Even de topics teruglezen, ik heb een paar goeie recepten gegeven.quote:Op maandag 21 december 2015 22:19 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Hier idem. Heb voor nood maar zo'n pak Koopmans gepakt, maar zelf maken met bloem, gist, oud bier en whaaat was het ook alweeris veel lekkerder. Kan iemand hier een paar ouderwetse recepten neerknallen?
Had ik niet bedachtquote:Op maandag 21 december 2015 22:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Even de topics teruglezen, ik heb een paar goeie recepten gegeven.
Koopmans is toch helemaal niet zo veel minder werk dan zelf maken? Alleen gist/zout en afwegen dan.
In oliebollen horen eieren.quote:Op maandag 21 december 2015 23:06 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Had ik niet bedachtoeps sorry.
Volgens mij hoeft die van Koopmans niet te rijzen en doe je er alleen water bij en rozijnen/krenten. Je hebt ook een variant van Koopmans waar je eieren bij moet doen. Zag ik vanmiddag in de gauwigheid. Toen d8 ik: eierentis toch geen pannekoekenbeslag... Anyway: ik ga je recepten ff zoeken.
Dan was dat blijkbaar al 1 ingredient waar ik niet op kon komenquote:Op dinsdag 22 december 2015 00:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In oliebollen horen eieren.
Oliebollen die geen tijd nodig hebben om te rijzen worden gemaakt met bakpoeder. Dat geeft een totaal andere smaak en is in mijn beleving en niet te eten en echt geen oliebol maar een soort gefrituurde cake ofzo.
Kijk mooie experimenten! peppadew lijkt me ook lekker, ik had vorig jaar mozzarella in het laatste beslag gedaan om te testen, ook niet vies maar wat flauw. Dit jaar maar wat anders, peppadew lijkt me een goede.quote:Op donderdag 1 januari 2015 18:38 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik had oa bollen met oude kaas en peppadew-pepertjes. Waren ook erg lekker!
Ik had de combinatie kaas-peppadew.quote:Op dinsdag 22 december 2015 08:59 schreef mytec het volgende:
[..]
Kijk mooie experimenten! peppadew lijkt me ook lekker, ik had vorig jaar mozzarella in het laatste beslag gedaan om te testen, ook niet vies maar wat flauw. Dit jaar maar wat anders, peppadew lijkt me een goede.
Bouwemmers!quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers)
Gewoon beslagkommen, maar ik bak dan ook maar kleine hoeveelheden.quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers)
Gewoon een beslagkom.quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers)
Kalveremmers, zijn 12L, stevig en hebben vlakke bodem. Gratis mee te nemen op landbouwbeurzen. Beslag van 1kg meel blijft netjes onder de rand.quote:Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers)
Doosjesquote:Op zondag 27 december 2015 11:21 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoe rijzen jullie het deeg? Ik hoor altijd op de kachel, maar dat kan helemaal niet. De afstand muur-kachel is te klein om er een bak op de laten staan.
En is zonnebloemolie nou wel of niet goed? Hoor altijd witte aanslag, maar elk doosje adverteerd ermee
Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eindquote:Op zondag 27 december 2015 13:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Doosjes![]()
Gewoon zelf bloem, gist etc kopen.
Ik bak altijd in arachideolie. Dat verbrandt minder snel en vind ik lekkerder
Emmers met beslag zet ik altijd voor de kachel![]()
Klopt, die olie is wel redelijk aan de prijs ja. Gelukkig heb ik aan 5L ruim voldoende. Hobby mag geld kosten hè.quote:Op zondag 27 december 2015 14:35 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eind![]()
Ik gebruik al jaren arachideolie, maar die prijs stijgt nu wel de (frituur)pan uit. 2.45 wat eerst 1.89 was
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |