abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 21 december 2015 @ 22:28:20 #91
299232 mitchelll0181
Just Different ...
pi_158424904
Tis alle rotzooi die je ervoor moet maken haha
  Moderator maandag 21 december 2015 @ 22:35:51 #92
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158425267
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 22:19 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Hier idem. Heb voor nood maar zo'n pak Koopmans gepakt, maar zelf maken met bloem, gist, oud bier en whaaat was het ook alweer :X is veel lekkerder. Kan iemand hier een paar ouderwetse recepten neerknallen?
Even de topics teruglezen, ik heb een paar goeie recepten gegeven.
Koopmans is toch helemaal niet zo veel minder werk dan zelf maken? Alleen gist/zout en afwegen dan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158426434
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 22:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Even de topics teruglezen, ik heb een paar goeie recepten gegeven.
Koopmans is toch helemaal niet zo veel minder werk dan zelf maken? Alleen gist/zout en afwegen dan.
Had ik niet bedacht :X oeps sorry.
Volgens mij hoeft die van Koopmans niet te rijzen en doe je er alleen water bij en rozijnen/krenten. Je hebt ook een variant van Koopmans waar je eieren bij moet doen. Zag ik vanmiddag in de gauwigheid. Toen d8 ik: eieren :{ tis toch geen pannekoekenbeslag... Anyway: ik ga je recepten ff zoeken.
  Moderator dinsdag 22 december 2015 @ 00:00:04 #94
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158428369
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 23:06 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Had ik niet bedacht :X oeps sorry.
Volgens mij hoeft die van Koopmans niet te rijzen en doe je er alleen water bij en rozijnen/krenten. Je hebt ook een variant van Koopmans waar je eieren bij moet doen. Zag ik vanmiddag in de gauwigheid. Toen d8 ik: eieren :{ tis toch geen pannekoekenbeslag... Anyway: ik ga je recepten ff zoeken.
In oliebollen horen eieren.

Oliebollen die geen tijd nodig hebben om te rijzen worden gemaakt met bakpoeder. Dat geeft een totaal andere smaak en is in mijn beleving en niet te eten en echt geen oliebol maar een soort gefrituurde cake ofzo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 22 december 2015 @ 00:25:27 #95
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_158429267
Alleen lekker als het nog knapperig is. Zodra dat weg is is een oliebol onsmakelijk :r.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_158433057
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 00:00 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

In oliebollen horen eieren.

Oliebollen die geen tijd nodig hebben om te rijzen worden gemaakt met bakpoeder. Dat geeft een totaal andere smaak en is in mijn beleving en niet te eten en echt geen oliebol maar een soort gefrituurde cake ofzo.
Dan was dat blijkbaar al 1 ingredient waar ik niet op kon komen :D
pi_158433184
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 18:38 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik had oa bollen met oude kaas en peppadew-pepertjes. Waren ook erg lekker!
Kijk mooie experimenten! peppadew lijkt me ook lekker, ik had vorig jaar mozzarella in het laatste beslag gedaan om te testen, ook niet vies maar wat flauw. Dit jaar maar wat anders, peppadew lijkt me een goede.
  dinsdag 22 december 2015 @ 09:01:29 #98
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158433204
Oliebollen *O*
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  dinsdag 22 december 2015 @ 09:02:22 #99
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158433208
Is het eigenlijk mogelijk de olie te bewaren? Je bakt maar 1x oliebollen en niks anders erin.

Kan ik ze in maart weer maken :@
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158433244
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 08:59 schreef mytec het volgende:

[..]

Kijk mooie experimenten! peppadew lijkt me ook lekker, ik had vorig jaar mozzarella in het laatste beslag gedaan om te testen, ook niet vies maar wat flauw. Dit jaar maar wat anders, peppadew lijkt me een goede.
Ik had de combinatie kaas-peppadew.

Ik ga weer diverse varianten maken dit jaar:

Naturel
Oude kaas-peppadew
Droge worst
Spek-ui
Rum-rozijnen

Daarnaast wil ik eigenlijk nog een "nieuwe" hartige bol aan het lijstje toevoegen. Mijn heb er nog niet over nagedacht, maar ik neig naar iets Aziatisch. Een Babi-pangangbol ofzo. Of juist iets Italiaans. Ananas/meloen in combi met parmaham, of juist iets met gedroogde tomaatjes.
  † In Memoriam † dinsdag 22 december 2015 @ 09:13:25 #101
43556 miss_dynastie
pi_158433347
Bak je spek dan voor? Ik had vorig jaar cheddar met salami, prima combi :9
pi_158433469
Ik bak de spek iets uit en de ui iets glazig inderdaad voordat ik het aan het beslag toevoeg.
  zondag 27 december 2015 @ 09:42:15 #103
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158561705
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
pi_158561788
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Bouwemmers!
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 09:55:05 #105
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_158561865
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Gewoon beslagkommen, maar ik bak dan ook maar kleine hoeveelheden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_158561943
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Gewoon een beslagkom.
  zondag 27 december 2015 @ 10:38:50 #107
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158562404
Dan worden het bouwemmers. Iig qua grootte, moet er nogal veel bakken. Maar de kunststof van de emmers kan geen kwaad met het beslag dan?

Beslagkommen zijn te klein, die emmers die ik vorig jaar had waren 5 liter en die liepen al over.
pi_158562426
Heb je geen grote soeppan ofzo?
  zondag 27 december 2015 @ 10:42:19 #109
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158562475
quote:
14s.gif Op zondag 27 december 2015 10:39 schreef Myraela het volgende:
Heb je geen grote soeppan ofzo?
Nee, de grootste is ook 5 liter. Moet ik ook nog steeds een hele grote kopen ;(
  zondag 27 december 2015 @ 11:21:03 #110
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158563010
Hoe rijzen jullie het deeg? Ik hoor altijd op de kachel, maar dat kan helemaal niet. De afstand muur-kachel is te klein om er een bak op de laten staan.

En is zonnebloemolie nou wel of niet goed? Hoor altijd witte aanslag, maar elk doosje adverteerd ermee :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zondag 27 december 2015 @ 11:30:32 #111
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158563164
Zonnebloemolie is prima, heul geen witte aanslag, dat is bij (ge)hard vet/olie.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 27 december 2015 @ 11:40:20 #112
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_158563366
Zonnebloemolie ^O^ en ik laat het beslag altijd rijzen in de kast van de verwarmingsketel, daar zit bij ons ook vloerverwarming in. Gaat helemaal goed.
pi_158563621
Rijzen vind ik altijd wel een issue als je niet lang de tijd hebt. Kamertemperatuur is eigenlijk net te koud en warmhoudstand van de oven zorgt voor dode gist. Vaak zet ik die dan dus even aan om eenmalig te verwarmen en daarna kan mijn brood/etc. daarin rijzen.
Eerst denken, dan typen
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 13:46:42 #114
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158566347
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:42 schreef BakkieDoen het volgende:
Denk dat ik hier mijn vraag wel kan stellen....
Wat voor emmers/bakken gebruiken jullie voor het beslag?
Ik had eerder emmers van het werk waar bouilon of puddingpoeder in had gezeten, maar deze heeft mijn vriend ergens anders voor gebruikt en eigenlijk waren ze ook net te klein ( had vorig jaar overlopende emmers :{ )
Kalveremmers, zijn 12L, stevig en hebben vlakke bodem. Gratis mee te nemen op landbouwbeurzen. Beslag van 1kg meel blijft netjes onder de rand.

Volgens mij zijn bouwemmers hetzelfde, ook 12L.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 13:51:03 #115
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158566445
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 11:21 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoe rijzen jullie het deeg? Ik hoor altijd op de kachel, maar dat kan helemaal niet. De afstand muur-kachel is te klein om er een bak op de laten staan.

En is zonnebloemolie nou wel of niet goed? Hoor altijd witte aanslag, maar elk doosje adverteerd ermee :')
Doosjes :N
Gewoon zelf bloem, gist etc kopen.

Ik bak altijd in arachideolie. Dat verbrandt minder snel en vind ik lekkerder

Emmers met beslag zet ik altijd voor de kachel :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 14:03:06 #116
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158566763
Blijft netjes onder de rand
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 27 december 2015 @ 14:35:06 #117
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158567876
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 13:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Doosjes :N
Gewoon zelf bloem, gist etc kopen.

Ik bak altijd in arachideolie. Dat verbrandt minder snel en vind ik lekkerder

Emmers met beslag zet ik altijd voor de kachel :)
Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eind :'(

Ik gebruik al jaren arachideolie, maar die prijs stijgt nu wel de (frituur)pan uit. 2.45 wat eerst 1.89 was
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator zondag 27 december 2015 @ 15:19:44 #118
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158569457
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 14:35 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Altijd bang dat het naar de gist smaakt op het eind :'(

Ik gebruik al jaren arachideolie, maar die prijs stijgt nu wel de (frituur)pan uit. 2.45 wat eerst 1.89 was
Klopt, die olie is wel redelijk aan de prijs ja. Gelukkig heb ik aan 5L ruim voldoende. Hobby mag geld kosten hè.

Mijn neef bakt in een pan van 20L geloof ik 8)7

Gist smaak heb ik nooit echt geproefd, gewoon niet teveel gebruiken ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158604829
Ik ben benieuwd of jullie ook andere bollen bakken zoals berliners. Ik wil dit jaar meer over de landsgrenzen kijken en er iets bij bakken wat op onze oliebol lijkt.
Bakken jullie alleen oliebollen en beignets?
  Moderator maandag 28 december 2015 @ 16:44:55 #120
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158604892
Ik bak alleen maar oliebollen. Berliners neem ik in Dld vaak genoeg mee van de bakker.
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')