FOK!forum / Culinesse à gogo / franse instructies op blik
Sicstusmaandag 23 februari 2015 @ 14:06
Ik heb een blik met voer gekocht, maar de bereidingsinstructies zijn in het frans en dat kan ik niet lezen...kan iemand vertalen??

'disposer votre coq au vin dans une terrine en grés. Le réchauffer au four au bain-marie durant 15 à 20 mn.'
Rave_NLmaandag 23 februari 2015 @ 14:08
Met blik en al in de magnetron voor 15 à 20 minuten.
Prosposmaandag 23 februari 2015 @ 14:09
Twintig minuten in een waterbadje doen. Zoek maar op au bain Marie mocht je het niet snappen.
RingBewonermaandag 23 februari 2015 @ 14:10
Google Translate:

"heb je coq au vin in een kom zandsteen. De warmte in de oven in een waterbad bij"

_O-.
Sicstusmaandag 23 februari 2015 @ 14:15
Ik heb hier allemaal niet zo veel aan, mensen.
Adamesmaandag 23 februari 2015 @ 14:15
Je kip in wijnsaus in een aardewerken bak leggen. 15-20 opwarmen in de oven au bain-marie

beetje omslachtig wel
DroogDokmaandag 23 februari 2015 @ 14:20
quote:
14s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:08 schreef Rave_NL het volgende:
Met blik en al in de magnetron voor 15 à 20 minuten.
Top vertaling.

Coq au vin uit blik lijkt me best ranzig trouwens.
Sicstusmaandag 23 februari 2015 @ 14:21
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:20 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Top vertaling.

Coq au vin uit blik lijkt me best ranzig trouwens.
Jij lijkt me ook best ranzig.
DroogDokmaandag 23 februari 2015 @ 14:22
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:21 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Jij lijkt me ook best ranzig.
Dat ben ik ook, maar dat is behoorlijk off-topic.
PaarsBeestjemaandag 23 februari 2015 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:22 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Dat ben ik ook, maar dat is behoorlijk off-topic.
En niet heel vriendelijk als je zo je best doet om iemand te helpen :{w
DroogDokmaandag 23 februari 2015 @ 14:28
quote:
10s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:26 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

En niet heel vriendelijk als je zo je best doet om iemand te helpen :{w
Precies, niet te geloven toch?

TS kan beter dat hele blik voedsel gelijk wegkiepen.
golfermaandag 23 februari 2015 @ 14:32
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:06 schreef Sicstus het volgende:
Ik heb een blik met voer gekocht, maar de bereidingsinstructies zijn in het frans en dat kan ik niet lezen...kan iemand vertalen??

'disposer votre coq au vin dans une terrine en grés. Le réchauffer au four au bain-marie durant 15 à 20 mn.'
Zo'n blik van de Dekamarkt?
Gewoon in een pan met water au-bain-marie opwarmen.
Sicstusmaandag 23 februari 2015 @ 14:35
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Zo'n blik van de Dekamarkt?
Gewoon in een pan met water au-bain-marie opwarmen.
Nee van de Dirk...'Jean Laurnaudie - Specialites Gastronomiques', 1,240 kg.

Ik heb er ook 1 met eend trouwens...

niet goedkoop die blikken, tientje per stuk.
Rave_NLmaandag 23 februari 2015 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:35 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Nee van de Dirk...'Jean Laurnaudie - Specialites Gastronomiques', 1,240 kg.
Ah, vandaar in CUL.
Elanmaandag 23 februari 2015 @ 14:39
coq au vin uit blik, gadverdamme zeg
DroogDokmaandag 23 februari 2015 @ 14:40
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:39 schreef Elan het volgende:
coq au vin uit blik, gadverdamme zeg
En daar dan ook nog een tientje voor betalen :D

Voor dat geld maak je het zelf.
Reyamaandag 23 februari 2015 @ 14:44
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:39 schreef Elan het volgende:
coq au vin uit blik, gadverdamme zeg
Wonderlijk, ik had er ook nog nooit van gehoord.
golfermaandag 23 februari 2015 @ 14:56
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:35 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Nee van de Dirk...'Jean Laurnaudie - Specialites Gastronomiques', 1,240 kg.

Ik heb er ook 1 met eend trouwens...

niet goedkoop die blikken, tientje per stuk.
Ja, die heeft de Deka ook.
De coq au vin vond ik niet zo lekker, maar de confit de canard (eendenpoten in ganzenvet) zijn heerlijk. Ook daarvoor geldt: eerste even het blik au-bain-marie in een pan zetten en het vet laten smelten.
Daarna de stukken eend eruit nemen en die nog even in de oven en onder de gril leggen. Heerlijk knapperig krokant velletje laten krijgen en botermals vlees dat zo van het bot afvalt. :9
golfermaandag 23 februari 2015 @ 14:57
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:39 schreef Elan het volgende:
coq au vin uit blik, gadverdamme zeg
Nooit in Frankrijk geweest? Is daar heel normaal om zo te kopen.
Pietverdrietmaandag 23 februari 2015 @ 15:18
53156940-9fca-012c-e27b-0050569439b1.jpg
LittleBrowniemaandag 23 februari 2015 @ 16:07
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:21 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Jij lijkt me ook best ranzig.
:')
Sicstusmaandag 23 februari 2015 @ 17:56
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Nooit in Frankrijk geweest? Is daar heel normaal om zo te kopen.
Het is een Hollander, die zijn heel simpel. Ze hebben van hun ouders geleerd: blik = goedkoop = vies.
En dus reageren ze automatisch zo :')
liedetectormaandag 23 februari 2015 @ 18:24
Dekamarkt versie is helaas wel eendenvet en niet ganzenvet, desalniettemin erg lekker.
Lienekienmaandag 23 februari 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:56 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Het is een Hollander, die zijn heel simpel. Ze hebben van hun ouders geleerd: blik = goedkoop = vies.
En dus reageren ze automatisch zo :')
Meestal klopt dat ook gewoon. Of smul jij regelmatig van een lekkere Struikmaaltijd?
egeltje1985maandag 23 februari 2015 @ 18:32
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, die heeft de Deka ook.
De coq au vin vond ik niet zo lekker, maar de confit de canard (eendenpoten in ganzenvet) zijn heerlijk. Ook daarvoor geldt: eerste even het blik au-bain-marie in een pan zetten en het vet laten smelten.
Daarna de stukken eend eruit nemen en die nog even in de oven en onder de gril leggen. Heerlijk knapperig krokant velletje laten krijgen en botermals vlees dat zo van het bot afvalt. :9
die zijn erg lekker inderdaad, schoonouders nemen altijd een paar blikken mee van vakantie. Volgens mij hebben we er nog één in de kast, binnenkort eens maken. En dan aardappeltjes bakken in t vet. :9
Fretworkdinsdag 24 februari 2015 @ 14:14
Waar vind je dat bij de Dirk (Waar in de winkel moet je zoeken)?
Kom nooit in die winkel, maar eendenpoten zijn achterlijk lekker.
Spanky78dinsdag 24 februari 2015 @ 16:06
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:56 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Het is een Hollander, die zijn heel simpel. Ze hebben van hun ouders geleerd: blik = goedkoop = vies.
En dus reageren ze automatisch zo :')
Dit soort voer kan best in blik. Beter dan saus uit een zakje...
JeMoederdinsdag 24 februari 2015 @ 16:08
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:56 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Het is een Hollander, die zijn heel simpel. Ze hebben van hun ouders geleerd: blik = goedkoop = vies.
En dus reageren ze automatisch zo :')
Volgende keer vraag je maar in ONZ om instructies. Je wordt geholpen, is het nog niet goed. Toedoels :W
Pietverdrietdinsdag 24 februari 2015 @ 16:21
Lekkere dingen in blik?
Perzikken, manderijnen, ananas, tomaat, corned beef, pate au foie gras, confit de canard, ansjovis, octopus is eigen inkt, sardientjes, king krab, normale krab, abrikozen, jam
Pietverdrietdinsdag 24 februari 2015 @ 16:24
quote:
1s.gif Op maandag 23 februari 2015 18:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Meestal klopt dat ook gewoon. Of smul jij regelmatig van een lekkere Struikmaaltijd?
Meeste vers gekookte maaltijden van mensen thuis zijn ook geen feestje, dat maakt vers koken nog niet verkeerd. Niets mis met inblikken, is gewoon een vorm van wecken.
Lienekiendinsdag 24 februari 2015 @ 16:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meeste vers gekookte maaltijden van mensen thuis zijn ook geen feestje, dat maakt vers koken nog niet verkeerd. Niets mis met inblikken, is gewoon een vorm van wecken.
Struik of soep uit blik blijft smerig.
Sicstusdinsdag 24 februari 2015 @ 18:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 16:34 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Struik of soep uit blik blijft smerig.
Maar dat heeft niks te maken met het feit dat het in blik zit. Als het in een zak zou zitten zou het ook smerig zijn.
Sicstusdinsdag 24 februari 2015 @ 18:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 16:08 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Volgende keer vraag je maar in ONZ om instructies. Je wordt geholpen, is het nog niet goed. Toedoels :W
Ik maak zelf wel uit waar ik om instructies vraag.
Pietverdrietdinsdag 24 februari 2015 @ 18:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 18:10 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Maar dat heeft niks te maken met het feit dat het in blik zit. Als het in een zak zou zitten zou het ook smerig zijn.
Of in een pot
Hoewel er prima soepen in blik of pot zijn.
Sicstusdinsdag 24 februari 2015 @ 18:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Of in een pot
Hoewel er prima soepen in blik of pot zijn.
Dat spul van DeKleinsteSoepFabriek, is dat wat?
Sicstusdinsdag 24 februari 2015 @ 18:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 14:14 schreef Fretwork het volgende:
Waar vind je dat bij de Dirk (Waar in de winkel moet je zoeken)?
Kom nooit in die winkel, maar eendenpoten zijn achterlijk lekker.
Ze hebben het alleen rond kerst...
Pietverdrietdinsdag 24 februari 2015 @ 18:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 18:19 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Dat spul van DeKleinsteSoepFabriek, is dat wat?
Voor k&k soep zeker
Spanky78dinsdag 24 februari 2015 @ 19:03
Alles wat flink moet koken en zacht mag zijn kan goed in blik of pot. De kwaliteit van dit soort producten hangt dan meer af van de receptuur en bereidingswijze dan de pot.
Weltschmerzdinsdag 24 februari 2015 @ 19:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Lekkere dingen in blik?
Perzikken, manderijnen, ananas, tomaat, corned beef, pate au foie gras, confit de canard, ansjovis, octopus is eigen inkt, sardientjes, king krab, normale krab, abrikozen, jam
Bier niet te vergeten. Je hebt in Spanje zelfs hele exclusieve blikken vis. Zoals worst en kaas ook bewaarmethoden met een toegevoegde waarde zijn geworden, zie je iets dergelijks gebeuren met blik.
Pietverdrietdinsdag 24 februari 2015 @ 22:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 19:45 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Bier niet te vergeten. Je hebt in Spanje zelfs hele exclusieve blikken vis. Zoals worst en kaas ook bewaarmethoden met een toegevoegde waarde zijn geworden, zie je iets dergelijks gebeuren met blik.
Jep, halve liter blikken Tuborg bij de Aldi, daar heb ik als student van genoten
DroogDokwoensdag 25 februari 2015 @ 07:50
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:56 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Het is een Hollander, die zijn heel simpel. Ze hebben van hun ouders geleerd: blik = goedkoop = vies.
En dus reageren ze automatisch zo :')
Nee jij dan, culinair genie, je weet niet eens hoe je blikvoer klaar moet maken :')
Bramitowoensdag 25 februari 2015 @ 09:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 19:45 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Bier niet te vergeten. Je hebt in Spanje zelfs hele exclusieve blikken vis. Zoals worst en kaas ook bewaarmethoden met een toegevoegde waarde zijn geworden, zie je iets dergelijks gebeuren met blik.
Vergeet de fantastische blikken schelpdieren niet.
Xlargewoensdag 25 februari 2015 @ 16:11
Er zijn ook erge lekkere sardines uit blik.
In een aantal goede restaurants in Frankrijk worden ze als voorgerecht opgedient, zo uit het blik, met goed brood.
Bij Smit in rotterdam koop ik wel eens wat van deze sardines,

Dit is ook wel een leuk stuk over kwalitatief beter ingeblikte voeding.

http://kuifjeindekeuken.n(...)-in-blik-restaurant/
Pietverdrietwoensdag 25 februari 2015 @ 16:17
Schelvislever, kaviaar, gerookte sprot
Bramitowoensdag 25 februari 2015 @ 16:52
Patrijs
emmyemmywoensdag 25 februari 2015 @ 17:01
De mensen die hier zitten te zeiken over blik smikkelen waarschijnlijk wekelijks een pakje knorr wereldgerechten naar binnen.
Pietverdrietwoensdag 25 februari 2015 @ 17:26
quote:
14s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:01 schreef emmyemmy het volgende:
De mensen die hier zitten te zeiken over blik smikkelen waarschijnlijk wekelijks een pakje knorr wereldgerechten naar binnen.
Ik heb dat serieus nog nooit gegeten, niet dat ik me aangesproken voel verder.
emmyemmywoensdag 25 februari 2015 @ 17:44
quote:
1s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb dat serieus nog nooit gegeten, niet dat ik me aangesproken voel verder.
Ik wel, toen ik net begon met koken of toen mn vader nog voor me kookte. Is niet lekker.

Maar had het ook niet over jou :)
Sicstuswoensdag 25 februari 2015 @ 17:58
quote:
1s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb dat serieus nog nooit gegeten, niet dat ik me aangesproken voel verder.
Je kunt het ook niet eten, het is simpelweg een zakje rijst/pasta/whatever, een zakje zout vermomd als kruiden, en een receptje hoe je het gerecht moet maken. Ik durf te wedden dat users als DroogDok dat regelmatig eten en het 'koken' durven te noemen :')
ChilllayDwoensdag 25 februari 2015 @ 18:04
Nou zeg, die lasagnette is best te doen :P