Karig qua krentenquote:Op donderdag 1 januari 2015 21:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ingevroren oliebol voor bij de koffie opgewarmd, dus toch maar even een foto gemaakt![]()
[ afbeelding ]
Valt wel mee, je ziet niet alles, ik heb hem ongelijk doorgesneden zodat je de structuur goed kunt zien. Er zitten krenten, rozijnen en appel in.quote:
Dit. Heb het het liefst vol met krenten, dan zijn ze het sappigstquote:
Wij vinden van niet. Heb ze vroeger braaf ingevroren, maar ze werden nooit opgegeten en bij de vriezeropruiming alsnog weggegooid. Dus dat doen we maar niet meer.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:31 schreef Myraela het volgende:
Zijn ze nog lekker opgewarmd?Ik vind ze eigenlijk alleen lekker als ze direct uit de frituur gegeten worden.
Ja, nu ik ze snel heb ingevroren (onze vriezer heeft een "super freeze"-functie) smaken ze echt nog perfect. Even opwarmen in de oven.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:31 schreef Myraela het volgende:
Zijn ze nog lekker opgewarmd?Ik vind ze eigenlijk alleen lekker als ze direct uit de frituur gegeten worden.
Je ziet een klein stukje, er zit genoeg vulling in, wat ik zei: voor de foto ongelijk gesneden zodat je de structuur kunt zien.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit. Heb het het liefst vol met krenten, dan zijn ze het sappigst.
Als het stinkt dan doe je echt iets verkeerd. Ik bak ze gewoon in de open keuken onder de afzuigkap en je ruikt er echt niks aan.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:35 schreef Spanky78 het volgende:
Respect, ik ben er en paar jaar geleden mee gestopt, te veel werk, te veel stank en uiteindelijk hebben we best een goede bakker die heel aardige bollen verkoopt huier...
Dan mankeer je toch iets aan je neus. Frituren ruik je altijd en oliebollen bakken is wel ecven iets meer werk dan even wat frites bakken. Bovendien heb ik de firtuupan het huis ook al uit gedaan ivm de stank.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als het stinkt dan doe je echt iets verkeerd. Ik bak ze gewoon in de open keuken onder de afzuigkap en je ruikt er echt niks aan.
Die zijn lekker hé? Daar ben ik ook fan van.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:35 schreef miss_dynastie het volgende:
Al weet ik niet of ik überhaupt ooit nog een normale oliebol eet, nu ik hartige heb geproefd
Aan mijn neus mankeert niets hoor. Frituren ruik je, maar het stinkt niet als je het goed doet.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dan mankeer je toch iets aan je neus. Frituren ruik je altijd en oliebollen bakken is wel ecven iets meer werk dan even wat frites bakken. Bovendien heb ik de firtuupan het huis ook al uit gedaan ivm de stank.
Qua rondheid voldoen je bollen aan het djkoelkast keurmerkquote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:23 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oliebollen!
Ik was erg blij met het resultaat. Er hadden wel wat meer rozijnen in gemogen, maar buiten dat waren ze perfect. In ieder geval de lekkerste bollen die ik ooit heb gehad
Het gaat niet om perfect rond, maar ze moeten wel een buikje hebben. Niet alléén maar uitstulpingen.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
Qua rondheid voldoen je bollen aan het djkoelkast keurmerk
Dit lijkt meer een broodje dan een oliebol, vind ik.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ingevroren oliebol voor bij de koffie opgewarmd, dus toch maar even een foto gemaakt![]()
[ afbeelding ]
Hap nog eens in een oliebol Koelkastquote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het gaat niet om perfect rond, maar ze moeten wel een buikje hebben. Niet alléén maar uitstulpingen.
Mee eens.quote:Op donderdag 1 januari 2015 21:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Aan mijn neus mankeert niets hoor. Frituren ruik je, maar het stinkt niet als je het goed doet.
Gelukkig smaakt het naar oliebol en niet naar een broodjequote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:28 schreef mootie het volgende:
[..]
Dit lijkt meer een broodje dan een oliebol, vind ik.
Worden ze dan niet heel klein.. ?quote:Op maandag 21 december 2015 11:24 schreef djkoelkast het volgende:
Met een ijsbollentang die je vooraf even in het hete vet doopt.
Ik ga mijn recept nog wat tweaken, er mag dit jaar toch iets van melk in voor iets donkdere bollen. Ik weet dat ik altijd heb geroepen dat het niet moet ivm de kleur, maar dit jaar ga ik eigenwijs doen![]()
Bohhhh die zijn ook ECHT lekkerquote:Op maandag 21 december 2015 11:48 schreef Myraela het volgende:
Ik twijfel nog of ik dit jaar wel oliebollen ga bakken. Ik denk eigenlijk dat ik alleen jam donuts ga maken.
Hangt van de grootte van je tang af.quote:Op maandag 21 december 2015 11:55 schreef mitchelll0181 het volgende:
[..]
Worden ze dan niet heel klein.. ?
Hier idem. Heb voor nood maar zo'n pak Koopmans gepakt, maar zelf maken met bloem, gist, oud bier en whaaat was het ook alweerquote:Op maandag 21 december 2015 11:21 schreef RoelerMF het volgende:
Ik geef dit topic alvast een schopje als voorzetje op volgende week.
Ik ben het recept van vorig jaar kwijt. Geen idee meer welk recept ik nou had gebruikt, maar de bollen waren wel lekker. Dus lichte paniek maakt mij meester momenteel.
Respect hahaquote:Op maandag 21 december 2015 22:19 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Hier idem. Heb voor nood maar zo'n pak Koopmans gepakt, maar zelf maken met bloem, gist, oud bier en whaaat was het ook alweeris veel lekkerder. Kan iemand hier een paar ouderwetse recepten neerknallen?
Schandequote:Op maandag 21 december 2015 22:24 schreef mitchelll0181 het volgende:
[..]
Respect haha
Zo'n pak is me eigenlijk al teveel werk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |