abonnement Unibet Coolblue
pi_147542830
Arja, dat zou echt wel heel mooi zijn. Ik zal sowieso aan je denk met oud en nieuw. ;)

Cocci, Lijkt me wel handig dat je man ook getest wordt. Ik dacht eigenlijk dat dat standaard was zodra je in een medisch traject kwam met hormonen spuiten ed. :@
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_147543795
Ik spuit iedere dag om dezelfde tijd menopur om de eitjes te laten groeien. In het begin krijg je vaak echo's om te kijken hoeveel er groeien en hoe snel.
Als er 1 of 2 follikels groot genoeg zijn dan spuit ik ovitrelle om de eisprong af te dwingen.
Daarna hoef ik niet meer te spuiten tot ik weet of ik zwanger ben, of ongesteld.
Sinds kort neem ik dan wel weer utrogestan na de eisprong.

Ovitrelle of pregnyl heb ik de eerste 2 rondes nog niet hoeven gebruiken. Ik moest toen een paar dagen na een positieve ovulatietest bloedonderzoek doen om te kijken of er wel echt een eisprong is geweest. Bij mij bleek dit toen niet het geval, ondanks positieve ovulatietest.
Vanaf toen kwamen er meer echo's en dus de ovitrelle of pregnyl
pi_147543941
Krijg jij utrogestan omdat je progesterongehalte te laag is? Ze willen het bij mij nu niet geven omdat mijn progesteron met clomid 39 was, dus net boven de ondergrens.
pi_147544523
Omdat mijn lf te kort was met menopur, namelijk 7-9 dagen. Zou kunnen dat ze dat ooit ook in mijn bloedwaardes hebben gezien, maar volgens mij kreeg ik de utrogestan al op basis van mijn te snelle menstruatie.
pi_147544691
Bij mij zei de verpleegkundige gisteren; 'we kunnen je geen utrogestan geven, omdat je progesteronwaarde in principe hoog genoeg is. Dus in theorie moet je luteale fase langer zijn'. Eh tja, in de praktijk werkt het dus anders :{
pi_147545967
Komt goed cocci. Ze gaan je nu veel uitgebreider monitoren en zullen jouw lichaam steeds beter leren kennen.

Je krijgt nu meer dure toeters en bellen, dus de gynacoloog heeft er ook belang bij de juiste behandeling te vinden die aansluit. Je zult ook niet elke keer dezelfde gyn hebben, het ligt er maar net aan welke gyn er dienst heeft als jij een echo hebt.
pi_147596359
De iui gaat woensdag door! Er zijn 2, misschien 3 follikels groot genoeg om te springen.

Ik kan pas woensdag om 11 uur terecht. Precies op een tijd dat ik een belangrijke afspraak heb met een client.
Daar word ik na al die tijd zo moe van, dat mijn eigen agenda steeds ondergeschikt is aan deze hele molen en ik weer afspraken moet verzetten.
De werkdruk neemt ook toe door het heen en weer gevlieg.

Gelukkig bijna vakantie en dan geen gedoe.

Ik hoop dat het deze ronde gewoon raak is en dan was het het natuurlijk allemaal waard.

Cocci: hoe ging het bij jou?
  maandag 15 december 2014 @ 11:57:45 #83
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_147597354
Arja wat spannend! Balen idd dat afspraken soms zo niet uitkomen met je eigen agenda. Mijn man kan daar ook heel slecht tegen.

Cocci hoe is het gegaan?? Succes de komende ronde :* hopelijk hebben de medicijnen het gewenst effect
Be happy with the little things in life
pi_147598837
Spannend Arja! Ik duim dat je het jaar super af kunt sluiten!


Nou :{ 3x raden wat de verpleegkundige ging voorstellen? Nog 1x clomid proberen, want misschien werkt het de 4e keer wel goed! Eh, nou nee bedankt.
Aangezien mijn forse bloeding van vrijdag gestopt is, mag ik dit niet als menstruatie tellen. Op de echo was wel zeer dik slijmvlies te zien, maar de zwangerschapstest was negatief (12 dpo). Nu wachten op mijn menstruatie, en anders wordt deze opgewekt. Op dag 3 terug komen voor prikinstructies. Dat kon nu niet helaas. Ook is de poli tot 5 januari dicht voor cyclusanalyse, dus ik ben bang dat we nu een loze ronde in gaan. Dan ga ik op eigen initiatief clomid nemen, onder het mom 'beter iets dan niets'.

Oh en semenanalyse? Ze gaat het overleggen, maar ik moet er niets van verwachten omdat we nog geen jaar bezig zijn. Dus wel dure spuiten, maar geen zaadonderzoek.
pi_147599090
Dus... }:| Lekker dan Cocci.
En op zich wel suf dat ze (nog) geen zaad onderzoeken. Tis dan wel prijzig (ik geloof dat wij voor de eerste keer ook ruim 800¤ moesten lappen (althans, deels want eigen risico). En dat is nog 2 of 3 keer gedaan. Maar spuiten zijn wel aanzienelijk duurder denk ik .
pi_147600768
Mijn man zijn verstandskiezen moeten ook getrokken worden door de kaakchirurg, dus eigen risico zijn we zo kwijt. :D

De verpleegkundige belde net en heeft overleg gehad met behandelend arts. In januari toch semenanalyse!
pi_147605764
Waarom heb je te maken met een verpleegkundige en geen gyn?

De verpleegkundigen hier boeken alleen de afspraken in, nemen de telefoon aan en doen prik instructies
pi_147606109
Wij hebben hier verpleegkundig specialisten, die doen erg veel onder supervisie van de arts. Ze maken ook echo's, maken een behandelplan, zorgen voor bloedonderzoek, mogen recepten uitschrijven etc., zolang er maar overleg is met de arts. Ik heb mijn arts al maanden niet gezien.
  maandag 15 december 2014 @ 17:55:00 #89
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_147608478
Jeetje cocci lekker dan. Ik vind het wel een beetje vaag van je ziekenhuis. Wel dure medicijnen en alleen op aandringen van jou kant semenanalyse. Als de insteek is je bent nog geen jaar bezig, waarom dan wel al aan de medicatie, dan kunnen ze idd beter nog een ronde met clomid doen
Be happy with the little things in life
  maandag 15 december 2014 @ 22:02:03 #90
437909 GVman
korte tekst
pi_147619139
BAM, in your face... :'( -O-

Bij de semenanalyse van vandaag zijn er weer geen zaadcellen gevonden. Meer mogelijkheden om hormonaal bij te sturen zijn er eigenlijk niet. Alleen nog het nemen van een biopt (TESE) biedt nog enige hoop, ergens over een week of acht. De arts deed nog wel een beetje hoopvol, maar gelet op de genoemde percentages heb ik er niet veel vertrouwen meer in. Toch zetten we nog door, je weet immers maar nooit.

Het is best een behoorlijke dreun zo vlak voor de kerst.
ruimte gereserveerd voor signature...
pi_147620405
GVman wat een vervelend nieuws. -O- Het feit dat de mogelijkheden niet meer "voor het oprapen liggen" maar schaars worden is gewoon ontzettend zwaar. :*
  maandag 15 december 2014 @ 22:33:22 #92
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_147620543
Gvman :{ dat is idd een behoorlijke dreun in je gezicht. Sterkte en het gevoel dat je even de hoop niet meer hebt, is niet raar. Gun jezelf en je vrouw even de tijd dit te verwerken. :*
Be happy with the little things in life
pi_147621586
GVman, wat een klap!

Wij hebben een afspraak in t radboud! *O*

Nu moet ik een formulier invullen over mijn familie. Ouders, broers zussen, ooms, tantes, neven en nichten. Mijn moeder heeft 11 broers en zussen, mijn vader 6. En dan van iedereen geboortedatum, eventuele sterfdatum en aandoeningen. Best n klus. :')
pi_147622785
Oh gv, wat een klap.
Moeten jullie al alternatieven overwegen, of is er nog kans?

Cygne, ik heb ook zo'n grote familie. Ik weet niet eens hoe oud iedereen is.

Ik ga zo de ovitrelle zetten. Spannend weer
pi_147623760
Spannend Arja!
Mn moeder had t gelukkig op een lijstje en een tante van vaderskant wist alle geboortedata van haar broers en zussen. Alleen van een oma weet ik de sterfdatum niet maar dat ging een tante opzoeken.

Wel apart. Mijn oudste tante is bijna even oud als mijn mans opa. _O-

Wat ik ook hoorde van mijn tante is dat mijn oma voor mijn vader een zoontje had dat vlak na de geboorte overleden is. Dokter zei dat ze nooit gezonde kinderen zou krijgen. Ze kreeg er 7. Wel veel miskramen en twee van mijn tantes zijn des-dochters.
  dinsdag 16 december 2014 @ 22:50:09 #96
437909 GVman
korte tekst
pi_147656328
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:34 schreef Arja het volgende:
Oh gv, wat een klap.
Moeten jullie al alternatieven overwegen, of is er nog kans?
Er is nog een kans(je) dat er in de testikel zelf wat wordt gevonden, men neemt dan een biopt (vergelijkbaar met zaadbalkanker onderzoek). Het zou kunnen zijn dat daar (bijna) rijpe zaadcellen worden gevonden, maar heel erg waarschijnlijk is dat allemaal niet. En mocht er dan wat gevonden worden, dan wordt het TESE/ICSI, ook al een behandeling met onzekere uitkomsten, maar wel zekere bijwerkingen.

We gaan de tese wel doen, al was het maar om het af te kunnen sluiten en naar andere dingen te gaan kijken. Ook medisch maatschappelijk werk is al ingeschakeld... Kortom, er wordt al wel voorgesorteerd (dit was een van de mogelijke scenario's). Al met al een heftig jaar met veel mooie en minder mooie dingen: trouwen, deze uitkomst en alles wat er tussen in zit. Ik lijk er nuchter onder (zowel hier als in de echte wereld), maar van binnen doet het veel pijn...

Arjan, veel succes in het ziekenhuis morgen!
ruimte gereserveerd voor signature...
  woensdag 17 december 2014 @ 08:35:09 #97
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_147661848
Gv man, helaas welkom en wat een slechte berichten :{ In Duitsland doen ze al enige jaren de Tese met heel veel succes en volgens mij is het pas sinds dit jaar toegelaten in Nederland. Ik duim voor je dat ze daar nog wat uit kunnen halen. Hebben jullie al rondgekeken naar eventuele opties of is het nog een ver van je bed show?


Cygne *O* wanneer mogen jullie?

Arja succes vandaag!

Cocci ik hoop dat het allemaal wat soepeler gaat lopen, dit is ook niet wat :{
pi_147663405
GVman, dat is zeker niet de uitkomst die je hoopt na zo'n lang traject. Ik hoop dan toch dat de tese nog uitkomst zal bieden. :*

Arja, succes vandaag! *O*

Cygne, wat een gedoe al die vragenlijsten he? Hier zijn ook al de nodige vragenlijsten voorbij gekomen, waarbij ik steeds alles heb ingevuld mbv moeder en schoonmoeder aan de telefoon. En dit ging dan eigenlijk alleen nog maar over onze naaste familie, niet eens ooms en tantes. Gelukkig, want het contact daarmee is aan beide kanten bijna niet-bestaand. Wanneer heb je de afspraak? :)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_147664709
Wat een teleurstelling gv, na zo'n lang traject. Ik hoop toch nog op een wonder voor jullie.

Dobbey, met cocci gaat het toch soepeltjes. Zie update topic O+

Ik ga zo naar de iui. Hopen dat het zaad weer goed is.
pi_147665347
13 januari, gelukkig hoef ik niks voor mijn mans familie in te vullen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')