Oh, wat mooi. Pretzel-plus!quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 17:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
Fougasse gebakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zuurdesem met een snufje gist
Te kort kneden?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:16 schreef jitzzzze het volgende:
Ben nu een paar weken aan het bakken, vooralsnog wat simpele bruine broden. Eerst als een echte barbaar met de koopman mixen.
Na 2 weken had ik dat wel gezien en heb zelf alle ingrediėnten bij een molen gekocht. Samen met een bakblik is het helemaal compleet.
Het brood is altijd erg lekker, maar best korrelig en kruimeld verschrikkelijk. Waar kan dat door komen?
een minuut of 10, in een keukenmachine met deeghaak. Tot het een elastische bal geworden isquote:
quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:20 schreef jitzzzze het volgende:
[..]
een minuut of 10, in een keukenmachine met deeghaak. Tot het een elastische bal geworden is
hm, ik vrees dat de mixer nog wat langer aan de slag moet. Het is wel glad als stop met mixen maar niet zoals in dat filmpjequote:
dat zijn de gluten die hun werk hebben gedaan idd, het ene meel heeft ook meer gluten dan andere maar de basis is goed lang kneden.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:27 schreef jitzzzze het volgende:
[..]
hm, ik vrees dat de mixer nog wat langer aan de slag moet. Het is wel glad als stop met mixen maar niet zoals in dat filmpje
quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat zijn de gluten die hun werk hebben gedaan idd, het ene meel heeft ook meer gluten dan andere maar de basis is goed lang kneden.
Thanksquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 09:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Op de website van dat filmpje:http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1
Vind je trouwens nog veel meer goede informatie over (basis)technieken voor brood bakken. Haar boek is trouwens ook een aanrader voor elke beginnende bakker!
Gaaf! Maar wat een boel werk is dat hč?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 22:48 schreef Oceanonix het volgende:
Meld me ook weer eens. Had voor mijn en tijdens mijn vakantie bijzonder weinig inspiratie. Nu weer lekker aan het bakken. Mijn zuurdesem heeft 5 weken verwaarlozing overleefd.
[ afbeelding ]
eindelijk croissants gebakken.
Was dit misschien bedoeld voor in het bakkerij-topic?quote:Op zondag 4 oktober 2015 08:38 schreef RobinOok het volgende:
Vraagje : wat kosten 2 kleine broden en 2 chocolade chunk cookies bij elkaar.. :p
Maar straks, hmmmm! Dan is t al het geplak waardquote:Op zondag 4 oktober 2015 09:35 schreef minilot het volgende:
Nu bezig met dit:
http://thewoksoflife.com/2015/01/milk-bread-2/
Bijna klaar met eerste rijs.
Wat is het toch altijd een feest, met de hand een slap deeg kneden waar melk, room en ei in zit.
Nou, het plakken valt nog wel mee. Bij zulk zacht deeg (ook brioche enzo) hanteer ik de immer zeer goed werkende van-een-hoogte-op-het aanrecht-laten-vallen-kneedwijze. Alleen ben ik klein en onhandig en zit dus aan het einde van die twintig (!) minuten stukjes deeg in mijn wenkbrauwen en onder mijn oksels.quote:Op zondag 4 oktober 2015 09:37 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Maar straks, hmmmm! Dan is t al het geplak waard
Veel werk vind ik eigenlijk wel meevallen. Het duurt alleen lang omdat je het echt de tijd moet geven om te rusten.quote:Op zondag 4 oktober 2015 08:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Gaaf! Maar wat een boel werk is dat hč?
Heb je toevallig ook een foto van de laagjes aan te binnenkant?
Tip: als broodjes al bruin genoeg zijn van boven maar nog moeten doorgaren in de oven is heel losjes een velletje aluminiumfolie erop leggen een prima manier om zwarte stukjes korst te voorkomen.
quote:Op zondag 4 oktober 2015 12:45 schreef minilot het volgende:
*burp* Dat was een prima laat ontbijt!
Mijn hand:
[ afbeelding ]
Vriendhand:
[ afbeelding ]
Mjjjjam!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |