half jaar geleden laatst geweest bij 3 verschillende macsquote:Op dinsdag 10 maart 2015 17:30 schreef CrashO het volgende:
[..]
Mega outdated Mac?
Hier staan er een stuk of 3 tussen de ingang en kassa. Zelfs Stevie Wonder kan die nog zien staan.
quote:McDonald's test tafelbediening
AMSTERDAM -
McDonald's wil klanten voortaan ook aan tafel gaan bedienen. De hamburgerketen houdt in de loop van dit jaar in circa vijf Nederlandse filialen een proef waarbij klanten bij het bestellen van hun maaltijd kunnen aangeven waar in het restaurant ze gaan zitten. Een medewerker komt hun burgers, frietjes en andere snacks dan persoonlijk brengen.
Dat kondigde de topman van McDonald's Nederland, Jo Sempels, woensdag aan. Hij werkt eraan om de keten meer gastvrij en flexibel te maken. Als de tafelbediening aanslaat, dan wil Sempels dit in meer filialen structureel gaan doorvoeren.
Dit jaar start ook een proef met het mobiel bestellen en betalen van eten. Verder wordt er continu geëxperimenteerd met nieuwe producten en smaken. In sommige filialen is al een hamburger te verkrijgen met een glutenvrij broodje. Binnenkort komt McDonald's ook met een nieuwe variant op een typisch Nederlands visgerecht: de McKibbeling.
Afgelopen jaar behaalde de keten in Nederland een lichte omzetgroei, van 1,1 procent tot 651,8 miljoen euro. De verkopen werden vooral gestuwd doordat er meer gasten kwamen. Het aantal bezoeken steeg met 2,2 procent. Door het uitgebreide ontbijtassortiment worden de laatste tijd ook meer gasten in de ochtenduren ontvangen. Hierdoor komen er maandelijks zeker 40.000 bezoekers extra.
McDonald's verkeert momenteel midden in een grote ombouwoperatie van zijn keukenopstellingen en restaurantinrichting. Afgelopen jaar werd bijna 50 miljoen euro geïnvesteerd in verbouwingen en andere uitbreidingen. Het is de bedoeling dat de helft van alle 241 filialen eind dit jaar is gemoderniseerd. McDonald's bouwt in Nederland ook nog steeds restaurants bij: vorig jaar zes en dit jaar weer vier.
Er werken nu ruim 17.000 medewerkers bij McDonald's in Nederland. Dat worden er steeds meer. Elk nieuw filiaal is goed voor ongeveer 80 tot 85 nieuwe banen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)afelbediening__.html
bleghquote:Service aan tafel en McKibbeling - eten bij de Mac wordt helemaal anders
Meer ontbijtjes, weg met de warmhoudbakken en bediening aan tafel. McDonald’s Nederland heeft nogal wat plannen voor het komende jaar. Vandaag komt de hamburgergigant met omzetcijfers voor Nederland.
Wat gaat er allemaal veranderen?
1. Je hamburger wordt naar je tafel gebracht
Nee, er komt straks geen serveerster met een schrijfblokje aan tafel, zegt Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland. Bestellen en afrekenen, dat moeten klanten nog altijd aan de balie doen of via een bestelscherm in de zaak. Maar het personeel brengt het eten wel naar zijn tafel.
“We gaan het dit najaar eerst bij één restaurant uitproberen”, zegt Sempels. Als het aanslaat, wordt de ‘table-service’ in alle 241 restaurants in Nederland ingevoerd. De keten wil zich hiermee onderscheiden van de concurrentie. “Waar kan McDonald’s het verschil maken? Op de service.”
2. Je hamburger wordt pas gemaakt als je hem bestelt
Weg met de typerende warmhoudbakken waar de hamburgers onder lampen liggen te wachten tot ze worden besteld. Het huidige productiesysteem is te complex, legt Sempels uit. Werknemers moeten inschatten hoeveel hamburgers er nodig zijn. Maken ze er te weinig, dan moet de klant wachten. Maken ze er te veel, dan verdwijnen de burgers na tien minuten in de prullenbak.
Voortaan worden de hamburgers pas bereid als ze zijn besteld. Dat gaat even snel, bezweert Sempels (“dat hebben we uitvoerig getest”). De hamburgers hoeven niet meer te worden gebakken, maar alleen nog maar ‘in elkaar gezet’. Het is flexibeler. “Moet er tussendoor een hamburger op een glutenvrij broodje worden gemaakt, dan kan dat. Zonder langer wachten.” Plus er wordt zo minder voedsel verspild. Nu werken vijftig restaurants zo. Aan het eind van het jaar is de helft van de restaurants ‘om’, eind 2016 allemaal.
3. Langer open = meer ontbijtjes
Verder verruimt McDonald’s de openingstijden van veel filialen, om zo de omzet te kunnen vergroten door meer ontbijtjes te verkopen. Het assortiment is uitgebreid met roerei, kaiserbroodjes, yoghurt met cruesli en vers fruit.
“De ontbijtmarkt groeit en daar moeten we op inspelen”, zegt Sempels. “Wat is er makkelijker dan je deuren een paar uur vroeger te openen?” Het ontbijt moet volgend jaar goed zijn voor 2,5 tot 3 procent van de totale omzet, zegt de directeur. Nu maakt het ontbijt nog geen 1 procent van de omzet uit.
4. McKibbeling is de nieuwe McFish
“De bulk van onze omzet komt van klassiekers als de Big Mac, de Quarter Pounder en de McKroket. Maar alleen daarmee redden we het niet. Gasten blijven om variaties vragen.” En dus introduceert het hamburgerbedrijf de Tabasco-burger en vervangt het de McFish door de McKibbeling. Soms verdwijnen producten uit het assortiment, soms komen ze ook weer terug. Zoals de BigTasty.
Tot slot: de opkomst van de culinaire burger?
“Fantastisch”, zegt Sempels. “De burger is hip.” Hij maakt zich geen zorgen over de gevolgen voor de fastfoodketen. De nieuwe hamburgerrestaurants hanteren een “totaal andere prijsstelling”, zegt hij. “Wij zijn de Volkswagen Golf onder de hamburgers.”
http://www.nrcq.nl/2015/0(...)ordt-helemaal-anders
Omdat NLquote:Op woensdag 11 maart 2015 09:44 schreef Windigo het volgende:
Mcfish is zo juist lekker, waarom vervangen met kibbeling?
Ik vind 'm af en toe ook wel lekker alleen dat halve plakje kaas heeft iets treurigsquote:Op woensdag 11 maart 2015 10:20 schreef dimmak het volgende:
Nog nooit de moeite genomen om een fish-o-filet te nemen. Moet ik snel nog doen dan.
Ik vind hem lekker. Ik neem zelfs af en toe de groenteburger. Het liefst de Big Mac, erg lekker als hij net gebakken is.quote:Op woensdag 11 maart 2015 10:20 schreef dimmak het volgende:
Nog nooit de moeite genomen om een fish-o-filet te nemen. Moet ik snel nog doen dan.
Helaas moet je nu met het nieuwe systeem mazzel hebben dat de hamburger niet al 5 minuten in de bak ligt.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:33 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik vind hem lekker. Ik neem zelfs af en toe de groenteburger. Het liefst de Big Mac, erg lekker als hij net gebakken is.
Ik begrijp juist uit het artikel dat die bak weggaat?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:37 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Helaas moet je nu met het nieuwe systeem mazzel hebben dat de hamburger niet al 5 minuten in de bak ligt.
Ik neem altijd zonder augurk omdat ze 'm dan vers bakten. Dat gaat nu dus niet meer op.
De hamburgers worden gebakken en in bakken gedaan. Als er een bestelling komt dan wordt de burger in elkaar gezetquote:Op woensdag 11 maart 2015 12:14 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik begrijp juist uit het artikel dat die bak weggaat?
Ja minimaal een heel plakje wil ikquote:Op woensdag 11 maart 2015 11:19 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik vind 'm af en toe ook wel lekker alleen dat halve plakje kaas heeft iets treurigs
Ooh dat geeft niet. Was flauw.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:27 schreef Remzz het volgende:
Fish o Filet gaat niet weg, alleen de McFish die bij het Happy Meal zit
De warme bestanddelen van de burgers blijven gewoon in warmhoudbakken maar worden bij bestellen pas op een broodje gelegd waardoor de sla niet meer verlept is door het verblijf onder een warme lamp.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:20 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja minimaal een heel plakje wil ik![]()
Maar idd alles wordt nu 'vers', niks gaat meer in de warmhoudbakken aan t artikel te zien.
Ik had al in FB gevraagd of een mod ze in de startpost wou gooien maar daar is nog niks mee gedaan.quote:310010 - 2x BM/QP (4,80)
310507 - 1x McFlurry (1,50)
310018 - 2x Cheeseburger (2,50)
310008 - 2x McKroket (3,00)
310013 - 2x medium voordeelmenu (7,90)
310011 - 1x warme drank (1,00)
310017 - 2x Chicken Sensation menu (8,50)
310003 - 2x Happy Meal (6,00)
dit jaquote:Op vrijdag 13 maart 2015 07:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik had al in FB gevraagd of een mod ze in de startpost wou gooien maar daar is nog niks mee gedaan.
dan ga je toch lekker naar de burgerkingquote:Op vrijdag 13 maart 2015 10:00 schreef AnnaNiem het volgende:
Tafelservice...de laatste keren dat ik er was, was mijn bestelling nooit compleet en kwamen ze het restant brengen... zorg gewoon dat je je voorraad op orde hebt, ik wil snel wat eten en niet wachten tot ze het een keer kunnen brengen. Tafelservice, service waar ik niet op zit te wachten....
Zodat de rest koud is?quote:Op vrijdag 13 maart 2015 10:56 schreef boik het volgende:
[..]
dit ja
[..]
dan ga je toch lekker naar de burgerking
je snapt zelf toch ook wel dat als je gewoon aan de balie blijft staan dat je je eten dan ook wel krijgt
Dat is waar, maar lauwe of koude friet...quote:Op vrijdag 13 maart 2015 12:26 schreef boik het volgende:
[..]
je hebt het wel over de mac he, koud is het sws :p
dat hoort er allemaal bijquote:Op vrijdag 13 maart 2015 12:30 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Dat is waar, maar lauwe of koude friet...
Help me morgen even herinneren, doe ik het even voor je als ik niet mobiel zitquote:Op vrijdag 13 maart 2015 07:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik had al in FB gevraagd of een mod ze in de startpost wou gooien maar daar is nog niks mee gedaan.
Dat systeem hebben ze ook bij de Mc's in Enschede (behalve centrum), hoor er alleen maar negatieve reacties overquote:Op zaterdag 14 maart 2015 18:44 schreef wc-bril het volgende:
Gisteren bij zo'n Mc in R'dam geweest met dat nieuwe systeem (geen warmhoudbakken).
- Je vlees komt nog steeds uit warmhoudbakken, alleen de broodjes zijn misschien 2 minuten verser.
- De wachttijd voor je bestelling is verdrievoudigd, terwijl mn QP echt niet warmer was dan normaal.
- Je drinken & ijs wordt al meteen gemaakt, die staan al te bubbelen en te smelten voordat de rest van de bestelling er is.
- Er hangen niet meer van die lichtbakken boven de balie, maar houten platen achter de kassa's. Maar daar staan de medewerkers dus voor, niet echt een verbetering.
Oftewel: je wacht 5 minuten extra, voor een broodje dat niet warmer is, en voor drinken en ijs dat wel al vijf minuten klaarstaat. Bah.
De happy fish.quote:Op maandag 16 maart 2015 12:08 schreef DenS het volgende:
Vanaf morgen de McKibbeling.. Wat gaat er dan uit?
McDonalds hequote:Op maandag 16 maart 2015 20:51 schreef Zelfscanner het volgende:
6 stukjes kibbeling voor 2.75![]()
![]()
Zo'n beetje elke visboer is goedkoper![]()
Jawel maar is +55 cent.quote:Op maandag 16 maart 2015 21:14 schreef Ou-Tannu het volgende:
Gemis... geen menu met shakerfries kunnen bestellen :|
Enschede Centrum is sowieso al een lachertje.quote:Op zondag 15 maart 2015 00:58 schreef -_Guitarist_- het volgende:
[..]
Dat systeem hebben ze ook bij de Mc's in Enschede (behalve centrum), hoor er alleen maar negatieve reacties over
Heb je het nu over de mac of die strook stoeptegels eromheen?quote:Op maandag 16 maart 2015 22:46 schreef Crientj het volgende:
Enschede Centrum is sowieso al een lachertje.
Over die mac. Centrum zelf valt wel mee, je wil er alleen niet dood worden gevonden op zaterdag.quote:Op maandag 16 maart 2015 23:08 schreef CrashO het volgende:
[..]
Heb je het nu over de mac of die strook stoeptegels eromheen?
snapten ze nietquote:
Daar heb je een puntquote:Op maandag 16 maart 2015 22:46 schreef Crientj het volgende:
[..]
Enschede Centrum is sowieso al een lachertje.
Dan hoor je er alleen maar Duits en kan je geen poot trekken in de stad. Erg vervelendquote:Op maandag 16 maart 2015 23:14 schreef Crientj het volgende:
[..]
Over die mac. Centrum zelf valt wel mee, je wil er alleen niet dood worden gevonden op zaterdag.
Mij spreken ze hier (Enschede) regelmatig aan in het Duitsquote:
Mij ook hoorquote:Op dinsdag 17 maart 2015 01:31 schreef CrashO het volgende:
[..]
Mij spreken ze hier (Enschede) regelmatig aan in het DuitsZowel in de Mac als in winkels. Wil je afrekenen "GUTEN TAG" .. "wablief?"
Blijkbaar zie ik er uit als een mof
Vroegah toen je daar nog gewoon zelf je drinken mocht hervullen. De mac zelf is inderdaad echt een lachertje. Voor mijn gevoel de kleinste mac die ik ooit heb gezien. Kan me niet herinneren dat ik gelijk een plekje kon vinden om te zitten nadat ik daar wat besteld had.quote:Op maandag 16 maart 2015 22:46 schreef Crientj het volgende:
[..]
Enschede Centrum is sowieso al een lachertje.
Doen ze bij iedereen denk ik, stomme Duitsersquote:Op dinsdag 17 maart 2015 02:34 schreef -_Guitarist_- het volgende:
[..]
Mij ook hoorWoon ook in Eanske
Juist ja. En dat was op de Lijnbaan? Tja...niet erg representatief want volgende week gaat de nieuwe op de Coolsingel open en waar dat nieuwe systeem wel zal worden ingevoerd. Misschien dan wel anders en beter?quote:Op zaterdag 14 maart 2015 18:44 schreef wc-bril het volgende:
Gisteren bij zo'n Mc in R'dam geweest met dat nieuwe systeem (geen warmhoudbakken).
- Je vlees komt nog steeds uit warmhoudbakken, alleen de broodjes zijn misschien 2 minuten verser.
- De wachttijd voor je bestelling is verdrievoudigd, terwijl mn QP echt niet warmer was dan normaal.
- Je drinken & ijs wordt al meteen gemaakt, die staan al te bubbelen en te smelten voordat de rest van de bestelling er is.
- Er hangen niet meer van die lichtbakken boven de balie, maar houten platen achter de kassa's. Maar daar staan de medewerkers dus voor, niet echt een verbetering.
Oftewel: je wacht 5 minuten extra, voor een broodje dat niet warmer is, en voor drinken en ijs dat wel al vijf minuten klaarstaat. Bah.
Ik ookquote:Op dinsdag 17 maart 2015 09:56 schreef Crientj het volgende:
[..]
Doen ze bij iedereen denk ik, stomme DuitsersIk versta het alleen nogsteeds niet.
(Woon pas n jaar in Enske
De mac in het centrum van Hannover. Twee counters/kassa's, 2 sta-tafels met kruk en 1 sta-tafel met zo'n strip van 5cm aan de muur om op te leunen.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 08:35 schreef magikmichael het volgende:
Voor mijn gevoel de kleinste mac die ik ooit heb gezien.
Dat is idd de kleinste die ik ook ooit heb gezienquote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:29 schreef CrashO het volgende:
[..]
De mac in het centrum van Hannover. Twee counters/kassa's, 2 sta-tafels met kruk en 1 sta-tafel met zo'n strip van 5cm aan de muur om op te leunen.
Thats it
Bij de Mc niet nee, bij Ikea welquote:Op dinsdag 17 maart 2015 16:04 schreef Zelfscanner het volgende:
Nergens in NL kan je hervullen toch?
Als iets als fritessaus al iets van ¤0.50 moet kosten verwacht ik niet dat je gratis drinken kunt hervullen nee.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 16:04 schreef Zelfscanner het volgende:
Nergens in NL kan je hervullen toch?
Waar ook totaal geen controle op is.quote:
Het staat daar ook aangegeven dat je rustig bij mag vullenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:25 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Als iets als fritessaus al iets van ¤0.50 moet kosten verwacht ik niet dat je gratis kunt hervullen nee.
[..]
Waar ook totaal geen controle op is.
Waarom controleren? Na 2x zit je wel volquote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:25 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Als iets als fritessaus al iets van ¤0.50 moet kosten verwacht ik niet dat je gratis kunt hervullen nee.
[..]
Waar ook totaal geen controle op is.
60 cent bij de Mc waar ik loopquote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:27 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Waarom controleren? Na 2x zit je wel vol![]()
Frietsaus is trouwens 55 cent geworden.
En KFC dacht ik bij enkele. Tenminste die van de reclame. (Dacht purmerend)quote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:22 schreef -_Guitarist_- het volgende:
[..]
Bij de Mc niet nee, bij Ikea wel
quote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:27 schreef Zelfscanner het volgende:
Frietsaus is trouwens 55 cent geworden.
Case in point.quote:
Oh, dat wist ik niet. Dacht dat het altijd was dat je 1 kop kocht en een 2e keer mocht bijvullen ofzo.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:26 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Het staat daar ook aangegeven dat je rustig bij mag vullen
Sorry, ik bedoelde ook het drinken bijvullen; niet de saus bijvullen.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:27 schreef Zelfscanner het volgende:
Waarom controleren? Na 2x zit je wel vol![]()
Frietsaus is trouwens 55 cent geworden.
Mac in Enschede kon je jaren terug gratis bijvullen... Vast om de kleine winkel te compenseren.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 17:43 schreef MutedFaith het volgende:
Nieuwe klantenpanel enquête over de euroknallers.
Bij elke mogelijke vraag gezeurd over het gebrek aan kip6.
Ik heb in de landen waar ik geweest ben nog nooit gratis saus bij de mac gekregen trouwens. En eindeloos drank bijvullen ook alleen in Duitsland en de USA. Dus waar is dat, want ik wil ook. :|
Is dat de vaste prijs of de introductieprijs?quote:
ik mag hopen de vaste prijs want anders zou die nog duurder gaan wordenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:32 schreef Maraca het volgende:
[..]
Is dat de vaste prijs of de introductieprijs?
Bij McDonalds weet je het maar nooitquote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:34 schreef boik het volgende:
[..]
ik mag hopen de vaste prijs want anders zou die nog duurder gaan worden
50ct per klein fuckstukje
nee oke daar heb je gelijk in, net zoals die chicken delights voor maar liefst 3,75 voor 3 stukjesquote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:40 schreef Maraca het volgende:
[..]
Bij McDonalds weet je het maar nooit![]()
Wel raar dat ze er niet direct een euroknaller van hebben gemaakt
't is wel een beetje appels en peren vergelijken danquote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:45 schreef icloud het volgende:
[..]
In geen honderd duizend naar, wat kost zoiets op de markt?
3,50 middelgrote portiequote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:45 schreef icloud het volgende:
[..]
In geen honderd duizend naar, wat kost zoiets op de markt?
Hoezo?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:46 schreef Maraca het volgende:
[..]
't is wel een beetje appels en peren vergelijken dan
Nou ja, je kunt de diepvrieskibbeling (*aanname*) niet vergelijken met kibbeling van een echte visboerquote:
De visboer verkoopt ook gewoon kibbeling van diepvries koolvis.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 18:51 schreef Maraca het volgende:
[..]
Nou ja, je kunt de diepvrieskibbeling (*aanname*) niet vergelijken met kibbeling van een echte visboer
quote:Iedereen zal m ooit al wel eens geproefd hebben maar maakt de Big Mac zijn naam nog wel waar, met andere woorden kan hij op boksen tegen de nieuwkomers op het Burgerslagveld in Fastfoodland.
De burger is het vlaggenschip schip van McDonald en bestaat al zo’n ruim 40 jaar. Het is een Double Decker burger met eigenlijk van alles een beetje: een beetje vlees, een beetje kaas en een beetje groente.
Iedereen kent de Big Mac uiteraard maar het benoemen van wat je eet wil ik jullie toch niet onthouden. De burger lijkt vrij hoog maar laat zich door het relatief zachte brood prima beet bakken. Overigens hebben ze bij McDonald’s een prima bakker in huis want maar zelden is het brood daar niet goed.
Het vlees in de burger is maar magertjes en zelfs dun te noemen en heeft weinig van vlees weg (in vergelijking met bijvoorbeeld een Big Tasty). Het zou mij niet verbazen dat als het op de grond zou vallen dat het stuk vlees dan terug zou stuiteren vanwege de rubber-achtige gelijkenissen. Gelukkig maakt de befaamde “Big Mac” saus een hoop goed.
De burger zou niet misstaan zonder een tomaatje of een komkommer erbij, maar zoals de groente nu is verdeeld past dit goed bij de burger. Er is wel een kleine sidenote, de augurk kan soms de overheersend zijn, dus mocht je daar minder van houden bestel de Big Mac dan zonder augurk
Algemene beoordeling:
Vlees/Kip/Vis **
Brood little ****
Groente ***
Kaas ***
Saus ****
Extra -
Smaak ***
Totaal score: 3.2 ***
Side dishes –
Prijs ¤ 3,50
Vlees / kip / vis
Op de Big Mac zijn 2 plakjes rundvlees aanwezig.
Het zijn 2 vrij dunne plakjes vlees waarvan de textuur weg heeft van een fietsband, McDonald’s heeft beter vlees op de grill liggen dus de keuze voor dit vlees ontgaat mij volledig.
Het brood
Ondanks dat het een Double Decker is, is het brood goed en niet te overheersend. Het brood lijkt kort gegrild te zijn. Er is een goede verdeling van de zaadjes op de top en het de burger laat zich goed vast pakken.
Gebruikte groentes
De Big Mac is belegd met ijsberg sla, uitjes en augurk.
Dat is jammer want met een beetje tomaat of komkommer had de burger meer volledig geweest echter de gekozen combi is niet slecht gekozen.
Als je geen fan bent van augurk dan kan deze soms overheersend mocht je er in bijten, je kan de Big Mac zonder bestellen maar voor de volledige Big Mac ervaring raad ik aan de augurken er op te laten.
Kaas
Cheddar cheese is de kaas welke op de Big Mac ligt, dit is een goede combinatie maar op de gegeten hamburger was niet op alle plekken (een groot deel zelfs niet) de kaas gesmolten.
De saus
De saus, de BIG MAC saus, de befaamde, in alle windrichtingen bekende Big Mac saus. Hij smaakt wat zoetig met een gekruid tintje er aan.
Een van de redenen om de Big Mac in je bestelling niet over te slaan.
Eventuele extra /speciale ingrediënten
Er zit helaas niks extra’s op de standaard Big Mac (eventuele tijdelijke varianten buiten beschouwing gelaten).
Smaak / Synergie van de burger
Door het goede brood en de goddelijke saus lijkt de Big Mac een hit te zijn, dat is hij natuurlijk ook wel (gezien de leeftijd en het verkoopsucces) maar er kleven wel min punten aan de Big Mac.
Het vlees is wat minder en dat brengt de Big Mac uit balans.
Het formaat is prima, als je weet dat je het niet alleen bij de Big Mac houdt.
Door het mindere vlees blijft de Big Mac steken op 3.2 sterren in deze test.
Extra dishes
De Big Mac is met eventuele extra’s verkrijgbaar maar deze zijn niet in de test meegenomen.
Hmm.. dan is er maar één manier om erachter te komen of de McKibbeling te vergelijken is met de visboerquote:Op woensdag 18 maart 2015 11:22 schreef dimmak het volgende:
[..]
De visboer verkoopt ook gewoon kibbeling van diepvries koolvis.Gewoon omdat het goedkoop is. Waarschijnlijk is de kibbeling van de McDonalds ook van koolvis. De betere visboer verkoopt natuurlijk kibbeling van verse kabeljauw. Maar geloof me dat zijn er HEEL weinig. Diepvries kabeljauw komt ook wel voor maar ik schat dat 95% voor wat anders kiest dan kabeljauw.
#viesdikquote:Op woensdag 18 maart 2015 11:30 schreef Maraca het volgende:
[..]
Hmm.. dan is er maar één manier om erachter te komen of de McKibbeling te vergelijken is met de visboer
Verse bestaat al heel lang niet meer, bijna alle vis komt tegenwoordig diepgevroren aan op urk, waarna een gedeelte door een machine gaat(6uur waterbadjes) en er als vers uit komt.quote:Op woensdag 18 maart 2015 11:22 schreef dimmak het volgende:
[..]
De visboer verkoopt ook gewoon kibbeling van diepvries koolvis.Gewoon omdat het goedkoop is. Waarschijnlijk is de kibbeling van de McDonalds ook van koolvis. De betere visboer verkoopt natuurlijk kibbeling van verse kabeljauw. Maar geloof me dat zijn er HEEL weinig. Diepvries kabeljauw komt ook wel voor maar ik schat dat 95% voor wat anders kiest dan kabeljauw.
quote:Op woensdag 18 maart 2015 11:56 schreef icloud het volgende:
[..]
Verse bestaat al heel lang niet meer, bijna alle vis komt tegenwoordig diepgevroren aan op urk, waarna een gedeelte door een machine gaat(6uur waterbadjes) en er als vers uit komt.
Als je mijn eigen waarnemingen niet gelooft, dan moet je de uitzending van kdvw maar eens bekijken, de machine in en vers eruitquote:Op woensdag 18 maart 2015 12:00 schreef dimmak het volgende:
[..]Grotere onzin heb ik nog nooit gelezen.
Voor mijn werk weet ik wel het één of andere van de visindustrie af.quote:Op woensdag 18 maart 2015 12:08 schreef icloud het volgende:
[..]
Als je mijn eigen waarnemingen niet gelooft, dan moet je de uitzending van kdvw maar eens bekijken, de machine in en vers eruit
Jaja jij bent zo visboer die verse panga filet verkoopt van gisterenquote:Op woensdag 18 maart 2015 12:09 schreef dimmak het volgende:
[..]
Voor mijn werk weet ik wel het één of andere van de visindustrie af.Dus ik kan je vertellen dat je bullshit loopt te verkondigen.
Verre van eigenlijk.quote:Op woensdag 18 maart 2015 12:10 schreef icloud het volgende:
[..]
Jaja jij bent zo visboer die verse panga filet verkoopt van gisteren
Dat mag jij concluderen.quote:Op woensdag 18 maart 2015 12:12 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan concludeer ik dat je er weinig verstand van hebt
Excuses aanvaardquote:Op woensdag 18 maart 2015 12:22 schreef Studiotje het volgende:
[..]
Sorry dat ik hier ook wel eens post
Minimaal heek bij een visboer, geen koolvis (te droog).quote:Op woensdag 18 maart 2015 11:22 schreef dimmak het volgende:
[..]
De visboer verkoopt ook gewoon kibbeling van diepvries koolvis.Gewoon omdat het goedkoop is. Waarschijnlijk is de kibbeling van de McDonalds ook van koolvis. De betere visboer verkoopt natuurlijk kibbeling van verse kabeljauw. Maar geloof me dat zijn er HEEL weinig. Diepvries kabeljauw komt ook wel voor maar ik schat dat 95% voor wat anders kiest dan kabeljauw.
Heek gebruiken ze vaak bij de lekkerbekken. Kibbeling toch echt pollock (koolvis). Maar het liefst natuurlijk kabeljauw dus je mag tevreden zijn.quote:Op woensdag 18 maart 2015 15:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Minimaal heek bij een visboer, geen koolvis (te droog).
Bij mij zijn er 3 visboeren met gelukkig allen lekkerbekjes en kibbeling van kabeljauw
Jammer dat heel taalkundig niet heel goed in elkaar zit. Verder wel een grappig stukjequote:Op woensdag 18 maart 2015 11:26 schreef nils7 het volgende:
Hi there,![]()
Ik kom al een tijdje op Fok maar ben op dit subforum eigenlijk nog nooit geweest.![]()
Ik ben als hamburger fan een Burger Blogje begonnen (eergisteren pas dus het is nog pril) en ben op zoek naar de beste hamburgers van Nederland.
Aangezien ik de fastfood burgers zeker niet oversla en m'n eerste blogs over burgers van de McDonald's gaan wil ik hier even ongegeneerd spammen![]()
Link naar de blog: Geburgerd.nl
Ben benieuwd wat jullie er van vinden, of ik een beetje goed zit en of jullie mij tips kunnen geven.
Hieronder een voorbeeld recensie van de Big Mac:
[..]
Ik zal er nog eens overheen kijken.quote:Op woensdag 18 maart 2015 15:35 schreef -_Guitarist_- het volgende:
[..]
Jammer dat heel taalkundig niet heel goed in elkaar zit. Verder wel een grappig stukje
Ik vind de bigmacsaus smaken als warme sandwichspread... geef mij maar de big tasty met bacon of een quarter pounder...quote:Op woensdag 18 maart 2015 11:26 schreef nils7 het volgende:
Hi there,![]()
Ik kom al een tijdje op Fok maar ben op dit subforum eigenlijk nog nooit geweest.![]()
Ik ben als hamburger fan een Burger Blogje begonnen (eergisteren pas dus het is nog pril) en ben op zoek naar de beste hamburgers van Nederland.
Aangezien ik de fastfood burgers zeker niet oversla en m'n eerste blogs over burgers van de McDonald's gaan wil ik hier even ongegeneerd spammen![]()
Link naar de blog: Geburgerd.nl
Ben benieuwd wat jullie er van vinden, of ik een beetje goed zit en of jullie mij tips kunnen geven.
Hieronder een voorbeeld recensie van de Big Mac:
[..]
De McChicken is 1 van de weinige chicken-based burgers die McDonald’s aanbiedt. Het is een kleine no-nonsense burger met kip, ijsberg sla en een beetje saus.quote:Op woensdag 18 maart 2015 11:26 schreef nils7 het volgende:
Hi there,![]()
Ik kom al een tijdje op Fok maar ben op dit subforum eigenlijk nog nooit geweest.![]()
Ik ben als hamburger fan een Burger Blogje begonnen (eergisteren pas dus het is nog pril) en ben op zoek naar de beste hamburgers van Nederland.
Aangezien ik de fastfood burgers zeker niet oversla en m'n eerste blogs over burgers van de McDonald's gaan wil ik hier even ongegeneerd spammen![]()
Link naar de blog: Geburgerd.nl
Ben benieuwd wat jullie er van vinden, of ik een beetje goed zit en of jullie mij tips kunnen geven.
Hieronder een voorbeeld recensie van de Big Mac:
[..]
De bedoeling is om bovenaan een soort van beknopt verslagje te zetten over het restaurant en de burger (hoef je niet alles te lezen om de beoordeling te kunnen lezen).quote:Op woensdag 18 maart 2015 17:55 schreef Windigo het volgende:
[..]
De McChicken is 1 van de weinige chicken-based burgers die McDonald’s aanbiedt. Het is een kleine no-nonsense burger met kip, ijsberg sla en een beetje saus.
Je hebt het in het hele artikel voornamelijk over ''chicken'' en dan opeens kip. Noem het dan kip OF chicken, dat staat een stuk netter.
En er staat bijvoorbeeld : De saus is niet geweldig. Ok, waar smaakt die saus dan naar? Wat is het voor saus? Ik zou dat niet helemaal onderaan het artikel zetten, dat is verwarrend.
Dit artikel geeft me eerder meer dan minder vragen.
Ben al vaker bij vestigingen geweest met dat nieuwe systeem. Het is het gewoon niet waard. Je vlees o.i.d. is niet verser want die komen nog steeds uit warmhoudbakken, alleen de sla etc. is er wat later opgelegd. Maar je burger smaakt daar niet lekkerder door, zeker niet met het lange wachten.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 11:17 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Juist ja. En dat was op de Lijnbaan? Tja...niet erg representatief want volgende week gaat de nieuwe op de Coolsingel open en waar dat nieuwe systeem wel zal worden ingevoerd. Misschien dan wel anders en beter?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |