abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 januari 2015 @ 16:49:53 #226
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_148543897
The Right Stuff (1983) - IMDb
Gaaf hoor, zo'n film over het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Telkens werden ze in het begin afgetroefd door de Russen en om in de space-race bij te blijven besloot de overheid om 7 piloten te selecteren en op te leiden tot astronaut. Erg leuk en interessant om te zien hoe dat hele traject gaat. Het heeft zelfs wat weg van een uitgebreide documentaire, tenminste dat gevoel krijg je wel bij het zien van deze film.

The Right Stuff is een tikkeltje vaderlandslievend, maar ook is er ruimte voor genoeg incompetentie en ridiculiteit als in zwaar opdringerige media, een eindeloze rij ontploffende (onbemande) raketten en het grappigste vond ik nog dat helemaal in het begin de overheid nog dacht astronauten te kunnen vinden in het circus . Al met al met ruim drie uur (!) speelduur erg interessant. Cijfer: 8

The Freshman (1925) - IMDb
Harold Lloyd speelt de sul die naar High School gaat en denk daar het mannetje te worden. Dat valt vies tegen, want hij wordt bespot door zijn medestudenten en in de waan gelaten dat ie toch wat is. Zijn sullige belevenissen worden in deze komedie breed uitgemeten. Het trainen voor een American Football-wedstrijd loopt pijnlijk voor hem af en op een fuif scheurt alle kleding van zijn lijf. Het is allemaal voorspelbaar, maar ook charmant. Het einde is wat discutabel, maar past wel in de traditie dat de underdog op het eind zegeviert! Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_148544750
Kingdom of Heaven (2005) - IMDb (director's cut)
Wat maakt de director's cut een vershil ten opzichte van het origineel! Het lijkt wel een andere film, veel genuanceerder en de verschillende karakters komen veel beter tot hun recht.
imdb: 7,2
Ik: 8+

Big Hero 6 (2014) - IMDb
Zeer geinig animatie, met een aantal LOL momenten. Ik heb me prima vermaakt!
imdb: 8,2
ik: 7,8

Let's Be Cops (2014) - IMDb
Ik hou wel van dit soort pretentieloze onzin, want dat is het. Men probeert niets nieuws, maar de hoofdpersonen hebben genoeg chemie om het leuk te houden
imdb: 6,6
ik: 7

Gone Girl (2014) - IMDb
Sterke thriller die, ook nadat ze haar geheimen heeft prijsgegeven, interessant blijft. Affleck speelt het soort personage waar hij goed in is, maar het is Rosamund Pike die hier schittert.
imdb: 8,3
ik: 8,3
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_148545428
Foxcatcher,

Film over worstelaars En een rijke man.
Deze film viel me een beetje tegen. Het verhaal is namelijk erg saai. Sommige scenes waren interessant, Maar Ik vond het overall een nietszeggende film.
Wel Moet ik zeggen dat Steve Carroll erg goed acteerde.

One couch at a time,

Een documentaire over couchsurfing.
Een vrouw die haar ervaringen met couchsurfing filmt. En het gaat dieper in op De gedachte erachter En De oprichters etc. Ik vond het erg boeiend En inspirerend:-)
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
pi_148545801
London (2005) - IMDb

Zoveelste keer dat ik deze film heb opgezet, wil ik nog wel eens doen als ik teveel heb gezopen haha, echt een geweldige film, zelfs m'n vriendin ontmoet door deze film, echt mijn film.

10.
  zaterdag 10 januari 2015 @ 22:48:12 #230
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_148553288
quote:
17s.gif Op vrijdag 9 januari 2015 08:57 schreef Jungle_Jim het volgende:
The Guest (2014) - IMDb
:D wat een film.
Het verhaal en de trailer doen vermoeden dat het hier om een vrij matige thriller gaat, waardoor ik 'm in eerste instantie wou overslaan. Maar na een paar lovende recensies gelezen te hebben heb ik 'm toch maar opgezet. En hij viel niet tegen.
Het is lastig een stempel erop te zetten maar als het moet dan is het een thriller (geen hele spannende) met heel veel goede (zwarte?) humor. Het is iig niet wat het in eerste instantie lijkt en net als je denkt dat het heel slecht gaat worden, wordt hij juist erg goed. De film is zo fout dat het goed is, maar niet op een flauwe manier.
Denk dat deze vooral leuk is voor mensen die al teveel films hebben gezien :P Het is eigenlijk een hommage aan jaren '80/'90 actiefilms met daaroverheen een soort Drive sausje met een snufje Terminator. Aanrader!

Een 7.87 op de schaal van JJ.

Edit: lees nu toch opeens een aantal negatieve reviews maar die mensen lijken de film niet te snappen :P Je moet m vooral niet serieus nemen.
Héérlijke film inderdaad, ik heb hem na het zien gelijk op blu-ray in huis gehaald. Cult van de hoogste orde. En dat einde... :9~ :9~
pi_148554222
God's Pocket (2014)



Wanneer Mickey's stiefzoon, Leon, overlijdt door een 'ongeluk' op het werk, probeert Mickey het slechte nieuws samen met het lichaam te begraven. Maar wanneer de moeder van de jongen de waarheid boven tafel wil hebben, zit Mickey gevangen tussen een lichaam dat hij niet officieel kan begraven, een vrouw die hij niet kan behagen en een schuld die hij niet kan betalen.

Wat een klote film :') aan het einde van de film zit je echt zo :O
ging nergens over..

God's Pocket (2014) - IMDb
  zaterdag 10 januari 2015 @ 23:57:16 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_148555373
Love Is Strange (2014) - IMDb

'Love is Strange' gaat over de romance van een ouder homokoppel in een omgeving waar dat maatschappelijk ongeoorloofd is, met alle strubbelingen van dien. Na een relatie van 39 jaar treden schilder Ben en pianoleraar George eindelijk in het huwelijksbootje, tijdens een idyllische ceremonie in lower Manhattan. Maar bij de katholieke school waar George werkt, slaat het nieuws in als een bom. George wordt ontslagen, waardoor het koppel hun spiksplinternieuwe appartement niet meer kan bekostigen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Love is strange van Ira Sachs gunt al die gezichtspunten aandacht en weet uit kleine gebeurtenissen en wrijvingen op een onnadrukkelijke manier humor en drama te putten. Dat zijn twee hoofdrolspelers die naturalistische benadering haarfijn aanvoelen en tot in de finesses uitspelen, maakt deze film tot een diep doorvoeld liefdesverhaal. Leeftijd of geslacht doen er daarbij totaal niet toe.

IMDb: 7,0
Ik: 8,2
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_148555668
Ik : 9
_O_
pi_148586871
The Imitation Game

Uitstekende film! Alles dik in orde, regie, cinematografie, acteerwerk.
Onderhoudend en ook opvallend grappig!

IMDB: 8.3
Ik: 8.5

quote:
0s.gif Op vrijdag 9 januari 2015 00:24 schreef Fok-it het volgende:
The Imitation Game

[ afbeelding ]

Enige minpuntje aan de film is het feit dat er niet tot nauwelijks aandacht wordt besteed aan
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Warning: grote spoilers!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Religion taking credit for morality and ethics is like Justin Bieber taking credit for the creation of music.
  Beste/leukste mod 2022 zondag 11 januari 2015 @ 22:07:40 #235
319979 Fok-it
All is well
pi_148586915
Ja. Gebruik de spoiler-optie anders even goed.
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_148586959
quote:
13s.gif Op zondag 11 januari 2015 22:07 schreef Fok-it het volgende:
Ja. Gebruik de spoiler-optie anders even goed.
Excuus!
Religion taking credit for morality and ethics is like Justin Bieber taking credit for the creation of music.
  Beste/leukste mod 2022 zondag 11 januari 2015 @ 22:10:01 #237
319979 Fok-it
All is well
pi_148587049
quote:
0s.gif Op zondag 11 januari 2015 22:08 schreef UltraR het volgende:

[..]

Excuus!
Geeft niet. Maar ik bedoelde meer
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_148596579
Before I Go to Sleep (2014) - IMDb

A woman wakes up every day, remembering nothing as a result of a traumatic accident in her past. One day, new terrifying truths emerge that force her to question everyone around her.

Idee is leuk, maar het is allemaal doodsaai neergezet, erg jammer.

5.
pi_148607844
Jeej, de laatste tijd kijk ik ont-zet-tend veel films en nu heb ik dit topic gevonden, waar ik alles over de films kwijt kan :) Lijkt me namelijk bevredigender dan de films slechts te raten op IMDb :)

De afgelopen week heb ik deze films gezien:

Love, Rosie (2014) - IMDb
Als je van romantische komedies houdt is dit een absolute must!
Ik ben bang iets te spoilen als ik het ga hebben over het plot, dus daar begin ik niet over. Dit is voor mij een film wat qua gevoel/leukheid het dichtst bij Love Actually komt.
IMDb cijfer: 7,5. Mijn cijfer: 9.

Looper (2012) - IMDb
Dan een film van 1 van mijn favoriete genres: Science Fiction/Timetravelling
Loopers zijn huurmoordenaars die mensen uit de toekomst vermoorden. In de toekomst is het onmogelijk om mensen te doen verdwijnen, dus doen ze dat door mensen terug in de tijd te sturen en op die manier te laten vermoorden.
Origineel verhaal en zoals altijd bij films over tijdreizen moet je je aandacht er goed bij houden, maar het is zeker goed te begrijpen.
IMDb cijfer: 7,5. Mijn cijfer: 8.

The Darjeeling Limited (2007) - IMDb
Als je zin hebt in een vermakelijke, niet te moeilijke, film, dan is deze zeer geschikt.
Als je van India houdt, dan moet je deze film ook zeker kijken! Ik ben nog nooit in India geweest maar wil er graag heen en door deze film is die zin weer wat aangewakkerd :) En dat komt door Wes Andersons eigen stijltje. En vergeet niet hiervoor Hotel Chevalier (2007) - IMDb te kijken. Ik vond daar zelf niet zo veel aan, maar ach, het duurt maar 12 minuten en is echt een extra'tje voor The Darjeeling Limited. Gewoon op YouTube te vinden trouwens :)
The Darjeeling Limited: IMDb cijfer: 7,2 en daar kan ik mij ook in vinden.
Hotel Chevalier: IMDb: 7,3. Mijn cijfer: 6

The Painted Veil (2006) - IMDb
Film over een Britse arts (Edward Norton) die in een dorpje in China een cholera epidemie gaat bestrijden. De film speelt zich af in het begin van de 20e eeuw.
In eerste instantie leek de film mij vrij saai, maar ben hem toch gaan kijken vanwege Edward Norton.
De film bleek helemaal niet saai te zijn, en Edward Norton en Naomi Watts leverden uitstekende acteerprestaties. Echt knap hoe zij een bepaalde ongemakkelijkheid en hardheid zo neer kunnen zetten. Echt de moeite waard om te gaan kijken.
IMDb-cijfer: 7,5. Mijn cijfer: 7

Frances Ha (2012) - IMDb
Deze film stond al een tijdje op mijn watchlist en leek me heel erg leuk. Een komedie over een vrouw in New York.
De film viel voor mij echter heel erg tegen. Aan de ene kant vanwege de hoofdrolspeelster die erg veel aan een collega deed denken waar ik niets mee heb. Aan de andere kant omdat de film in zwart-wit was, wat ik niet zo goed begreep. Cinematografisch gezien begrijp ik totaal niet waarom deze film in zwart/wit gefilmd moest worden. Maar goed, misschien ligt dat gewoon aan mij en begrijp ik dat gewoon niet ;)
Plot was wel aardig.
IMDb-cijfer: 7,4. Mijn cijfer: 6

The Way Way Back (2013) - IMDb
Heerlijke awkward familiesituatie film over een puber die met zijn moeder en haar vriend een zomer moet doorbrengen in een huisje.
Ik zeg er niet teveel over, je houdt van dit soort films of niet :) Als je Little Miss Sunshine leuk vindt, dan moet je deze zeker ook zien.
IMDb-cijfer: 7,4. Mijn cijfer: 7,5.
pi_148625465
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 15:53 schreef dumble het volgende:
Whiplash (2014) - IMDb

[ afbeelding ]

ALs je van goeje jazz houd moet je dit sowiso zien. Daarbij is het ook gewoon een super vette film met een briljante performance van J.K. Simmons.

Ik: 9*
Imdb: 8.8
Die wilde ik net posten, mee eens hoor, alleen het einde was zo abrupt ik had wel willen weten
hoe het verder ging :o
pi_148632793
quote:
10s.gif Op maandag 12 januari 2015 22:52 schreef FANN het volgende:
alleen het einde was zo abrupt ik had wel willen weten
hoe het verder ging
:')
Perfect einde juist. NIks geen gerek en alles uitspellen. Gewoon aan je eigen verbeelding over laten. 1 van de belangrijkste punten wat de film goed maakt.
  dinsdag 13 januari 2015 @ 10:03:58 #242
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_148633566
quote:
0s.gif Op maandag 12 januari 2015 15:52 schreef inasrasje het volgende:

The Way Way Back (2013) - IMDb
Heerlijke awkward familiesituatie film over een puber die met zijn moeder en haar vriend een zomer moet doorbrengen in een huisje.
Ik zeg er niet teveel over, je houdt van dit soort films of niet :) Als je Little Miss Sunshine leuk vindt, dan moet je deze zeker ook zien.
IMDb-cijfer: 7,4. Mijn cijfer: 7,5.
O+ Erg fijne film. LM Sunshine ook.
En dan heb je nog Ruby Sparks, maar dat vind ik van die 3 de minste.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_148633814
A Walk Among the Tombstones (2014) - IMDb

Gewoon een leuke film om je avond mee op te vullen.

7.
pi_148634196
Gisteren Enemy gezien met Jake Gyllenhaal. Rare film, al ging ik ook met de verkeerde mindsetting kijken (wilde voor een chille comedy gaan, maar toch voor deze gegaan:P) Zonder verder al te veel erover te verklappen gaat de film over een man die zijn exacte dubbelganger tegenkomt en er dan contact mee opzoekt.

Inmiddels wat meer info over opgezocht, maar ik vind het wat vergezocht allemaal.
pi_148634613
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 10:37 schreef nickhguitar het volgende:
Gisteren Enemy gezien met Jake Gyllenhaal. Rare film, al ging ik ook met de verkeerde mindsetting kijken (wilde voor een chille comedy gaan, maar toch voor deze gegaan:P) Zonder verder al te veel erover te verklappen gaat de film over een man die zijn exacte dubbelganger tegenkomt en er dan contact mee opzoekt.

Inmiddels wat meer info over opgezocht, maar ik vind het wat vergezocht allemaal.
Ja die sloeg de plank van ingewikkelde film compleet mis of was veel te wazig.
pi_148640422
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 10:55 schreef JDx het volgende:

[..]

Ja die sloeg de plank van ingewikkelde film compleet mis of was veel te wazig.
hij zit wat ingewikkelder in elkaar dan de doorsnee film, paar symbolische dingen zitten er ook in, maar als je m snapt dan is het echt geniaal. Een van de beste films die ik vorig jaar heb gezien.
Wie dit leest is hek.
pi_148642474
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 09:19 schreef Godtje het volgende:

[..]

:')
Perfect einde juist. NIks geen gerek en alles uitspellen. Gewoon aan je eigen verbeelding over laten. 1 van de belangrijkste punten wat de film goed maakt.
IK zit dan alleen maar te denken, ja en nu, wat is er van die knul geworden, zal wel aan
mij liggen dan, maar verder _O_ superfilm, uitstekend vermaakt :+
  dinsdag 13 januari 2015 @ 22:07:12 #248
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_148657832
Nurse
Een verpleegster is in het geheim ook moordenaar van mannen die vreemdgaan.
Paz de la Huerta (Boardwalk Empire) speelt de moordlustige zuster. Op zich is ze geknipt voor deze rol maar door haar overdreven stem kan ik haar (net als in Boardwalk) niet uitstaan. Wat jammer is, want verder is de film best geinig. In veel aspecten lijkt het op Dexter: de muziek, de sfeer, de voice-over: het kon zo de vrouwelijke versie van de moordende bloedspetter analist zijn.
Een leuk tussendoortje voor liefhebbers van gore en matig acteerwerk.

IMDB Cijfer: 4,6/10
Mijn Cijfer: 6,0/10
pi_148659170
quote:
0s.gif Op zondag 11 januari 2015 22:07 schreef UltraR het volgende:
The Imitation Game

Uitstekende film! Alles dik in orde, regie, cinematografie, acteerwerk.
Onderhoudend en ook opvallend grappig!

IMDB: 8.3
Ik: 8.5

[..]

Warning: grote spoilers!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eens, sterke film!
pi_148665742
Nightcrawler Nightcrawler (2014) - IMDb

Wederom een sterke rol van Jake Gyllenhaal.
Sociaal gestoord, bijna autistisch en langzaamaan ontwikkelt hij zich tot een rasechte psychopaat.
Ook Rene Russo is weer eens te zien en dat doet ze zeker niet onaardig.
Verder is nachtelijk LA mooi in beeld gebracht en houdt de film je vast van begin tot eind.
Voor mij een van de betere films van 2014.
Every living creature on earth dies alone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')