abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 mei 2015 @ 17:24:24 #176
36326 Freezor
Cold as stone
pi_152495155
Far From The Madding Crowd


Dit is een verhaal over een sterke onafhankelijke vrouw op het platteland en drie mannen die zij ontmoet die alledrie hun oog op haar laten vallen. Dit klinkt misschien zoetsappig maar dat valt reuze mee. Het is vooral een film over keuzes die je als mens moet maken op liefdesgebied maar ook op andere vlakken. De relaties tussen de personages staan centraal en het plot neemt een aantal verrassende wendingen. De film maakt soms redelijke sprongen in de tijd en is daarom best vlot. Het acteerwerk van met name Carey Mulligan is van een zeer hoog niveau. De muziek verdient ook een eervolle vermelding want samen met de prachtige shots van het Engelse platteland zorgt die voor een heerlijk rustgevende maar meeslepende filmervaring.

IMDB: 7,2
Ik: 8,5

[ Bericht 0% gewijzigd door Freezor op 11-05-2015 17:40:05 ]
Something for your mind, your body and your soul.
  woensdag 13 mei 2015 @ 00:04:32 #177
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_152547943
Dark Places
Een jong meisje is de enige overlevende getuige van de brute moordpartij op haar moeder en zusjes. Alleen zij kan dus een verklaring afleggen en dat doet ze: haar broer draait de bak in. Bijna 30 jaar later is er een groep amateur onderzoekers die zich vast bijten in de zaak en zich afvragen of broer Ben eigenlijk wel schuldig is. De inmiddels volwassen Libby (Charlize Theron) moet opnieuw alle drama ondergaan en raakt steeds meer geinteresseerd in de waarheid achter de moordpartij.
Deze film is gebaseerd op een boek dat net als Gone Girl is geschreven door Gillian Flynn. En dat is aan de structuur van het verhaal best te zien. Net als in Gone Girl springen we heen en weer in de tijd en is niet alles zoals het op het eerste gezicht lijkt. Ook de getraumatiseerde vrouwen lijken veel op elkaar.
Toch haalt deze het lang niet bij Fincher`s geniale film. Dit lijkt meer op een soap met te veel losse eindjes, te veel dingen die in het verhaal worden opgegooid maar waar uiteindelijk niets mee wordt gedaan en is het laatste gedeelte véél te ver gezocht.
Door haar schoonheid is Charlize Theron nou niet bepaald de juiste persoon om zo`n personage te spelen, dat komt niet echt goed over. In tegenstelling tot Christina Hendricks die als moeder van de jonge Libby wel een geweldige rol neerzet.
Verder is het niet echt memorabel te noemen.

IMDB Cijfer: 6,5/10
Mijn Cijfer: 6,0/10
pi_152549377
The captive (2014)




Matthews dochter Cass werd 8 jaar geleden ontvoerd. Een reeks verontrustende aanwijzigen overtuigt Matthew echter dat Cass, nu 17, nog steeds leeft. In een race tegen de klok zullen Matthew, de rechercheurs en zelfs Cass allen hun rol moeten spelen om het mysterie van haar verdwijning op te lossen en haar te bevrijden uit haar gevangenschap.

Wat een ongelooflijk saaie en langdradige film over in feite een serieus onderwerp.
Wil er eigenlijk weinig woorden aan vuil maken, heb meerdere keren gedacht om hem maar uit te zetten.

Mocht je de moeite willen nemen om deze te kijken dan kun je de eerste 10 min kijken en het laatste half uur alles er tussen in is slepend en irritant bijna. :O :O :O

Mocht iemand deze gezien hebben dan ben ik wel benieuwd naar jullie menig.

ik: 2/10

IMDb: 5,9
Kwam dit nog tegen op het forum van IMDb
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:Y _O-

[ Bericht 12% gewijzigd door kree op 13-05-2015 02:01:37 ]
Do what you love, love what you do!
  donderdag 14 mei 2015 @ 23:06:56 #179
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_152607619
Mad Max: Fury Road
Naar mate de release dichter bij kwam ging ik er steeds meer naar uitkijken. In het begin had ik hier helemaal niets mee: weer een remake, de zoveelste in ideeënarm Hollywood. Maar de trailers stemden me hoe langer hoe positiever en dus besloot ik `m toch te gaan kijken.
Waar we de laatste jaren worden dood gegooid met saaie en bloedeloze remakes en vervolgen laat George Miller hier zien hoe het wél moet. Totaal over the top, met een cool verhaal,gigantisch hoog tempo, 3D uitvoering die wel goed is en wat toevoegt aan de film ervaring. En ondanks dat er serieuze punten worden aangesneden neemt t zich zelf gelukkig niet te serieus.Zo moet een blockbuster dus zijn. Heerlijk!
Van de fantastische openingssequentie tot en met het (wel enigzins voorspelbare) einde: ik heb twee uur lang genoten!

IMDB Cijfer: 9,1/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
pi_152612159
Ex Machina (2015)



Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een mooi robotmeisje.

Zoveelste AI film, alleen deze springt er weer tussen uit voor mij, niet een film met veel actie, wel één die eigenlijk dieper in gaat op de ethiek ervan.
Met eigenlijk toch nog wel een paar onverwachte plot twists.

Geen moment mee verveeld, aanrader :)

8/10
IMDb: 8,1
Do what you love, love what you do!
  vrijdag 15 mei 2015 @ 03:19:37 #181
194233 Friday12
Originele kloon
pi_152612703
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 15:23 schreef JDx het volgende:
The Wedding Ringer (2015) - IMDb

Leukste comedy sinds de eerste Hangover film.

Kende de film helemaal niet, is ook niet gehyped ofzo, maar het is gewoon zoals een comedy hoort te zijn, niet te gecompliceerd, niet te diep en af en toe leuke grappen.

8.
Was echt goed inderdaad _O-

Dat einde met hurley _O_

Deze verdient zeker een 8
pi_152621107
Maggie (2015)

In het Middenwesten van de VS woedt een ziekte die de geïnfecteerden langzaam in zombies verandert. Maggie is één van de geïnfecteerden. Haar vader Wade, een landbouwer, besluit aan haar zijde te blijven, zelfs wanneer ze langzaamaan in een kannibalistische zombie verandert...
De nieuwe film met Arnold Schwarzenegger. Hoge verwachtingen die teniet werden gedaan. De film was voor mij een zware tegenvaller. Het verhaal is neit echt dat je zegt origineel. Er gebeurt vrij weinig. En met die horror valt het wel mee, het is vooral een drama film. Jammer
IMDB 6/10
Ik 5,5/10

Girl House (2015)

Kylie probeert wat extra geld te verdienen en vestigt zich om die reden in een huis dat video-content voor een 18+ website verzorgt. Maar een gestoorde fan hackt de site om de locatie van de woning te achterhalen. Kylie komt terecht in een gevecht om haar leven.
Deze film is niet slecht maar ik kan er ook niks positiefs over zeggen. Niks origineel, een standaard slasher in de Stijl van Halloween
IMDB 5.6/10
Ik 5/10

Against the Sun (2015)

Tweede Wereldoorlog. Drie US Navy piloten storten met hun torpedo-bommenwerper neer in de Stille Zuidzee. Ze beschikken enkel over een kleine reddingsboot zonder eten, water of andere voorzieningen. Het trio is op zichzelf aangewezen om uithongering, stormen en aanvallen van haaien te overleven, en op de een of andere manier hun reddingsboot naar veiliger oorden te sturen.
Een film gebaseerd op een waar verhaal. Zowat de hele film speelt zich af in een bootje op de oceaan. Je moet denk ik van dergelijke verhalen houden om het te kunnen waarderen. Ik hou wel van survival. Ik vond de film goed, er gebeurd vanalles en je wordt echt meegezogen in t verhaal.
Voor wie de film Unbroken heeft gezien: de film lijkt zeer veel op de eerste helft van Unbroken
.
IMDB 6.5/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 15 mei 2015 @ 16:46:37 #183
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_152625305
Mad Max: Fury Road

Ik wist vantevoren dat ik naar totale onzin ging kijken, en MM:FR stelde wat dat betreft niet teleur. Gewoon ouderwetse Mad Max-nonsens, jeugdsentiment, heerlijk.

Overweldigend, compleet over the top (ik kan mij zo voorstellen dat mensen zonder enige Mad Max-ervaring werkelijk geen idee hebben waar ze in terecht zijn gekomen). Was wel zomaar, patsboem afgelopen, vond ik wel jammer... een echte climax zat er niet in (is ook moeilijk na twee uur high-octane stuff, weet ik ook wel).

IMDB Cijfer: 9,1/10
Mijn Cijfer: 8,5/10 (vond de 5 sterren van Empire en De Volkskrant wel iets te hoog gegrepen).

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_152625658
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 17:24 schreef Freezor het volgende:
Far From The Madding Crowd

[ afbeelding ]
Dit is een verhaal over een sterke onafhankelijke vrouw op het platteland en drie mannen die zij ontmoet die alledrie hun oog op haar laten vallen. Dit klinkt misschien zoetsappig maar dat valt reuze mee. Het is vooral een film over keuzes die je als mens moet maken op liefdesgebied maar ook op andere vlakken. De relaties tussen de personages staan centraal en het plot neemt een aantal verrassende wendingen. De film maakt soms redelijke sprongen in de tijd en is daarom best vlot. Het acteerwerk van met name Carey Mulligan is van een zeer hoog niveau. De muziek verdient ook een eervolle vermelding want samen met de prachtige shots van het Engelse platteland zorgt die voor een heerlijk rustgevende maar meeslepende filmervaring.

IMDB: 7,2
Ik: 8,5
Ok dus hier kan je als man best heen? Mijn vrouw wil er graag heen maar leek me voor mij als man niet echt geschikt. Maar uit jou verhaal begrijp ik dat dit nog wel meevalt?
Even a broken clock is right twice a day.
pi_152628237
Een Britse serie, nou ja, serie, het zijn meer losse korte films, die je absoluut niet mag missen is:

Black Mirror (2011)



Een geniale combinatie tussen heden en toekomst, modern en ouderwets, spelend met maatschappelijke thema's, media, politiek, BNW, sociale interactie en dat alles voorzien van heerlijk typisch Britse humor.

Lang geleden dat ik zo aangenaam verbaasd was door een film/serie/set films.

Seizoen 1 (3 afleveringen) gezien, van seizoen 2 alleen de eerste. Nog 3 te gaan, dan is het helaas weer voorbij. -O-

9,5/10 (IMDB: 8,8/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_152629268
Ex Machina 2015

goede film over robots 8,5/10 (gaat vooral over de turingtest en ethische kwesties die kunnen ontstaan met geavanceerde ai's)

Chappie 2015

slechte film over robots 3/10 (pauperige accenten, pauperige dialogen, pauperige muziek, kortom erg pauperig)
..///
pi_152632169
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 15:23 schreef JDx het volgende:
The Wedding Ringer (2015) - IMDb

Leukste comedy sinds de eerste Hangover film.

Kende de film helemaal niet, is ook niet gehyped ofzo, maar het is gewoon zoals een comedy hoort te zijn, niet te gecompliceerd, niet te diep en af en toe leuke grappen.

8.
Bedankt voor de tip, dat was een ontspannen filmpje ^O^ Wel wat cheesy momenten maar dat hoort wel bij het genre.
7.
pi_152637308
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 20:41 schreef Suikertante het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip, dat was een ontspannen filmpje ^O^ Wel wat cheesy momenten maar dat hoort wel bij het genre.
7.
Ja toch, als ik vroeger toen ik 8/9/10 jaar was nog "laat" op mocht blijven en een film kon kijken, dan zag ik een film als deze, precies zoiets als je wil zien. Luchtig, vrolijk, gewoon leuk!
  vrijdag 15 mei 2015 @ 23:47:42 #189
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_152639469
Ex Machina (2015) - IMDb

persoonlijk vind het meer een 7, aardige film over turing test. bouwde aardig wat spanning op maar op het einde had ik zo iets van mehh

7/10
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  zaterdag 16 mei 2015 @ 01:05:40 #190
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_152641320


Jupiter Ascending (2015) - IMDb

Nou, dat waren 2 weggegooide uren die ik nooit meer terug krijg, wat een zooitje was deze film zeg.
Had het uitstellen van de release datum puur te maken met conflicterende schedules, of moest er een hoop bijgeschaafd worden aan deze film? - Want dat laatste is de wel indruk die ik krijg bij het zien van het eindproduct.

Afgeraffelde verhaallijnen, karakters waar je niks meer van hoort en een aaneenschakeling aan Hollywood clichés... ik bedoel... een kansarme "toilet schoonmaakster" die een prinses blijkt te zijn, ècht waar? :')
En wat te denken van het karakter van Channing Tatum die tot 4 keer toe hetzelfde trucje uithaalt en de last-minute hero is. Dat je daar nog mee weg kan komen in 2015. Onbegrijpelijk...

En Mila Kunis komt tekort om een leading lady te zijn... dat werd pijnlijk duidelijk in Jupiter Ascending.

IMDB: 5.6/10
Score: 4.0/10
pi_152642147
Mad Max: Fury Road



Ik keek hier ontzettend naar uit en man, wat maakte deze film mijn verwachtingen waar! Mad Max Fury Road staat garant voor een 2 uur lange krankzinnige achtbaanrit die geen moment verveelt. Het plot heeft misschien wat weinig om het lijf, maar dat maakt de bloedstollende actie meer dan goed. Ik vind persoonlijk dat er een bijna perfecte balans is tussen actie en verhaal, als er meer tijd aan karakterontwikkeling zou zijn besteed zou dat de dynamiek en het tempo teveel uit de film halen.

De shots zijn ook prachtig en de chaos wordt ongekend goed in beeld gebracht. Waar ik ook minstens net zo van geniet zijn alle bizarre personages die aan bod komen (nog extremer dan wat we van de vorige Mad Max delen gewend zijn) en de fantastische over-the-top inventies die er in deze post-apocalyptische wereld te aanschouwen zijn. Niks is te gek en zo mag ik het graag zien. Bij voorbaat, mijn favoriete actiefilm van dit decennium!

Score: 9,5/10
IMDB: 9/10
pi_152660666
Unbroken (2014) - IMDb

Na het boek te hebben gelezen moest natuurlijk de film volgen. Het boek was meeslepend, indrukwekkend en intens. Gezien de al wat negatieve reacties die mij ter ore kwamen ging ik redelijk afwachtend de film in. Uiteindelijk viel het me niet enorm tegen, de beelden zijn mooi, het acteerwerk is goed en het verhaal wordt redelijk goed neergezet. In vergelijking met het boek gaat het allemaal wel erg snel, te snel naar mijn smaak om er echt goed in te zitten. Daarnaast is het jammer dat zijn leven na de oorlog niet is meegenomen wat ik juist een van de sterkere punten vond van het boek. Juist ook het achtervolgen van de kampbeul etc. was erg indringen.

Wil je het boek echt goed eer aan doen dan is dat niet in een film te vatten, van zijn jeugd en hardlopen, naar de eerste deelname aan de oorlog, tot het tragische ongeluk, de overleving op zee, het kampleven en de uiteindelijke terugkeer en het leven na de oorlog voor verschillende hoofdpersonen.

Voor mij was een TV serie van een aflevering of 10 hier perfect voor geweest.
Desondanks heb ik me geen seconde verveeld en vloog de film voorbij.

De 7,2 op IMDB vind ik dan ook wat magertjes:

Danos: 7,8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_152660857
Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013) - IMDb

Laatste tijd erg into Spaanse films, bevallen me erg goed. In deze film draait het om een docent die zijn droom waar wil gaan maken in de jaren '60: het ontmoeten van John Lennon op de set waar hij een film aan het opnemen is in Spanje. Hij vertrekt en loopt onderweg (apart van elkaar) twee jongeren tegen het lijf die om een bepaalde reden proberen te ontsnappen uit hun dagelijkse sleur. De drie gaan verder op pad en zo ontstaat er langzamerhand een band.

Ik heb weer erg genoten van deze Spaanse film, kijkt heerlijk weg en het sfeertje van de jaren '60 is goed neergezet.

IMDB: 7,0
Danos: 7,5

Als iemand nog tips heeft voor meer Spaanse films dan houd ik me aanbevolen, onlangs onder andere Relatos salvajes (2014) - IMDb en La isla mínima (2014) - IMDb al gekeken.
Even a broken clock is right twice a day.
pi_152661265
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 21:16 schreef danos het volgende:
Als iemand nog tips heeft voor meer Spaanse films dan houd ik me aanbevolen, onlangs onder andere Relatos salvajes (2014) - IMDb en La isla mínima (2014) - IMDb al gekeken.
Medianeras
Abre los ojos - klassieker
Nostalgia de la luz
Carne trémula
Operación E
La cara oculta
quote:
Spaans-Colombiaanse horror/thriller met goeie rollen, een origineel verhaal en goeie sfeer.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_152664109
Before I Disappear (2014) - IMDb

Tja ietwat trage en bizarre film. Maar wel waar je naar blijft kijken omdat nieuwsgierig.
Ik was er blij tevreden mee. een 7 plus
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_152664424
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 21:16 schreef danos het volgende:
Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013) - IMDb

Laatste tijd erg into Spaanse films, bevallen me erg goed. In deze film draait het om een docent die zijn droom waar wil gaan maken in de jaren '60: het ontmoeten van John Lennon op de set waar hij een film aan het opnemen is in Spanje. Hij vertrekt en loopt onderweg (apart van elkaar) twee jongeren tegen het lijf die om een bepaalde reden proberen te ontsnappen uit hun dagelijkse sleur. De drie gaan verder op pad en zo ontstaat er langzamerhand een band.

Ik heb weer erg genoten van deze Spaanse film, kijkt heerlijk weg en het sfeertje van de jaren '60 is goed neergezet.

IMDB: 7,0
Danos: 7,5

Als iemand nog tips heeft voor meer Spaanse films dan houd ik me aanbevolen, onlangs onder andere Relatos salvajes (2014) - IMDb en La isla mínima (2014) - IMDb al gekeken.
Yo, también (2009) - IMDb
Celda 211 (2009) - IMDb
Mientras duermes (2011) - IMDb
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_152664544
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 21:16 schreef danos het volgende:
Als iemand nog tips heeft voor meer Spaanse films dan houd ik me aanbevolen, onlangs onder andere Relatos salvajes (2014) - IMDb en La isla mínima (2014) - IMDb al gekeken.
La Ardilla Roja
Eva
La Antena (als je eens iets totaal anders wil)
Mar Adentro
Talk to Her (met zelfde acteur als de leraar)

Net ook maar eens Ex Machina gekeken. Wel aardig. 7/10, misschien 7.5. Het voelde wat makkelijk af en toe. De muziek als een soort heart beat die sneller en harder gaat om een gevoel van spanning na te bootsen terwijl er eigenlijk niet veel spannends in zit. Wel een film om eens lekker bij na te denken over het hele AI gebeuren.
kijkt veel films
  zondag 17 mei 2015 @ 00:02:45 #198
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_152665926
quote:
17s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 18:29 schreef El_Matador het volgende:
Een Britse serie, nou ja, serie, het zijn meer losse korte films, die je absoluut niet mag missen is:

Black Mirror (2011)

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Een geniale combinatie tussen heden en toekomst, modern en ouderwets, spelend met maatschappelijke thema's, media, politiek, BNW, sociale interactie en dat alles voorzien van heerlijk typisch Britse humor.

Lang geleden dat ik zo aangenaam verbaasd was door een film/serie/set films.

Seizoen 1 (3 afleveringen) gezien, van seizoen 2 alleen de eerste. Nog 3 te gaan, dan is het helaas weer voorbij. -O-

9,5/10 (IMDB: 8,8/10)
die tweede, seizoen 1, die was echt geweldig.
pi_152668210
Ex Machina, goede film maar ik denk dat iedereen op stomende sex zat te wachten dus het einde was een beetje zozo, wel een lekker lichaam had ze. :9
  zondag 17 mei 2015 @ 02:15:14 #200
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_152668258
Zit iedereen hier nu Spaanstalig te kijken .. :+

Doe ik zelf ook vaak hoor
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')