Ihr wahr ein kleine bootsjunge.quote:Op vrijdag 5 december 2014 16:24 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.
Maar nu heb je ook stiekum verraden hoe je aan al die culinaire wijsheden komt (alsof ik dat al niet eerder vermoede) Ook op grote cruise schepen gewerkt?
Ik was Roger the Cabinboy, was aan boord bij Master Bates en Seaman Staines,quote:
Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?quote:Op maandag 8 december 2014 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Taai zal hij van een marinade niet worden. Bij marineren breek je met een zuur bindweefsel af (of met een enzym Papaïne maar dat breekt eiwitten af, niet alleen bindweefsel)
Een rund, geit, schaap of varken heeft 2 filets, die liggen op de rug. Als je die mooi uitsnijdt liggen ze naast elkaar, maar zijn nog steeds 2 stukken vlees.
Citroensap, vissaus, soyasaus, gember, knoflook, chili?quote:Op maandag 8 december 2014 14:46 schreef franky_sl het volgende:
[..]
Resumerend: het kan dus geen kwaad? En van een goede marinade en goede lenge(+/- 24h) moet toch wel smaak opleveren. Heb je een tip voor een goede marinade dat past bij varkenshaas?
Snap wat je bedoelt met je voorbeeld. Kipfilet op de markt koop ik ook vaak met beide aan elkaar vast... Zoals ik het lees en begrijp op de site van beef en steak, bestaat de varkenshaas uit 1 deel. Vergelijkbaar met een ossenhaas en niet uit 2 delen aan elkaar vast. Het plaatje ziet er ook als 1 geheel uit.
Breekt bindweefsel af, en is gewoon lekkerquote:Op maandag 8 december 2014 15:52 schreef franky_sl het volgende:
Klinkt goed... Citroensap wel goed om de varkenshaas 24h in de marinade te zetten ivm teveel afbreken van de eiwitten?
Poeder, of verse pepers, of sambal.quote:En chili? chili poeder bedoel je... Of gewoon de verse peper in stukken snijden en mee marineren? Al voegt dat qua smaak vast niet veel toe? Correct me if i'm wrong
Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistjequote:Op maandag 8 december 2014 23:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me af of ik gestoord ben, of gewoon normaal.
Ik kocht laatst weer eens zo'n blok santen, oftewel een massief blok kokoscreme iets. Kost maar 1 euro en een beetje. 'Normaal' is om dit in een curry o.i.d. te doen. Maar ik vreet dat blok dus gewoon puur op, het is zó lekker !
Ben ik de enige of zijn er meer mensen die dit doen?
Ik vind juist pure kokos lekker. Iets moet of helemaal superkokos zijn, of het moet er gewoon niet in zitten voor mij (bij zoete dingen dan).quote:Op maandag 8 december 2014 23:29 schreef Klaploper het volgende:
Smerig.
Maar ik houd sowieso niet van pure kokos.
Dat was ook mijn eerste gedachtequote:
Zo moeilijk is het niet, gewoon rustig laten smelten in een gerecht. Blijven roeren en dan laten pruttelen zolang het recept nodig heeft.quote:Op maandag 8 december 2014 23:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik kan totaal niet overweg met santen, geef mij maar een blik kokosmelk maar ik lust best een blokje santen uit t vuistjeIk vind het ook heerlijk als het rond het deksel van het blik zo lekker klonterig is geworden
Wat denken ze daar ook mee te bereiken?quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:04 schreef leeell het volgende:
voor Robin ; wat ik zojuist zie langskomen, wederom plagiaat. Meneer claimt dat hij deze zelf heeft gebakken. herkende de foto direct
http://www.reddit.com/r/g(...)osti_kruidnagelkaas/
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naamquote:Op dinsdag 9 december 2014 23:10 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wat denken ze daar ook mee te bereiken?
Zijn ze er dan echt gelukkig mee dat een paar mensen aan de andere kant van de wereld zeggen dat het er lekker uitziet? Terwijl ze zelf weten dat het niet van henzelf is.
Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:
[..]
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
inderdaad, hij zet het er gewoon bij.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:21 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik weet ook niet of hij bedoelt dat hij die tosti in de foto zelf heeft gemaakt, of dat hij bedoelt dat hij het nagemaakt heeft. Maar als je een foto op een andere site host moet er gewoon een bron bij staan, als de maker dat goed genoeg vindt, klaar.
Hij verdient dan wel geen geld aan zijn post, maar dit lijkt alsof hij zegt dat hij die foto zelf gemaakt heeft.
Als ik zijn history hier zie geloof ik ook niet eens dat hij het heeft nagemaakt.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:22 schreef leeell het volgende:
[..]
inderdaad, hij zet het er gewoon bij.
Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom.quote:Op dinsdag 9 december 2014 23:12 schreef leeell het volgende:
[..]
triest ja, prima imo dat je de foto gebruikt. maar zet er dan iig een bron onder naar haar website + naam
Hij doet het bewust he... En geeft aan dat hij jou kent en dat jij het ok vindtquote:Op woensdag 10 december 2014 04:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar het schijnt een moeilijk concept te zijn, photo credits en intellectueel eigendom.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |