abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 september 2015 @ 19:58:54 #276
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156226463
Ze zijn leuk! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156394347
Ga vandaag het volkorenbrood uit de OP maken, voor het eerst bakken met een poolish
https://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/volkorenbrood/
pi_156406026
Wat een werk eigenlijk :D
vanochtend om 9.30 begonnen en brood staat nu nog af te koelen.
Poolish maken, het eigenlijke deeg mengen en kwartier kneden, 1e rijs, plat slaan, rusten, deeg vormen, 2e rijs. Dan 40 minuten in de oven.
(Slechte foto)
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 17:06:36 #279
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_156551547
Fougasse gebakken O+






Zuurdesem met een snufje gist
pi_156552166
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 17:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fougasse gebakken O+

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


Zuurdesem met een snufje gist
Oh, wat mooi. Pretzel-plus!
  Moderator zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:16:18 #281
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_156566689
Ben nu een paar weken aan het bakken, vooralsnog wat simpele bruine broden. Eerst als een echte barbaar met de koopman mixen.

Na 2 weken had ik dat wel gezien en heb zelf alle ingrediėnten bij een molen gekocht. Samen met een bakblik is het helemaal compleet.

Het brood is altijd erg lekker, maar best korrelig en kruimeld verschrikkelijk. Waar kan dat door komen?
pi_156566698
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:16 schreef jitzzzze het volgende:
Ben nu een paar weken aan het bakken, vooralsnog wat simpele bruine broden. Eerst als een echte barbaar met de koopman mixen.

Na 2 weken had ik dat wel gezien en heb zelf alle ingrediėnten bij een molen gekocht. Samen met een bakblik is het helemaal compleet.

Het brood is altijd erg lekker, maar best korrelig en kruimeld verschrikkelijk. Waar kan dat door komen?
Te kort kneden?
  Moderator zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:20:07 #283
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_156566741
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:20 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

een minuut of 10, in een keukenmachine met deeghaak. Tot het een elastische bal geworden is
  Moderator zaterdag 3 oktober 2015 @ 09:27:23 #285
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_156566805
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:27 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

hm, ik vrees dat de mixer nog wat langer aan de slag moet. Het is wel glad als stop met mixen maar niet zoals in dat filmpje
dat zijn de gluten die hun werk hebben gedaan idd, het ene meel heeft ook meer gluten dan andere maar de basis is goed lang kneden.
pi_156566829
Op de website van dat filmpje:http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1

Vind je trouwens nog veel meer goede informatie over (basis)technieken voor brood bakken. Haar boek is trouwens ook een aanrader voor elke beginnende bakker! :Y
  Moderator zaterdag 3 oktober 2015 @ 10:21:38 #288
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_156567271
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat zijn de gluten die hun werk hebben gedaan idd, het ene meel heeft ook meer gluten dan andere maar de basis is goed lang kneden.
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 09:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Op de website van dat filmpje:http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1

Vind je trouwens nog veel meer goede informatie over (basis)technieken voor brood bakken. Haar boek is trouwens ook een aanrader voor elke beginnende bakker! :Y
Thanks :)
pi_156581837
Meld me ook weer eens. Had voor mijn en tijdens mijn vakantie bijzonder weinig inspiratie. Nu weer lekker aan het bakken. Mijn zuurdesem heeft 5 weken verwaarlozing overleefd. *O*


eindelijk croissants gebakken.


naar een idee van the GBBO, cranberry quickbread

zag een stukje terug een fougasse staan, ook die staat nog op mijn lijstje.
  zondag 4 oktober 2015 @ 08:35:13 #290
221912 minilot
Nancy boy
pi_156587265
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 22:48 schreef Oceanonix het volgende:
Meld me ook weer eens. Had voor mijn en tijdens mijn vakantie bijzonder weinig inspiratie. Nu weer lekker aan het bakken. Mijn zuurdesem heeft 5 weken verwaarlozing overleefd. *O*

[ afbeelding ]
eindelijk croissants gebakken.

Gaaf! Maar wat een boel werk is dat hč? :)
Heb je toevallig ook een foto van de laagjes aan te binnenkant? *)

Tip: als broodjes al bruin genoeg zijn van boven maar nog moeten doorgaren in de oven is heel losjes een velletje aluminiumfolie erop leggen een prima manier om zwarte stukjes korst te voorkomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 04-10-2015 08:42:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 4 oktober 2015 @ 08:38:16 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156587278
Vraagje : wat kosten 2 kleine broden en 2 chocolade chunk cookies bij elkaar.. :p
  zondag 4 oktober 2015 @ 08:39:52 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156587285
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 08:38 schreef RobinOok het volgende:
Vraagje : wat kosten 2 kleine broden en 2 chocolade chunk cookies bij elkaar.. :p
Was dit misschien bedoeld voor in het bakkerij-topic? :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 4 oktober 2015 @ 09:35:33 #293
221912 minilot
Nancy boy
pi_156587576
Nu bezig met dit:
http://thewoksoflife.com/2015/01/milk-bread-2/ :9

Bijna klaar met eerste rijs.
Wat is het toch altijd een feest, met de hand een slap deeg kneden waar melk, room en ei in zit. :')
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 4 oktober 2015 @ 09:37:36 #294
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_156587593
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 09:35 schreef minilot het volgende:
Nu bezig met dit:
http://thewoksoflife.com/2015/01/milk-bread-2/ :9

Bijna klaar met eerste rijs.
Wat is het toch altijd een feest, met de hand een slap deeg kneden waar melk, room en ei in zit. :')
Maar straks, hmmmm! Dan is t al het geplak waard :9
  zondag 4 oktober 2015 @ 09:39:50 #295
221912 minilot
Nancy boy
pi_156587608
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 09:37 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Maar straks, hmmmm! Dan is t al het geplak waard :9
Nou, het plakken valt nog wel mee. Bij zulk zacht deeg (ook brioche enzo) hanteer ik de immer zeer goed werkende van-een-hoogte-op-het aanrecht-laten-vallen-kneedwijze. Alleen ben ik klein en onhandig en zit dus aan het einde van die twintig (!) minuten stukjes deeg in mijn wenkbrauwen en onder mijn oksels. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_156588516
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 08:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Gaaf! Maar wat een boel werk is dat hč? :)
Heb je toevallig ook een foto van de laagjes aan te binnenkant? *)

Tip: als broodjes al bruin genoeg zijn van boven maar nog moeten doorgaren in de oven is heel losjes een velletje aluminiumfolie erop leggen een prima manier om zwarte stukjes korst te voorkomen.
Veel werk vind ik eigenlijk wel meevallen. Het duurt alleen lang omdat je het echt de tijd moet geven om te rusten.
Nee geen laagjes foto gemaakt. :'( En de rest is niet snijbaar want ligt in de vriezer.
Ze zijn donker geworden maar niet zwart. Op de foto lijkt het iets erger als in de praktijk.
  zondag 4 oktober 2015 @ 12:45:14 #297
221912 minilot
Nancy boy
pi_156589882
*burp* Dat was een prima laat ontbijt!

Mijn hand:


Vriendhand:


Mjjjjam!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 4 oktober 2015 @ 13:15:01 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156590655
:9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 4 oktober 2015 @ 13:57:14 #299
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_156591774
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 12:45 schreef minilot het volgende:
*burp* Dat was een prima laat ontbijt!

Mijn hand:
[ afbeelding ]

Vriendhand:
[ afbeelding ]

Mjjjjam!
[ afbeelding ]
:9~ :9~ :9~
pi_156592978
Ze hebben het bij het melk brood over cake en brood bloem is dat hetzelfde als patent en gewone bloem ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')