abonnement Unibet Coolblue
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 20 januari 2015 @ 12:55:55 #1
319979 Fok-it
All is well
pi_148871361


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 20 januari 2015 @ 12:56:07 #2
319979 Fok-it
All is well
pi_148871367
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 12:54 schreef raptorix het volgende:

[..]

Dat wist ik niet, maar er zijn ook trilogieeen die enigzins zaken verduidelijken, dit vond ik wel storend.
De laatste 10 minuten werd veel duidelijk hoor? Natuurlijk nog niet alles maar wel de hoofdvraag van de film
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  dinsdag 20 januari 2015 @ 13:08:16 #3
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_148871783

John Wick (2014) - IMDb

Keanu Reeves is hoe dan ook al een +1 wat mij betreft. Verhaal is redelijk standaard maar wel met een paar leuke afwijkingen van de norm. Goed in elkaar geflanst, mooie actie scenes en het verhaal is goed in elkaar gezet ondanks dat het wel redelijk voorspelbaar is.

IMDB geeft het een 7,4 en ik trek hem door naar een volle 8.


Big Hero 6 (2014) - IMDb

Leuke animatiefilm, een paar keer hardop gelachen en het is zeker niet alleen voor kinderen. Een sci-fi/familie 'coming of age' van een jochie die te slim is voor zijn eigen bestwil.

IMDB geeft deze een 8.1 en daar ben ik het wel mee eens.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_148928543
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 13:08 schreef jogy het volgende:
[ afbeelding ]
John Wick (2014) - IMDb

Keanu Reeves is hoe dan ook al een +1 wat mij betreft. Verhaal is redelijk standaard maar wel met een paar leuke afwijkingen van de norm. Goed in elkaar geflanst, mooie actie scenes en het verhaal is goed in elkaar gezet ondanks dat het wel redelijk voorspelbaar is.

IMDB geeft het een 7,4 en ik trek hem door naar een volle 8.

Ik heb deze gisteren ook gekeken, krijgt van mij een 7
Al met al wel heel erg voorspelbaar, ik vond het ook wel redelijk irritant hoe sommige bad guys de dood bijna lachend tegemoet leken te gaan.
Wel eens met jouw waardering over Keanu Reeves, altijd wel een prettige acteur om films van te zien.
pi_148936992
Marvellous (2014) (TV)



Marvellous gaat over Neil Baldwin, een man die zoals we dat zeggen 'niet helemaal goed' is. Neil woont in Sheffield bij zijn moeder en de film begint wanneer hij als clown wordt ontslagen bij een circus. Neil leeft een beetje in zijn eigen wereld, maar door zijn charme en zijn voorliefde om met (beroemde) mensen te praten komt hij in allerlei leuke situaties terecht. Zijn grote droom is om manager te worden van Sheffield United. Ik zal de rest niet spoileren, maar ontroerende en grappige momenten volgen elkaar snel op.

Overigens is dit een waargebeurd verhaal waardoor ik het nog net wat toffer vind.

Wat mij betreft een must-see voor mensen die houden van 'gewone' down to earth Engelse films.

IMDB: 8.1
Keano: 9

Oh, het plaatje laat het misschien zo lijken dat de film louter over voetbal gaat, maar dat is totaal niet zo. (vrouwen kunnen opgelucht ademhalen ;) )

[ Bericht 5% gewijzigd door Keano op 22-01-2015 11:14:36 ]
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
pi_148940263
American Sniper (2014) - IMDb

Door Clint Eastwood verfilmd verhaal over Navy SEAL Chris Kyle. Kyle wordt gezien als de meest dodelijke scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. In de film wordt dat verhaal verteld: zowel op het slagveld als thuis bij zijn vrouw, waar Kyle worstelt met een posttraumatische stressstoornis.
Hij zou als scherpschutter 160 tegenstanders hebben gedood.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Typisch patriottistisch redneck/Texaans verhaal waarin de oorlogshandelingen van de USA nergens kritisch worden belicht en de hoofdrolspeler zelfs trots is op het grote aantal mensen dat ie als sniper heeft gedood. Dat daarbij diverse vrouwen en kinderen zaten levert bij hem in eerste instantie ook niet al te veel problemen op.
Dramatisch film-dieptepunt is de scene waarin overduidelijk een pop wordt gebruikt als baby.

IMDb: 7,7
Ik: 5,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 22 januari 2015 @ 18:01:13 #7
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_148950528
Lone Survivor (2013) - IMDb
In hoeverre deze oorlogsfilm zich onderscheidt van andere, valt over te twisten. Lone Survivor volgt een bekend patroon van eerst wat scenes op de thuisbasis in Afghanistan en vervolgens het op missie gaan. Uiteraard brallen de mariniers er weer es op los. Gaat dat in het echt nou ook zo altijd? Maar de sfeer draait om als blijkt dat die missie falikant mislukt. De filmtitel verklapt het (helaas) al: één uit die groep overleeft een hinderlaag van Talibanstrijders en aan hem de heroïsche taak om het te redden.

Dat deze film een waargebeurd verhaal vertelt, mag geen excuus zijn voor zo'n cliché verhaallijn, dat iedereen kan dromen. Maar vooruit, het is echter een goed uitgevoerde oorlogsfilm met spannende actie die sterk in beeld is gebracht. Op bepaalde manieren wat patriottisch, maar er is ook genoeg ruimte om kritiek er uit te halen op hoe het Amerikaanse leger te werk gaat. Cijfer: 7

La grande bellezza (2013) - IMDb
Een moderne mengeling van Fellini (stijl) en Antonioni (subject), zo kun je La Grande Bellezza het best omschrijven. Van genoemde Italianen ben ik geen groot fan en van deze film kon ik dan ook niet met volle teugen genieten. De shots zijn stuk voor stuk schitterend, maar al die los zand-scenes (hussel ze door elkaar en je hebt dezelfde film) deden me maar weinig.

Het gaat allemaal over de 65-jarige Jep, die zich in de high society van Rome begeeft. Het is allemaal maar een phoney gebeuren (de film is dat overigens zelf ook) en Jep vraagt zich dan ook af op dit punt van zijn leven: is dit nu allemaal wel zo geslaagd waar ik mee bezig ben? Tsja... hij observeert, geeft zogenaamde wijze oordelen en dat is het dan waar je het mee moet doen als kijker. Lastig hoor in plaats van dat hij radicaal het roer omgooit en echt gaat veranderen, dan kon Jep nog op mijn sympathie rekenen.

Naast de kwalificatie 'phoney' ga ik nog een ander woord gebruiken, dat ik doorgaans niet snel in de mond neem en dat is 'pretentieus'. Laat er geen misverstand over zijn, dat is La Grande Bellezza ook. Hoe dan ook een voldoende kan er wel vanaf, maar ik denk dat bij een volgende film van Sorrentino met dezelfde aanpak de score een stuk lager gaat uitvallen. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  donderdag 22 januari 2015 @ 22:18:31 #8
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_148960578
Mama
Een bovennatuurlijke horror waarin Jessica Chastain en haar vriend twee nichtjes van de vriend huis nemen nadat die vijf jaar lang vermist werden.
Deze valt wat mij betreft in het zelfde schuitje als al die andere films van dit genre die we de afgelopen jaren gezien hebben, maar dan met dat verschil dat hier Jessica Chastain één van de hoofdrollen vertolkt. Zoals we inmiddels van d`r gewend zijn doet ze dat uitstekend. Verder is het een redelijke dertien-in-een-dozijn horror met een paar goede schrikmomenten, een voorspelbaar verhaal en plotgaten waar je die enge geest makkelijk in kwijt kunt.
Geinig voor een keertje, maar daar houdt het dan ook wel op.

IMDB Cijfer: 6,2/10
Mijn Cijfer: 6,0/10
pi_148970233
The Hobbit: The Battle of the Five Armies



Deze derde en laatste serie gaat over de conclusieve Slag van Vijf Legers die op Erebor in Midden-aarde worden uitgevochten. De veldslag vormt het slot van het boek De Hobbit, enkel nog gevolgd door de thuiskomst van Bilbo Balings. Ook zal de slag bij Dol Guldur aan de orde gaan komen. Hierbij zal the White Council (Galadriel, Gandalf, Elrond en Saruman) Sauron verdrijven naar Mordor.

Ik moet zeggen ik had iets meer verwacht van de veldslag of de film als geheel maar misschien is dat wel omdat ik het een beetje vergeleek met de grootschaligheid van de Lords of the Ring saga. Niet echt reëel dus. Verder prima film en leuk voor een avondje vertier.


7+
/ 10

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2015 09:18:15 ]
pi_148974166
Ik heb gister Relatos salvajes gezien in het filmhuis:
Wild Tales (2014) - IMDb



Echt geniaal deze film. Het zijn er eigenlijk 6. 6 short films die niks met elkaar te maken hebben maar als het ware gebundeld zijn als 1 film. En stuk voor stuk zijn ze leuk om te kijken. Zwarte komedie & drama, je ligt soms helemaal in een deuk, en soms denk je echt van wowwwww shit dit is sick! Echt een aanrader, krijgt van mij een dikke 9 (imdb: 8.3)
Veni, vidi, vodka.
pi_148992058
Conspiracy 2001- Frank Pierson

Ik had hem al eerder gezien. Hij staat tegenwoordig op Youtube. Het verhaal van de Wannsee conferentie op 20 januari 1942. Daar werd door Heydrich een vergadering belegd om het bestaande beleid tav het zogenaamde Joodse vraagstuk voor eens en altijd te stroomlijnen, aangezien ze gaandeweg op een aantal problemen waren gestuit (die ook worden uitgelegd). Volgens mij zijn de makers overigens overtuigd van het functionalisme ipv het intentionalisme mbt de Holocaust. Overijverige nazi-kopstukken die Adolf Hitler op deze manier probeerden gunstig te stemmen.

Nadeel van de film is dat de acteurs zo Brits zijn dat het een lust voor het oog is om naar deze mensen te kijken, het zal er in het echt wrs iets Teutonischer aan toe zijn gegaan. Toch geeft het door de afstandelijkheid die de Britten zo goed kunnen uitstralen een extra dimensie, als je beseft waarover zij spreken. "Evacuatie".

Imdb: 7.9
Ik: 9.

Hier de link naar Yt

I´m back.
pi_149007062
These Final Hours (2013) - IMDb


De aarde gaat er over 12 uur aan. Zelfzuchtige James gaat naar het laatste feestje ooit, maar ontmoet onderweg de jonge Rose die op zoek is naar haar vader.

Australisch pareltje. Beklemmende sfeer, Seeking a friend for the end of the world, maar dan zonder de komedie en een stuk donkerder. Ik verwachte niet dat de film me zo zou aangrijpen, dus dat zijn pluspunten.

Imdb: 6.6
Ik: 8-

Time Lapse (2014) - IMDb


Drie vrienden ontdekken dat er een camera op hun huiskamer gericht staat die foto's maakt van 24 uur in de toekomst. Finn ziet dat hij zijn inspiratie om te schilderen weer terug krijgt en Jasper ziet de uitslagen van zijn hondenrennen.

Leuk gegeven, was een beetje een lange aflevering van The Twilight Zone. Niet verkeerd, maar niet super bijzonder. Al met al een fijne film, zonder al te veel clichés.

Imdb: 6.5
Ik: 7+
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_149026061
Annabelle (2014) http://www.moviemeter.nl/film/100344

een Pre-quel van The Conjuring.

Waar ik zelf de film The Conjuring wel erg kon waarderen, goed acteer werk en goede scenes, was dit wel echt een vreselijk slechte film.

Na 50 minuten komt er een "beetje" actie, zeer cliche en een paar goedkope "jumpscares" en dat is het.
Verhaal is zeer karig en het kon op geen moment een beetje boeien.

Overslaan, zonde van je tijd.
3/10
pi_149034654
American Sniper (2014)

Het verhaal van Navy SEAL Chris Kyle, met 160 confirmed kills de dodelijkste sniper uit de Amerikaanse militaire geschiedenis. De film vertelt niet alleen zijn verhaal in Irak, maar ook de problemen met het thuisfront.

Geen onaardige film voor de neutrale kijker, al vind ik Cooper wel wat houterig overkomen. Niets bijzonders qua regie of special effects, zeker geen Oscarmateriaal. Een 6.5.

...Maar ik heb ook het boek gelezen, en helaas wordt dat in deze film behoorlijk geweld aangedaan. Van kleine foutjes in de tijdlijn tot een rode draad die door alle vier zijn uitzendingen naar Irak loopt, en die werkelijk uit een grote duim gezogen is. Hoe meer ik door het boek blader, hoe meer ik vind wat gewoon niet klopt.
Mijn persoonlijke cijfer: een 4.
  Moderator zondag 25 januari 2015 @ 11:43:50 #15
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_149034781
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 11:37 schreef Ferry_76 het volgende:
American Sniper (2014)

...Maar ik heb ook het boek gelezen, en helaas wordt dat in deze film behoorlijk geweld aangedaan. Van kleine foutjes in de tijdlijn tot een rode draad die door alle vier zijn uitzendingen naar Irak loopt, en die werkelijk uit een grote duim gezogen is. Hoe meer ik door het boek blader, hoe meer ik vind wat gewoon niet klopt.
Mijn persoonlijke cijfer: een 4.
Het is ook geen documentaire he? In een film worden soms andere keuzes gemaakt omdat dat beter werkt qua opbouw of qua spanning. Films zitten altijd vol 'fouten' als je de werkelijkheid er naast legt (geldt ook voor een groot aantal Oscarkandidaten dit jaar), maar dat is niet belangrijk voor de wereld in de film zelf.

Ik kende het verhaal van Kyle niet en vond het een indrukwekkend verhaal en film, los van hoe het in werkelijkheid is gelopen.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 25 januari 2015 @ 12:08:41 #16
8369 speknek
Another day another slay
pi_149035331
Interstellar (2014) - IMDb

Een van de betere blockbusterfilms van de laatste jaren. Spektakelfilm met een slim plot en aardige, onverwachte twists. Heeft wel weer last van Christopher Nolan die alles tot in de puntjes uit wil leggen, met als dieptepunt de expositie waar astronauten elkaar vertellen wat een wormhole is; sowieso zijn world's best and brightest weer niet altijd even bright. En waar Nolan vaak een klinische blik wordt verweten vervalt hij nu soms in melodrama. Maar fuck it, het is semi-hard scifi over zwarte gaten en relativiteit en daar krijg ik een semi-harde van.

9.

Als je geen voorliefde voor hard scifi hebt: 8.

Als je niet van blockbusters houdt: 5.

[ Bericht 2% gewijzigd door speknek op 25-01-2015 12:30:12 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_149035658
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 23:15 schreef Pap89 het volgende:
Annabelle (2014) http://www.moviemeter.nl/film/100344

een Pre-quel van The Conjuring.

Waar ik zelf de film The Conjuring wel erg kon waarderen, goed acteer werk en goede scenes, was dit wel echt een vreselijk slechte film.

Na 50 minuten komt er een "beetje" actie, zeer cliche en een paar goedkope "jumpscares" en dat is het.
Verhaal is zeer karig en het kon op geen moment een beetje boeien.

Overslaan, zonde van je tijd.
3/10
Complete flut idd
pi_149035691
Birdman 7.5



Waarschijnlijk wel een van de beste superhelden films ooit.

Dit is een film die je jaren later opnieuw kan opzetten om er nieuwe dingen in te zien. Uiteindelijk gaat het in deze film over explotatie, narcisisme, ego, talent en film vs het theater. Voor het verhaal hoef je hier niet in te stappen want het is vooral een karakterstudie. Wat acteren is en hoe je het kan overbrengen.
En het is fijn om Edward Norton terug te zien die figuren als Christian Bale en Daniel Day Lewis aanpakt met zijn method acting.
Het camerawerk is denk ik wel benoemenswaardig gezien de eerste paar minuten het voelt als een gimmick, maar het juist onderhevig is aan de film. Het komt allemaal zo losjes over.

Het zou mij verbazen als dit veel oscars zou krijgen, omdat dit een dikke middelvinger er naar is.
pi_149035894
http://www.moviemeter.nl/film/83231

The Hunt (Jagten)
Erg goede film met "Hannibal" Acteur Mads Mikkelsen

Film gaat over ene Lucas, die ontslagen was als leraar en aan de slag ging in een dorpje als kleuterleraar.
Daar hij ook gescheiden is van zijn vrouw en zijn zoon Marcus daar inwoont maar dus met kerst wel bij zijn vader wilt zijn, loopt het toch allemaal anders.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zeker een 9/10!
pi_149036158
Hannibal (TV Series 2013– ) - IMDb Hannibal (TV Series-2013 -?)

Extreem goede serie, zeer goede effecten en erg goed acteurwerk.
Will Graham, heeft dus een "gave"/rijke verbeelding en kan dus op een crimescene het geheel schetsen hoe het gegaan zou zijn, dus hoe een slachtoffer tot zijn eind is gekomen.
Daar dit hem privé erg zwaar valt (nachtmerries/terugblikken) heeft hij dus regelmatig afspraken met psycholoog Hannibal.

Zeer realistisch neergezet, de kookgedeeltes/moordgedeeltes.
Zeer interessante afleveringen.
Het gaat dan ook niet alleen maar over 1 hoofd moordenaar waardoor de focus niet bij 1 dader ligt.
Zeker per aflevering niet voorspelbaar, kijkt goed weg.

9.8/10 voor mij.
Kan niet wachten op seizoen 3.

Zitten wel erg "bloederige" beelden in, erg goed in detail, dus niet voor iedereen weggelegd ;)
pi_149077238
John Wick (2014) - IMDb: voormalig hitman van de Russische maffia gaat los op een aantal ex-collega's die hem na een gruwelijke daad min of meer ongewild terug het circuit intrekken.

Snoeiharde actiefilm waar het bloed onder je flatscreen drupt en de bcpm (body count per minute) niet bij te houden is. De wat typisch houterige manier van acteren van Keanu overtuigt nu niet echt, zeker niet als je bedenkt dat hij een voormalig Russische maffialid speelt (uitstraling is 'te lief'). De tegenstanders gaan al bijna neer voordat hij geschoten heeft. Neem niet weg dat het een hele aardige actiethriller is waar de vaart wel in blijft zitten. Een 7-

A Walk Among the Tombstones (2014) - IMDb: private investigator onderzoekt een ontvoering van een vrouw van een drugsdealer die uiteindelijk afgrijselijk afliep. Stukje bij beetje komt hij de daders op het spoor en ontdekt een patroon.

Liam speelt veel rollen hetzelfde, zo ook hier. Verwacht echter geen intelligent verhaal of actie zoals Taken. De boel kabbelt rustig verder en is soms zelfs af en toe saai te noemen. De verhaallijn met het zwarte dakloze jochie irriteert alleen maar. Een 6-
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_149081752
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 11:43 schreef Mike het volgende:
Ik kende het verhaal van Kyle niet en vond het een indrukwekkend verhaal en film, los van hoe het in werkelijkheid is gelopen.
Ik ook :o ik had hem al een tijdje geleden gepost gelukkig ben ik niet de enige dan :D
pi_149082371
Bij American Sniper niet ehad ik echt het gevoel naar een rekrutenfilm voor de US Navy te kijken, alles leek echt in zijn voordeel te vallen. Dat het een waargebeurd verhaal is verbaasde me dan ook nog het meeste...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
edit: dat was een dikke spoiler natuurlijk }:|

[ Bericht 15% gewijzigd door Mike op 26-01-2015 21:16:12 ]
pi_149083464
Salmon Fishing in the Yemen (2011) - IMDb

Zaterdag op de belg, vermakelijke britse film over een sjeik die wil zalmvissen in Jemen. Kijkt lekker weg en niet te lang. Met oa. Ewan Mc Gregor, Whispers uit got (met haar) en Emily Blunt :)

Imdb: 6.8
Danos: 7
Even a broken clock is right twice a day.
pi_149102271
What We Do in the Shadows (2014) - IMDb



Echt geniaal. Super origineel, low budget maar dat maakt niet uit want ze doen alsof het een soort documentaire is en echt ongelooflijk komisch.

"What are we, we're werewolves, not swearwolves. " _O-

Imdb: 7.6
Ik: 8
Veni, vidi, vodka.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')