abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_151022931
quote:
10s.gif Op woensdag 25 maart 2015 14:17 schreef Iwanius het volgende:
Dat klinkt al erg goed. Ben trouwens morgen uber die grenze. *) Weet nu al waar ik mij aan ga zondigen.

On topic.

Korte lunch Chinese way met een glaasje wit erbij (Pouilly-Fumé Christophe Denoël 2014)
curryworst , meesterlijk zijn die he
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  woensdag 25 maart 2015 @ 17:35:40 #277
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_151026314
Heb net groentesoep met ballen gemaakt, straks even broodjes in de oven gooien :9. En ook nog een cake gebakken dus die gaat vanavond aangesneden worden.
it's the map in my mind that sends me on my way.
pi_151026400
Straks Hongaarse krumplifőzelék (aardappelgerecht met ui, worst en paprikapoeder). De worst is geen Hongaarse versie, nu met pittige Drentse worst. Die benadert het één en ander wel een beetje.
pi_151027706
Kipschnitzel groente aardappeltjes met soepie vooraf
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 maart 2015 @ 18:33:55 #280
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_151028193
Na lange tijd weer eens AVG. De Hollandsche pot moet je niet te vaak eten, maar dan als je het eet is het heerlijk
Hachee :9 die gisteren al klaargemaakt is met aardappels en rode kool :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 25 maart 2015 @ 18:38:14 #281
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_151028357
Eiermie met kippendijstukken en champignons en uien en andere herrie in een gefermenteerde zwarte bonensaus. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 maart 2015 @ 19:36:55 #282
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_151030597
Eitje, broccoli, kippenschnitzel en patatjes
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
pi_151030957
Spaghetti met kleine gehaktballetjes. O+
pi_151032979
Ouderwets gegeten. :) Kalfsschnitzel, zelf gepaneerd. Erbij paddestoelenroomsaus met marsala en peterselie. Tevens citroenpartjes ernaast, en verder nog in boter en witte wijn gesmoorde prei met zwarte peper en mosterdzaad.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-03-2015 09:41:03 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_151034537
Vanmiddag 'n lekker bordje macaroni, en net 2 verse broodjes met 'n soort van kaasburger...met extra kaas :Y ijsbergsla aangemaakt met wat tomaatjes,komkommer en mayo aangelengd met water, p/z en wat van de jus erop, na wat bier...lekker oor :)

Nu koffie toch... c_/
pi_151039301
m&m's pinda en chipito's.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_151040846
Ik wilde spaghetti bolognese (restjes) eten vanavond maar ik had maar genoeg voor 1 persoon :P dus dat voor vriendje en voor mij spaghetti carbonara met restjes spek en champignons. Daarna ben en jerries half baked :9 :9
  donderdag 26 maart 2015 @ 08:04:53 #288
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_151047726
quote:
Even voor je eventuele anderstalige Instagramvolgers: stoofpeertjes heten gewoonlijk poached pears in het Engels. :)

Heb er wel meteen zin in. Stoofpeertjes! :9 :9
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 maart 2015 @ 09:45:44 #290
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_151047861
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 09:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Even voor je eventuele anderstalige Instagramvolgers: stoofpeertjes heten gewoonlijk poached pears in het Engels. :)

Heb er wel meteen zin in. Stoofpeertjes! :9 :9
Hee bedankt! Ik kon er inderdaad niet meer opkomen wat de naam was ;)

Ik pas het aan :)
pi_151051975
Kippensoep en rozemarijncrackers met eier-truffelsalade :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 26 maart 2015 @ 12:48:52 #292
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_151053661
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 20:31 schreef minilot het volgende:
Ouderwets gegeten. :) Kalfsschnitzel, zelf gepaneerd. Erbij paddestoelenroomsaus met marsala en peterselie. Tevens citroenpartjes ernaast, en verder nog in boter en witte wijn gesmoorde prei met zwarte peper en mosterdzaad.
o jammie! heb je een recept voor de roomsaus??
pi_151054113
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 13:08 schreef ecstasy het volgende:

[..]

o jammie! heb je een recept voor de roomsaus??
Uuuh, even uit mijn hoofd hoor, want ik had er niet echt een recept bij..

Nodig:
1 sjalot
1 el olie
Paar handjes paddestoelen naar keuze
Scheutje marsala
3 el boter
3 el bloem
100 ml room, kamertemperatuur
500 ml bouillon naar keuze (fond gebruiken voor sterkere saus)
Zout en peper naar smaak
Paar druppels worchestershiresaus
Fijngesneden peterselie

En dan:
Sjalotje fijnsnipperen. Pan met dikke bodem op laag vuur zetten met een eetlepel olie. Sjalot zachtjes bakken tot zacht.
Ondertussen een paar handjes paddestoelen naar keuze in plakjes/stukjes snijden. In de pan gooien, paar minuten bakken tot vocht vrijkomt. Scheut marsala erbij, beetje roeren tot de marsala bijna verdampt is.
Dan drie eetlepels boter in de pan, even laten smelten. Drie eetlepels bloem erbij, even een minuutje aanbakken. dan de room erbij. Heel goed roeren, want je wilt geen klontjes. En dan scheutsgewijs de bouillon erbij en tussendoor steeds goed roeren tot glad. Je hebt niet alle bouillon nodig, het is maar net totdat je de gewenste sausdikte hebt (de een wil 'm wat dunner dan de ander).
Op een heeeeeeeel lang vuur de saus vervolgens zachtjes laten doorpruttelen gedurende ongeveer een kwartier. Tussendoor roeren.
Aan het einde op smaak brengen met zout en peper en een drupje worchestershiresaus. Fijngesneden peterselie erdoor roeren. Saus warm serveren.
Let me see you stripped down to the bone
pi_151054265
Vegan dagje!

Net als ontbijt/lunch falafel (had ik nog in de vriezer) met chilisaus. En een banaan en een appel.

Vanavond dit! http://www.thefirstmess.c(...)iladas-w-lime-cream/
Echiladasaus heb ik vanmorgen alvast gemaakt en de cashewnoten staan al te weken. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151054309
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 13:21 schreef minilot het volgende:

[..]

Uuuh, even uit mijn hoofd hoor, want ik had er niet echt een recept bij..

Nodig:
1 sjalot
1 el olie
Paar handjes paddestoelen naar keuze
Scheutje marsala
3 el boter
3 el bloem
100 ml room, kamertemperatuur
500 ml bouillon naar keuze (fond gebruiken voor sterkere saus)
Zout en peper naar smaak
Paar druppels worchestershiresaus
Fijngesneden peterselie

En dan:
Sjalotje fijnsnipperen. Pan met dikke bodem op laag vuur zetten met een eetlepel olie. Sjalot zachtjes bakken tot zacht.
Ondertussen een paar handjes paddestoelen naar keuze in plakjes/stukjes snijden. In de pan gooien, paar minuten bakken tot vocht vrijkomt. Scheut marsala erbij, beetje roeren tot de marsala bijna verdampt is.
Dan drie eetlepels boter in de pan, even laten smelten. Drie eetlepels bloem erbij, even een minuutje aanbakken. dan de room erbij. Heel goed roeren, want je wilt geen klontjes. En dan scheutsgewijs de bouillon erbij en tussendoor steeds goed roeren tot glad. Je hebt niet alle bouillon nodig, het is maar net totdat je de gewenste sausdikte hebt (de een wil 'm wat dunner dan de ander).
Op een heeeeeeeel lang vuur de saus vervolgens zachtjes laten doorpruttelen gedurende ongeveer een kwartier. Tussendoor roeren.
Aan het einde op smaak brengen met zout en peper en een drupje worchestershiresaus. Fijngesneden peterselie erdoor roeren. Saus warm serveren.
ga ik zondag maken, thanks!
pi_151054376
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 13:27 schreef ecstasy het volgende:

[..]

ga ik zondag maken, thanks!
Graag gedaan! Enneh, voor de frissigheid is het wel lekker om er iets van citroenpartjes bij te serveren, even afhankelijk van waar je het mee eet natuurlijk. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151056368
2 crackers met smeerkaas en blauwe druiven.
Straks wat tikkels.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_151056530
Ik had een salade van verschillende soorten sla, geitenkaas, lekkere rijpe peer, honing en pecannoten. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 26 maart 2015 @ 15:37:08 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_151058879
Een paar stukjes gerookte eendenborstfilet naar binnen gesnokt. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')