FOK!forum / Culinesse à gogo / de lekkerste kruidenboter
summer2birdmaandag 15 december 2014 @ 22:27
Hoi! Heeft iemand een makkelijk recept van hoe ik de lekkerste kruidenboter maak?
Prof_Hoaxmaandag 15 december 2014 @ 22:44
Roomboter, peterselie, verse knoflook, peper zout. Et voila.
Rickocummaandag 15 december 2014 @ 22:51
quote:
14s.gif Op maandag 15 december 2014 22:44 schreef Prof_Hoax het volgende:
Roomboter, peterselie, verse knoflook, peper zout. Et voila.
:@ persoonlijk het liefst zeezout
Spanky78maandag 15 december 2014 @ 22:53
Roomboter, zout, peper, knoflook, peterselie, dragon.
summer2birdmaandag 15 december 2014 @ 23:25
Ja okey, maar kan iemand het mij uitleggen hoe je het maakt in stapjes? :@ :)
probeermaandag 15 december 2014 @ 23:28
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:25 schreef summer2bird het volgende:
Ja okey, maar kan iemand het mij uitleggen hoe je het maakt in stapjes? :@ :)
:')

Boter zacht laten worden, ingrediënten er door heen mixen, boter terug in de koelkast zetten?

Ik heb nog nooit kruidenboter gemaakt, maar deze leek zelfs mij niet al te lastig.
IkStampOpTacosmaandag 15 december 2014 @ 23:42
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 22:51 schreef RickoKun het volgende:

[..]

:@ persoonlijk het liefst zeezout
Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten. :')

Als je überhaupt al een verschil zou proeven. :')
NickosNickosmaandag 15 december 2014 @ 23:42
Wel de boter luchtig kloppen!
Klaplopermaandag 15 december 2014 @ 23:54
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten. :')

Als je überhaupt al een verschil zou proeven. :')
Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten.
Gibson88maandag 15 december 2014 @ 23:57
Verse bieslook vind ik zelf ook erg lekker om er doorheen te doen.
IkStampOpTacosdinsdag 16 december 2014 @ 00:04
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 23:54 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten.
Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken.
Klaploperdinsdag 16 december 2014 @ 00:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 00:04 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken.
Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak.
Peterdinsdag 16 december 2014 @ 01:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 00:11 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak.
Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water...
Klaploperdinsdag 16 december 2014 @ 01:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 01:09 schreef Peter het volgende:

[..]

Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water...
Mijn oma en mijn vriendin komen uiteindelijk ook beiden uit de zee. Toch heb ik een voorkeur. :D
De samenstelling van echt zeezout is anders dan van puur keukenzout.
blow...dinsdag 16 december 2014 @ 08:12
Is keukenzout niet gewoon NaCl met jodium?
Rewimodinsdag 16 december 2014 @ 08:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 01:15 schreef Klaploper het volgende:

De samenstelling van echt zeezout is anders dan van puur keukenzout.
Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl.
Rexanthonydinsdag 16 december 2014 @ 09:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 08:56 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl.
Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden)
http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/
summer2birddinsdag 16 december 2014 @ 10:47
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:28 schreef probeer het volgende:

[..]

:')

Boter zacht laten worden, ingrediënten er door heen mixen, boter terug in de koelkast zetten?

Ik heb nog nooit kruidenboter gemaakt, maar deze leek zelfs mij niet al te lastig.
Koken is niet voor iedereen makkelijk.
Heb autisme en als niet alles compleet uitgeschreven staat lukt het vaak niet.
IkStampOpTacosdinsdag 16 december 2014 @ 11:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 09:11 schreef Rexanthony het volgende:

[..]

Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden)
http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/
te verwaarlozen. :O
IkStampOpTacosdinsdag 16 december 2014 @ 11:01
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 december 2014 10:47 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Koken is niet voor iedereen makkelijk.
Heb autisme en als niet alles compleet uitgeschreven staat lukt het vaak niet.
Echte fokker dit.
summer2birddinsdag 16 december 2014 @ 11:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 11:01 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Echte fokker dit.
:P
Rexanthonydinsdag 16 december 2014 @ 11:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 11:01 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

te verwaarlozen. :O
Mja, ging mij er meer om dat keukenzout en zeezout niet precies hetzelfde zijn.
Knuck-lesdinsdag 16 december 2014 @ 15:11
ook lekker: boter met citroensap, peterselie, zout en peper. Maar eigenlijk kan je van vrijwel elke combinatie kruiden een lekkere kruidenboter maken.
WRHwoensdag 17 december 2014 @ 16:50
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef NickosNickos het volgende:
Wel de boter luchtig kloppen!
ik zal vast een echte fokker zijn maar ik snap het niet helemaal.
moet je nu de boter laten smelten of kloppen?
dus uit de koelkast halen, ok, zacht laten worden, ok maar dan?
roeren, flink roeren en ingrediënten toevoegen? maakt het nog wat uit wat voor boter?
Weltschmerzwoensdag 17 december 2014 @ 18:38
Volgens mij had ik een keer een lekkere gemaakt met peterselie (platte uiteraard), bieslook, knoflook, bosui, citroensap, grof zout, witte peper en worcestershiresaus. Ik had de knoflook eerst geblancheerd om die harde rauwe smaak er vanaf te krijgen, en er wat meer in te doen. Best is natuurlijk een beetjes smaakvolle boter.
killerkip69woensdag 17 december 2014 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten. :')

Als je überhaupt al een verschil zou proeven. :')
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...

Beetje citroensap erdoor is ook lekker, net als 'n scheutje pernod, dat laatste hoeft uiteraard niet. Bij knoflookboter is het net dat beetje extra :) Gewoon zacht laten worden, als je de boter witter wilt, klop je die op... of koop gewoon luie wijven kruidenboter, als je al moet vragen hoe je deze ingrediënten moet mixen. :')
summer2birdwoensdag 17 december 2014 @ 18:57
quote:
14s.gif Op woensdag 17 december 2014 18:53 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...

Beetje citroensap erdoor is ook lekker, net als 'n scheutje pernod, dat laatste hoeft uiteraard niet. Bij knoflookboter is het net dat beetje extra :) Gewoon zacht laten worden, als je de boter witter wilt, klop je die op... of koop gewoon luie wijven kruidenboter, als je al moet vragen hoe je deze ingrediënten moet mixen. :')
Want je zou ook maar leren koken hé? :')
IkStampOpTacoswoensdag 17 december 2014 @ 18:58
quote:
14s.gif Op woensdag 17 december 2014 18:53 schreef killerkip69 het volgende:
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...
:') :')
Elvidonderdag 18 december 2014 @ 01:17
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 22:27 schreef summer2bird het volgende:
Hoi! Heeft iemand een makkelijk recept van hoe ik de lekkerste kruidenboter maak?
Bij Boekenvoordeel ligt er nu een kruidenboter-pakket met een receptenboekje, botermesjes en schaaltjes. Kost nu 5 euro. Misschien is dat wat? Heb je meteen meerdere recepten om uit te proberen.
Snowballeddonderdag 18 december 2014 @ 01:25
Maak het iig een poosje van te voren.. dat komt de smaak ten goede..
WRHdonderdag 18 december 2014 @ 06:59
quote:
14s.gif Op woensdag 17 december 2014 18:53 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...

Beetje citroensap erdoor is ook lekker, net als 'n scheutje pernod, dat laatste hoeft uiteraard niet. Bij knoflookboter is het net dat beetje extra :) Gewoon zacht laten worden, als je de boter witter wilt, klop je die op... of koop gewoon luie wijven kruidenboter, als je al moet vragen hoe je deze ingrediënten moet mixen. :')
thanx. Denk ik. Maar ik zal wel een fokker zijn die nog nooit gehoord had van 'opkloppen van boter'
Excuus, kruidenboter topic enkel voor culinaire chefs. Onthouden voor de volgende keer dat ik oprecht iets probeer te leren.