abonnement Unibet Coolblue
pi_148616445
Paar jaar terug geschreven heb ik dit (op een ander Forum.)

Hoi daar

Het is inderdaad zo dat je soms onmogelijk er precies de vinger op kunt leggen waarom een andere poster je irriteert. Soms is het natuurlijk heel duidelijk! (Schelden Vloeken enge ziekte's toewensen en dat soort dingen maar soms is er gewoon inderdaad iets met iemand die niets fout doet waaraan je je irriteert. (heel maf).

Uit eigen ervaring: (van IRC chat) en van Spelleider zijn 3 jaar lang in een wereldwijd oorlogsspel wat toen nog via BBSén werd gespeeld ( Barren Realms Elite).

Vanuit die ervaring ben ik meerdere malen op meetings geweest. Nou zijn meetings zowiezo lastig omdat heel veel mensen daar niet willen gaan komen. 2 jaar geleden een IRC Chat meeting meegemaakt waarin er zich 56 mensen hadden aangemeld en er 12 opdaagden ! en er was dus voor 56 mensen BBQ en drinken georganiseerd! Al dan niet met een bordje of label om hun nek met hun Nickname liet zich helemaal vollopen en wilde achter het stuur stappen om als taxí voor dame's te gaan fungeren.

Die meeting heeft wel de chat heel erg veranderd!.

Met chatten of posten op forum weet je nooit tegen wie je het hebt en vaak kun je ook de bedoeling niet goed uit de getypte woorden halen. Je kunt in het typen van een kort bericht ook niet je toestand en emotie laten zien. Dat wordt heel anders als je elkaar spreekt via de telefoon of helemaal als je elkaar echt ziet.

Je kunt als je elkaar niet kent met getiepte woorden de meest rare misverstanden krijgen! Die misverstanden heb je vrijwel nooit als je elkaar wel kent (telefoon of irl).

Het is mij eens gebeurt dat ik me mateloos ergerde aan iemand met de Nickname Pruik, en daar echt wel een paar irritante postings naar heb gedaan! ( en hoewel ik in het leven vrijwel nooit problemen heb met wie dan ook weet ik dat ik met mijn getiepte woorden soms wel heel irri kan overkomen). Ik moest helemaal niets van Pruik hebben!

En toen was Pruik er dus op een meeting waar ik ook was. Het klikte gelijk tussen ons en het bleek dat ze aan de chemokuren was en tijdelijk een pruik had gedragen omdat ze al haar haar kwijt was.

Uit die meeting is een vriendschap voor het leven ontstaan terwijl we toen we elkaar nog niet hadden gezien echt niet konden luchten of spreken of quooten zonder vijandig te worden.

Ik bel elke dag met Pruik.

Nog veel lastiger wordt het als je je irriteerd op een forum of in chat aan iemand met macht (moderator of FA). Jij moet je inhouden hij/zij heeft kick/ban macht en vaak meute andere users achter zich.

Soms heb ik dan ook gezien meegemaakt dat dat soort irritatie's eindigen met een onterechte ban van iemand. Ik heb ook gezien dat sommige moderators echt het modereren niet waard zijn. Er is een forum waar ze bijna feestvieren en met veel smileys en taart publiek bans publiceren! ( soms op onterechte gronden). ( ik ga hier verder niet op in). (ik wil/bedoel ook absoluut niet hier een discussie over aan te gaan). (ik doel ook NIET op Fok) !

Kicken van IRC of bannen op een forum is voor degene die het betreft een vrij heftige ingreep. Ik ben er dan ook tegen! tenzij iemand echt willens en wetens de zaak verziekt. Maar zelfs dan denk ik geef gele kaart en email de persoon. en zeg kort en zakelijk en to the point het waarom.

Wat dat betreft wil ik de Moderators hier ( met name Lavenderr) echt een compliment maken! )

In de tijd dat ik dat oorlogsspel leidde en er mensen uit gooide heb ik ook wel eens van die reactie's mogen ontvangen in de trant van : K*** K Vent Ik hoop dat je moeder K krijgt en sterft E**..

Ik schreef dan meestal iets terug van : Jou wens kan niet doorgaan want mijn moeder is 15 jaar geleden al overleden aan K. Je mag me even bellen op (pvt prive nummer) Bijna altijd was dan de ellende van flamen gelijk voorbij. ( in veel gevallen hebben mensen waarmee er misverstanden waren mij ook gebeld).

En ach als ik me ooit erg aan iemand gaan irriteren lees ik gewoon de postings niet meer van diegene.

(Dat deed ik dus ook met de postings van Pruik waarover ik het eerder had) maar wat ik dus nogmaals wil benadrukken! Ik ben heel blij elke dag opnieuw nu met het Pruikebol telefoontje!
en we zien elkaar ongeveer 1 maal per maand.

Life is strange!

PS
aan een van de Mods. Ik wilde dit bericht eerst in FB plaatsen. omdat een deel van dit getiep ook voor FB is bedoeld.

Baai Zwaai
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')