Ook dat ja. Ik heb dus de grote en daar kan genoeg in voor 2 personen, maar niet veel meer dan dat. Want als je hem te vol doet is het moeilijk om alles goed te krijgen.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 06:51 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Ik zou wel de grote variant adviseren de kleine is in principe wel groot genoeg, maar af en toe krap aan.
Laat ook even weten welke variant jij hebt want niet elke airfryer geeft goed resultaten bij snacks. Ik heb zo'n vermoeden dat de blokker variant dat ook zeker minder goed zal doen.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 06:56 schreef Max-Westerman het volgende:
Prima apparaat
Patat/friet () smaakt gewoon hetzelfde als uit een normale friteuse.
Alleen de kroketten komen er soms bleek uit, maar ze smaken gewoon goed.
Ja inderdaad, maar niet zo lang als jij schetst hoor. Wij hebben nog de oude Airfryer, zonder opwarm functie, maar fricadellen zijn in 9 minuten klaar, kipnuggets en ander bittergarnituur in 7/8 minuten, op 200 graden, goudbruin.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 07:54 schreef Drogonno het volgende:
Dan ga ik bij bol.com kijken
Airfryer Bol
Heb toch meer vertrouwen in bol.com dan in de blokker
Denk eraan om de Philips Viva Airfryer HD9220/20 Friteuse - Zwart te gaan nemen
Ben beniewd hoe anders de smaak zal zijn dan de oven/normal frituur apparaat
Zijn er eigenlijk verschillende opwarmtijden voor het eten?
zoals 30 min voor friet en 20 min voor frikandellen?
Deze is beter, past veel meer in en niet veel duurder:quote:Op dinsdag 31 maart 2015 07:54 schreef Drogonno het volgende:
Dan ga ik bij bol.com kijken
Airfryer Bol
Heb toch meer vertrouwen in bol.com dan in de blokker
Denk eraan om de Philips Viva Airfryer HD9220/20 Friteuse - Zwart te gaan nemen
Ben beniewd hoe anders de smaak zal zijn dan de oven/normal frituur apparaat
Zijn er eigenlijk verschillende opwarmtijden voor het eten?
zoals 30 min voor friet en 20 min voor frikandellen?
Friet uit een airfryer bevat minder vet dan bijvoorbeeld gebakken aardappels uit de pan.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom zou je? Heb je de illusie dat het gezond is?
Als je je zorgen maakt over vet kan je beter geen friet eten.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:27 schreef delano.888 het volgende:
[..]
Friet uit een airfryer bevat minder vet dan bijvoorbeeld gebakken aardappels uit de pan.
Dus het is zeker geen slecht idee om in huis te hebben.
Vet is juist gezond en onmisbaar voor een gezond dieet, een gezond dieet bestaat voor minstens 30% uit vet en danwel dierlijk(verzadigd vet) vet en niet uit giftige vetten en olieën zoals zonnebloemolie.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:27 schreef delano.888 het volgende:
[..]
Friet uit een airfryer bevat minder vet dan bijvoorbeeld gebakken aardappels uit de pan.
Dus het is zeker geen slecht idee om in huis te hebben.
Ja, maar dan spreek je jezelf wel tegen natuurlijk. Bij de Airfryer bak je in een oven zonder vet, vetten die in de producten zitten, bak je er grotendeels uit. De gezonde vetten die een mens nodig heeft, krijg je niet uit de Airfryer noch de producten die je erin bereid. Dus ja, als je van af en toe een lekker hapje houdt, dan is de AF echt wel gezonde dan de normale frituur.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:35 schreef budvar het volgende:
[..]
Vet is juist gezond en onmisbaar voor een gezond dieet, een gezond dieet bestaat voor minstens 30% uit vet en danwel dierlijk(verzadigd vet) vet en niet uit giftige vetten en olieën zoals zonnebloemolie.
Het voordeel van vet is dat je de max temperatuur goed in de hand kan houden, en daarmee de vorming van acrylamides in de hand houd.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:53 schreef Meike26 het volgende:
[..]
Ja, maar dan spreek je jezelf wel tegen natuurlijk. Bij de Airfryer bak je in een oven zonder vet, vetten die in de producten zitten, bak je er grotendeels uit. De gezonde vetten die een mens nodig heeft, krijg je niet uit de Airfryer noch de producten die je erin bereid. Dus ja, als je van af en toe een lekker hapje houdt, dan is de AF echt wel gezonde dan de normale frituur.
Ik spreek mezelf niet tegen want ik zeg nergens dat een airfryer gezond. Ik zeg wel dat dierlijke verzadigde vetten(ossewit, roomboter) gezond is.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:53 schreef Meike26 het volgende:
[..]
Ja, maar dan spreek je jezelf wel tegen natuurlijk. Bij de Airfryer bak je in een oven zonder vet, vetten die in de producten zitten, bak je er grotendeels uit. De gezonde vetten die een mens nodig heeft, krijg je niet uit de Airfryer noch de producten die je erin bereid. Dus ja, als je van af en toe een lekker hapje houdt, dan is de AF echt wel gezonde dan de normale frituur.
ik heb de Philips XLquote:Op dinsdag 31 maart 2015 07:07 schreef delano.888 het volgende:
[..]
Laat ook even weten welke variant jij hebt want niet elke airfryer geeft goed resultaten bij snacks. Ik heb zo'n vermoeden dat de blokker variant dat ook zeker minder goed zal doen.
Over dat schoonmaken lees ik vaker, maar het is toch gewoon het mandje en die bak in de vaatwasser stoppen? De buitenkant word nou niet echt vies ofzo..quote:Op dinsdag 31 maart 2015 07:30 schreef Zana het volgende:
Wat en hoe vaak ga je er mee doen?
Ik gebruik de mijne voor (zelfgemaakte) frietjes (lekker, maar smaken naar mijn mening echt anders dan uit de olie), voor broodjes op- en overbakken (beperkte ruimte) en voor snacks (je moet goed opletten, welk merk je koopt, want anders worden ze niet mooi bruin, maar bijvoorbeeld lekkerbekjes van Iglo(?) worden heel mooi.
Ik vind de airfryer een onding om schoon te maken, ook in de vaatwasser, gewoon lomp, groot en zwaar..op gegeven moment blijft er ook een laagje zitten. Je hebt eventueel ook nog van Tefal de Actifry met snackmandje, voordeel daarvan is dat je ook eenpansgerechten kunt maken.
Je moet in elk geval ook rekening houden voor hoeveel personen je wilt bereiden, ik heb een normale Airfryer en je maakt er voor 3 personen frietjes in of 4 kleine portionen, of je moet voorbakken of je zit weer 20-25 minuten in de herrie wil je er meer maken.
Het neemt veel ruimte in de vaatwasser in, je hebt het draadmandje en de bak, die moet je eigenlijk naast elkaar erin zetten. En na een tijdje blijft er gewoon een laagje achter, dat ik niet meer zo makkelijk eraf krijg.quote:Op donderdag 2 april 2015 14:57 schreef Multiply het volgende:
[..]
Over dat schoonmaken lees ik vaker, maar het is toch gewoon het mandje en die bak in de vaatwasser stoppen? De buitenkant word nou niet echt vies ofzo..
Je loopt in zo'n ding inderdaad wel wat risico op acrylamide. Ik weet niet of die echt hoger zijn trouwens dan net gewone friet.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het voordeel van vet is dat je de max temperatuur goed in de hand kan houden, en daarmee de vorming van acrylamides in de hand houd.
Ik maak friet in ossewit, verzadig dierlijk vet, dat is veel beter dan het verhitten met onverzadigde plantaardige olie, waarbij ook weer allerlei troep ontstaat.
Al met al dus een excuus om vaak friet te eten.quote:Op donderdag 2 april 2015 19:43 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je loopt in zo'n ding inderdaad wel wat risico op acrylamide. Ik weet niet of die echt hoger zijn trouwens dan net gewone friet.
Overigens is arachide een goede olie om te gebruiken in zo'n airfryer, arachide is behoorlijk stabiel.
Sowieso is de airfryer wat betreft olie die chemisch kapot gaat juist minder gevaarlijk, aangezien je alleen werkt met verse olie, je hebt geen pan die een hele tijd staat te walmen.
Uiteindelijk is voor de meeste mensen het aantal calorieën hetgeen het meest belangrijk is voor hun gezondheid. Het beperken van calorieën uit vet is dan een prima idee (net als het beperken van andere calorieën).
Qua calorieën (zonder mayo) inderdaad heel wat lager in calorieën. Je gaat van 12 procent naar 2 vet. Dat is afhankelijk van droge stof iets van 75 kcal per 100 gram minder. Dat is aanzienlijk.quote:Op donderdag 2 april 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Al met al dus een excuus om vaak friet te eten.
Diepvriesfriet smaakt naar natte honden, of liever, zoals natte honden ruiken.quote:Op donderdag 2 april 2015 21:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Qua calorieën (zonder mayo) inderdaad heel wat lager in calorieën. Je gaat van 12 procent naar 2 vet. Dat is afhankelijk van droge stof iets van 75 kcal per 100 gram minder. Dat is aanzienlijk.
Welk gedrag er volgt uit het hebben van zo'n apparaat weet ik niet, maar wij zijn niet vaker frites gaan eten. Ook niet minder. Ongetwijfeld zijn er mensen die meer eten omdat het ineens mag...
Ik moet zeggen ik ben af en toe wel een zeurkous over vers en lekker eten en mits goed gemaakt is de friet uit dat apparaat bijna net zo goed als gefrituurd, altijd beter dan fiepvriesfriet.
Yip en de textuur is ookal beroerd.quote:Op vrijdag 3 april 2015 08:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Diepvriesfriet smaakt naar natte honden, of liever, zoals natte honden ruiken.
Ah zo. Ja het past bij mij ook maar net naast elkaar. Dat laagje heb ik (nog) geen last van, maar ik heb hem nog maar een keer of 15 gebruikt.quote:Op donderdag 2 april 2015 19:23 schreef Zana het volgende:
[..]
Het neemt veel ruimte in de vaatwasser in, je hebt het draadmandje en de bak, die moet je eigenlijk naast elkaar erin zetten. En na een tijdje blijft er gewoon een laagje achter, dat ik niet meer zo makkelijk eraf krijg.
In de airfryer van philips hoef je helemaal geen olie toe te voegen.quote:Op donderdag 2 april 2015 19:43 schreef Spanky78 het volgende:
Sowieso is de airfryer wat betreft olie die chemisch kapot gaat juist minder gevaarlijk, aangezien je alleen werkt met verse olie, je hebt geen pan die een hele tijd staat te walmen
Een klein scheutje olie doe ik wel op de frites, anders worden het geroosterde aardappelen, zeker geen frites.quote:Op vrijdag 3 april 2015 12:29 schreef -0- het volgende:
[..]
In de airfryer van philips hoef je helemaal geen olie toe te voegen.
Heb er hier ook 1 en bevalt uitstekend. Bak er regelmatig vlees in en snacks, patat en aardappels gaan ook prima. Mora heeft tegenwoordig ook op de doos staan vaak wat de bereidingstijd is in een airfryer.
Daarbij is het gewoon veel makkelijker dan een frituurpan, zeker aangezien ik geen berging of buitenruimte heb en hem dus in de keuken gebruik waar de afzuiging ook niet echt denderend werkt, een stuk frisser dan frituren.
Ja. Maar wel oven met zeer geforceerde convectie. En heel veel vermogen per kubieke centimeter inhoud.quote:Op zondag 5 april 2015 20:35 schreef Erasmo het volgende:
Maarruh is zo'n ding eigenlijk niet stiekem een heteluchtoven in een ander jasje?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |