abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_156344726
Heb geen diagnose gebruik wel lto3.

Merk er zelf niet veel van moeder zegt dat het wel helpt.

Ps ben 15
Fok <br />Fok het schaap
pi_156348523
Valt lto3 niet onder de hoaxes/placebo's?
Het is in ieder geval enorm duur.

De ingrediënten kunnen ook veel goedkoper los worden ingenomen dmv:
- Groene of liever witte thee te drinken. (bron)
- Goede kwaliteit visolie (Ook hier zijn onlangs vraagtekens bijgesteld).
- En het andere ingrediënt(Blauwe
Glidkruid) is alleen bloeddruk en stress verlagend (Kan gevaarlijk zijn dus wordt niet los verkocht).

- Magnesium tabletten kunnen het laatste ingrediënt makkelijk en veiliger vervangen omdat deze om en nabij dezelfde uitwerking heeft.

[ Bericht 54% gewijzigd door SonicNemo op 24-09-2015 14:09:07 ]
pi_156348902
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 13:34 schreef Fes1-2 het volgende:

[..]

Precies dit alleen de TV spant helemaal de kroon... Je kan letterlijk in mn oor schreeuwen ik hoor niks =/ Volgens mn familie werkt het wel het beste om mn naam te zeggen als ze mn aandacht willen - dan reageer ik blijkbaar het snelst. ipv HALLO HALLOOOOOOOO
Hahaah, alsof je mij omschrijft! _O-

Zodra mensen zich eraan ergeren vraag ik ze om eerst m'n aandacht te vragen.

Anders heb ik niets eens door dat je van naast me op de bank, opstaat, door het beeld loopt, terugkomt, en weer gaat zitten.
pi_156394510
Gisteravond nog met een docent voeding gesproken over LTO3.
Maar om een kort verhaal lang te maken moet je dus heeeel veeel slikken om er enig effect ervan te hebben. En in die extreem hoge dosering wordt het juist weer ongezond.
Hij zou me nog het een en ander er over mailen.

Het komt er dus op neer dat het dus onder de hocus spokus middeltjes valt.
Mensen die menen er iets van te merken hebben dus profijt van het placebo-effect.

[ Bericht 62% gewijzigd door SonicNemo op 26-09-2015 10:43:00 ]
pi_156440858
Ik heb dit weekend een mail gestuurd naar ADHD Centraal met mijn verhaal en de vraag of ze mij kunnen helpen. :)

Ik heb al heel veel therapieën en behandelingen gehad en elke keer een andere diagnose. Het werd bij mij altijd in de persoonlijkheidsproblemathiek gezocht. Dat ik chaotisch ben en concentratie-problemen heb, werd altijd geweten aan dat ik depressief zou zijn. En dat ik moeite heb met plannen en dingen niet af krijg aan mijn perfectionisme. Ik heb mij vorig jaar laten testen door een psychiater op ADD: er kwam naar voren dat ik daar zeker trekken van heb en ze erkende dat er absoluut 'iets' aan de hand is. Maar ik voldeed volgens haar niet aan het volledige plaatje. Volgens haar heb ik een 'verbaal-performaal kloof': dat betekent dat er een te groot verschil zit tussen je verbale en performale intelligentie, waarbij de verbale intelligentie hoger is. (Het kan ook andersom. Dan heb je een performaal-verbaal kloof.) Een verbaal-performaal kloof houdt in de praktijk in dat het je ontbreekt aan praktisch inzicht, resulterend in bijvoorbeeld verstrooidheid en snel het overzicht verliezen: je raakt snel overprikkeld en dan overzie je het niet meer.

Ik las pas ergens op internet dat een zogenaamde verbaal-performaal kloof vaak eigenlijk ADD inhoudt. Ook las ik dat nog steeds heel veel psychologen en psychiaters AD(H)D niet goed kunnen identificeren en het identificeren als bijvoorbeeld borderline. Dus dat maakte dat ik besloot contact op te nemen met die instantie.

ADD of niet: ik hoop echt dat ze me kunnen helpen zodat ik meer structuur in mijn leven kan brengen en beter kan functioneren. Dat ik bijvoorbeeld eindelijk 's een keer een studie of workshop kan volgen. Ik kijk er echt naar uit en hoop meer zelfvertrouwen te kunnen krijgen om mijn toekomst op te bouwen. :)
  maandag 28 september 2015 @ 05:42:22 #231
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_156442074
Die borderline kan ik even niet volgen want dat is echt totaal iets anders...
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_156444832
Ik volg het inmiddels ook niet meer.

Tijdens mijn jeugd zou ik volgens mijn omgeving autisme hebben. Dat werd later onderzocht via een uitgebreid onderzoek door de GGZ en toen bleek de uitslag daarop negatief te zijn: mijn interpretatie van sociaal gedrag is in orde en daarmee is elke stoornis binnen het autisme-spectrum uitgesloten. Toch blijf ik volgens enkelen (mijn moeder en een vriendin van haar) licht autistisch. "Weet je überhaupt wel wat autisme inhoudt?" vraag ik dan? "Dat is als je dwangmatig bent en je bent ook echt een Meneertje Detail. En je denkt óveral over na!" Yeah right! :') Ga jij maar eens zelf een keer leren nadenken voordat je met stoornissen gaat leuren waar je de ballen verstand van hebt.

Ten tijde van dat onderzoek had ikzelf aangegeven dat ik vermoed ADD te hebben, omdat ik last heb van concentratie-problemen en moeite met plannen en organiseren. Er werd verder geen aandacht aan geschonken, want ze hadden de instructies mij op een stoornis binnen het autisme-spectrum te testen en niet op ADD. Er kwam de diagnose ontwijkende en obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis, samen met een reeks andere dingen zoals depressie, angststoornis en sociale fobie.

Intensieve groepsbehandeling gevolgd voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Veel van hen hadden borderline. Ik herkende veel kenmerken terug in mezelf, maar ik had volgens de behandelaars pertinent geen borderline, want daarvoor was ik niet impulsief genoeg. Het hele behandel-traject had me wel goed gedaan, want het was een gestructureerde setting en ik heb veel steun gehad van mijn mede-cliënten. Maar ik liep daarna weer tegen veel problemen aan.

Paar jaar later me aangemeld bij de zoveelste instantie. Ik werd weer getest en toen bleek ik wél borderline te hebben. Ik daar behoorlijk van over de rooie, want ik dacht "al die tijd heb ik me niet beseft dat ik dus een egoïstische manipulatieve klootzak ben!" Borderline wordt vooral met impulsiviteit geassocieerd maar ook met manipuleren, claimen, liegen, etc. Sociopatisch gedrag. Het gedrag op zich komt vaak voor, maar is het gevolg van een instabiele identiteit. Borderliners weten niet goed wie ze zijn en wat ze voelen. Ze hebben het idee zelf geen controle te hebben over hun emoties en zodoende doen ze (vaak onbewust) een groot beroep op anderen. Ze kunnen zich erg afhankelijk opstellen, maar zijn daarmee tegelijkertijd weer bang dat mensen daar misbruik van maken, of dat ze hun eigen identiteit helemaal verliezen. Hun emoties zijn heel ambivalent, zodat ze zich er niet goed raad mee weten. Het ene moment kunnen bepaalde emoties zoals kwaadheid erg overheersen en zodoende kunnen ze erg onredelijk naar anderen zijn, op dat moment met de overtuiging dat de ander het verdient. Wanneer de emoties luwen, zien ze in dat ze onredelijk zijn geweest, voelen ze zich schuldig en richten ze de kwaadheid meer op zichzelf (het is de zoveelste keer dat ze van hun leven een puinhoop maken en er anderen schade mee berokkenen).

Anyway, vervolgens behandeling gedaan speciaal voor borderliners: MBT. Ik heb me daar laten testen op ADD en daar is dus gebleken dat ik er wel degelijk trekken van heb die me serieus in het dagelijks leven belemmeren, maar ik voldoe niet aan het totaalplaatje ADD.

Ik hoop dat bij ADHDCentraal wat uit komt rollen. Al mijn emoties buiten beschouwing: ik heb erg veel moeite met praktische dingen. Op de sportschool bijvoorbeeld als ik daar weer weg ga, heb ik echt een moment nodig om goed na te gaan of alles in mijn tas zit. Altijd zit hetzelfde in mijn tas, maar ik heb op één of andere manier moeite om het te overzien. Als ik bijvoorbeeld wil gaan douchen, is het de bedoeling dat ik mijn tas met kleren etc meeneem, maar mijn portemonnee, sleutels, smartphone en oordopjes in mijn kluisje laat. (Kan anders gestolen worden in de kleedkamer.) Ook al doe ik echt mijn best om te checken of ik het juiste in mijn kluisje doe, achteraf blijkt dat ik dan toch mijn portemonnee in mijn tas heb laten zitten of mijn smartphone. Of ik heb het wel in mijn kluisje gedaan, maar ook mijn handdoek.

Chaotisch zijn heel veel mensen en die hoeven geen ADHD te hebben. Dat besef ik wel. Misschien heb ik geen ADD, maar ik heb dus wel in zoverre last van chaos dat het mij erg belemmert. Hierdoor is het ook fout gegaan met opleidingen. Ik kon mijn volledige aandacht richten op één vak, maar ik kon het niet verdelen over meerdere vakken. Terwijl je wel voor meerdere vakken huiswerk moest maken.

Borderline is idd iets heel anders dan ADD en autisme is ook weer anders. Het is me inmiddels wel duidelijk dat veel psychs teveel denken binnen een tunnelvisie. Een specialist op het gebied van borderline gaat alles daaraan relateren. Concentratie-problemen worden dan dus gerelateerd aan stress en spanning, terwijl dat bij mij niet altijd het geval is. Ook in een goede bui kan ik uitermate verstrooid zijn. Maar het ergste vind ik: wanneer je een stoornis hebt, word je vaak niet voldoende serieus genomen. Het is meestal hun intentie om dat vaak juist wel te doen - dat zie ik ook wel - maar in de praktijk worden dingen teveel gerelateerd aan de betreffende stoornis. Ben ik het ergens niet mee eens, het eerste wat ze denken is: de achterdocht van de borderline speelt weer op. Je kan daarmee nooit een gelijkwaardige communicatie met je behandelaar krijgen.
  dinsdag 29 september 2015 @ 00:56:39 #233
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_156465049
quote:
1s.gif Op maandag 28 september 2015 00:59 schreef Pulzzar het volgende:
Ik heb dit weekend een mail gestuurd naar ADHD Centraal met mijn verhaal en de vraag of ze mij kunnen helpen. :)

Ik heb al heel veel therapieën en behandelingen gehad en elke keer een andere diagnose. Het werd bij mij altijd in de persoonlijkheidsproblemathiek gezocht. Dat ik chaotisch ben en concentratie-problemen heb, werd altijd geweten aan dat ik depressief zou zijn. En dat ik moeite heb met plannen en dingen niet af krijg aan mijn perfectionisme. Ik heb mij vorig jaar laten testen door een psychiater op ADD: er kwam naar voren dat ik daar zeker trekken van heb en ze erkende dat er absoluut 'iets' aan de hand is. Maar ik voldeed volgens haar niet aan het volledige plaatje. Volgens haar heb ik een 'verbaal-performaal kloof': dat betekent dat er een te groot verschil zit tussen je verbale en performale intelligentie, waarbij de verbale intelligentie hoger is. (Het kan ook andersom. Dan heb je een performaal-verbaal kloof.) Een verbaal-performaal kloof houdt in de praktijk in dat het je ontbreekt aan praktisch inzicht, resulterend in bijvoorbeeld verstrooidheid en snel het overzicht verliezen: je raakt snel overprikkeld en dan overzie je het niet meer.

Ik las pas ergens op internet dat een zogenaamde verbaal-performaal kloof vaak eigenlijk ADD inhoudt. Ook las ik dat nog steeds heel veel psychologen en psychiaters AD(H)D niet goed kunnen identificeren en het identificeren als bijvoorbeeld borderline. Dus dat maakte dat ik besloot contact op te nemen met die instantie.

ADD of niet: ik hoop echt dat ze me kunnen helpen zodat ik meer structuur in mijn leven kan brengen en beter kan functioneren. Dat ik bijvoorbeeld eindelijk 's een keer een studie of workshop kan volgen. Ik kijk er echt naar uit en hoop meer zelfvertrouwen te kunnen krijgen om mijn toekomst op te bouwen. :)
Ik heb dezelfde klachten die jij omschrijft maar heb ook geen officiële diagnose. Als kind zijnde, toen het niet zo lekker ging op school, heb ik diverse onderzoeken gehad en daar kwam ook een duidelijke kloof tussen mijn verbale en performale intelligentie naar voren. Het werd toen geweten aan externe factoren (m.n. het feit dat ik gepest werd), maar eigenlijk loop ik nu nog steeds dagelijks tegen dezelfde problematiek aan als destijds (nu 17 jaar geleden) terwijl die factoren van toen al lang zijn verdwenen.

Ben benieuwd of je bij adhdcentraal wat opschiet. Ik zit er zelf ook aan te denken om (weer) hulp te gaan zoeken. Ik functioneer "redelijk" maar veel basale zaken gaan mis bij mij en ik voel me voor de zoveelste keer in mijn leven flink overspannen.
pi_156465122
Deze ga ik volgen
Geerd: "Ik zou ze allemaal keihard doen ! ! ! !"
pi_156465155
Wie van jullie kreeg slechte doorbloeding van de medicijnen, koude handen vooral echt ijskoud.
Reden dat ik na 2 jaar gestopt ben.
Geerd: "Ik zou ze allemaal keihard doen ! ! ! !"
pi_156465185
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:11 schreef Ali-Chemicali het volgende:
Wie van jullie kreeg slechte doorbloeding van de medicijnen, koude handen vooral echt ijskoud.
Reden dat ik na 2 jaar gestopt ben.
Van ritalin kreeg ik dat, gepaard met koud zweet, bij de laagste dosis. Was binnen 2 maanden gestopt, toen de psychiater voorstelde de dosis te verhogen. :{ Met concerta niet ervaren, maar dat vond ik te duur.

Woesndag heb ik sinds tijden weer een gesprek met een psychiater, in dit geval meer om depressie aan te kaarten, terwijl het me jaren terug vooral om ADHD onoplettend type ging. Maar ook dat ga ik weer aankaarten. Ben benieuwd...
pi_156465207
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:15 schreef Gray het volgende:

[..]

Van ritalin kreeg ik dat, gepaard met koud zweet, bij de laagste dosis. Was binnen 2 maanden gestopt, toen de psychiater voorstelde de dosis te verhogen. :{ Met concerta niet ervaren, maar dat vond ik te duur.

Woesndag heb ik sinds tijden weer een gesprek met een psychiater, in dit geval meer om depressie aan te kaarten, terwijl het me jaren terug vooral om ADHD onoplettend type ging. Maar ook dat ga ik weer aankaarten. Ben benieuwd...
Jup precies t zelfde bij ritalin, of concerta weet niet welke heb ze beiden gehad.
Heb ook adhd maar je leert er mee omgaan, zonder medicijnen kun je best functioneren.
Geerd: "Ik zou ze allemaal keihard doen ! ! ! !"
pi_156465232
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:19 schreef Ali-Chemicali het volgende:

[..]

Jup precies t zelfde bij ritalin, of concerts weet t niet heb ze beiden gehad.
Heb ook adhd maar je leert er mee omgaan, zonder medicijnen kun je best functioneren.
Ik denk het ook, maar vergt veel discipline, die je als ADHD uit jezelf mist. :')

Meditatie helpt enorm, maar zelfde verhaal. Door de jaren heen heb ik wel de hyperfocus leren aansturen, maar helpt niet in grootse, langdurige projecten runnen.

Een comorbiditeit als depressie maakt de symptomen alleen maar erger.

Op dit moment in m'n leven sta ik er voor open om medicatie te gebruiken, omdat ik nu een belangrijke, maar chaotische en stressvolle tijd doormaak.

Overigens mis ik wel de sterke concentratie als gevolg van de ritalin/concerta. Man, wat een wereld van verschil. Weg die wolk, hallo gefocused zicht! :P
pi_156465283
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:22 schreef Gray het volgende:

[..]

Ik denk het ook, maar vergt veel discipline, die je als ADHD uit jezelf mist. :')

Meditatie helpt enorm, maar zelfde verhaal. Door de jaren heen heb ik wel de hyperfocus leren aansturen, maar helpt niet in grootse, langdurige projecten runnen.

Een comorbiditeit als depressie maakt de symptomen alleen maar erger.

Op dit moment in m'n leven sta ik er voor open om medicatie te gebruiken, omdat ik nu een belangrijke, maar chaotische en stressvolle tijd doormaak.

Overigens mis ik wel de sterke concentratie als gevolg van de ritalin/concerta. Man, wat een wereld van verschil. Weg die wolk, hallo gefocused zicht! :P
Klopt, maar ik ben liever niet afhankelijk van een amfetamine.
Toch kan ik me de effecten niet goed herinneren. Misschien weer eens wat halen, en kijken hoe dit werk beïnvloedt.

Plus sommige dingen moet je rekening mee houden, ik kan maar korte tijd echt gefocust zijn dan moet ik even iets anders doen. En ik kan weer verder.
Geerd: "Ik zou ze allemaal keihard doen ! ! ! !"
pi_156465301
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:30 schreef Ali-Chemicali het volgende:

[..]

Klopt, maar ik ben liever niet afhankelijk van een amfetamine.
Toch kan ik me de effecten niet goed herinneren. Misschien weer eens wat halen, en kijken hoe dit werk beïnvloedt.
Liever ben ik ook niet afhankelijk, maar nu voel ik me juist onderworpen aan de symptomen, wat voor mij zo goed als hetzelfde is.

En waar ik al een topje van de sluier over lichtte: op dit moment is m'n functioneren te belangrijk om te laten verstoren door een aangeboren staat van zijn, in een wereld waar dat niet duurzaam is.
pi_156465316
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:33 schreef Gray het volgende:

[..]

Liever ben ik ook niet afhankelijk, maar nu voel ik me juist onderworpen aan de symptomen, wat voor mij zo goed als hetzelfde is.

En waar ik al een topje van de sluier over lichtte: op dit moment is m'n functioneren te belangrijk om te laten verstoren door een aangeboren staat van zijn, in een wereld waar dat niet duurzaam is.
Dan moet je dat doen , als dat je het beste lijkt :)
Geerd: "Ik zou ze allemaal keihard doen ! ! ! !"
pi_156465339
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:36 schreef Ali-Chemicali het volgende:

[..]

Dan moet je dat doen , als dat je het beste lijkt :)
Ik ga samen met de arts een goede weg zoeken.

Ik wil hulp, diegene kan die bieden, in allerlei vormen. Mijn voorkeuren uit ik zonder remming.
pi_156465363
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:39 schreef Gray het volgende:

[..]

Ik ga samen met de arts een goede weg zoeken.

Ik wil hulp, diegene kan die bieden, in allerlei vormen. Mijn voorkeuren uit ik zonder remming.
Hoelang heb je dat spul gebruikt?
Geerd: "Ik zou ze allemaal keihard doen ! ! ! !"
pi_156465383
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:42 schreef Ali-Chemicali het volgende:

[..]

Hoelang heb je dat spul gebruikt?
2 maanden max. Heel kort dus. Ik vond het heerlijk, ogen openend, maar de bijwerkingen waren me te sterk. Dat, plus de matige gesprekstherapie, maakte dat ik snel stopte. Plus dat ik de depressie toentertijd te boven raakte, en ondersteuning niet langer nodig leek, in de ogen van mijzelf en de therapeut.
  dinsdag 29 september 2015 @ 08:27:22 #245
388071 funky_fart
What do I smell here?
pi_156466600
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 01:11 schreef Ali-Chemicali het volgende:
Wie van jullie kreeg slechte doorbloeding van de medicijnen, koude handen vooral echt ijskoud.
Reden dat ik na 2 jaar gestopt ben.
Ik juist een betere doorbloeding... Voor m'n add slik ik namelijk Welbutrin, wat de bloeddruk aanzienlijk verhoogt in mijn geval. Ik slik er dus bloeddrukverlagers bij, maar dat deed ik al dus is enkel de dosis verhoogd.
  dinsdag 29 september 2015 @ 09:48:05 #246
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_156467543
Bloeddruk ging hier ook iets omhoog met dex, zelfs met de hoogste dosering per dag van 40 overigens acceptabel.

Wellburtin wordt voornamelijk gebruikt bij depressie danwel als steunmiddel voor verslavingsbehandeling, ADD alleen zie ik nauwelijks terug in voorschriften.
(FK-app)
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  dinsdag 29 september 2015 @ 17:37:38 #247
388071 funky_fart
What do I smell here?
pi_156476656
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 09:48 schreef Skull-splitter het volgende:
Bloeddruk ging hier ook iets omhoog met dex, zelfs met de hoogste dosering per dag van 40 overigens acceptabel.

Wellburtin wordt voornamelijk gebruikt bij depressie danwel als steunmiddel voor verslavingsbehandeling, ADD alleen zie ik nauwelijks terug in voorschriften.
(FK-app)
Klopt, maar wordt er wel vaker voor voorgeschreven heb ik begrepen, idd icm (neiging tot) depressiviteit.
  dinsdag 29 september 2015 @ 20:31:22 #248
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_156480777
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 17:37 schreef funky_fart het volgende:

[..]

Klopt, maar wordt er wel vaker voor voorgeschreven heb ik begrepen, idd icm (neiging tot) depressiviteit.
Je krijgt het waarschijnlijk omdat men normaliter eerst (verschijnselen van) een depressie behandeld alvorens men aan het AD(H)D traject wil. Gok ik. ;)
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  woensdag 30 september 2015 @ 08:01:52 #249
388071 funky_fart
What do I smell here?
pi_156491017
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 20:31 schreef Skull-splitter het volgende:

[..]

Je krijgt het waarschijnlijk omdat men normaliter eerst (verschijnselen van) een depressie behandeld alvorens men aan het AD(H)D traject wil. Gok ik. ;)
Verkeerd gegokt, dit middel past beter bij m'n zeer onregelmatige bestaan omdat het eenmaal daags een pil is voor dik 20 uur werking. Dat was de grote benefit 😇
  woensdag 30 september 2015 @ 08:52:57 #250
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_156491574
Maar je had wel depressieve neigingen?

Ik ben geen dokter maar volgens mij klopt er iets niet in de redenatie.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')