abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 december 2014 @ 21:25:38 #61
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147319289
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 december 2014 16:24 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.

Maar nu heb je ook stiekum verraden hoe je aan al die culinaire wijsheden komt (alsof ik dat al niet eerder vermoede) Ook op grote cruise schepen gewerkt?
Ihr wahr ein kleine bootsjunge.

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147389382
Ik wil dit weekend varkenshaas bereiden en dan een hele via een 'internet' slager kopen. Je kunt daar hele varkenshazen bestellen a 700 gram. Wist trouwens nooit dat supermarkt of slager varkenshazen gesplit zijn. Zegt die site tenminste.: http://www.beefensteak.nl/nl/beef-steak-varkenshaas-xl.html

Ik was eerder al een beetje aan het spuren voor een lekkere marinade, en kwam ergens tegen dat varkenshaas marineren geen nut had, omdat het te dik is en door de marinade taai werd. Vond het ook overigens maar op 1 site(weet ook zo niet meer waar) Is dit een fabeltje en heeft bijvoorbeeld een dag marineren wel zin.
  maandag 8 december 2014 @ 14:32:58 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147390516
Taai zal hij van een marinade niet worden. Bij marineren breek je met een zuur bindweefsel af (of met een enzym Papaïne maar dat breekt eiwitten af, niet alleen bindweefsel)
Een rund, geit, schaap of varken heeft 2 filets, die liggen op de rug. Als je die mooi uitsnijdt liggen ze naast elkaar, maar zijn nog steeds 2 stukken vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 december 2014 @ 14:35:44 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147390608
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:25 schreef Molo het volgende:

[..]

Ihr wahr ein kleine bootsjunge.

Ik was Roger the Cabinboy, was aan boord bij Master Bates en Seaman Staines,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147390939
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Taai zal hij van een marinade niet worden. Bij marineren breek je met een zuur bindweefsel af (of met een enzym Papaïne maar dat breekt eiwitten af, niet alleen bindweefsel)
Een rund, geit, schaap of varken heeft 2 filets, die liggen op de rug. Als je die mooi uitsnijdt liggen ze naast elkaar, maar zijn nog steeds 2 stukken vlees.
Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?

Snap wat je bedoelt met je voorbeeld. Kipfilet op de markt koop ik ook vaak met beide aan elkaar vast... Zoals ik het lees en begrijp op de site van beef en steak, bestaat de varkenshaas uit 1 deel. Vergelijkbaar met een ossenhaas en niet uit 2 delen aan elkaar vast. Het plaatje ziet er ook als 1 geheel uit.

[ Bericht 2% gewijzigd door franky_sl op 08-12-2014 14:54:52 ]
  maandag 8 december 2014 @ 15:08:40 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147391693
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 14:46 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?

Snap wat je bedoelt met je voorbeeld. Kipfilet op de markt koop ik ook vaak met beide aan elkaar vast... Zoals ik het lees en begrijp op de site van beef en steak, bestaat de varkenshaas uit 1 deel. Vergelijkbaar met een ossenhaas en niet uit 2 delen aan elkaar vast. Het plaatje ziet er ook als 1 geheel uit.

Citroensap, vissaus, soyasaus, gember, knoflook, chili?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147392968
Klinkt goed... Citroensap wel goed om de varkenshaas 24h in de marinade te zetten ivm teveel afbreken van de eiwitten? En chili? chili poeder bedoel je... Of gewoon de verse peper in stukken snijden en mee marineren? Al voegt dat qua smaak vast niet veel toe? Correct me if i'm wrong
  maandag 8 december 2014 @ 15:55:39 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147393074
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 15:52 schreef franky_sl het volgende:
Klinkt goed... Citroensap wel goed om de varkenshaas 24h in de marinade te zetten ivm teveel afbreken van de eiwitten?
Breekt bindweefsel af, en is gewoon lekker
quote:
En chili? chili poeder bedoel je... Of gewoon de verse peper in stukken snijden en mee marineren? Al voegt dat qua smaak vast niet veel toe? Correct me if i'm wrong
Poeder, of verse pepers, of sambal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147409688
Ik vraag me af of ik gestoord ben, of gewoon normaal.
Ik kocht laatst weer eens zo'n blok santen, oftewel een massief blok kokoscreme iets. Kost maar 1 euro en een beetje. 'Normaal' is om dit in een curry o.i.d. te doen. Maar ik vreet dat blok dus gewoon puur op, het is zó lekker ! :D

Ben ik de enige of zijn er meer mensen die dit doen?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147409930
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 23:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me af of ik gestoord ben, of gewoon normaal.
Ik kocht laatst weer eens zo'n blok santen, oftewel een massief blok kokoscreme iets. Kost maar 1 euro en een beetje. 'Normaal' is om dit in een curry o.i.d. te doen. Maar ik vreet dat blok dus gewoon puur op, het is zó lekker ! :D

Ben ik de enige of zijn er meer mensen die dit doen?
Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistje :Y) Ik vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is geworden :9
Spoilers!
  maandag 8 december 2014 @ 23:19:13 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147410246
Viezeriken!
  maandag 8 december 2014 @ 23:29:25 #72
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147410659
Smerig. :')
Maar ik houd sowieso niet van pure kokos.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147412379
quote:
1s.gif Op maandag 8 december 2014 23:29 schreef Klaploper het volgende:
Smerig. :')
Maar ik houd sowieso niet van pure kokos.
Ik vind juist pure kokos lekker. Iets moet of helemaal superkokos zijn, of het moet er gewoon niet in zitten voor mij (bij zoete dingen dan).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147415985
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Viezeriken!
Dat was ook mijn eerste gedachte :D
Maar heb het nog nooit zo gegeten. Verwerk het alleen in gerechten.

* mascara-klodder tjekt koelkast. Gaat straks even santen kopen en een stukje proeven.
pi_147416057
quote:
1s.gif Op maandag 8 december 2014 23:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistje :Y) Ik vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is geworden :9
Zo moeilijk is het niet, gewoon rustig laten smelten in een gerecht. Blijven roeren en dan laten pruttelen zolang het recept nodig heeft.
En het is subtieler van smaak dan kokosmelk. Niet zo overheersend en ook niet zo slijmerig zoals melk kan zijn.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:04:06 #76
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439121
voor Robin ; wat ik zojuist zie langskomen, wederom plagiaat. Meneer claimt dat hij deze zelf heeft gebakken. herkende de foto direct

http://www.reddit.com/r/g(...)osti_kruidnagelkaas/
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:10:57 #77
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147439384
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:04 schreef leeell het volgende:
voor Robin ; wat ik zojuist zie langskomen, wederom plagiaat. Meneer claimt dat hij deze zelf heeft gebakken. herkende de foto direct

http://www.reddit.com/r/g(...)osti_kruidnagelkaas/
Wat denken ze daar ook mee te bereiken? :')
Zijn ze er dan echt gelukkig mee dat een paar mensen aan de andere kant van de wereld zeggen dat het er lekker uitziet? Terwijl ze zelf weten dat het niet van henzelf is. :')
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:12:00 #78
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439419
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:10 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Wat denken ze daar ook mee te bereiken? :')
Zijn ze er dan echt gelukkig mee dat een paar mensen aan de andere kant van de wereld zeggen dat het er lekker uitziet? Terwijl ze zelf weten dat het niet van henzelf is. :')
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:20:36 #79
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439712
heb even nagekeken, nederlandse user die ook op FOK! zit. en hij heeft al vaker je foto's gejat robin.

dit is zijn FOK! account . http://forum.fok.nl/user/history/17051 wellicht wil je hem een "lief" DM'tje sturen?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:21:49 #80
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147439762
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:

[..]

triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.
Hij verdient dan wel geen geld aan zijn post, maar dit lijkt alsof hij zegt dat hij die foto zelf gemaakt heeft.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:22:55 #81
256666 leeell
I know you're lonely
pi_147439799
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:21 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.
Hij verdient dan wel geen geld aan zijn post, maar dit lijkt alsof hij zegt dat hij die foto zelf gemaakt heeft.
inderdaad, hij zet het er gewoon bij.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 9 december 2014 @ 23:30:41 #82
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147440077
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:22 schreef leeell het volgende:

[..]

inderdaad, hij zet het er gewoon bij.
Als ik zijn history hier zie geloof ik ook niet eens dat hij het heeft nagemaakt. :')
Geen oordeel over hem als persoon, maar ik denk echt niet dat hij graag in de keuken staat. Het lijkt meer of hij het gewoon echt jat omdat hij geilt op pluspunten, of hoe Reddit ook werkt.

Edit: Ik zie cul een stukje verder wel langskomen bij hem, maar geef dan in ieder geval een bron.. Het is niet alsof hij random foto's van google haalt, hij weet dan waarschijnlijk dondersgoed dat die foto's van Robin zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door Klaploper op 09-12-2014 23:36:04 ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 10 december 2014 @ 04:47:25 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147443640
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:

[..]

triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom. ;)
  woensdag 10 december 2014 @ 07:04:48 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147443838
quote:
1s.gif Op woensdag 10 december 2014 04:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom. ;)
Hij doet het bewust he... En geeft aan dat hij jou kent en dat jij het ok vindt :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147536330
Ik moet pompoenblokjes roosteren in de oven voor een soep. Nu heb ik geen oven tot mijn beschikking hier dus zoek ik een alternatief. Ik dacht zelf aan kort bakken in de koekenpan en vervolgens in de bouillon garen. Enig idee hoe bepalend dit voor de smaak zal zijn en of ik beter een recept zonder oven kan zoeken?
We komen hard, zo hard.
  zaterdag 13 december 2014 @ 04:35:02 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147536467
Persoonlijk denk ik dat je niet veel verschil gaat proeven als je niet roostert, je kunt dus overwegen het over te slaan. Of inderdaad flink aanbakken in een koekenpan tot je hier en daar bruine plekjes hebt. Een grillpan gebruiken is ook nog en optie.

Belangrijkste is dat de pompoen gaar is als je hem gaat pureren.
  zaterdag 13 december 2014 @ 08:46:32 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147537058
Voor pompoensoep rooster ik de pompoen niet meer tegenwoordig.
Gewoon uien lekker goed lang bakken, flink knoflook erbij.
Dam afhankelijk van de soort pompoen (niet te dikke schil en niet te oud) de blokjes ongeschilde pompoen erbij mikken, omroeren.
Dam bouillon erbij, beetje peper, worcestersaus erbij, goed gaar koken en dan pureren.

Dat is een prima soep, die je nog met kruiden of crème fraiche ofzo kunt pimpen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147595642
Beste Piet :)

Met de Kerst wil ik graag een (voor)gerecht serveren met gemarineerde zalm.
De zalmfilet moet zo'n twee dagen in de koelkast marineren, om vervolgens rauw te worden opgediend.
Moet ik de zalmfilet voor gebruik nog invriezen of kan ik op de dag dat ik hem ga marineren een stuk bij de visboer halen?

Alvast bedankt!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 15 december 2014 @ 11:01:35 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147596043
Zou hem voor het marineren vers bij de visboer halen, of diepgevroren bij de supermarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147609819
ik tref ineens dadels met vage pitjes erin in een aantal van mijn dadels, kan dat kwaad?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')