Dat is voor mij inderdaad ook de grote verrassing van de afgelopen 1-2 decennia. Na de val van het communisme in de USSR had ik verwacht dat je meer vrije markten zou krijgen, maar vreemd genoeg is met name in westerse landen de economie steeds meer een staatsgeleide plan economie geworden (met bijbehorende performance), met name in deze eeuw.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 10:16 schreef Perrin het volgende:
Vroeger was een land beschuldigen van een centraal geleide economie een belediging in 't Westen, nu is het een diepste wens van velen.
Deze hele week blijft het zo gaan dunkt mij. En de AEX maar lekker dead cat bouncenquote:Op dinsdag 25 augustus 2015 10:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Maar maar maar.... centrale banken zijn toch omnipotent en kunnen alles backstoppen?
Dat lijken mij prima maatregelen om de bubbel nog wat verder op te blazen.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 13:38 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
*Chinese centrale bank: verlagen ratio aanhouden reservekapitaal gericht op hebben van voldoende liquiditeit, stabiele groei kredietverstrekking
*Chinese centrale bank: renteverlagingen vanaf woensdag, gericht op verlagen financieringskosten bedrijfsleven
*Chinese centrale bank verlaagt ratio reservekapitaal eisen met 0,5 procentpunt, gaat 6 sept in
*Chinese centrale bank verlaagt benchmarkrente met 0,25 procentpunt
*Chinese centrale bank verlaagt rentetarieven
http://www.telegraaf.nl/d(...)l_te_beperken__.html
http://www.reuters.com/ar(...)dUSKCN0QU16K20150825
Manic monday zou dan mooier staanquote:Op donderdag 27 augustus 2015 20:51 schreef Terrorizer het volgende:
Wat nou crash.
[ afbeelding ]
Verzin een benaming voor morgen. Ik ga voor:
Fantastic Friday
Plaatje moet bijgewerkt wordenquote:
Op alles volgt een reactie. Er is geen recht pad te bekennen inzake dit soort kwesties. Wat nu geschiedt vindt z'n oorzaken in hetgeen hier aan vooraf ging. En de huidige tijd zaait weer de oorzaken van de toekomst.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 10:16 schreef Perrin het volgende:
Vroeger was een land beschuldigen van een centraal geleide economie een belediging in 't Westen, nu is het een diepste wens van velen.
Wellink trekt dezelfde conclusies als een rapport van het BIS eerder dit jaar (dat historische deflatie periodes onderzocht), namelijk dat er helemaal geen bewijs is dat CPI deflatie slecht zou zijn voor de economie. En net als het BIS rapport benadrukt hij dat het echte gevaar voor de economie asset bubbles zijn, want die zijn wel aantoonbaar slecht voor de economie.quote:Wellink twijfelt aan inflatiedoel ECB
AMSTERDAM (AFN) - Voormalig DNB-president Nout Wellink heeft zijn twijfels over het door de Europese Centrale Bank (ECB) gevoerde monetaire beleid. Dat zegt hij in een vrijdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.
Daarin gaat hij onder meer in op de vraag of dalende prijzen schadelijk zijn voor de economie. Het risico dat consumenten aankopen uitstellen omdat spullen steeds goedkoper worden, wordt volgens Wellink wellicht overdreven. ,,Mensen kopen hun kleren op het internet omdat het 10 of 20 procent goedkoper is. Dan is het eigenlijk heel dwaas dat dan een monetaire autoriteit zegt: goedkoper, dat willen we niet.''
De ECB hanteert een bijzonder lage rente en koopt maandelijks voor 60 miljard euro aan obligaties op in een poging de inflatie op te krikken naar het gewenste niveau van ongeveer 2 procent. De bank gaf donderdag nogmaals aan dat dit programma kan worden uitgebreid als dat noodzakelijk wordt geacht. De ECB wil daarmee voorkomen dat er deflatie ontstaat, een periode van aanhoudende prijsdalingen die schadelijk zouden zijn voor de economie.
Diagnose
,,Ik heb me vaak afgevraagd of de diagnose van de huidige problematiek wel de juiste is'’, stelt Wellink. ,,En als die niet de juiste is, moet je je ook afvragen of de instrumenten die we inzetten wel de juiste zijn.’'
Wellink, die als DNB-president jarenlang een stem had in het beleid van de ECB, maakt zich meer zorgen over de beurskoersen, die mede door alle stimuleringsmaatregelen van centrale banken hard zijn opgelopen. ,,Dát kan verstorend werken op de reële economie.'' Hij vraagt zich daarom af of ,,het risicomanagement van de centrale banken niet aan het falen is''.
http://www.iex.nl/nieuws/(...)nflatiedoel-ECB.aspx
De inflatie dient niet om de consumentenaankopen aan te wakkeren, maar, in combinatie met de lage rente, om de schulden van Griekenland c.s. af te bouwen. En in dat opzicht is het beleid van de ECB wel degelijk effectief! Dit resulteert namelijk in een netto negatieve rente, dus die schulden kosten helemaal geen geld meer! Het is gewoon kapitaalsoverdracht van schuldeiser naar schuldenaar.quote:Op vrijdag 4 september 2015 09:22 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wellink trekt dezelfde conclusies als een rapport van het BIS eerder dit jaar (dat historische deflatie periodes onderzocht), namelijk dat er helemaal geen bewijs is dat CPI deflatie slecht zou zijn voor de economie. En net als het BIS rapport benadrukt hij dat het echte gevaar voor de economie asset bubbles zijn, want die zijn wel aantoonbaar slecht voor de economie.
Wel jammer dat dit soort mensen hier altijd pas mee komt als ze geen beleidsverantwoordelijkheid meer dragen. Of is dit voortschrijdend inzicht?
Wilde precies hetzelfde posten. Waarom lijkt het zo dat die lui altijd pas het licht zien als ze geen belangrijke positie meer hebben. Geloof er niets van dat het voortschrijdend inzicht is, denk meer dat er een taboe op rust.quote:Op vrijdag 4 september 2015 09:22 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wellink trekt dezelfde conclusies als een rapport van het BIS eerder dit jaar (dat historische deflatie periodes onderzocht), namelijk dat er helemaal geen bewijs is dat CPI deflatie slecht zou zijn voor de economie. En net als het BIS rapport benadrukt hij dat het echte gevaar voor de economie asset bubbles zijn, want die zijn wel aantoonbaar slecht voor de economie.
Wel jammer dat dit soort mensen hier altijd pas mee komt als ze geen beleidsverantwoordelijkheid meer dragen. Of is dit voortschrijdend inzicht?
http://www.bloomberg.com/(...)into-aaa-rated-bondsquote:The pitch arrived with an iconic image of the American Dream: a neat house with a white picket fence.
But behind that picture of a $2.95 million home in Manhattan Beach, California, were hints of something darker: liar loans, those toxic mortgages of the subprime era.
Years after the great American housing bust, mortgages akin to the so-called liar loans -- which were made without verifying people’s finances -- are creeping back into the market. And, like last time, they’re spreading risks far and wide via Wall Street.
Today’s versions bear only passing resemblance to the ones that proliferated in the mid-2000s, and they’re by no means as widespread. Still, they reflect how the business is starting to join in the frenzy that’s been creating booms in everything from subprime car loans to junk-rated company bonds.
Wedden dat een aantal Nederlandse banken en verzekeraars er alweer vuistdiep in zitten, waarschijnlijk zonder het zelf te weten?quote:Op woensdag 9 september 2015 00:10 schreef bedachtzaam het volgende:
[..]
http://www.bloomberg.com/(...)into-aaa-rated-bonds
quote:'ECB wil Nederlandse hypotheekleningen kopen'
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nu ook verpakte Nederlandse hypotheekleningen opkopen van private partijen.
Volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, wil de ECB voor 597 miljoen euro van het schuldpapier overnemen van beleggers. De Europese toezichthouder wil geen commentaar geven op het bericht.
De ECB zou onder andere hypotheken van Delta Lloyd en ING willen overkopen.
Dat het opkoopprogramma van de centrale bank zich nu ook op deze leningen richt, kan voordelig zijn voor de Nederlandse consument. Het opkopen van securitisaties, het bundelen en doorverkopen van hypotheken, kan ervoor zorgen dat de rente verder omlaag gaat. Dat kan weer resulteren in een daling van de hypotheekrente.
De ECB koopt sinds maart maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone op.
De operatie duurt in ieder geval tot en met september 2016 en bedraagt in totaal 1.140 miljard euro. De ECB wil zo de economie in de eurozone aanjagen en de inflatie laten stijgen.
WTF ze weten het echt niet meer of wel. Waarom zou een ECB zoiets doen.quote:
http://www.ft.com/intl/cm(...)4.html#axzz3lLZP3zjhquote:China has tightened its capital controls, in a sharp reversal of its market liberalising rhetoric, as it struggles to contain the fallout from last month’s devaluation of the renminbi.
.....
“They have gone from a credible peg that cost them almost nothing to a weak peg that nobody believes and that is costing them more than $10bn a day to defend. They’re paying huge sums for something they had for free just a few weeks ago,” said one person with close ties to China’s central bank.
Within the government, the decision to move on the currency so soon after the bursting of an enormous stock market bubble is now widely regarded as a policy misstep.
Dat verpakken ze dan met die slechte hypotheken van een paar post terug en dan stort eindelijk alles in als die bubbel knaptquote:Op donderdag 10 september 2015 16:02 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
WTF ze weten het echt niet meer of wel. Waarom zou een ECB zoiets doen.
Déjà vuquote:Op donderdag 10 september 2015 17:05 schreef vipergts het volgende:
[..]
Dat verpakken ze dan met die slechte hypotheken van een paar post terug en dan stort eindelijk alles in als die bubbel knapt
Hoe heten die verpakte hypotheken ook alweer.quote:Op donderdag 10 september 2015 17:05 schreef vipergts het volgende:
[..]
Dat verpakken ze dan met die slechte hypotheken van een paar post terug en dan stort eindelijk alles in als die bubbel knapt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |