abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_158664579
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 16:43 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben benieuwd of jullie ook andere bollen bakken zoals berliners. Ik wil dit jaar meer over de landsgrenzen kijken en er iets bij bakken wat op onze oliebol lijkt.
Bakken jullie alleen oliebollen en beignets?
Ik bak berliners. Simpelweg omdat ik van Duitse afkomst ben en met die traditie ben opgegroeid
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 10:00:22 #152
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158664627
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:57 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Ik bak berliners. Simpelweg omdat ik van Duitse afkomst ben en met die traditie ben opgegroeid
Maak je er ook een paar tussen met mosterd ipv jam?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158664849
Het oliebollen- en berlinerdeeg staat klaar. De berliners ga ik zo vullen zodat ze nog na kunnen rijzen. We kunnen gaan bakken! *O*
pi_158664993
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:48 schreef qltel het volgende:

[..]

Ter vervanging van gist, neem ik aan.
Nou, ik zie recepten waar gist bij zit. Het is ter vervanging van vocht in het deeg.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 30 december 2015 @ 10:33:20 #155
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158665123
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:25 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Nou, ik zie recepten waar gist bij zit. Het is ter vervanging van vocht in het deeg.
Best kans dat er recepten zijn waarbij naast gist ook bier wordt gebruikt. Het wordt in elk geval ook vaak gebruikt ter vervanging van gist (en daarmee voeg je uiteraard ook vocht toe).
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 10:45:28 #156
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158665370
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:33 schreef qltel het volgende:

[..]

Best kans dat er recepten zijn waarbij naast gist ook bier wordt gebruikt. Het wordt in elk geval ook vaak gebruikt ter vervanging van gist (en daarmee voeg je uiteraard ook vocht toe).
Doe ik ook, er moet toch vocht in :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 30 december 2015 @ 10:48:42 #157
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158665440
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:45 schreef derLudolf het volgende:
oe ik ook, er moet toch vocht in :P
Zonder vocht wordt 't niks.. :P
pi_158665627
quote:
10s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:00 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Maak je er ook een paar tussen met mosterd ipv jam?
Nee. Alleen de zoete variant. Nog nooit van mosterd berliners gehoord trouwens. Zal mn moeder s vragen
pi_158665811
Bier voeg je toe om je beslag luchtiger te krijgen. Ik voeg zelf en melk en bier toe. Ik gebruik wel minder gist maar dat doe ik omdat ik mijn deeg overnacht laat gisten. Doordat ik een langere vergistingstijd aan hou kan ik minder gist toevoegen.
pi_158665876
Welke verhoudingen gebruik je dan? En gebruiken jullie gedroogde of verse gist?

Ik denk dat ik het morgen maar eens een keer ga proberen!

Alleen nog even kijken naar geschikte olie. Ik ben overgevoelig voor pinda's en noten, dus ik weet niet of arachideolie een optie is. Wat gebruiken bakkers eigenlijk? Want het is ook niet zo dat ik daar last van heb, dus als die het gebruiken dan kan het blijkbaar wel. Rijstolie is een goede vervanger las ik.
pi_158665985
Ik heb 2 kg bloem, daarin zit 1 flesje bier. Per 1 kg bloem 850 g vocht.
Ik gebruik droge gist omdat ik daar makkelijk aan kan komen.

Ik heb begrepen dat arachideolie de allergenen van de pinda-allergie niet bevat. Echter wanneer wij bakken voor een nichtje met ernstige pinda-allergie loop ik dat risico liever niet.
pi_158666053
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:14 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb 2 kg bloem, daarin zit 1 flesje bier. Per 1 kg bloem 850 g vocht.
Ik gebruik droge gist omdat ik daar makkelijk aan kan komen.

Ik heb begrepen dat arachideolie de allergenen van de pinda-allergie niet bevat. Echter wanneer wij bakken voor een nichtje met ernstige pinda-allergie loop ik dat risico liever niet.
Dan zou ik het risico ook liever niet lopen nee. Ik heb zelf een overgevoeligheid, maar geen ernstige allergie. Hoeveel gist gebruik je op die hoeveelheden?
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 11:21:07 #163
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158666137
Ik gebruik verse gist, waarom? Geen idee, ligt boven de boter in de supermarkt. Ben lui enzo :P

Indien pinda allergie zou ik geen arachideolie gebruiken idd. Die allergie ken vrij ernstige gevolgen hebben
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 12:09:42 #164
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158667348
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:14 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb 2 kg bloem, daarin zit 1 flesje bier. Per 1 kg bloem 850 g vocht.
Ik gebruik droge gist omdat ik daar makkelijk aan kan komen.

Ik heb begrepen dat arachideolie de allergenen van de pinda-allergie niet bevat. Echter wanneer wij bakken voor een nichtje met ernstige pinda-allergie loop ik dat risico liever niet.
Arachideolie is pindaolie, dus bij een pinda-allergie absoluut niet gebruiken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 12:10:09 #165
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158667360
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:21 schreef derLudolf het volgende:
Ik gebruik verse gist, waarom? Geen idee, ligt boven de boter in de supermarkt. Ben lui enzo :P

Indien pinda allergie zou ik geen arachideolie gebruiken idd. Die allergie ken vrij ernstige gevolgen hebben
Instant gist is anders makkelijker en sneller en het resultaat is uiteindelijk hetzelfde.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158668477
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Arachideolie is pindaolie, dus bij een pinda-allergie absoluut niet gebruiken.
die olie is verhit en bevat dus geen eiwitten. Eiwitten zijn de allergenen. Pindaolie moet dus veilig zijn voor mensen die een allergie tegen pinda's hebben. Wokolie mag echter niet gebruikt worden want die is blijkbaar anders geperst en bevat die eiwitten wel.

Dus je statement absoluut niet gebruiken is nergens op gebaseerd. Ik kan me echter voorstellen dat mensen met een pinda-allergie het zekere voor het onzekere nemen. Maar dan moeten ze ook wegblijven van de snackbar en andere gelegenheden waar voedsel gefrituurd wordt, want ook in die plaatsen loop je het risico dat pindaolie gebruikt wordt.
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 13:08:38 #167
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158668798
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

die olie is verhit en bevat dus geen eiwitten. Eiwitten zijn de allergenen. Pindaolie moet dus veilig zijn voor mensen die een allergie tegen pinda's hebben. Wokolie mag echter niet gebruikt worden want die is blijkbaar anders geperst en bevat die eiwitten wel.

Dus je statement absoluut niet gebruiken is nergens op gebaseerd. Ik kan me echter voorstellen dat mensen met een pinda-allergie het zekere voor het onzekere nemen. Maar dan moeten ze ook wegblijven van de snackbar en andere gelegenheden waar voedsel gefrituurd wordt, want ook in die plaatsen loop je het risico dat pindaolie gebruikt wordt.
Ik zou het risico niet willen lopen. Vriend van me is ook allergisch voor noten maar dat is een mode allergie, pindaolie heeft ie geen last van.

Maar ik ken ook iemand die zo allergisch is dat ze serieuze klachten krijgt als iemand in de keuken met satésaus bezig is. Als die reist mogen in het vliegtuig geen pindas worden geserveerd.

Bovendien staat op de fles van de jumbo bij allergenen pinda aangegeven
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158669080
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:33 schreef qltel het volgende:

[..]

Best kans dat er recepten zijn waarbij naast gist ook bier wordt gebruikt. Het wordt in elk geval ook vaak gebruikt ter vervanging van gist (en daarmee voeg je uiteraard ook vocht toe).
Afgezien van enkele speciaalbieren bevat bier over het algemeen geen levende gist.
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 13:45:44 #169
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158669868
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

die olie is verhit en bevat dus geen eiwitten. Eiwitten zijn de allergenen. Pindaolie moet dus veilig zijn voor mensen die een allergie tegen pinda's hebben. Wokolie mag echter niet gebruikt worden want die is blijkbaar anders geperst en bevat die eiwitten wel.

Dus je statement absoluut niet gebruiken is nergens op gebaseerd. Ik kan me echter voorstellen dat mensen met een pinda-allergie het zekere voor het onzekere nemen. Maar dan moeten ze ook wegblijven van de snackbar en andere gelegenheden waar voedsel gefrituurd wordt, want ook in die plaatsen loop je het risico dat pindaolie gebruikt wordt.
Bij een pinda-allergie moet je nooit gaan gokken, allergeen staat niet voor niets op de fles, er kan altijd iets misgaan.
Pinda-olie wordt doorgaans niet gebruikt in snackbars, is veel te duur. Meestal is dat raapolie, palmolie, zonnebloemolie, sojaolie of een mengsel daarvan. Helaas frituren er bijna geen snackbars meer in pure palmolie en/of Ossewit. Al zit er tegenwoordig een in de buurt die een mengsel heeft van palm/ossewit :D
Maar voor oliebollen is dat niet zo mooi, als ze afkoelen zie je een laagje wit vet zitten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158670010
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

die olie is verhit en bevat dus geen eiwitten. Eiwitten zijn de allergenen. Pindaolie moet dus veilig zijn voor mensen die een allergie tegen pinda's hebben.
als verhitting genoeg is zou iedereen met pinda allergie lekker saté saus kunnen eten. Arachide olie is geraffineerd, theoretisch zouden er geen eiwitten in moeten zitten maar je kan er niet op rekenen
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 30 december 2015 @ 13:51:19 #171
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158670054
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 13:18 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Afgezien van enkele speciaalbieren bevat bier over het algemeen geen levende gist.
Dan had mijn moeder vroeger kennelijk de goede soort (en dat was geen speciaalbier, maar wel lang geleden).
pi_158670274
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 09:05 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik had de combinatie kaas-peppadew.

Ik ga weer diverse varianten maken dit jaar:

Naturel
Oude kaas-peppadew
Droge worst
Spek-ui
Rum-rozijnen

Daarnaast wil ik eigenlijk nog een "nieuwe" hartige bol aan het lijstje toevoegen. Mijn heb er nog niet over nagedacht, maar ik neig naar iets Aziatisch. Een Babi-pangangbol ofzo. Of juist iets Italiaans. Ananas/meloen in combi met parmaham, of juist iets met gedroogde tomaatjes.
Ik ben er uit. Naast bovengenoemde oliebollen ga ik dit jaar zuurkool met rookworst-bollen bakken.
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 14:46:49 #173
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158671877
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 13:50 schreef computergirl het volgende:

[..]

als verhitting genoeg is zou iedereen met pinda allergie lekker saté saus kunnen eten. Arachide olie is geraffineerd, theoretisch zouden er geen eiwitten in moeten zitten maar je kan er niet op rekenen
In theorie is theorie en praktijk hetzelfde. In de praktijk is dat vaak niet zo :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158675924
Ik heb net een proefbeslagje gemaakt dat nu staat te rijzen in de trapkast (daar zit de vloerverwarmingsinstallatie ;) ). Ik heb rijstolie gehaald voor het bakken.
pi_158679875
Dat viel niet tegen! Ik heb er 9 gemaakt. De eerste 3 vond ik wat vet aan de buitenkant, maar waren qua structuur wel heel mooi luchtig. De anderen waren iets dichter qua structuur, maar wel minder vet aan de buitenkant. De olie was 180 toen ik de eerste erin gooide, dat koelt natuurlijk nog wat af richting 170, bij de anderen was de olie 180-185. Maar het deeg inmiddels ook wat koeler.
Er moet ook sowieso wat meer zout in, want ze waren qua smaak nog wel wat saai. En misschien voeg ik toch wat bier toe ipv alleen water.

  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 17:52:35 #176
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158680067
Bier geeft echt meer smaak, zout inderdaad ook.
Ik weet niet of je ei gebruikt, maar helpt ook qua smaak. Als je ze nog wat bleek vindt kun je een deel melk gebruiken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158681126
Ja, er zat ook een ei in. De verhoudingen waren nu 300 gram bloem, 220 ml water, 1 ei, 12 gram verse gist, klein beetje honing, snufje zout, beetje citroensap.

Wat zou maken dat tussen de eerste drie en de tweede drie zoveel verschil in structuur zit? Kan dat met het afkoelen van het beslag te maken hebben?
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 18:45:50 #178
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158681838
Heb je het beslag tussendoor nog een pak rammel gegeven? Na een half uurtje? Dat verbetert de structuur. Dat doe je natuurlijk ook een beetje tijdens het scheppen, alleen bij de eerste paar is dat nog niet zo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158681983
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 18:45 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je het beslag tussendoor nog een pak rammel gegeven? Na een half uurtje? Dat verbetert de structuur. Dat doe je natuurlijk ook een beetje tijdens het scheppen, alleen bij de eerste paar is dat nog niet zo.
Ik heb het tijdens het rijzen ook een keer doorgeroerd ja.
Maar wat versta je dan onder beter? Luchtiger of juist niet luchtiger? Want ze werden hier dus minder luchtig. Als ik het lees bedoel jij dat ze door scheppen juist luchtiger moeten worden.
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 19:06:17 #180
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158682434
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 18:50 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Ik heb het tijdens het rijzen ook een keer doorgeroerd ja.
Maar wat versta je dan onder beter? Luchtiger of juist niet luchtiger? Want ze werden hier dus minder luchtig. Als ik het lees bedoel jij dat ze door scheppen juist luchtiger moeten worden.
Je krijgt minder van die hele grote bellen, maar die gaan zich meestal ook met vet volzuigen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158690140
quote:
1s.gif Op woensdag 31 december 2014 22:56 schreef foodlover het volgende:
De ovenoliebollen zijn gelukt! Wel wat korter en op lagere temperatuur gebakken als in recept.

De korst is iets steviger dan een normale oliebol.

Voor herhaling vatbaar als je maar 6 bollen ofzo wil maken. De olie die je in het muffinblik moet gieten stinkt aardig, daar hoef je het niet voor te doen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Meer mensen ervaring met oliebollen uit de oven? Ik moet ze gaan bakken ná nieuwjaar, en ik heb geen friteuse. Is het wat of moet ik toch regelen dat ik bij iemand anders kan gaan bakken?
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 21:43:02 #182
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158690214
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:41 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Meer mensen ervaring met oliebollen uit de oven? Ik moet ze gaan bakken ná nieuwjaar, en ik heb geen friteuse. Is het wat of moet ik toch regelen dat ik bij iemand anders kan gaan bakken?
Mik een paar liter olie in een braadpan ^O^
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158690428
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:43 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Mik een paar liter olie in een braadpan ^O^
Ik kook op het moment elektrisch én ik woon in een studio zonder afzuigkap. Slecht plan.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 21:47:05 #184
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158690508
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:46 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Ik kook op het moment elektrisch én ik woon in een studio zonder afzuigkap. Slecht plan.
Beter plan als oliebollen zonder olie -O-
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158690549
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:47 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Beter plan als oliebollen zonder olie -O-
Ja, ik ben er ook bang voor dat ze niet te hachelen zijn. Anders maak ik morgen wel een testbatch.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_158692797
ik wil dit jaar hartige oliebollen maken, iemand tips voor wat ik erin zou moeten doen als vulling?
ps. ik eet geen varkensvlees, dus geen ham ofzo.
:D
pi_158692898
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 22:29 schreef Honeymoon het volgende:
ik wil dit jaar hartige oliebollen maken, iemand tips voor wat ik erin zou moeten doen als vulling?
ps. ik eet geen varkensvlees, dus geen ham ofzo.
:D
kijk eens post #172, of eerste deel van heel holland bakt van vanavond. Daar had iemand oliebollen met kerrie
  woensdag 30 december 2015 @ 22:49:26 #188
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158693731
Alles staat klaar op kamertemperatuur...Ben er klaar voor!
Komt er natuurlijk morgen weer van alles tussen :{ maar dat is elk jaar en het komt altijd goed.

Bak trouwens oliebollen met soezendeeg, werden vorig jaar goed ontvangen.
  Moderator woensdag 30 december 2015 @ 23:46:05 #189
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158696365
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 22:49 schreef BakkieDoen het volgende:
Alles staat klaar op kamertemperatuur...Ben er klaar voor!
Komt er natuurlijk morgen weer van alles tussen :{ maar dat is elk jaar en het komt altijd goed.

Bak trouwens oliebollen met soezendeeg, werden vorig jaar goed ontvangen.
Das een goeie! Bloem, bier en melk alvast even op het aanhecht zetten
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 31 december 2015 @ 02:03:56 #190
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_158701134
Vanavond bak ik oliebollen zonder gist, maar mét mijn drie maanden oude, erg blije zuurdesemcultuur. Ik ben benieuwd :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 31 december 2015 @ 08:13:32 #191
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158703057
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 02:03 schreef -Mellow- het volgende:
Vanavond bak ik oliebollen zonder gist, maar mét mijn drie maanden oude, erg blije zuurdesemcultuur. Ik ben benieuwd :)
Daar ben ik dan ook erg benieuwd naar. Bij mij mislukt die zuurdesem altijd op de 1 of andere manier.
Wel leuk om te proberen met oliebollen. Succes! :Y
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 08:35:13 #192
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158703236
Mijn eerste deeg komt niet omhoog -O- Was de melk dan toch iets te warm voor de gist ;(
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158703320
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 08:35 schreef derLudolf het volgende:
Mijn eerste deeg komt niet omhoog -O- Was de melk dan toch iets te warm voor de gist ;(
bij +40 gaat gist dood dacht ik, had je de verse gist in hete melk opgelost dan?
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 08:47:55 #194
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158703345
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 08:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

bij +40 gaat gist dood dacht ik, had je de verse gist in hete melk opgelost dan?
Jup. Hmm 40°C, misschien was het wel zo warm :{ Voor de tweede batch temperatuur lager gehouden.

Het rijst wel iets. Staat nog naar half uur. Nog uur te gaan :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158703445
Nou, ik had het ergens gelezen 40graden, maar kan het eerlijk gezegd nu niet meer terug vinden. :@
Te warm is in ieder geval niet goed, maar kan de gist niet zelf gewoon een mislukking zijn, of had je van zelfde pakje al eerder gebakken?
  donderdag 31 december 2015 @ 09:00:10 #196
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158703456
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 08:47 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Jup. Hmm 40°C, misschien was het wel zo warm :{ Voor de tweede batch temperatuur lager gehouden.

Het rijst wel iets. Staat nog naar half uur. Nog uur te gaan :)
Het blijft toch elke keer weer spannend :')
Ik ga zo ook maar eens écht beginnen, moet vanmiddag ook nog even ergens naar toe en kan
ze dus niet, zoals andere jaren, allemaal warm hebben voor vanavond.

Succes Ludolf, hoop dat het nu goed gaat met rijzen. :Y
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 09:00:31 #197
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158703459
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 08:58 schreef computergirl het volgende:
Nou, ik had het ergens gelezen 40graden, maar kan het eerlijk gezegd nu niet meer terug vinden. :@
Te warm is in ieder geval niet goed, maar kan de gist niet zelf gewoon een mislukking zijn, of had je van zelfde pakje al eerder gebakken?
Nee dat niet. Recept zei ook 55g en ik heb maar 42g (=1 pakje) gedaan. Maar ziet er nu al stuk beter uit, gelukkig. Tweede emmer wel met 55g gedaan
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 10:20:16 #198
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158704544
Het hoeft niet warm te zijn, bij koud rijst het ook, alleen duurt het dan langer (langere rijstijd is ook meer smaak).
Ik ga vanmiddag eerst mijn bitterballenragout afmaken, vanavond pas aan de oliebollen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 31 december 2015 @ 12:29:34 #199
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158708227
Wat is die ideale rijstemperatuur?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 12:44:04 #200
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158708708
Het is toch allemaal goedgekomen.
Smaak is perfect en zijn mooi van kleur :9

Ik had de verwarming op 22°C gezet en de gaskachel er bij aan. Twee uur laten rijzen
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')