abonnement Unibet Coolblue
pi_150674235
quote:
1s.gif Op zondag 15 maart 2015 19:32 schreef JayHovah het volgende:

[..]

We weten toch allemaal dat onze Koreaanse leider Kim Jong-Un hoogst persoonlijk de Enigma-code heeft gekraakt?
Binnen 24 uur.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_150676609
Chappie,

Een zuid Afrikaanse film over een politie robot. Ja was prima te doen. 7,5
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
pi_150678686
Crash (2004) - IMDb

Af en toe kom je zo'n film tegen die je geweldig vond maar je vriend/vriendin nog niet heeft gezien. Die moet hij/zij dan ook zien, dus dat hebben we gedaan.

8.67 (via http://jdx.nl/movierate.php)
pi_150687800
The Hungover Games (2014) - IMDb



Echt heel fout. Deze film is net als Scary Movie en Epic Movie enz. een parodie op populaire films van dit moment. Toch heb ik me vermaakt, gewoon verstand op 0.

IMDB Cijfer: 3.8 :D
Mijn Cijfer: 6
pi_150690422
Wild (2014) - IMDb: film over een vrouw (Reese Witherspoon) die 1000 mijl relatief onvoorbereid door de wildernis in Noord-Amerika sjokt (via de Pacific Crest Trail) met alle gevaren van dien. Gaandeweg het verhaal wordt middels flashbacks duidelijk wat er allemaal met de getraumatiseerde vrouw is gebeurd en wat de aanleiding is voor de sjokpartij.

De hele film lang kon ik mij maar niet onttrekken aan de gelijkenissen met de cult klassieker 'Into the wild'. Helaas kan deze film daar niet eens in de schaduw van staan. Ook raakt de film je nergens, de persoonlijkheden blijven oppervlakkig en hebben nergens diepgang. Ook vond ik de gebeurtenissen die tot deze tocht leiden nou ook weer niet wereldschokkend (dat zat bij 'Into the Wild' wel beter in elkaar). Wel mooie natuurplaatjes en Reese rekent met haar serieuze hoofdrol definitief af met haar 'Legally Blond' verleden. Een 6-

Exodus: Gods and Kings (2014) - IMDb: De verfilming van het bijbel epos over Mozes die honderdduizenden slaven red van de slavenarbeid in Egypte. Inclusief brandende struiken, egyptische plagen, 10 geboden en de Rode zee.

Na het matige Noah opnieuw een bijbelverfilming. Christain Bale is als Mozes niet heel goed gecast en de vertolker van Farao Ramses acteert ronduit slecht. Wel is alles mooi in beeld gebracht, zeker de Bijbelse plagen. De weergave van de 'zee-scene' (geen spoilers) viel wat tegen. De film krijgt geen toprecensies en terecht, maar is niet zo slecht als de kritieken doen vermoeden. Je moet er niet teveel bij nadenken en dan heb je wel een avondje (CGI) vermaak. Een 6+

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 16-03-2015 11:10:28 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_150691728
American Sniper

Gezien in de bios gisteren. Vond het echt een topper!
De start is wat langzaam, maar daarna werd ik echt opgeslokt door die film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens vind ik Cooper en zijn vrouw Sienna Miller :9 uitstekend in deze film!

IDMB cijfer: 7,4
Mijn cijfer: 8 ^O^

[ Bericht 6% gewijzigd door Mike op 16-03-2015 12:07:37 ]
pi_150692038
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 11:55 schreef HarveySpecter het volgende:
American Sniper

Gezien in de bios gisteren. Vond het echt een topper!
De start is wat langzaam, maar daarna werd ik echt opgeslokt door die film.

IDMB cijfer: 7,4
Mijn cijfer: 8 ^O^
Goeie spoiler!
pi_150692441
Begin again,

Film met o.a mark ruffalo als een aan lager wal geraakte muziek producer en keira knightly als songwriter zangeres. Natuurlijk een paar clichés, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik vond het een boeiende film. 7.0
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
pi_150692834
Boy A --> Boy A (2007) - IMDb

Interessante film, je gaat zowaar medelijden krijgen met een dader (gaat over een jongen die vrijkomt met een nieuwe identiteit na hij een gruweldaad beging als kind. Doet heel hard denken aan de zaak James Bulger, maar is er niet op gebaseerd). Soms een tikkeltje voorspelbaar, maar zeker niet saai. Ik zou 'm aanraden, zeker als je houdt van nadenkmaterie
  maandag 16 maart 2015 @ 13:15:01 #160
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_150694139
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 11:05 schreef mister_white het volgende:

Exodus: Gods and Kings (2014) - IMDb: De verfilming van het bijbel epos over Mozes die honderdduizenden slaven red van de slavenarbeid in Egypte. Inclusief brandende struiken, egyptische plagen, 10 geboden en de Rode zee.

Na het matige Noah opnieuw een bijbelverfilming. Christain Bale is als Mozes niet heel goed gecast en de vertolker van Farao Ramses acteert ronduit slecht. Wel is alles mooi in beeld gebracht, zeker de Bijbelse plagen. De weergave van de 'zee-scene' (geen spoilers) viel wat tegen. De film krijgt geen toprecensies en terecht, maar is niet zo slecht als de kritieken doen vermoeden. Je moet er niet teveel bij nadenken en dan heb je wel een avondje (CGI) vermaak. Een 6+
ik heb exodus in de bios gezien en daar was ie goed te pruimen, vooral door de prachtige 3D en de mooie effecten. Kan me voorstellen dat ie thuis een stuk minder indrukwekkend is, want kwa verhaal en verloop was er genoeg op aan te merken.

Kidnapping Mr Heineken

De nederlandse versie was al niet heel speciaal maar dit is nog minder. Vooral grappig dat peterr daar toen zo veel kritiek op had en zelf met een veel betere versie zou komen. Dat hij daar nu kritiek op heeft valt te begrijpen, al heeft hij het vooral dat sommige stukken niet waarheidsgetrouw zijn, dat boeit me dan al minder.

Maar als film is het gewoon niets bijzonders. Het kijkt wel prima weg en hij duurt amper anderhalf uur dus echt vervelend is het niet. Maar de cliche's druipen ervanaf, de echt spannende dingen van de ontvoering worden redelijk snel afgehandeld (zoals de ontvoering zelf en het droppen van het geld). Ook wordt er afgezien van wat uitleidende teksten geen aandacht besteed aan de nasleep wat het einde behoorlijk onbevredigend maakt. Goede cast, slecht script en uitvoering. En dat het gewoon raar is dat alle nederlandse karakters engels spreken en Sam Worthington in de verste verte niet op Holledeer lijkt hebben we het dan maar niet over :P

4.5

Unbroken

Ik snap de matige recensies totaal niet, vond dit best een aangrijpende oorlogsfilm. Een van de betere van de laatste jaren. Ik wist ook helemaal niets van het verhaal dus alles was een verrassing, dat kan ook wel helpen als je totaal niet weet waar het naartoe gaat maar de uitvoering was ook prima. Visueel in orde, goed geacteerd, verhaal dat niet verveelde (maar wellicht wel wat teveel op hetzelfde doorging). Stukken beter dan bijv Fury, terwijl daar juist wel meer goede recensies van waren.

8.5
pi_150702095
City of Violence, keiharde Zuid-Afrikaanse thriller. Wel met wat cliches en voorspelbaar,
ik 6,5, imdb 6,7


[ Bericht 5% gewijzigd door Karzai op 16-03-2015 16:43:00 ]
pi_150705009
Wat vonden jullie van The Judge?

Vorige week bekeken, maar het viel mij eigenlijk behoorlijk tegen. Zonder al teveel weg te geven had ik verwacht dat je aan het eind wel duidelijkheid zou krijgen, maar dat viel best tegen. Het ging alleen maar over zijn geschiedenis en relatie met familie en vrienden, het leek meer op een biografie.

Cijfer: 5.1
pi_150705057
Escobar: Paradise Lost (2014)



Een van mijn favoriete acteurs; Benicio del Toro die een van de meest illustere (dan wel beruchte) Colombianen uitbeeldt; Pablo Escobar.

Dus vol goede moed begon ik aan deze film en in het begin werd dit dan ook zeker waargemaakt. Gaande weg het verhaal verlegde de focus zich echter naar de Canadees en werd het allemaal wat rommelig en minder interessant.

Del Toro doet wel zijn best een goed paisa-accent neer te zetten.

Jammer, toch nog een 7,2.

Wild (2014)



Een film die een beetje doet denken maar veel minder goed is dan het magistrale adembenemende Into the Wild.

Jonge vrouw met turbulente jeugd en persoonlijke problemen maakt een -extreem- lange hike door het westen van de VS.

De film laat veel flashbacks zien en vermengt haar persoonlijk leed met de wandeling zelf. Een methode die ook Into the Wild hanteerde.

Het is allemaal prima onderhoudend en aardig te volgen maar ik vond de flashbacks soms te onduidelijk en soms zelfs onnodig. Ook nogal feministisch van aard.

Haalt het niet bij de beroemde tegenhanger die qua muziek en interessante personen ver boven deze film uitsteekt. Toch prima kijkbaar; 7.7

Virunga (2014)



Oscargenomineerde docu en had wat mij betreft moeten winnen. Het werkelijk doodsaaie oninteressante Citizenfour (de winnaar) kreeg een 4,5 van me, daar zit Virunga met 4 volle punten boven.

Ik had verwacht dat het meer over de ernstig bedreigde prachtige berggorilla zou gaan, maar er werd meer ingegaan op de achtergronden van hun bedreiging; de gevechten in Oost-Kongo en de activiteiten van een Britse oliemaatschappij (SOCO) waar ik nooit eerder van gehoord had.

De beelden zijn werkelijk prachtig geschoten en met name tegen het eind wordt het een docu die boven zovelen uitsteekt door de echte actie.

Dappere journalisten daar in het gebied, geteisterd door zwaar primitievelingen die elkaar de hersens in slaan.

Zoals gezegd hadden meer gorilla's gefilmd moeten worden maar al met al een uitstekende docu die ingaat op een in het westen nogal sterk onderbelicht conflict.

Dikke aanrader dus: 8.5.

Kidnapping Mr. Heineken (2015)



Even van tevoren:

- ik heb "De Heineken Ontvoering (2011)" niet gezien
- ik heb het boek van Peter R. de Vries niet gelezen
- ik had de zaak niet helemaal in mijn hoofd, wist alleen ongeveer wat er gebeurd was

Ik kan me voorstellen dat als je dat allemaal wel had, je de film zeer laag beoordeelt (zoals velen doen). Toch, de flow en actie van de film zijn erg lekker en goed. De film houdt je goed bezig en is interessant om te volgen.

Minpunten zijn de Britse acteurs (op 1 Nederlander na) en de kleine rol van Anthony Hopkins die toch wel zwaar overgecast (is dat een woord?) is voor deze film.

Door die combi geef ik hem een 7,5 maar snap prima dat anderen de film veel lager waarderen.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_150731413
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 19:10 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Waarheidsgehalte 5? :D
Er zitten wel degelijk wat Oscar sausjes overheen met verhaallijnen die erg worden overdreven.
The Imitation Game zou ik dan ook niet compleet waarheidsgetrouw willen noemen nee, denk dat een 5 wel een redelijk cijfer is.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_150731748
quote:
7s.gif Op maandag 16 maart 2015 17:58 schreef Onufriev het volgende:
Wat vonden jullie van The Judge?

Vorige week bekeken, maar het viel mij eigenlijk behoorlijk tegen. Zonder al teveel weg te geven had ik verwacht dat je aan het eind wel duidelijkheid zou krijgen, maar dat viel best tegen. Het ging alleen maar over zijn geschiedenis en relatie met familie en vrienden, het leek meer op een biografie.

Cijfer: 5.1
Dito.

1 van de weinige films waarbij ik geen zin had om hem uit te zitten. Was ook al laat, maar vond het zo verschrikkelijk saai dat ik maar stopte met kijken.
I feel kinda Locrian today
pi_150732078
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:29 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Er zitten wel degelijk wat Oscar sausjes overheen met verhaallijnen die erg worden overdreven.
The Imitation Game zou ik dan ook niet compleet waarheidsgetrouw willen noemen nee, denk dat een 5 wel een redelijk cijfer is.
http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/imitation-game/
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 17 maart 2015 @ 19:03:44 #167
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_150743351
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:40 schreef starla het volgende:

[..]

Dito.

1 van de weinige films waarbij ik geen zin had om hem uit te zitten. Was ook al laat, maar vond het zo verschrikkelijk saai dat ik maar stopte met kijken.
Te lang. Teveel cliché, weinig boeiend verhaal. Normaal gesproken kan ik me wel vinden in het oordeel van IMDB. Maar 7,5 is veel te hoog. 6je. Niets meer.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_150760071
hello ladies,

Film met Steve merchant, die gast van de Engelse office. Hij probeert indruk te maken op zijn ex vriendin die er destijds met zijn collega vandoor is gegaan
Leuke comedy 7.0
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
pi_150761382
quote:
1s.gif Op woensdag 18 maart 2015 00:54 schreef isildur25 het volgende:
hello ladies,

Film met Steve merchant, die gast van de Engelse office. Hij probeert indruk te maken op zijn ex vriendin die er destijds met zijn collega vandoor is gegaan
Leuke comedy 7.0
huhwat..dat is een serie hoor?
pi_150761738
quote:
1s.gif Op woensdag 18 maart 2015 02:47 schreef Jeroen38 het volgende:

[..]

huhwat..dat is een serie hoor?
Hello Ladies: The Movie
In the coolest little capital of the world
pi_150763489
quote:
7s.gif Op maandag 16 maart 2015 17:58 schreef Onufriev het volgende:
Wat vonden jullie van The Judge?

Vorige week bekeken, maar het viel mij eigenlijk behoorlijk tegen. Zonder al teveel weg te geven had ik verwacht dat je aan het eind wel duidelijkheid zou krijgen, maar dat viel best tegen. Het ging alleen maar over zijn geschiedenis en relatie met familie en vrienden, het leek meer op een biografie.

Cijfer: 5.1
Ik moet zeggen dat ik het toch wel een goede film vond hoor. Toch wel een 7,5 waard.
pi_150764582
quote:
1s.gif Op woensdag 18 maart 2015 02:47 schreef Jeroen38 het volgende:

[..]

huhwat..dat is een serie hoor?
Omdat er geen seizoen 2 kwam hebben ze afscheid genomen met een film, serie was leuker dan de film!

Eens met zijn cijfer.

7.
  vrijdag 20 maart 2015 @ 22:44:50 #173
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_150867419
Afgelopen week afgekeken/gezien:

House of Cards - Seizoen 3
Het was het lange wachten meer dan waard: het derde seizoen van House of Cards is misschien wel de beste tot nu toe. Iets minder van de over-the-top politieke spelletjes die we in de eerste twee seizoenen zagen maar meer (persoonlijk) drama. Het gaat moeizaam in de relatie tussen Frank en Claire en hun werk eist z`n tol in hun relatie. Dat is eigenlijk de grote drijfveer van deze reeks. Knap hoe ze dat het hele seizoen interessant weten te houden. Gelukkig wordt het wel afgewisseld met de nodige politieke intriges.
Spacey en Wright zijn weer in absolute topvorm, vooral Wright is ronduit geniaal.
Het is jammer dat we nu weer een jaar moeten wachten op een nieuw seizoen want één van de beste series van de afgelopen jaren wordt met het seizoen beter en dus kijk ik nu al erg uit naar februari volgend jaar.

IMDB Cijfer: 9,1/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

Touki Bouki
Een film uit Senegal uit de jaren 70 waarin we het lastige leven van Mory volgen, die er van droomt om samen met z`n vriendin naar Frankrijk te vertrekken en daar een nieuw leven op te bouwen.
Het is documentaire-achtig gefilmd en ziet prachtig uit, vergezeld door mooie muziek. Maar doordat een écht verhaal ontbreekt en dat wat er wel aan verhaal in zit me maar matig wist te interesseren gaf het me meer een "wow wat ziet dat er mooi uit" dan een "wow wat is dat een goede film" gevoel.
Er zat genoeg moois in dat misschien beter tot z`n recht komt als je de film vaker ziet.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

Dazed and Confused
Het is inmiddels een al jarenlange traditie: op de dag dat de lente officieel begint kijk ik Dazed and Confused, wat mij betreft de beste coming-of-age film aller tijden. Ongeveer alles aan deze film doet me denken aan de heerlijke periode van de lente en de zomer: ongegeneerd doen waar je zin in hebt, nieuwe mensen leren kennen, een geweldige tijd met hen hebben, samen naar goede muziek luisteren en nieuwe ervaringen opdoen die je voor altijd mee zult dragen.
Dat gecombineerd met toffe personages en een soundtrack die de film zit als gegoten en je hebt een film die ik inmiddels super vaak heb gezien maar iedere keer weer beter wordt.
Eindelijk, het is lente! en Dazed and Confused is daarvan het perfecte begin.

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 10/10
pi_150871727
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 22:44 schreef Timo20 het volgende:
Afgelopen week afgekeken/gezien:

House of Cards - Seizoen 3
Het was het lange wachten meer dan waard: het derde seizoen van House of Cards is misschien wel de beste tot nu toe. Iets minder van de over-the-top politieke spelletjes die we in de eerste twee seizoenen zagen maar meer (persoonlijk) drama. Het gaat moeizaam in de relatie tussen Frank en Claire en hun werk eist z`n tol in hun relatie. Dat is eigenlijk de grote drijfveer van deze reeks. Knap hoe ze dat het hele seizoen interessant weten te houden. Gelukkig wordt het wel afgewisseld met de nodige politieke intriges.
Spacey en Wright zijn weer in absolute topvorm, vooral Wright is ronduit geniaal.
Het is jammer dat we nu weer een jaar moeten wachten op een nieuw seizoen want één van de beste series van de afgelopen jaren wordt met het seizoen beter en dus kijk ik nu al erg uit naar februari volgend jaar.

IMDB Cijfer: 9,1/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

Touki Bouki
Een film uit Senegal uit de jaren 70 waarin we het lastige leven van Mory volgen, die er van droomt om samen met z`n vriendin naar Frankrijk te vertrekken en daar een nieuw leven op te bouwen.
Het is documentaire-achtig gefilmd en ziet prachtig uit, vergezeld door mooie muziek. Maar doordat een écht verhaal ontbreekt en dat wat er wel aan verhaal in zit me maar matig wist te interesseren gaf het me meer een "wow wat ziet dat er mooi uit" dan een "wow wat is dat een goede film" gevoel.
Er zat genoeg moois in dat misschien beter tot z`n recht komt als je de film vaker ziet.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

Dazed and Confused
Het is inmiddels een al jarenlange traditie: op de dag dat de lente officieel begint kijk ik Dazed and Confused, wat mij betreft de beste coming-of-age film aller tijden. Ongeveer alles aan deze film doet me denken aan de heerlijke periode van de lente en de zomer: ongegeneerd doen waar je zin in hebt, nieuwe mensen leren kennen, een geweldige tijd met hen hebben, samen naar goede muziek luisteren en nieuwe ervaringen opdoen die je voor altijd mee zult dragen.
Dat gecombineerd met toffe personages en een soundtrack die de film zit als gegoten en je hebt een film die ik inmiddels super vaak heb gezien maar iedere keer weer beter wordt.
Eindelijk, het is lente! en Dazed and Confused is daarvan het perfecte begin.

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 10/10
Eens met house of cards, een van mn favoriete series van de afgelopen jaren.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 00:32:49 #175
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_150872302
Net eindelijk Michiel de Ruyter gekeken, mooie en zeker ook goede film!
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')