Sicstus | maandag 23 februari 2015 @ 14:06 |
Ik heb een blik met voer gekocht, maar de bereidingsinstructies zijn in het frans en dat kan ik niet lezen...kan iemand vertalen?? 'disposer votre coq au vin dans une terrine en grés. Le réchauffer au four au bain-marie durant 15 à 20 mn.' | |
Rave_NL | maandag 23 februari 2015 @ 14:08 |
Met blik en al in de magnetron voor 15 à 20 minuten. | |
Prospos | maandag 23 februari 2015 @ 14:09 |
Twintig minuten in een waterbadje doen. Zoek maar op au bain Marie mocht je het niet snappen. | |
RingBewoner | maandag 23 februari 2015 @ 14:10 |
Google Translate: "heb je coq au vin in een kom zandsteen. De warmte in de oven in een waterbad bij" ![]() | |
Sicstus | maandag 23 februari 2015 @ 14:15 |
Ik heb hier allemaal niet zo veel aan, mensen. | |
Adames | maandag 23 februari 2015 @ 14:15 |
Je kip in wijnsaus in een aardewerken bak leggen. 15-20 opwarmen in de oven au bain-marie beetje omslachtig wel | |
DroogDok | maandag 23 februari 2015 @ 14:20 |
Top vertaling. Coq au vin uit blik lijkt me best ranzig trouwens. | |
Sicstus | maandag 23 februari 2015 @ 14:21 |
Jij lijkt me ook best ranzig. | |
DroogDok | maandag 23 februari 2015 @ 14:22 |
Dat ben ik ook, maar dat is behoorlijk off-topic. | |
PaarsBeestje | maandag 23 februari 2015 @ 14:26 |
En niet heel vriendelijk als je zo je best doet om iemand te helpen ![]() | |
DroogDok | maandag 23 februari 2015 @ 14:28 |
Precies, niet te geloven toch? TS kan beter dat hele blik voedsel gelijk wegkiepen. | |
golfer | maandag 23 februari 2015 @ 14:32 |
Zo'n blik van de Dekamarkt? Gewoon in een pan met water au-bain-marie opwarmen. | |
Sicstus | maandag 23 februari 2015 @ 14:35 |
Nee van de Dirk...'Jean Laurnaudie - Specialites Gastronomiques', 1,240 kg. Ik heb er ook 1 met eend trouwens... niet goedkoop die blikken, tientje per stuk. | |
Rave_NL | maandag 23 februari 2015 @ 14:37 |
Ah, vandaar in CUL. | |
Elan | maandag 23 februari 2015 @ 14:39 |
coq au vin uit blik, gadverdamme zeg | |
DroogDok | maandag 23 februari 2015 @ 14:40 |
En daar dan ook nog een tientje voor betalen ![]() Voor dat geld maak je het zelf. | |
Reya | maandag 23 februari 2015 @ 14:44 |
Wonderlijk, ik had er ook nog nooit van gehoord. | |
golfer | maandag 23 februari 2015 @ 14:56 |
Ja, die heeft de Deka ook. De coq au vin vond ik niet zo lekker, maar de confit de canard (eendenpoten in ganzenvet) zijn heerlijk. Ook daarvoor geldt: eerste even het blik au-bain-marie in een pan zetten en het vet laten smelten. Daarna de stukken eend eruit nemen en die nog even in de oven en onder de gril leggen. Heerlijk knapperig krokant velletje laten krijgen en botermals vlees dat zo van het bot afvalt. ![]() | |
golfer | maandag 23 februari 2015 @ 14:57 |
Nooit in Frankrijk geweest? Is daar heel normaal om zo te kopen. | |
Pietverdriet | maandag 23 februari 2015 @ 15:18 |
![]() | |
LittleBrownie | maandag 23 februari 2015 @ 16:07 |
![]() | |
Sicstus | maandag 23 februari 2015 @ 17:56 |
Het is een Hollander, die zijn heel simpel. Ze hebben van hun ouders geleerd: blik = goedkoop = vies. En dus reageren ze automatisch zo ![]() | |
liedetector | maandag 23 februari 2015 @ 18:24 |
Dekamarkt versie is helaas wel eendenvet en niet ganzenvet, desalniettemin erg lekker. | |
Lienekien | maandag 23 februari 2015 @ 18:25 |
Meestal klopt dat ook gewoon. Of smul jij regelmatig van een lekkere Struikmaaltijd? | |
egeltje1985 | maandag 23 februari 2015 @ 18:32 |
die zijn erg lekker inderdaad, schoonouders nemen altijd een paar blikken mee van vakantie. Volgens mij hebben we er nog één in de kast, binnenkort eens maken. En dan aardappeltjes bakken in t vet. ![]() | |
Fretwork | dinsdag 24 februari 2015 @ 14:14 |
Waar vind je dat bij de Dirk (Waar in de winkel moet je zoeken)? Kom nooit in die winkel, maar eendenpoten zijn achterlijk lekker. | |
Spanky78 | dinsdag 24 februari 2015 @ 16:06 |
Dit soort voer kan best in blik. Beter dan saus uit een zakje... | |
JeMoeder | dinsdag 24 februari 2015 @ 16:08 |
Volgende keer vraag je maar in ONZ om instructies. Je wordt geholpen, is het nog niet goed. Toedoels ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 24 februari 2015 @ 16:21 |
Lekkere dingen in blik? Perzikken, manderijnen, ananas, tomaat, corned beef, pate au foie gras, confit de canard, ansjovis, octopus is eigen inkt, sardientjes, king krab, normale krab, abrikozen, jam | |
Pietverdriet | dinsdag 24 februari 2015 @ 16:24 |
Meeste vers gekookte maaltijden van mensen thuis zijn ook geen feestje, dat maakt vers koken nog niet verkeerd. Niets mis met inblikken, is gewoon een vorm van wecken. | |
Lienekien | dinsdag 24 februari 2015 @ 16:34 |
Struik of soep uit blik blijft smerig. | |
Sicstus | dinsdag 24 februari 2015 @ 18:10 |
Maar dat heeft niks te maken met het feit dat het in blik zit. Als het in een zak zou zitten zou het ook smerig zijn. | |
Sicstus | dinsdag 24 februari 2015 @ 18:12 |
Ik maak zelf wel uit waar ik om instructies vraag. | |
Pietverdriet | dinsdag 24 februari 2015 @ 18:17 |
Of in een pot Hoewel er prima soepen in blik of pot zijn. | |
Sicstus | dinsdag 24 februari 2015 @ 18:19 |
Dat spul van DeKleinsteSoepFabriek, is dat wat? | |
Sicstus | dinsdag 24 februari 2015 @ 18:19 |
Ze hebben het alleen rond kerst... | |
Pietverdriet | dinsdag 24 februari 2015 @ 18:20 |
Voor k&k soep zeker | |
Spanky78 | dinsdag 24 februari 2015 @ 19:03 |
Alles wat flink moet koken en zacht mag zijn kan goed in blik of pot. De kwaliteit van dit soort producten hangt dan meer af van de receptuur en bereidingswijze dan de pot. | |
Weltschmerz | dinsdag 24 februari 2015 @ 19:45 |
Bier niet te vergeten. Je hebt in Spanje zelfs hele exclusieve blikken vis. Zoals worst en kaas ook bewaarmethoden met een toegevoegde waarde zijn geworden, zie je iets dergelijks gebeuren met blik. | |
Pietverdriet | dinsdag 24 februari 2015 @ 22:10 |
Jep, halve liter blikken Tuborg bij de Aldi, daar heb ik als student van genoten | |
DroogDok | woensdag 25 februari 2015 @ 07:50 |
Nee jij dan, culinair genie, je weet niet eens hoe je blikvoer klaar moet maken ![]() | |
Bramito | woensdag 25 februari 2015 @ 09:45 |
Vergeet de fantastische blikken schelpdieren niet. | |
Xlarge | woensdag 25 februari 2015 @ 16:11 |
Er zijn ook erge lekkere sardines uit blik. In een aantal goede restaurants in Frankrijk worden ze als voorgerecht opgedient, zo uit het blik, met goed brood. Bij Smit in rotterdam koop ik wel eens wat van deze sardines, Dit is ook wel een leuk stuk over kwalitatief beter ingeblikte voeding. http://kuifjeindekeuken.n(...)-in-blik-restaurant/ | |
Pietverdriet | woensdag 25 februari 2015 @ 16:17 |
Schelvislever, kaviaar, gerookte sprot | |
Bramito | woensdag 25 februari 2015 @ 16:52 |
Patrijs | |
emmyemmy | woensdag 25 februari 2015 @ 17:01 |
De mensen die hier zitten te zeiken over blik smikkelen waarschijnlijk wekelijks een pakje knorr wereldgerechten naar binnen. | |
Pietverdriet | woensdag 25 februari 2015 @ 17:26 |
Ik heb dat serieus nog nooit gegeten, niet dat ik me aangesproken voel verder. | |
emmyemmy | woensdag 25 februari 2015 @ 17:44 |
Ik wel, toen ik net begon met koken of toen mn vader nog voor me kookte. Is niet lekker. Maar had het ook niet over jou ![]() | |
Sicstus | woensdag 25 februari 2015 @ 17:58 |
Je kunt het ook niet eten, het is simpelweg een zakje rijst/pasta/whatever, een zakje zout vermomd als kruiden, en een receptje hoe je het gerecht moet maken. Ik durf te wedden dat users als DroogDok dat regelmatig eten en het 'koken' durven te noemen ![]() | |
ChilllayD | woensdag 25 februari 2015 @ 18:04 |
Nou zeg, die lasagnette is best te doen ![]() |