Bouwemmers!quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers )
Gewoon beslagkommen, maar ik bak dan ook maar kleine hoeveelheden.quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers )
Gewoon een beslagkom.quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers )
Nee, de grootste is ook 5 liter. Moet ik ook nog steeds een hele grote kopenquote:
Kalveremmers, zijn 12L, stevig en hebben vlakke bodem. Gratis mee te nemen op landbouwbeurzen. Beslag van 1kg meel blijft netjes onder de rand.quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers )
Doosjesquote:Op zondag 27 december 2015 11:21 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoe rijzen jullie het deeg? Ik hoor altijd op de kachel, maar dat kan helemaal niet. De afstand muur-kachel is te klein om er een bak op de laten staan.
En is zonnebloemolie nou wel of niet goed? Hoor altijd witte aanslag, maar elk doosje adverteerd ermee
Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eindquote:Op zondag 27 december 2015 13:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Doosjes
Gewoon zelf bloem, gist etc kopen.
Ik bak altijd in arachideolie. Dat verbrandt minder snel en vind ik lekkerder
Emmers met beslag zet ik altijd voor de kachel
Klopt, die olie is wel redelijk aan de prijs ja. Gelukkig heb ik aan 5L ruim voldoende. Hobby mag geld kosten hè.quote:Op zondag 27 december 2015 14:35 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eind
Ik gebruik al jaren arachideolie, maar die prijs stijgt nu wel de (frituur)pan uit. 2.45 wat eerst 1.89 was
Kan niet goed tegen langdurige verhittingquote:
In bakpoeder zit gistquote:Op woensdag 31 december 2014 14:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik bedoelde uiteraard bakpoeder.
Waarschuwing doe dit niet met een ijsbollentang van plastic!!!!!!!!quote:Op maandag 21 december 2015 11:24 schreef djkoelkast het volgende:
Met een ijsbollentang die je vooraf even in het hete vet doopt.
Ik ga mijn recept nog wat tweaken, er mag dit jaar toch iets van melk in voor iets donkdere bollen. Ik weet dat ik altijd heb geroepen dat het niet moet ivm de kleur, maar dit jaar ga ik eigenwijs doen
Nope.quote:
Damn ik ben voorgelogenquote:
Lijkt mee nogal logisch. Zijn die dingen er uberhaupt van plastic?quote:Op maandag 28 december 2015 17:55 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Waarschuwing doe dit niet met een ijsbollentang van plastic!!!!!!!!
Probeer nou maar eens met pindaolie, is echt lekkerder. Bovendien is verbrande olie niet heel gezondquote:Op maandag 28 december 2015 18:01 schreef Zelfscanner het volgende:
Dus zonnebloemolie kan toch niet?
Ja maar in deze maand kan men half dronken aan het koken zijnquote:Op maandag 28 december 2015 18:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Lijkt mee nogal logisch. Zijn die dingen er uberhaupt van plastic?
Ja ja ik weet het nu ookquote:
Anders reageer je even op een post van een jaar oud. In bakpoeder zit geen gist, maar een zuur en sodabicarbonaat.quote:
In theorie kan het zelfs in slaolie, maar het is gewoon niet lekker en niet erg geschikt.quote:Op maandag 28 december 2015 18:01 schreef Zelfscanner het volgende:
Dus zonnebloemolie kan toch niet?
Ja ha zie posts bovenquote:Op maandag 28 december 2015 18:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Anders reageer je even op een post van een jaar oud. In bakpoeder zit geen gist, maar een zuur en sodabicarbonaat.
Ik ga morgen eens een paar emmers ergens op de kop tikken, op je foto te zien is dat wel hetzelfde formaat.quote:Op zondag 27 december 2015 13:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kalveremmers, zijn 12L, stevig en hebben vlakke bodem. Gratis mee te nemen op landbouwbeurzen. Beslag van 1kg meel blijft netjes onder de rand.
Volgens mij zijn bouwemmers hetzelfde, ook 12L.
Die hooguit 5*¤0,30 kost mee de kop ook niet. Heb het bij de Jumbo gehaald en niet gekeken wat het bij de Coop eventueel zou kosten.quote:Op maandag 28 december 2015 23:29 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik ga opzoek naar de goedkoopste arachide olie.
Jumbo: 2.29
AH: 2.49
Deen: 2.45
Hoogvliet: 2.19
Wie heeft het goedkoper? Iemand die de nettorama prijs weet?
Aldi 1,99 zag ik vandaag.quote:Op maandag 28 december 2015 23:29 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik ga opzoek naar de goedkoopste arachide olie.
Jumbo: 2.29
AH: 2.49
Deen: 2.45
Hoogvliet: 2.19
Wie heeft het goedkoper? Iemand die de nettorama prijs weet?
Vast of tijdelijk assortiment? Meestal heb ik die olie twee weken voor tijd al in huis, en keer moest ik drie winkels af namelijkquote:
Stond nu bij de ingang in een aparte bak, dus ik denk tijdelijk.quote:Op dinsdag 29 december 2015 16:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Vast of tijdelijk assortiment? Meestal heb ik die olie twee weken voor tijd al in huis, en keer moest ik drie winkels af namelijk
Ter vervanging van gist, neem ik aan.quote:Op woensdag 30 december 2015 09:33 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Hoe zit dat nou met bier in oliebollen? Waarom doe je dat wel/niet?
In bier zit geen levend gist meer toch?quote:Op woensdag 30 december 2015 09:48 schreef qltel het volgende:
[..]
Ter vervanging van gist, neem ik aan.
Ik heb die verklaring wel eens gehoord, maar weet het verder ook niet. Ik woon in een land waar elke supermarkt vers gist verkoopt..quote:Op woensdag 30 december 2015 09:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
In bier zit geen levend gist meer toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |