abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 februari 2015 @ 12:39:51 #251
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_149689431

The secret life of Walter Mitty
Ik ben niet altijd fan van het werk van Ben Stiller, zeker zijn romcoms niet. Dit is in zekere zin wel een romcom, maar het wordt m.i. niet té zoetsappig. Heb sowieso genoten van alle landschappen en de boodschap van de film. Ik vind het iig een aanrader.

Als 2e:

Het behekste object in deze film is een spiegel. Nergens écht eng en dat het fout gaat aflopen, kun je al van mijlenver zien aankomen :P

Als 3e:

Oh O+ Wilde hem al een tijdje zien en heb er geen spijt van. Prachtig vormgegeven, veel goede acteurs (waarbij ik Willem Dafoe het sterkst vond als hitman met zijn freaky gebit :D ) en een mooi sprookjesachtig verhaal. Wederom een mustsee.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_149689697
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:28 schreef Timo20 het volgende:

The Theory of Everything
Biografische film over het leven van Stephen Hawking en zijn vrouw Jane.
In een film over Hawking zou je toch verwachten dat het vooral gaat over zijn theorieën en zijn werk. Helaas blijft dat hier onderbelicht. Het gaat hier vooral zijn leven met Jane en hoe vooral zij omgaat met Stephen`s slopende ziekte.
Daardoor wordt het nog meer een drama dan ik vooraf verwacht had. Op dat gebied viel het dus tegen, op acteergebied zeker niet! Eddie Redmayne zet een prachtige rol neer en vertolkt Hawking met verve. De manier waarop hij beweegt en praat is ongekend.
Een rol die dus zeker een favoriet is bij de Academy volgende week zondag.
Samen met het mooie camerawerk is dat helaas ook één van de weinige publiektrekkers van deze film.

IMDB Cijfer: 7,8/10
Mijn Cijfer: 6,5/10
De film is dan ook gebaseerd op het boek wat Jane over haar leven heeft geschreven.

Verder prima acteerwerk van Felicity Jones en Eddie Redmayne (Typisch dat hij nu neergesabelt word voor zijn rol in Jupiter Ascending), fraai camerawerk en mooie kleuren.

Mijn cijfer: 8.

Dumb en Dumber To.

Wat flauwer en een lagere 'grapdichtheid' dan het origineel, maar verder wel een geslaagde comedy. Bill Murray speelt ook nog een klein rolletje al zal niemand hem direct herkennen!

IMDB: 6,0 Ik: 6,5.
pi_149689706
Birdman

Vooraf had ik redelijke verwachtingen van deze typische Oscar film. Het zou namelijk "de film van het jaar" zijn. Ik kan absoluut niet zeggen dat het een slechte film is. Het gevoel wat bij mij de overhand had na het zien van deze film was "mwah".
Deze film is mooi geschoten (één lange take) en er zit degelijk acteerwerk in van Edward Norton en Emma Stone. Als puntje bij paaltje komt is deze film gewoon niet heel erg boeiend. Er wordt een statement gemaakt, maar je hebt in de trailer al door wat de statement is. Ook vind ik de Oscar nominatie van de hoofdrolspeler Michael Keaton onverdiend. Er is niks bijzonders aan wat hij hier aflevert.
Al met al een film die vooral alle vakjes probeert af te vinken om een oscar binnen te slepen. Het probeert te erg naar mijn idee al is het camerawerk wel bewonderenswaardig.

Mijn cijfer: 7

IMDB cijfer: 8,1
pi_149690832
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 10:34 schreef JDx het volgende:

[..]

Ik dacht tot 5 seconden geleden dat het een soort van diner was, met van die rode stoeltjes.
haha Ik ook:-)
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
pi_149691120
Birdman

Na 30 minuten uitgezet. Vond het echt heel vervelend om naar te kijken. Pretentieuze bagger.

1/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator zondag 15 februari 2015 @ 13:55:45 #256
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_149691282
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 13:49 schreef habitue het volgende:
Birdman

Na 30 minuten uitgezet. Vond het echt heel vervelend om naar te kijken. Pretentieuze bagger.

1/10
Dat je de film niet begrijpt of dat het je genre niet is, wil niet zeggen dat het pretentieus is. Ik vond het in ieder geval een steengoede film met een geweldige rol voor Keaton. (En ik ben echt niet van de pretentieuze films).
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_149691600
The secret life of Walter mitty,

Wat een slome,saaie, voorspelbare film.
Wat een middelmatigheid!
Heb m op een gegeven moment uitgezet.
ik zie tien keer liever along came polly,starsky and hutch, zoolander,dodgeball,the heartbreak kid etc. Snap De commentaren hier daarom niet zo. Niet dat stiller slecht is zonder comedy btw.
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
  zondag 15 februari 2015 @ 14:19:57 #258
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_149691866
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 14:09 schreef isildur25 het volgende:
The secret life of Walter mitty,
Snap De commentaren hier daarom niet zo. Niet dat stiller slecht is zonder comedy btw.
Dat kan he. Smaken verschillen gelukkig ;) Ik hou van augurken, andere mensen weer niet :P
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_149692256
The Grand Budapest Hotel

Deze film had hele leuke trailers en goede reviews. Het is absoluut geen slechte film. Er wordt wel een interessante sfeer neergezet en de decoraties/costuums zijn mooi.

Toch deed deze film het gewoon niet voor mij. De meeste humor werkte niet echt, het verhaal had niet veel om t lijf en was niet heel bijzonder. Deze film zet een hoog doel voor zichzelf, maar maakt het niet echt waar. Je vergeet al na een paar uur waar de film over ging, maar wel props voor de sfeer.

Mijn cijfer: 6,5

IMDB cijfer: 8,1
pi_149692329
quote:
2s.gif Op zondag 15 februari 2015 13:55 schreef Mike het volgende:

[..]

Dat je de film niet begrijpt of dat het je genre niet is, wil niet zeggen dat het pretentieus is. Ik vond het in ieder geval een steengoede film met een geweldige rol voor Keaton. (En ik ben echt niet van de pretentieuze films).
Ik vond het ook echt een bizar goede film. Keek hem met drie anderen en ik was de enige die zo enthousiast was. Snap dus wel dat hij bij sommige mensen niet aanslaat...

Het pretentieuze bagger vinden en dan een "review" schrijven over een film die je niet eens hebt gezien... Beetje kinderachtig als je het mij vraagt.

Birdman: 9/10
pi_149692449
Jupiter Ascending

Vooraf 0 verwachtingen. De reviews waren erg negatief. Het zou namelijk een slechte blockbuster zijn. Omdat ik me verveelde toch maar gezien in de bios en het viel heel erg mee. Ja het is een typische Hollywood blockbuster. Dat weet je ook als je naar die film gaat en je moet je instelling er ook aan passen.
Deze film speelt echter met leuke originele sci-fi ideeen en concepten. Het acteerwerk van Mila Kunis en Channing Tatum is gewoon acceptabel. De actie is geweldig; leuk, origineel en goed cgi (precies het tegenovergestelde van de actie in Hobbit 3). Ook de vormgeving van verschillende sci-fi elementen/ruimtes is erg goed. Het verhaal is ook acceptabel en de vormgeving/actie/sci-fi concepten maken het helemaal goed.
Al met al is het een bovengemiddeld goede Hollywood blockbuster die leuk is op het grote scherm.

Mijn cijfer: 7,5

IMDB cijfer: 6
pi_149692965
Hobbit The Battle of the Five Armies

Allereerst moet ik even vermelden dat ik een groot LOTR fan ben. De eerste Hobbit vond ik nog wel leuk. Het tweede deel van de tweede Hobbit film vond ik al veel minder vanwege overmatig (en onnodig) gebruik van CGI. Ik hoopte op een mooie battle in deel drie.

Wat stelde deze film teleur. CGI is dramatisch. Echt momenten waarop ik mijn bril afdeed en ik en mijn vriendin elkaar aanstaarden. Legolas die over steentjes rent die dan weer neervallen alsof het een jaren 90 Mario animatie is. Die battle van boven ziet eruit als Rome Total war. Brandend Lake Town met vlammen die uit een slecht jaren 90 spel lijken te komen. Alles lijkt overbewerkt: gezichten, muren, grond. Peter Jackson is echt superlui en heeft gewoon alles voor een green screen gefilmd.

Met uitzondering van Bilbo en Gandalf acteerde iedereen dramatisch. Overdreven op een soort van low budget Bollywood manier. Ik ergerde me er echt mateloos aan.

Alfrid (dat debieltje) die 20 min screen time krijgt en 7 dwergen die geen 1, GEEN 1 lijntje tekst hebben. WTF. De afloop van de battle die helemaal niet duidelijk is. Slecht geschreven dialogen.

De actie is niet goed. Het ziet er gewoon nep uit. Zwaarden die niet echt iets raken. Je voelt nooit echt de impact van het gevecht. Het feit dat alles overbewerkt is en er nep uitziet helpt ook niet mee. De ork die uit het water door het ijs springt.... geen commentaar.

Al met al voel ik me bedrogen door de filmmakers die deze **** hebben afgeleverd. Ook is het gewoon kut dat men heel de Hobbit franchise heeft verpest door het uit te rekken en uit te melken en vervolgens zo een slecht einde te geven. Drie films uit een klein boekje en alsnog weten we niet goed hoe alles afloopt.

Mijn cijfer: 4

IMDB cijfer: 7,6
pi_149693343
How to train your dragon 2

Deel 1 was al vermakelijk. Dit vervolg tilt de franchise weer een niveautje hoger. De film heeft prachtige animatie, leuke characters, een origineel verhaal en is vaak ook grappig.

Er zitten leuke plotwendingen in deze film en er zijn ook emotionele momenten. Al met al een leuke kinderfilm die alles goed doet en gemaakt is met liefde. Meer kan je niet verwachten. :)

Mijn cijfer: 9,5

IMDB cijfer: 8
pi_149693565
Gone Girl

Deze film moest ik in de bios zien als fan van David Fincher (Fight Club, Social Network). Het boek heb ik niet gelezen en ben dus verrast door alle plotwendingen.

Echt een geweldige film. Hij is prachtig geschoten, je kan zien dat David Fincher echt een kunstenaar is. Het verhaal is gewoon verrassend, onvoorspelbaar en op momenten gewoon ziek. Deze film pakt je bij je strot en laat niet meer los.
Rosamund Pike en Ben Affleck acteren heel goed. Rosamund Pike MOET hiervoor een Oscar winnen, want wat haatte ik haar personage aan het eind van deze film. :')

Het is echt een aanrader (vooral om met je vriendin/vrouw te kijken :') )

Mijn cijfer: 9

IMDB cijfer: 8,2
  zondag 15 februari 2015 @ 15:21:42 #265
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_149693716
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 15:16 schreef studentje7 het volgende:
Gone Girl

Deze film moest ik in de bios zien als fan van David Fincher (Fight Club, Social Network). Het boek heb ik niet gelezen en ben dus verrast door alle plotwendingen.

Echt een geweldige film. Hij is prachtig geschoten, je kan zien dat David Fincher echt een kunstenaar is. Het verhaal is gewoon verrassend, onvoorspelbaar en op momenten gewoon ziek. Deze film pakt je bij je strot en laat niet meer los.
Rosamund Pike en Ben Affleck acteren heel goed. Rosamund Pike MOET hiervoor een Oscar winnen, want wat haatte ik haar personage aan het eind van deze film. :')

Het is echt een aanrader (vooral om met je vriendin/vrouw te kijken :') )

Mijn cijfer: 9

IMDB cijfer: 8,2

Kan het niet beter omschrijven _O_
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_149696735
quote:
14s.gif Op zondag 15 februari 2015 05:13 schreef Ryan3 het volgende:
Broadchurch - 2013

[ afbeelding ]
Serie: maar zonder iets te verklappen "this is raising the bar". Je kunt deze serie zien op netflix NL btw.
David Tennant één van de hoofdrollen. Nieuwe voor mij, maar toch al 43. Zag hem ook in The politician's husband (ook zeker 8,0 voor mij, moest heel hard lachen aan het einde iig). Goeie acteur!!!

Imdb 8,4
Ik 9,0.
Zeker genoten van seizoen 1, seizoen 2 is begin januari begonnen in UK en bevalt ook erg goed!
Even a broken clock is right twice a day.
pi_149700491
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 00:10 schreef Cikx het volgende:

[..]

Die stemverdeling valt sowieso niet serieus te nemen. :')
50 tinten grijs (2015) - User ratings
oe zit al wel stijging in. Laatst een 3.2 :9 En ja, ik ben wel nieuwsgierig naar film. Wacht wel tot ie online beschikbaar komt.

Net overigens Lone Survivor (2013) - IMDb gekeken.



Waargebeurde film over Operation Red Wings, waarbij het doel was om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. Een team van 4 Navy Seals mannen staan voor deze opdracht, maar komen al snel die talibanners en moeten ze letterlijk moeten vechten voor het leven.

Bijzondere film, mede ook omdat het een waargebeurd verhaal is. Puntje van de stoel, hoewel je wel weet waar die 'lone survivor' op doelt.

Imdb: 7.6.
Ik: 8
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_149700602
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:23 schreef Apotheose het volgende:

[..]

oe zit al wel stijging in. Laatst een 3.2 :9 En ja, ik ben wel nieuwsgierig naar film. Wacht wel tot ie online beschikbaar komt.

Net overigens Lone Survivor (2013) - IMDb gekeken.

[ afbeelding ]

Waargebeurde film over Operation Red Wings, waarbij het doel was om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. Een team van 4 Navy Seals mannen staan voor deze opdracht, maar komen al snel die talibanners en moeten ze letterlijk moeten vechten voor het leven.

Bijzondere film, mede ook omdat het een waargebeurd verhaal is. Puntje van de stoel, hoewel je wel weet waar die 'lone survivor' op doelt.

Imdb: 7.6.
Ik: 8
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_149700753
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_149700795
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:31 schreef Tim86 het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_149700829
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 18:33 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zondag 15 februari 2015 @ 21:27:30 #272
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_149708578
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 12:49 schreef Ferry_76 het volgende:

[..]

De film is dan ook gebaseerd op het boek wat Jane over haar leven heeft geschreven.

Ah ok,dat verklaart. Maar dan nog viel hij me tegen...
  zondag 15 februari 2015 @ 22:49:04 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149713107
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 12:49 schreef Ferry_76 het volgende:

De film is dan ook gebaseerd op het boek wat Jane over haar leven heeft geschreven.

Verder prima acteerwerk van Felicity Jones en Eddie Redmayne (Typisch dat hij nu neergesabelt word voor zijn rol in Jupiter Ascending), fraai camerawerk en mooie kleuren.

Mijn cijfer: 8.

Ook net bekeken en de acteerprestaties van vooral Eddy Redmayne zijn Oscarwaardig. Las dat Hawking tijdens de voorpremière echt het idee had naar zichzelf te kijken.

Dikke 8 van mij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149717881
quote:
2s.gif Op zondag 15 februari 2015 14:19 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Dat kan he. Smaken verschillen gelukkig ;) Ik hou van augurken, andere mensen weer niet :P
Ja Ik begrijp dat smaken nu eenmaal verschillen.
Mijn reactie heeft Dan ook totaal geen nut En is overbodig..
Geldings drang van mijn ego zullen we Maar zeggen;)
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
  maandag 16 februari 2015 @ 09:03:29 #275
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_149718780
Gisteren Kinsgman gezien, goede film, erg leuk, alleen op een paar puntjes wel wat té

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')