| summer2bird | maandag 15 december 2014 @ 22:27 |
| Hoi! Heeft iemand een makkelijk recept van hoe ik de lekkerste kruidenboter maak? | |
| Prof_Hoax | maandag 15 december 2014 @ 22:44 |
| Roomboter, peterselie, verse knoflook, peper zout. Et voila. | |
| Rickocum | maandag 15 december 2014 @ 22:51 |
| |
| Spanky78 | maandag 15 december 2014 @ 22:53 |
| Roomboter, zout, peper, knoflook, peterselie, dragon. | |
| summer2bird | maandag 15 december 2014 @ 23:25 |
| Ja okey, maar kan iemand het mij uitleggen hoe je het maakt in stapjes? | |
| probeer | maandag 15 december 2014 @ 23:28 |
Boter zacht laten worden, ingrediënten er door heen mixen, boter terug in de koelkast zetten? Ik heb nog nooit kruidenboter gemaakt, maar deze leek zelfs mij niet al te lastig. | |
| IkStampOpTacos | maandag 15 december 2014 @ 23:42 |
Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten. Als je überhaupt al een verschil zou proeven. | |
| NickosNickos | maandag 15 december 2014 @ 23:42 |
| Wel de boter luchtig kloppen! | |
| Klaploper | maandag 15 december 2014 @ 23:54 |
Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten. | |
| Gibson88 | maandag 15 december 2014 @ 23:57 |
| Verse bieslook vind ik zelf ook erg lekker om er doorheen te doen. | |
| IkStampOpTacos | dinsdag 16 december 2014 @ 00:04 |
Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken. | |
| Klaploper | dinsdag 16 december 2014 @ 00:11 |
Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak. | |
| Peter | dinsdag 16 december 2014 @ 01:09 |
Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water... | |
| Klaploper | dinsdag 16 december 2014 @ 01:15 |
Mijn oma en mijn vriendin komen uiteindelijk ook beiden uit de zee. Toch heb ik een voorkeur. De samenstelling van echt zeezout is anders dan van puur keukenzout. | |
| blow... | dinsdag 16 december 2014 @ 08:12 |
| Is keukenzout niet gewoon NaCl met jodium? | |
| Rewimo | dinsdag 16 december 2014 @ 08:56 |
Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl. | |
| Rexanthony | dinsdag 16 december 2014 @ 09:11 |
Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden) http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/ | |
| summer2bird | dinsdag 16 december 2014 @ 10:47 |
Koken is niet voor iedereen makkelijk. Heb autisme en als niet alles compleet uitgeschreven staat lukt het vaak niet. | |
| IkStampOpTacos | dinsdag 16 december 2014 @ 11:01 |
te verwaarlozen. | |
| IkStampOpTacos | dinsdag 16 december 2014 @ 11:01 |
Echte fokker dit. | |
| summer2bird | dinsdag 16 december 2014 @ 11:09 |
| |
| Rexanthony | dinsdag 16 december 2014 @ 11:56 |
Mja, ging mij er meer om dat keukenzout en zeezout niet precies hetzelfde zijn. | |
| Knuck-les | dinsdag 16 december 2014 @ 15:11 |
| ook lekker: boter met citroensap, peterselie, zout en peper. Maar eigenlijk kan je van vrijwel elke combinatie kruiden een lekkere kruidenboter maken. | |
| WRH | woensdag 17 december 2014 @ 16:50 |
ik zal vast een echte fokker zijn maar ik snap het niet helemaal. moet je nu de boter laten smelten of kloppen? dus uit de koelkast halen, ok, zacht laten worden, ok maar dan? roeren, flink roeren en ingrediënten toevoegen? maakt het nog wat uit wat voor boter? | |
| Weltschmerz | woensdag 17 december 2014 @ 18:38 |
| Volgens mij had ik een keer een lekkere gemaakt met peterselie (platte uiteraard), bieslook, knoflook, bosui, citroensap, grof zout, witte peper en worcestershiresaus. Ik had de knoflook eerst geblancheerd om die harde rauwe smaak er vanaf te krijgen, en er wat meer in te doen. Best is natuurlijk een beetjes smaakvolle boter. | |
| killerkip69 | woensdag 17 december 2014 @ 18:53 |
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man... Beetje citroensap erdoor is ook lekker, net als 'n scheutje pernod, dat laatste hoeft uiteraard niet. Bij knoflookboter is het net dat beetje extra | |
| summer2bird | woensdag 17 december 2014 @ 18:57 |
Want je zou ook maar leren koken hé? | |
| IkStampOpTacos | woensdag 17 december 2014 @ 18:58 |
| |
| Elvi | donderdag 18 december 2014 @ 01:17 |
Bij Boekenvoordeel ligt er nu een kruidenboter-pakket met een receptenboekje, botermesjes en schaaltjes. Kost nu 5 euro. Misschien is dat wat? Heb je meteen meerdere recepten om uit te proberen. | |
| Snowballed | donderdag 18 december 2014 @ 01:25 |
| Maak het iig een poosje van te voren.. dat komt de smaak ten goede.. | |
| WRH | donderdag 18 december 2014 @ 06:59 |
thanx. Denk ik. Maar ik zal wel een fokker zijn die nog nooit gehoord had van 'opkloppen van boter' Excuus, kruidenboter topic enkel voor culinaire chefs. Onthouden voor de volgende keer dat ik oprecht iets probeer te leren. |