
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 23:04 schreef Price het volgende:
Inderdaad. Van sommige opnames is het bronmateriaal natuurlijk van beperkte kwaliteit.
Enkele clips in de promo van 1 zijn wel van zeer scherpe kwaliteit. Ik kijk er dan ook erg naar uit.
Ja, alles wat op film geschoten is en waarvan de originele negatieven nog in het archief zitten (in ieder geval de rest uit 1967, met uitzondering van 'All You Need Is Love' wat een in de jaren '90 ingekleurde TV-tape is). Wilde trouwens nog toevoegen dat het hele "restoration"-aspect ook beetje gebakken lucht is: die tape van bijvoorbeeld 'Something' heeft echt niet zo veel schade, elke willekeurige bootleg die onbehandeld is zag er beter uit dan wat ze ons willen doen laten geloven van de eerste generatie-tapes in die promo. Wat ik zei, anders dan bij een re-issue (09/09/09 bijvoorbeeld) waar de concentratie op het remaster-aspect ligt en niet op de nieuwe inhoud, gaat het er hier vooral om dat er eindelijk Beatles-video's op de markt zijn.

Goed, ik ben vooral enthousiast over het audio-aspect. Alhoewel zoals Giles Martin wel vaker doet, de drums zitten nog steeds vaak niet in het midden... Heb nog niemand gehoord over mijn kleine Beatles-gerelateerde droom die hier uitkomt: 'Free As A Bird' en 'Real Love' opnieuw gedaan door Jeff Lynne met de moderne technieken. Had niet gedacht dat ze er ooit een mogelijkheid voor zouden kunnen vinden. Die sample in de trailer!

Het is heel slim dat ze '1' als "brand" (de Engelse term ;) ) gebruiken, de CD verkoopt 15 jaar na dato nog steeds 1000 exemplaren per week in Amerika alleen: het wereldwijde bestverkochte album van de jaren '00. Deze collectie gaat echt een ijkpunt in elke verzameling worden. Zoals ook al eerder gezegd zitten ze daarmee wel volledig vast aan van waar er toevallig in het heetst van de strijd een promo voor is opgenomen in de 60's. De helft bestaat uit nieuwe compilaties van live-beelden. 'Come Together' is zelfs die vreselijke Flash-animatie ten tijde van de '1'-promotie in 2000. Helaas ook gelijk de bevestiging van het doodvonnis van de Thank Your Lucky Stars-tape uit maart 1965, waar ze 'Eight Days A Week' (uniek), 'Yes It Is' (uniek) en 'Ticket To Ride' speelden: de eerstgenoemde staat op '1', maar is een compilatie van niet-gerelateerde beelden. Verzamelaars hebben veel in handen waar Apple niet eens moeite in steekt, maar die tape zie ik 50 jaar na dato, zonder enige aanwijzing, nooit meer opduiken. Ik durf ook nog wel te zeggen dat zonder de drijfveer van McCartney deze uitgave op de 1965 Twickenham-monstersessie na volledig uit nieuwe compilaties van niet-gerelateerde beelden had bestaan.

'1' is ook wel echt een bout-compilatie. Tot 1966 is het puur goud, maar daarna is vooral Lennon echt tekort gedaan door het concept. En daarvoor eigenlijk ook, door 'Please Please Me' niet als een nummer 1-hit te beschouwen. Maar 'The Long And Winding Road' (US-only release buiten toedoen The Beatles om in een versie die de componist haatte) dan weer wel. Des te mooier is dat ze dat hebben kunnen rechtzetten op de bonus-disc, die er dus helaas dan weer niet standaard bij zit en de reguliere koper dus mist. Maar beter dan die tweede disc hadden ze het niet kunnen oplossen. Het staat er bijna allemaal op, sommige liedjes tot 3 versies toe. De bootleg met promo's die ze missen zal van 4 volle DVD's naar een MP4-tje van 30 minuten gaan, en meer kun je niet van ze verwachten.
pi_156165020
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 01:15 schreef Aisumasen het volgende:

'1' is ook wel echt een bout-compilatie.
Eens, maar in het samenbrengen van alle hits op een enkele schijf is de cd wel geslaagd. Meer nummers hadden er niet opgepast, dus om dan wat vreemde regels te hanteren zodat sommige nummers buiten de boot vallen en zo het maximale uit de speelduur van een cd te halen, vind ik eigenlijk wel slim gedaan. Het is ook wel grappig dat '1' precies de helft van het aantal tracks bevat van 'Red' en 'Blue'.

Maar als het om deze videocollectie gaat is het toch onzin om de tracklist van '1' te volgen. Dat je 'Penny Lane' op de ene disc kunt zien, en dan van disc moet wisselen voor 'Strawberry Fields Forever', en hetzelfde voor 'Paperback Writer'/'Rain' en 'Hey Jude'/'Revolution' is eigenlijk van de gekken. Al snap ik dat het voor de marketing alleen maar in het voordeel is om het die naam te geven, inclusief de kleurige verpakking.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_156210287
De promo's voor de heruitgaven van 'Tug Of War' en 'Pipes Of Peace' dwalen alweer op eBay rond. OOR heeft er deze maand een stukje over door Jan Van Der Plas. Ook McCartney's team is begonnen met promoten, zie deze micro-sites: http://archivecollections.tow-pop.paulmccartney.com/

Allemaal leuk en aardig. Maar... Wat staat er op het 'coming soon'-kaartje?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_156215725
Mag ik me zorgen gaan maken dat sommige albums nooit onderdeel zullen worden van deze "Archive Collection"?

Wat een bizarre volgorde van releases.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_156221456
quote:
15s.gif Op zaterdag 19 september 2015 09:37 schreef nomar83 het volgende:
Mag ik me zorgen gaan maken dat sommige albums nooit onderdeel zullen worden van deze "Archive Collection"?

Wat een bizarre volgorde van releases.
Zie het zo: juist niet op deze manier. Als de volgende 'Wild Life' + 'Red Rose Speedway' of 'London Town' + 'Back To The Egg' was geweest zou het er op beginnen te lijken dat ze richting het afronden gingen. Nu weet je dat ze in ieder geval de complete 80's gaan doen. Ze gaan nu niet van de 70's albums met daar achteraan nog 'Press To Play' en 'Off The Ground' als voetnoot, maar juist met een boogje om het een beetje te spreiden.

Eerstgenoemde 4 gaan ze sowieso niet overslaan. Behalve dat het nergens op zou slaan, onthoud dat zelfs 'McCartney II' is meegenomen met 25 minuten aan outtakes en nooit verschenen materiaal en nog eens 45 minuten aan volledige versies van reguliere studio-versies. Daar komt bij dat de oud-Wings leden meer dan eens hebben gezegd dat ze al uitgebreid zijn geïnterviewd over die albums en dat ze materiaal hebben aangedragen.

Tot slot, de originele aankondiging van de serie in 2010 was dit: "Paul McCartney's MPL and Concord Music Group, one of the world's leading independent music companies today announced an historic agreement to globally market and distribute McCartney's venerated solo and Wings catalog [..]. This exclusive global arrangement, will cover both physical and digital distribution of McCartney's treasured post Beatles catalog including landmark solo albums such as McCartney, Ram, McCartney II, Tug Of War, Pipes of Peace, Give My Regards To Broad Street, Press To Play, Flowers in the Dirt, Off the Ground, Flaming Pie, Driving Rain, Chaos and Creation in the Backyard, Memory Almost Full, and Good Evening New York City. The classic Wings albums include Wildlife, Red Rose Speedway, Band On The Run, Venus and Mars, Wings At The Speed of Sound, Wings Over America, London Town and Back To The Egg. The catalog also includes the inventive, highly regarded albums recorded under the McCartney pseudonyms Percy "Thrills" Thrillington, The Fireman and Twin Freaks."

Een groot gedeelte van de genoemde aangekochte catalogus heeft nog geen "both physical and digital distribution" ontvangen via Concord. Het meerendeel was toen out of print, wat nog jaren zou gaan duren, wat ze nu stukje bij beetje rechtzetten. Voor 'Off The Ground', 'Run Devil Run' en 'Driving Rain' hebben ze al iets gevonden om die niet nog 10 jaar out of print te laten zijn: een stille re-issue van de oude CD-release met alleen 'Concord' ipv 'Parlophone/EMI' in het artwork. Maar dat hebben ze niet gedaan met de 4 nu nog overgebleven 70's-albums. Sinds een tijdje staan ze wel weer op iTunes/Spotify, in de afgrijselijke 1993-remasters, omdat ze waarschijnlijk hebben beseft dat dat een betere optie is dan ze straks een jaar of 15 (?) nergens in de winkels, maar ook nergens digitaal, aangeboden waren. Daarom hoop ik te concluderen dat de rest van de 70's en 80's gewoon met veel fanfare in de Archive Release-serie verschijnen.
pi_156249865
Voor wie behoefte heeft aan de Super Deluxe editie van Tug of War (1000 exmplaren wereldwijd): http://www.amazon.fr/gp/p(...)8&ref_=sr_1_1&sr=8-1
pi_156356390
Op de Duitse Amazon staan stukjes van 30 seconden van iedere track op TOW en POP, inclusief bonus tracks:

"Tug Of War":
http://www.amazon.de/gp/p(...)sktop&tag=shtv.de-21

"Pipes Of Peace":
http://www.amazon.de/gp/p(...)sktop&tag=shtv.de-21
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_156363118
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 20:00 schreef nomar83 het volgende:
Op de Duitse Amazon staan stukjes van 30 seconden van iedere track op TOW en POP, inclusief bonus tracks:

"Tug Of War":
http://www.amazon.de/gp/p(...)sktop&tag=shtv.de-21

"Pipes Of Peace":
http://www.amazon.de/gp/p(...)sktop&tag=shtv.de-21
Grootste verrassing de twist in de 'Say Say Say'-remix (geen spoilers ;) ) en het feit dat 'It's Not True' niet (geheel) de 'Simple As That' is die we kennen. Die laatste is dus helemaal niet op deze edities te vinden, wat logisch is sinds het uit een post-'Press To Play' 1986-sessie komt.

DVD's zijn zoals we gewend zijn karig. http://www.themortonrepor(...)-archive-collection/
pi_156467663
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 19:31 schreef MrBadGuy het volgende:
Voor wie behoefte heeft aan de Super Deluxe editie van Tug of War (1000 exmplaren wereldwijd): http://www.amazon.fr/gp/p(...)8&ref_=sr_1_1&sr=8-1
Is dit dezelfde versie als deze:

http://www.amazon.com/Tug-War-DVD-Deluxe-Edition/dp/B0131KAIS4/
Die is namelijk de helft van de prijs. Evenveel disks. Ander boek?
pi_156467747
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 09:58 schreef awijmans het volgende:

[..]

Is dit dezelfde versie als deze:

http://www.amazon.com/Tug-War-DVD-Deluxe-Edition/dp/B0131KAIS4/
Die is namelijk de helft van de prijs. Evenveel disks. Ander boek?
Dat is zo te zien de gewone deluxe versie. Enige verschil is dat de super deluxe versie een andere (acryl) omhulsel zit en een paar (genummerde) foto's door Linda bevat:

quote:
In keeping with the award-winning Paul McCartney Archive Collection standards, the Tug of War Deluxe Edition will include a 112-page essay book and 64-page scrapbook, while the strictly limited run of 1000 Super Deluxe sets will arrive in a limited edition acrylic slipcase with five hand numbered prints of images from the Linda McCartney archive.
http://www.paulmccartney.(...)r-and-pipes-of-peace

Niet veel extra's, de gewone deluxe versie vind ik er zelfs mooier uit zien, maar gezien het zeer beperkte aantal zal het wel een zeer gewilde collecters item.

De deluxe versie is omgerekend (zelfs rekening houdend met importheffing en verzendkosten) volgens mij het goedkoopst op de Canadese versie van Amazon: http://www.amazon.ca/Tug-(...)ds=tug+of+war+deluxe
pi_156518291
En de setlist-wonderen zijn de wereld nog steeds niet uit, 'Looking For Changes', eerste keer sinds 1993: https://instagram.com/p/8SJ6rCCATo/

Ok, wel speciaal voor een PETA-benefiet, dus die gaan we niet in de normale set zien, maar toch. 'Drive My Car' (slechts derde keer sinds 2012) en 'I've Just Seen A Face' kreeg speciale gast Beck.
pi_156521126
Nog m
quote:
11s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 10:31 schreef Aisumasen het volgende:
En de setlist-wonderen zijn de wereld nog steeds niet uit, 'Looking For Changes', eerste keer sinds 1993: https://instagram.com/p/8SJ6rCCATo/

Ok, wel speciaal voor een PETA-benefiet, dus die gaan we niet in de normale set zien, maar toch. 'Drive My Car' (slechts derde keer sinds 2012) en 'I've Just Seen A Face' kreeg speciale gast Beck.
Nog meer verassingen. Kijk eens naar de hele lijst:

1. Eight Days a Week
2. Save Us
3. Looking for Changes
4. Drive My Car
5. How Many People
6. Got to Get You into My Life
7. Big Boys Bickering
8. Blackbird
9. I've Just Seen a Face
10. Heart of the Country
11. Mother Nature's Son
12. Bluebird
13. Ob-La-Di, Ob-La-Da
14. Somebody Who Cares
15. Let It Be
16. Live and Let Die
17. Hey Jude
18. Encore:
19. Can't Buy Me Love
20. Eat at Home
21. Birthday
22. Golden Slumbers
23. Carry That Weight
24. The End

:)
pi_156521490
Of:
Birthday
save us
Got to Get You into My Life
temporay secretary
let me roll it
looking for changes
my valentine
1985
we can work it out
blackbird
new
lady madonna
I've just seen a face (+Beck)
drive my car (+Beck)
another girl
ob la di
let it be
hey jude
Abbey road

Deze lijst klinkt wel aannemelijker. Sorry voor de verwarring.
pi_156547516
Stomende nieuwe remix van 'Say Say Say', met veel verrassende momenten: https://open.spotify.com/track/59FgY1UyL7Cg1T6lHcnHc7
pi_156547672
En Ringo's nieuwe tour heeft zowaar een setlist-aanpassing, 'You're Sixteen', 'I'm The Greatest'! Die eerste zou hij nooit meer willen spelen en is voor het laatst in 2003 gedaan, die laatste is ook alweer een paar jaar niet gespeeld.
pi_156553508
Zit het boek te lezen van Tug of War Deluxe Edition. Al twee fouten gevonden in de eerste 20 pagina's. Lennon's dood op 9 december 1981 volgens onderschrift bij een foto (in de lopende tekst staat het gelukkig wel goed) en eerste samenwerking voor Paul met George Martin sinds The Beatles. Niemand die dat soort dingen even nakijkt? :{

Muziek ga ik vanavond voor zitten.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_156616277
Dit weekend de deluxe edities van de twee laatste releases in de Archive Collection-serie doorgenomen: Tug of War en Pipes of Peace.

TOW was altijd al een van mijn favorieten. De remix klinkt fantastisch. De achtergrond lijkt wat meer naar voren te zijn gebracht en het klinkt iets frisser, maar veel verschil is het niet. Meeste verschil hoor ik in "Somebody Who Cares", dat wat minder 80's klinkt.

Met POP heb ik altijd weinig gehad, maar door de remaster heb ik het album herontdekt. Of beter gezegd, ik ben veel nummers meer gaan waarderen. Zoals "Averange Person" en "Keep Under Cover". Ook al heb ik nog altijd de neiging om tracks te skippen (voornamelijk "Tug of Peace").

De demo's op de bonus discs leken me op het eerste gezicht vulling om maar wat extra materiaal te bieden, maar eigenlijk zijn ze best interessant. Demo's komen van een sessie in de zomer van 1980 in Rude Studio. "It's Not On" is echter helemaal geen demo, maar een nummer dat uit de selectie voor het album is gevallen. Op de dvd is zelfs te zien hoe de sessie verliep.

De remix van "Say Say Say" is tof door de omgewisselde partijen. In het boek las ik dat de Jellybean Remix model heeft gestaan voor deze remix, deze is nagebootst met de originele tapes en men heeft daarna de nooit gebruikte partijen erop gezet. Des te vreemder dat de Jellybean-mix zelf hier ontbreekt. Net als de single-edits van "Tug of War" en "Take It Away", die alleen als mp3 zijn te downloaden. Ik vraag me ook af waar "We All Stand Together" is gebleven. Wellicht wordt die bewaard voor een heruitgave van GMRTB?

Wat niet ontbreekt zijn de B-kantjes "Rainclouds", "I'll Give You A Ring" en "Ode to a Koala Bear". Ik kende deze alleen als bootleg. Nu ze voor het eerst in hoge geluidskwaliteit te hebben beluisterd vind ik het onbegrijpelijk dat dit niet op de albums terecht is gekomen. Fantastische tracks. O+

De boeken lezen lekker weg, de tekst is opgezet als een soort doorlopend gesprek waarbij verschillende onderwerpen worden besproken. Er wordt echter wel veel weggelaten, zo is Danny Laine op veel foto's te zien, maar in de tekst komt -ie niet voor.

Dit keer zitten er geen losse memorabilia of A4'tjes met lyrics in de sets. Beiden bestaan uit drie boeken, waarvan de derde niet meer is dan een houder voor de discs en downloadkaart. Naast het tekstboek hebben beide sets ook een bladerboek met foto's. TOW heeft foto's in de studio en op het eiland Montserrat, POP is gericht op het maken van de muziekvideo.

De dvd's bieden wel wat interessants, maar het is allemaal erg miniem. De making-of van de video voor "Take It Away" is tof, maar de korte home video's heb je na een keer kijken wel gezien. De muziekvideo's zijn van vrij slechte kwaliteit en het geluid onder de clips is volgens mij niet remastered. Vooral bij "Say Say Say" merkte ik vreemd wobbelig geluid. Gelukkig is alles wel in de originele 4:3.

En ja, het Coming Soon-kaartje. Ik had gehoopt op London Town en BTTE, maar ik kijk ook best uit naar FITD. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door nomar83 op 05-10-2015 12:20:52 ]
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_156617354
Klinkt goed, als het goed is zijn die van mij zojuist ook geleverd (beide deluxe versies plus de super deluxe versie van ToW, voor de compleetheid en omdat het kan :D ), helaas kan ik er volgend weekend pas van genieten (zijn bij mijn ouders bezorgd en die wonen 450km verder op ;) ).
pi_156622497
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 18:44 schreef nomar83 het volgende:
Zit het boek te lezen van Tug of War Deluxe Edition. Al twee fouten gevonden in de eerste 20 pagina's. Lennon's dood op 9 december 1981 volgens onderschrift bij een foto (in de lopende tekst staat het gelukkig wel goed) en eerste samenwerking voor Paul met George Martin sinds The Beatles. Niemand die dat soort dingen even nakijkt? :{

Muziek ga ik vanavond voor zitten.
En op de achterkant van 'Pipes Of Peace' dat het een remix is...

En de originele mix van 'Tug Of War' schijnt - ik moet het zelf nog A/B-en - gewoon een kopie van de originele CD-versie uit 1982 te zijn en dus niet geremastered. Haastklus dit keer?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')