quote:Op maandag 15 december 2014 22:44 schreef Prof_Hoax het volgende:
Roomboter, peterselie, verse knoflook, peper zout. Et voila.
quote:Op maandag 15 december 2014 23:25 schreef summer2bird het volgende:
Ja okey, maar kan iemand het mij uitleggen hoe je het maakt in stapjes?![]()
Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten.quote:
Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten.quote:Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef IkStampOpTacos het volgende:
[..]
Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten.![]()
Als je überhaupt al een verschil zou proeven.
Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken.quote:Op maandag 15 december 2014 23:54 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten.
Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak.quote:Op dinsdag 16 december 2014 00:04 schreef IkStampOpTacos het volgende:
[..]
Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken.
Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water...quote:Op dinsdag 16 december 2014 00:11 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak.
Mijn oma en mijn vriendin komen uiteindelijk ook beiden uit de zee. Toch heb ik een voorkeur.quote:Op dinsdag 16 december 2014 01:09 schreef Peter het volgende:
[..]
Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water...
Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl.quote:Op dinsdag 16 december 2014 01:15 schreef Klaploper het volgende:
De samenstelling van echt zeezout is anders dan van puur keukenzout.
Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden)quote:Op dinsdag 16 december 2014 08:56 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl.
Koken is niet voor iedereen makkelijk.quote:Op maandag 15 december 2014 23:28 schreef probeer het volgende:
[..]
Boter zacht laten worden, ingrediënten er door heen mixen, boter terug in de koelkast zetten?
Ik heb nog nooit kruidenboter gemaakt, maar deze leek zelfs mij niet al te lastig.
te verwaarlozen.quote:Op dinsdag 16 december 2014 09:11 schreef Rexanthony het volgende:
[..]
Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden)
http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/
Echte fokker dit.quote:Op dinsdag 16 december 2014 10:47 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Koken is niet voor iedereen makkelijk.
Heb autisme en als niet alles compleet uitgeschreven staat lukt het vaak niet.
ik zal vast een echte fokker zijn maar ik snap het niet helemaal.quote:
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...quote:Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef IkStampOpTacos het volgende:
[..]
Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten.![]()
Als je überhaupt al een verschil zou proeven.
Want je zou ook maar leren koken hé?quote:Op woensdag 17 december 2014 18:53 schreef killerkip69 het volgende:
[..]
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...
Beetje citroensap erdoor is ook lekker, net als 'n scheutje pernod, dat laatste hoeft uiteraard niet. Bij knoflookboter is het net dat beetje extraGewoon zacht laten worden, als je de boter witter wilt, klop je die op... of koop gewoon luie wijven kruidenboter, als je al moet vragen hoe je deze ingrediënten moet mixen.
quote:Op woensdag 17 december 2014 18:53 schreef killerkip69 het volgende:
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...
Bij Boekenvoordeel ligt er nu een kruidenboter-pakket met een receptenboekje, botermesjes en schaaltjes. Kost nu 5 euro. Misschien is dat wat? Heb je meteen meerdere recepten om uit te proberen.quote:Op maandag 15 december 2014 22:27 schreef summer2bird het volgende:
Hoi! Heeft iemand een makkelijk recept van hoe ik de lekkerste kruidenboter maak?
thanx. Denk ik. Maar ik zal wel een fokker zijn die nog nooit gehoord had van 'opkloppen van boter'quote:Op woensdag 17 december 2014 18:53 schreef killerkip69 het volgende:
[..]
Dat proef je wel degelijk, je wilt bijdehand overkomen maar je praat poep man...
Beetje citroensap erdoor is ook lekker, net als 'n scheutje pernod, dat laatste hoeft uiteraard niet. Bij knoflookboter is het net dat beetje extraGewoon zacht laten worden, als je de boter witter wilt, klop je die op... of koop gewoon luie wijven kruidenboter, als je al moet vragen hoe je deze ingrediënten moet mixen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |