abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 22 december 2015 @ 09:13:25 #101
43556 miss_dynastie
pi_158433347
Bak je spek dan voor? Ik had vorig jaar cheddar met salami, prima combi :9
pi_158433469
Ik bak de spek iets uit en de ui iets glazig inderdaad voordat ik het aan het beslag toevoeg.
  zondag 27 december 2015 @ 09:42:15 #103
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158561705
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
pi_158561788
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Bouwemmers!
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 09:55:05 #105
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158561865
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Gewoon beslagkommen, maar ik bak dan ook maar kleine hoeveelheden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158561943
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Gewoon een beslagkom.
  zondag 27 december 2015 @ 10:38:50 #107
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158562404
Dan worden het bouwemmers. Iig qua grootte, moet er nogal veel bakken. Maar de kunststof van de emmers kan geen kwaad met het beslag dan?

Beslagkommen zijn te klein, die emmers die ik vorig jaar had waren 5 liter en die liepen al over.
pi_158562426
Heb je geen grote soeppan ofzo?
  zondag 27 december 2015 @ 10:42:19 #109
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158562475
quote:
14s.gif Op zondag 27 december 2015 10:39 schreef Myraela het volgende:
Heb je geen grote soeppan ofzo?
Nee, de grootste is ook 5 liter. Moet ik ook nog steeds een hele grote kopen ;(
  zondag 27 december 2015 @ 11:21:03 #110
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158563010
Hoe rijzen jullie het deeg? Ik hoor altijd op de kachel, maar dat kan helemaal niet. De afstand muur-kachel is te klein om er een bak op de laten staan.

En is zonnebloemolie nou wel of niet goed? Hoor altijd witte aanslag, maar elk doosje adverteerd ermee :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zondag 27 december 2015 @ 11:30:32 #111
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158563164
Zonnebloemolie is prima, heul geen witte aanslag, dat is bij (ge)hard vet/olie.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 27 december 2015 @ 11:40:20 #112
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158563366
Zonnebloemolie ^O^ en ik laat het beslag altijd rijzen in de kast van de verwarmingsketel, daar zit bij ons ook vloerverwarming in. Gaat helemaal goed.
pi_158563621
Rijzen vind ik altijd wel een issue als je niet lang de tijd hebt. Kamertemperatuur is eigenlijk net te koud en warmhoudstand van de oven zorgt voor dode gist. Vaak zet ik die dan dus even aan om eenmalig te verwarmen en daarna kan mijn brood/etc. daarin rijzen.
Eerst denken, dan typen
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 13:46:42 #114
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158566347
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Kalveremmers, zijn 12L, stevig en hebben vlakke bodem. Gratis mee te nemen op landbouwbeurzen. Beslag van 1kg meel blijft netjes onder de rand.

Volgens mij zijn bouwemmers hetzelfde, ook 12L.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 13:51:03 #115
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158566445
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 11:21 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoe rijzen jullie het deeg? Ik hoor altijd op de kachel, maar dat kan helemaal niet. De afstand muur-kachel is te klein om er een bak op de laten staan.

En is zonnebloemolie nou wel of niet goed? Hoor altijd witte aanslag, maar elk doosje adverteerd ermee :')
Doosjes :N
Gewoon zelf bloem, gist etc kopen.

Ik bak altijd in arachideolie. Dat verbrandt minder snel en vind ik lekkerder

Emmers met beslag zet ik altijd voor de kachel :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 14:03:06 #116
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158566763
Blijft netjes onder de rand
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 27 december 2015 @ 14:35:06 #117
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158567876
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 13:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Doosjes :N
Gewoon zelf bloem, gist etc kopen.

Ik bak altijd in arachideolie. Dat verbrandt minder snel en vind ik lekkerder

Emmers met beslag zet ik altijd voor de kachel :)
Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eind :'(

Ik gebruik al jaren arachideolie, maar die prijs stijgt nu wel de (frituur)pan uit. 2.45 wat eerst 1.89 was
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 15:19:44 #118
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158569457
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 14:35 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eind :'(

Ik gebruik al jaren arachideolie, maar die prijs stijgt nu wel de (frituur)pan uit. 2.45 wat eerst 1.89 was
Klopt, die olie is wel redelijk aan de prijs ja. Gelukkig heb ik aan 5L ruim voldoende. Hobby mag geld kosten hè.

Mijn neef bakt in een pan van 20L geloof ik 8)7

Gist smaak heb ik nooit echt geproefd, gewoon niet teveel gebruiken ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158604829
Ik ben benieuwd of jullie ook andere bollen bakken zoals berliners. Ik wil dit jaar meer over de landsgrenzen kijken en er iets bij bakken wat op onze oliebol lijkt.
Bakken jullie alleen oliebollen en beignets?
  Moderator maandag 28 december 2015 @ 16:44:55 #120
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158604892
Ik bak alleen maar oliebollen. Berliners neem ik in Dld vaak genoeg mee van de bakker.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator maandag 28 december 2015 @ 16:55:24 #121
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158605195
Berlinerbollen is wel serieus tof, maar meer cake-ig dan oliebol.
Met oliebollenbeslag kun je ook appelbeignets maken. Een andere variant met gefrituurd deeg: churro's.

OIiebollen bak je sowieso in arachideolie en niet in zonnebloemolie.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158605787
Waarom niet in zonnebloemolie?
  Moderator maandag 28 december 2015 @ 17:23:38 #123
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158606106
quote:
5s.gif Op maandag 28 december 2015 17:14 schreef empa1010 het volgende:
Waarom niet in zonnebloemolie?
Kan niet goed tegen langdurige verhitting
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158606226
Oke, misschien stel ik nu een domme vraag maar gaat dat op als je een hele grote hoeveelheid op 1 dag bakt zeg maar of meermaals wilt gebruiken? Ik mik de olie na 1 x oliebollen bakken / appelflappen gelijk weg. En hooguit 30 stuks in totaal. Smaakt arachide niet naar pinda?
pi_158606989
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 14:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik bedoelde uiteraard bakpoeder.
In bakpoeder zit gist ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')